Arama

PayPal Nedir?

Güncelleme: 23 Ocak 2015 Gösterim: 2.457 Cevap: 1
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2015       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
PayPal
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

150px PayPal logosvg

PayPal
, internet üzerinden çalışan online bir ödeme sistemidir. Kredi kartı kullanarak veya kullanmayarak, internet üzerinden güvenli alışveriş yapılmasını ya da istenilen kişiye sadece bir e-posta adresi aracılığıyla para gönderilmesini sağlar.
PayPal Belçika, Almanya, Avusturya, Fransa, İsviçre, İspanya, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye'de yerel web siteleri bulundurarak, bu ülkelerde sorunsuz çalışır.
PayPal ile Amerikan Doları ve Yen gibi birden çok para birimini kullanarak ödeme yapılabilir. Bu para birimleri arasındaki değişimleri PayPal kendi döviz kurları ile otomatik olarak yapar. Paypal'ın döviz kurları paypal sitesinden öğrenilebilir. Ayrıca Türk Lirasıyla da Ödeme Alabilir ya da Ödeme Yapılabilmektedir.

SMS'le ödeme

PayPal hesabı, cep telefonu hattı ile ilişkilendirildiğinde anlaşmalı firmalara SMS aracılığıyla ödeme yapılabilmektedir.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
23 Ocak 2015       Mesaj #2
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Paypal, kredi kartı kullanmadan, internet üzerinden güvenli alışveriş yapmanızı ya da istediğiniz kişiye sadece bir e-posta adresi aracılığıyla para yollayabilmenizi sağlayan, bir nevi online bankacılık sistemidir. Bu sistem hakkında, kayıt olmaktan tutun da para gönderip almaya kadar bilmeniz gereken herşey, bu yazıda.

Sponsorlu Bağlantılar
Sistem nasıl çalışıyor?

Paypal Belçika, Almanya, Avusturya, Fransa, İsviçre, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yerel web siteleri bulundurarak, bu ülkelerde sorunsuz çalışıyorsa da Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 37 ülkedeki kişiler tarafından belli kısıtlamalarla kullanılabiliyor.

Dikkat edilmesi gereken nokta, Türkiye’nin de dâhil olduğu bir grup ülkede bulunan yerel bir banka hesabına ödeme yapılamaması.

Paypal ile Amerikan Doları ve Yen gibi birden çok para birimini kullanarak ödeme alabilir veya yapabilirsiniz. Bu para birimleri arasındaki değişimleri Paypal otomatik olarak yaptığı için parite gibi detaylarla uğraşmanız gerekmiyor. Tabii bu işlemler için belirli bir ücret alınıyor.


Kaynak:


Benzer Konular

11 Eylül 2019 / Bessonnitsa Cevaplanmış