Arama

Rıza Kayaalp

Güncelleme: 23 Ekim 2016 Gösterim: 1.757 Cevap: 1
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
15 Haziran 2015       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  rıza_kayaalp.JPG
Gösterim: 318
Boyut:  56.0 KB

RIZA KAYAALP


MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

10 Ekim 1989 tarihinde Yozgat’ın Kavurgalı köyünde doğdu. İlkokul çağında öğretmenlerin ‘Rıza’yı pehlivan yapın, güreşe yazdırın’ tavsiyesini dinleyerek, İlkokul eğitiminin ardından Yozgat Güreş Eğitim Merkezi’nde güreşe başladı. Babası' nın adı Kelami Kayaalp, annesi' nin adı Sevgi Kayaalp’dır. Babası ve dedesi de güreş yapmış. 6 kardeşin en küçüğü olan Rıza’nın birde kız olan ikizi varmış.

2012 Londra olimpiyatlarında güreşte ilk galibiyet alan Milli sporcu.Rıza Kayaalp 10 Ekim 1989 Yozgat doğumludur. Eğitimine vücut yapısı avantajıyla sporcu olma kararı vererek başlamıştır. Spor dalı olarakta Türklerin dünya üzerinde çok başarılı olduğu Güreşçiliği seçmiştir. Rıza Kayaalp Türk grekoromen güreşçisi olarak sağlam bir kariyer yapmıştır.

Profesyonel Milli Güreşçimiz Rıza Kayaalp Avrupa ve dünya şampiyonluğu yaşamıştır. Kariyeri boyunca 90’a yakın madalya ile kupa sahibi olan güreşimizin altın çocuğu Rıza Kayaalp, katıldığı 6 Avrupa şampiyonasının 5’inde altın, 1.de gümüş madalya kazanmayı başarmıştır.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda erkekler grekoromen stil 130 kiloda milli güreşçi Rıza Kayaalp, finalde Kübalı Mijain Lopez Nunez'e yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu. Rıza Kayaalp, olimpiyat ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.

Seribaşı olması nedeniyle ilk turu pas geçen Kayaalp, ikinci turda Venezuelalı Erwin Jose Caraballo Cabrera'yı teknik üstünlükle, çeyrek finalde Azerbaycanlı Sabah Shariati'yi tuşla, yarı finalde ise Alman Eduard Popp'u yine teknik üstünlükle mağlup ederek yarı finale kalmıştı. Milli halterci Daniyar İsmayilov, erkekler 69 kiloda ikinci sırada yer alarak Türkiye'nin Rio'daki ilk gümüş madalyasını elde eden sporcu olmuştu.

Kariyerinde iki dünya ve altı Avrupa şampiyonluğu bulunan Rıza Kayaalp Türkiye'nin 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'ndaki ikinci gümüş madalyasını elde etti. Milli güreşçi, ayrıca, Londra 2012'de kazandığı bronzun ardından ilk kez olimpiyatlarda gümüş madalyanın da sahibi oldu. Kayaalp'ın madalya töreninde, dünya ve olimpiyat şampiyonlukları bulunan eski milli güreşçi ve Dünya Güreş Birliği (UWW) Asbaşkanı Ahmet Ayık da yer aldı.

Derlemedir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Baturalp; 23 Ekim 2016 18:26 Sebep: konu düzeni moderatör ekleri foruma uygun resim eki
Biyografi Konusu: Rıza Kayaalp nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
16 Ağustos 2016       Mesaj #2
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Rıza Kayaalp

Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Baturalp; 23 Ekim 2016 18:49

Benzer Konular

2 Ağustos 2012 / _KleopatrA_ Siyaset tr
16 Mayıs 2012 / Jumong Spor tr
9 Mart 2009 / Sivoy Spor tr
5 Eylül 2015 / Safi Sinema tr
23 Kasım 2015 / Safi X-Sözlük