Arama

İlhan Mansız

Güncelleme: 2 Eylül 2007 Gösterim: 62.447 Cevap: 2
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
13 Eylül 2006       Mesaj #1
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
İlhan Mansız

Sponsorlu Bağlantılar
Doğum tarihi 10 Ağustos 1975
Doğum yeri Almanya
Mesleği Futbolcu
İlhan Mansız 10 Ağustos 1975 tarihinde Almanya'da doğdu. 2005/2006 sezonuna Ankaragücü'nde başlamıştır. Ancak Almanya'da geçirdiği trafik kazası ile sezonu kapamıştır.

Futbol Hayatı

Almanya'da doğan ve annesi terzi, babası fabrika işçisi olan İlhan Mansız, 9 yaşındayken annesi kardeşi ve ablası ile birlikte ailesinin memleketi olan Eskişehir'e döndü. 4 yılını Eskişehir'de geçirdi ve ailesin Almanya'da kalması sebebiyle geri döndü. Bu dönüşle birlikte futbol hayatı da orada başladı.Ayrıca kardeşi erman Mansız da köln takımının genç takımında oynamaktadır.belki de geleceğin İlhan Mansız'ı O olacaktır.

Kariyeri

SV Lenzfried, Kempten ve Augsburg takımlarında oynadığı futbol ve attığı gollerle dikkat çekti. Augsburg takımıyla Almanya Gençler Şampiyonluğu yaşayan İlhan, bir sene sonra ülkenin köklü takımlarından FC Köln'e transfer oldu. 19 yaşında yaptığı bu transferle futboldan ilk defa para kazandı.

Bundan sonraki dönemde ise ailesinin baskısıyla, Türkiye'deki futbol macerası başladı. İki senelik sözleşme ile Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Ancak uyumsuzluk ve başarısızlık sebebiyle 6 ay sonra Almanya'ya döndü. Münih Türkgücü'nde amatör olarak futbola devam ederken parasal sorunsal nedeniyle tekrar Türkiye'ye dönemye karar verdi. İkinci Türkiye seferine İkinci Lig takımlarından Kuşadasıspor'da başladı.

Daha önceki Türkiye deneyiminde yaşadığı uyum sorunu Kuşadası'nda yine baş gösterdi. Kuşadası'ndan Samsunspor'a transferinden sonra futbolu bırakarak, yarım bıraktığı FOS Kempten Ekonomi Bölümü'ne devam etmeyi düşündü. Fakat son anda verdiği kararla Samsun'da kaldı.

Samsun'da 3 sezon boyunca son derece başarılı bir performans gösterdi ve olaylı bir şekilde takım arkadaşı Tümer Metin'le beraber Beşiktaş'a transfer oldu. Beşiktaş'ta ilk sezonu olan 2001/2002 sezonunda başarılı performansını sürdürdü ve attığı 21 golle gol krallığına ulaştı. Bu sayede Milli Takım'a kadar yükseldi.

Türk Milli Takımı'nın dünya üçüncüsü olarak tarihe geçtiği 2002 Dünya Kupası'nda üç gol attı. Ancak bu goller içinde çeyrek final maçında Senegal'e uzatmada attığı altın gol hayatının en önemli golü oldu. Bu sayede tüm dünyada tanınır hale geldi.

Dünya kupası sonrası uzun süren sakatlıklar serisi başladı ve bir sonraki sezon olan 2002/2003 sezonunda uzun süre Beşiktaş'ta kadroya giremedi. Ancak sezon ilerledikçe düzeldi ve lig şampiyonluğunda büyük rol aldı.

2003/2004 sezonuna da son derece başarılı bir başlangıç yapan İlhan Mansız, kulübünün ekonomik sıkıntıları sonucu devre arası Japon takımı Vissel Kobe'ye transfer oldu. Ancak Japonya'da da kısa sürede sakatlandı ve forma giyemedi ve sözleşmesi iptal edildi.

Daha sonra Almanya'ya döndü ve kısa süren Hertha Berlin ile anlaşması yine sakatlığı nedeniyle iptal edildi. 2005/2006 sezonunda sakatlığı geçti ve sezon başında Ankaragücü'ne transfer oldu. 11. hafta itibariyle 9 maçta 4 golü bulunmaktadır...

2006/2007 sezonu başında futbolu bıraktığını açıkladı.

Son düzenleyen Blue Blood; 2 Ekim 2006 22:51
Biyografi Konusu: İlhan Mansız nereli hayatı kimdir.
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
30 Mart 2007       Mesaj #2
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Ilhan Mansiz
İLHAN MANSIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Dünya üçüncüsü olarak tarihe geçtiğimiz 17. Dünya Kupası'nda attığı birbirinden güzel üç golle Milli Takımımızın en golcü ismi olan İlhan Mansız, 10 Ağustos 1975'de Almanya'nın Kempten şehrinde dünyaya geldi.
Annesi terzi, babası fabrika işçisi olan İlhan, 9 yaşındayken annesi ve ablası ile birlikte ailesinin memleketi olan Eskişehir'e döndü. Babasının da Almanya'dan dönmesini beklerken 4 yılını Eskişehir'de geçirdi ve kendi deyimiyle "babasından ses seda çıkmaması" üzerine Almanya'ya geri döndü.

Bu dönüşle birlikte futbol hayatı da gurbette başlamış oldu. SV Lenzfried, Kempten ve Augsburg takımlarında oynadığı futbol ve attığı gollerle dikkat çekti. Augsburg takımıyla Almanya Gençler Şampiyonluğu yaşayan İlhan, bir sene sonra ülkenin köklü takımlarından FC Köln'e transfer oldu. 19 yaşında yaptığı bu transferle futboldan ilk defa para kazandı.

Bundan sonraki dönemde ise ailesinin baskısıyla, anavatanı Türkiye'deki futbol macerası başladı. İki senelik sözleşme ile Gençlerbirliği'ne geldi, ancak uyumsuzluk ve başarısızlık sebebiyle 6 ay sonra Almanya'ya döndü. Münih Türkgücü'nde amatör olarak futbola devam eden İlhan için bu sefer sorun paraydı. Ve bu sorun yeni bir Türkiye macerasının başlamasına neden oldu.

İkinci Türkiye seferine İkinci Lig takımlarından Kuşadasıspor'da başladı ve hedefini belirledi: "Kuşadası'ndan, Birinci Lig takımına, oradan da büyük bir takıma gideceğim."

Bu hedefe ulaşmak pek de kolay olmadı İlhan için. Daha önceki Türkiye deneyiminde yaşadığı uyum sorunu yine baş gösterdi. Kuşadası'ndan Samsuspor'a transferinden sonra futbolu bırakarak, yarım bıraktığı FOS Kempten Ekonomi Bölümü'ne devam etmeyi bile düşündü. Fakat İlhan, sahada gösterdiği kararlılık ve gücü, saha dışında da gösterdi ve Samsun'da kalmaya karar verdi.

Samsunspor'da geçirdiği 3 sezonda başarılı bir grafik çizen İlhan, transferin gözdesi haline geldi ve küçükken tuttuğu takım olan Beşiktaş'a transfer oldu. Beşiktaş'ta gösterdiği müthiş performans ve attığı 21 golle gol krallığına ulaştı ve bu da O'na Milli Takım kapılarını açtı.

Milli Takım'a ilk defa çağrıldığında; "En büyük hayallerimden bir tanesi de 'Milli' olmaktı. Sağolsun Şenol Güneş hocam performansımı beğenmiş olacak ki beni Milli Takım kadrosuna dahil etti. Artık yapmam gereken tek birşey kaldı; başarılı olmak." diyerek önüne yeni bir hedef koyan İlhan, Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla bu hedefe ulaşmanın gururunu yaşadı.

İlhan Mansız'ın bilinmeyen yönleri
*Avrupa'da en beğendiği santrfor Patrick Kluivert ve Ronaldo.
*Profesyonel futbolcu olmasaydı ekonomi dalında uzmanlaşmak istiyordu.
*Birlikte oynamak istediği oyuncu Saviola.
*En beğendiği kaleci Oliver Kahn.
*İlk kazandığı para ile kendisine müzik seti aldı.
*Beşiktaş'a geldiği zaman 26 yaşında olduğundan ve memleketi olan Eskişehir'in plaka numarası 26 olduğu için, İlhan Beşiktaş'ta 26 numaralı formayı giyiyor.
*Eski futbolculardan en çok Maradona ve Van Basten'i beğeniyor.
*Almanca, İngilizce ve İtalyanca biliyor.
*Sinema, kitap, internet, yabancı dil ögrenmek, tenis ve playstation oynamak İlhan'ın en büyük zevkleri.
*42 numara ayakkabı giyiyor.
Başarıları
*Milli Takım'da 14 maç, 5 gol
*2001-2002 sezonu Türkiye Süper Ligi Gol Kralı (21 Gol)
*2002 Dünya Kupası Türkiye Milli Takımı Gol Kralı (3 Gol)
*Türkiye Milli Takımı tarihinin ilk altın golü (Senegal-Türkiye, 94.dakika)
*2002 Dünya Kupası, Dünya Kupaları tarihinin en erken altın golü(Senegal-Türkiye, 94.dakika)
Basında İlhan Mansız
***Chievo Teknik Direktörü Luigi Del Neri, "Yıldırım gibi beni çarptı. Kısa bir sürede oyuna girdi ve gerçek bir forvet olduğunu gösterdi. Denk gelen değil istediği bir gol attı. Bazıları, İlhan Mansız'ın içgüdüsel olarak vurduğunu düşünüyor. O golde topu istediği yere koydu. Bence İtalya'da oynamaya layık bir futbolcu. Kulüp başkanı olsam onu alırım"
***BBC: "İlhan Mansız saha içindeki üstün performansının yanında saha dışındaki karizması ile Türk Milli Takımı'nın David Beckham'ı durumunda"
***Senegal maçı sonrası İsveç televizyonu, "İlhan Mansız Türkiye'yi zafere taşıdı. Mansız, attığı altın golle maçın ve tüm ülkenin kahramanı oldu."
Son düzenleyen careless_WhispeR; 30 Haziran 2009 20:39
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
_PaPiLLoN_ - avatarı
_PaPiLLoN_
Ziyaretçi
2 Eylül 2007       Mesaj #3
_PaPiLLoN_ - avatarı
Ziyaretçi
İlhan Mansız

İlhan Mansız


Benzer Konular

17 Mayıs 2008 / Misafir Edebiyat tr
9 Ocak 2009 / TiglonBoYs Spor tr
1 Nisan 2009 / Sivoy Spor tr
3 Temmuz 2012 / TiglonBoYs Siyaset tr
22 Ocak 2017 / Jumong Spor tr