Arama

Ahmet Çakar

Güncelleme: 3 Ağustos 2016 Gösterim: 24.066 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Ağustos 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kendi uploadımdır....
Ad:  Ahmet bey.jpg
Gösterim: 1422
Boyut:  21.2 KB
Sponsorlu Bağlantılar

Ahmet Çakar

(d. 1962 , İstanbul , Türkiye ), Türk hekim, eski hakem ve TV fenomeni.Pek çok uluslararası maçı yönettikten sonra hakemliği bırakmış ve futbol yorumculuğuna başlamıştır. Şu anda yorumculuk görevinin yanı sıra asıl mesleği olan hekimliği de sürdürmektedir. Ahmet Çakar ayrıca spor yazarlığı ve yarışma sunuculuğu da yapmaktadır.

1980 yılında İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdikten sonra babasının mesleğini devam ettirmek için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Çakar, hakemlik kariyeri boyunca 100’ün üzerinde uluslararası maç ve derbi karşılaşması yönetti. Avrupa Şampiyonası'nda üst düzey maç yönetmiş iki Türk hakeminden biridir. 1997'de hakemlik kariyerini noktaladıktan sonra gazete, köşe yazarlığının yanı sıra radyo ve TV`de yorumculuk yapmaktadır.

Uzun süre Telegol programında yorumculuk yapan Ahmet Çakar, 25 Şubat 2004’de Mecidiyeköy’de Profilo Alışveriş Merkezi’nin arkasında bulunan sağlık ocağından çıkarken vurulmuştur ve vücuduna beş kurşun isabet etmiştir. Vurulma sebebi ve vuran kişiler belirlenememiştir fakat spor programlarında yaptığı yorumlardan kaynaklandığı sanılmaktadır. Taburcu olduktan sonra spor yorumculuğuna tekrar dönmüştür. Şu anda Sabah’ta spor yazarlığı, Kanaltürk’te yayımlanan Telegol programında futbol yorumculuğu, ATV’de yayımlanan Ahmet Çakar’la Zor Karar yarışmasında da sunuculuk yapmaktadır. Bundan önce FOX TV’de yayımlanan Ahmet Çakar’la Şansa Bak adlı yarışma programını sunmuştur.

Türk futbol tarihinin önemli hakemlerinden biri olan Ahmet Çakar;
18 Haziran 1996 – Romanya – İspanya (1-2) 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası 1. Tur karşılaşması.
1 Mart 1995 – A.C. Milan – Benfica (2-0) Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk karşılaşması,
5 Nisan 1995 – Bayern Münih – Ajax Amsterdam (0-0) Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk karşılaşması,
20 Mart 1993 – Gana – Brezilya (1-2) Gençler Dünya Futbol Şampiyonası Final karşılaşması gibi üst düzey maçlar da yönetmiştir.

1980 yılında İstanbul Erkek Lisesini bitirdikten sonra babasının mesleğini devam ettirmek için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Çakar, hakemlik kariyeri boyunca 100'ün üzerinde uluslararası maç ve derbi karşılaşması yönetti. Avrupa Şampiyonası'nda üst düzey maç yönetmiş tek Türk hakemidir. Hakemlik kariyerini noktaladıktan sonra gazete, köşe yazarlığının yanısıra radyo ve TV`de yorumculuk yapmaktadır. Uzun süre Telegol programında yorumculuk yapan Ahmet Çakar, 2002 yılında Mecidiyeköy'de Profilo Alışveriş Merkezi'nin arkasında bulunan sağlık ocağından çıkarken vurulmuştur ve vücuduna beş kurşun isabet etmiştir. Vurulma sebebi ve vuran kişiler belirlenememiştir fakat spor programlarında yaptığı yorumlardan kaynaklandığı sanılmaktadır. Taburcu olduktan sonra spor yorumculuğuna tekrar dönmüştür. Şu anda Show Tv'de yayımlanan 6 Pas isimli programda yorumculuk, FOX'ta yayınlanan Şansa Bak isimli programda ise sunuculuk yapmaktadır.

Derleme...

Son düzenleyen Jumong; 3 Ağustos 2016 12:21
Biyografi Konusu: Ahmet Çakar nereli hayatı kimdir.
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
3 Ağustos 2016       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Ahmet bey.jpg
Gösterim: 500
Boyut:  44.8 KB
Ahmet Çakar, 30 mart 1962 tarihinde Çankırı’da doğmuştur. Babası da bir doktor olan Ahmet Çakar 1980 yılında İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra aynı yıl İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Tıp eğitimine başladı. 1986 yılında pratisyen hekim olarak olarak göreve başladı. Babası Mustafa Çakar’da hem hekim hem de hakemdi. Babasının hakem toplantılarını yakın izleyen Ahmet Çakar, 19 yaşında hakemliğe başladı. Annesinin adı Meral Çakar ve kız kardeşi İrfan Çakar’dır.

Sponsorlu Bağlantılar
Çakar, hakemlik kariyeri boyunca 100’ün üzerinde uluslararası maç ve derbi karşılaşması yönetti. Avrupa Şampiyonası’nda üst düzey maç yönetmiş iki Türk hakeminden biridir. Ayrıca Şampiyonlar Liginde görev yapan 3 Türk hakeminden birisidir (Diğerleri Oğuz Sarvan ve Cüneyt Çakır). 1997 yılına kadar hakemlik yaptıktan sonra, gazete köşe yazarlığı ile radyo ve TV’de yorumculuk yapmıştır. Uzun süre Telegol programında yorumculuk yapmıştır. Burada yorumculuk yaptığı günlerde 25 Şubat 2004’te Mecidiyeköy’de Profilo Alışveriş Merkezi’nin arkasında bulunan hekimlik yaptığı sağlık ocağından çıkarken, vücuduna isabet eden beş kurşunla vurulmuştur. Sabah gazetesinde spor yazarlığı, FOX’ta yayınlanan “Ahmet Çakar’la Şansa Bak” adlı yarışma programı, Kanaltürk’te yayınlanan Telegol programında futbol yorumculuğu, ATV’de yayınlanan “Ahmet Çakar’la Zor Karar” yarışmasında da sunuculuk, Show Tv’de 6 Pas isimli programda yorumculuk yapmıştır.
Ahmet Çakar, şu anda yorumculuk görevinin yanı sıra asıl mesleği olan hekimliği de sürdürmektedir. Çakar ayrıca spor yazarlığı ve yarışma sunuculuğu da yapmaktadır.

Üç yabancı dil bilen Ahmet Çakar, 1993 yılında Arzu Çakar ile evlendi. Aslı ve Aylin adında iki kızı vardır.

Rol Aldığı Filmler


  • 2009 – No Ofsayt, 2009
  • 2009 – Kanal-İ-zasyon, 2009
1962 doğumlu eski Milli hakemlerimizden Ahmet Çakar’ın babası doktor hemde eski hakem Mustafa Çakar’dır. Annesi Meral Çakar kız kardeşi ise İrfan Çakar’dır. Kariyeri boyunca 100’den fazla uluslararası maç ve derbi yöneten Ahmet Çakar Avrupa Şampiyonası düzeyinde maç yöneten türk hakemlerimizdendir. Oğuz Sarvan ve Cüney Çakır ile birlikte Şampiyonlar Ligi’nde görev alan 3 hakemden birisidir. 1997’den beri hakemliği bırakan Ahmet Çakar televizyon kanallarında spor yorumculuğu, radyo ve gazete köşe yazarlığı yapmaktadır. Ahmet Çakar aslen Çankırı’lıdır ve Çankırı’da dünyaya gelmiştir. 3 yabancı dile sahip olan Çakar Arzu Çakar ile 1993 yılında dünya evine girmiş ve bu evliliğinden Aslı Aylin isminde iki kızı vardır. İstanbul Erkek Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyetinin ardından bir süre doktorluk yapmıştır. Ayrıca 2009 yılında No Ofsayt ve Kanal-İ-zasyon isimli sinema filmlerinde rol almıştır.

Spor yorumcusu olan Ahmet Çakar 1980’de İstanbul Erkek Lisesin’deki öğrenemini tamamladıktan sonra babasının mesleğini devam ettirmek için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Ahmet Çakar Avrupa Şampiyonası’nda üst düzey maç yönetmiş tek Türk hakemidir.100’ün üzerinde uluslararası maç ve derbi karşılaşması yönetti. Ahmet Çakar Hakemlik kariyerinden sonra gazete, köşe yazarlığı, radyo ve televizyonlarda yorumculuk yapmaktadır. Ahmet Çakar 2002 yılında vurulup,vücuduna beş kurşun isabet etmiştir. Vurulma nedeni ve vuran kişiler belirlenememiştir ancak spor programlarında yaptığı yorumlardan kaynaklandığı sanılmaktadır.

Derleme...

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
🌘 🚀

Benzer Konular

13 Kasım 2006 / TiglonBoYs Edebiyat tr
22 Ağustos 2013 / TiglonBoYs Müzik tr
23 Aralık 2007 / KisukE UraharA Sinema tr
8 Ağustos 2015 / nötrino Edebiyat