Arama

Sinan Sofuoğlu

Güncelleme: 10 Haziran 2009 Gösterim: 3.906 Cevap: 0
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
10 Haziran 2009       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Sinan Sofuoğlu
MsXLabs.org
Ad:  Sinan Sofuoğlu.jpg
Gösterim: 353
Boyut:  26.9 KB
Sponsorlu Bağlantılar
Sinan Sofuoğlu (d. 15 Temmuz 1982 - ö. 9 Mayıs 2008) motosiklet yarışçısı.

Biyografi
15 yaşında yarışmaya başladı. Ulusal ve uluslararası birçok şampiyonaya katıldı, dereceler aldı. 2006 Türkiye Grand Prix'sinde MotoGP'nin 250cc klasmanında yarıştı ve MotoGP'de yarışan ilk Türk pilot oldu. 9 Mayıs 2008'de deneme sürüşü sırasında geçirdiği kaza sonucunda vefat etti. Vefatindan 3 gün önce baba olmuştu.

Şampiyon motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun ağabeyidir.
Sinan Sofuoğlu hayatını kaybetti;
Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki yarış pistinde antrenman sırasında kaza geçiren Sinan Sofuoğlu, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki yarış pistinde antrenman sırasında motosikletten düşerek ağır yaralanan Sinan Sofuoğlu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, akciğerindeki kanamanın durdurulması için yapılan ameliyatın ardından yoğun bakıma alınan Sofuoğlu'nun, bir süre sonra kalbi durdu. Sofuoğlu, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Körfez Pisti'nde Motosiklet Federasyonu ve Marmara Motosiklet Kulübü'nün ortaklaşa düzenleyeceği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası'na hazırlandığı sırada motosikletten düşerek ağır yaralanan Sofuoğlu'nun, boynu kırılmış, kafa tasında travma ve akciğerinde de kanama meydana gelmişti.

2007 Dünya Super Sport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun ağabeyi olan Sofuoğlu'nun, pist şampiyonalarında türlü dereceleri bulunuyordu.

Sinan Sofuoğlu'nun cenazesinin, Akyazı ilçesi'nde cumartesi günü kılınacak öğle namazının ardından, buradaki aile kabristanına defnedileceği bildirildi.Öte yandan, Motosiklet Federasyonu ve Marmara Motosiklet Kulübü'nce ortaklaşa düzenlenen Körfez Pisti'ndeki Türkiye Pist Şampiyonası ile İstanbul Çatalca'da 10-11 Mayıs tarihlerinde yapılacak Türkiye Enduro Şampiyonası ile Marmara Enduro Şampiyonası iptal edildi.

Biyografi Konusu: Sinan Sofuoğlu nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...

Benzer Konular

12 Kasım 2016 / kutsal54 Spor tr
9 Eylül 2009 / Daisy-BT Siyaset tr
12 Eylül 2009 / KisukE UraharA Sinema tr
10 Mart 2009 / Harry Kewell Spor tr
19 Kasım 2014 / _EKSELANS_ Spor tr