Arama

Salih Uçan

Güncelleme: 29 Temmuz 2016 Gösterim: 4.518 Cevap: 0
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
29 Temmuz 2016       Mesaj #1
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi

Salih Uçan


MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  salihuçan.jpg
Gösterim: 934
Boyut:  46.3 KB
Salih Uçan 06.01.1994 yılında Muğla’nın Marmaris İlçesinde doğdu. Futbol' a Marmaris Belediyespor altyapısında başladı. 2008 yılında Bucaspor’a transfer oldu .2 yıl Bucaspor’da as takımda top koşturan Salih Uçan, Fenerbahçe’nin de içlerinde olduğu birçok Süper Lig takımının transfer listesine girmiştir. Ancak 1,4 milyon Euro artı Okan Alkan karşılığında Fenerbahçe’ye transfer olmuştur. Fenerbahçe’nin Ziraat Türkiye Kupası’nda Göztepe ile oynadığı maçta kariyerinde ilk kez bir resmi maçta sahaya ilk 11’de çıktı.

Fenerbahçe forması ile ilk golünü ise, 14 Mart 2013 tarihinde sonradan girdiği maç olan UEFA Avrupa Ligi maçı olan, FC Viktoria Plzen maçında attı. Bu gol büyük anlam taşıyordu, çünkü Fenerbahçe tarihine adını yazdırmıştı. Salih attığı bu golle hem adından söz ettirdi, hemde Fenerbahçe forması ile bir Avrupa Kupası maçında gol atan en genç oyuncu ünvanını kazandı.

Ligde ise ilk golünü bu maçtan üç gün sonra oynanan Antalyaspor maçında kaydetti. Ligin son haftalarında şampiyonluk yarışındaki önemli bir viraj olan Orduspor deplasmanında iki gol atarak yıldızlaştı. O sezon Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde finalin kapısından dönerken, Salih ikinci turdan sonra bütün maçlarda forma giymiştir. Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde 26 maçta oynayıp 4 gol atmıştır.

Salih Uçan 23 Haziran 2014 yılında Roma ile görüşmelere başlanmış ve ardından 6 Temmuz 2014’te Roma ile 2 seneliğine kiralık sözleşme imzalamıştır. Sezon öncesi kampında 18 Temmuz 2014'de Roma'nın Endonezya 23 yaş altı milli takımıyla yapılan maçta ilk kez Roma formasını giydi ve ilk golünü de bu maçın 13. dakikasında atmıştır.

Fenerbahçe’den iki sezon önce Serie A ekiplerinden Roma’ya kiralanan genç futbolcu Salih Uçan, kiralık sözleşmesinin bitmesiyle sarı-lacivertlilere döndü. Fenerbahçeli yöneticiler, 10 numara ararken, 2 sezon sonra geri dönen Salih Uçan, Monaco karşısında ortaya koyduğu futbolla, adeta “Boşuna aramayın, ben buradayım” mesajı verdi. 2 yıllık Roma macerasının ardından 810 gün sonra bir resmi maçta Sarı-Lacivertli formayı giyen ve hazırlık maçlarındaki performansıyla göz dolduran genç yıldız, Monaco karşısında müthiş bir maç çıkardı.

Derlemedir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Salih Uçan nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

11 Aralık 2018 / Misafir Uzay Bilimleri