Arama

Tarık Çamdal

Güncelleme: 19 Kasım 2014 Gösterim: 2.566 Cevap: 1
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
24 Aralık 2013       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Tarık Çamdal
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar


Tarık Çamdal (d. 24 Mart 1990; Münih) Türk asıllı Alman futbolcu. Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor'da oynamaktadır.


Kulüp kariyeri


Kayseri'den Almanya'nın Münih kentine göç etmiş bir Türk işçi ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Tarık Çamdal Münih yakınlarında yoğunlukla türklerin yaşadığı İngolstadt'da yetişir. Burada gurbetçi türkler tarafindan kurulan SV Türk Ingolstadt'da futbola başlar. Burada kabiliyetini göstermeye başlamasıyla beraber üst kademe takımları'nın altyapılarına transfer olur. Önce MTV Ingolstadt altyapısında oynar ve daha sonra TSV 1860 Münih altyapısına transfer olur.
Altı sezon altyapıda oynadıktan sonra TSV TSV 1860 Münih'ın ara takımı olan TSV 1860 Münih II kadrosuna dahil edilir. Burada oynadığı süre içerisinde 2. Bundesliga'da mücadele eden as takım maç kadrosuna'da dahil edilir. Böylelikle as takım için ilk resmî karşılaşmasına 12 Eylül 2009 tarihinde Greuther Fürth'e karşı oynanan 2. Bundesliga karşılaşmasında çıkar. İkinci sezonunda as takım'da daha çok oynama fırsatı edindi. Zamanla TSV 1860 Münih'de fazla istikbal göremediği için Avrupa'da yetişmiş birçok türk futbolcu gibi aşnsını Türkiye'de denemeye karar verdi ve Türkiye'den gelen tekliflere açık olduğunu menajeri araçılığıyla belirtti.
2011-12 sezonun başında Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor'a 300.000 € transfer üçreti karşılığında transfer edildi. Çifte vatandaşlığı bulunmayan Tarık Süper Lig'de Türk asıllı olduğu için yerlı futbolcu statüsünde oynayacakdır.


Millî takım kariyeri


Defalarca kez Türkiye A Genç Millî Takımına davet edilen Tarık Çamdal bu teklifleri red edıp Almanya A Genç Millî Takımı için oynamak istediğini açıkladı. Bunun üzerine Almanya A Genç Millî Takımı davet edilmeye başlandı. Günümüze kadar 9 kez Almanya A Genç Millî Takımı formasını giydi.Daha sonra kararını değiştirerek 15 Mart 2013 tarihinde takım arkadaşı Özgür Çek ile Türkiye A2 Milli Takımına çağrıldı.




Biyografi Konusu: Tarık Çamdal nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014       Mesaj #2
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Tarık Çamdal
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

250px TarC4B1k C387amdal2714 15

Tarık Çamdal
(d. 24 Mart 1991; Münih) Türk futbolcu. Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da oynamaktadır.

İlk yılları

Tarık Çamdal’ın Annesi Emine Çamdal ve Babası Ahmet Çamdal, Türkiye’nin Kayseri şehrinden Almanya’ya göç etmiştir. Babası 16 yaşındayken Almanya’ya çalışmaya gitmiş ve araba şirketi Audi’de çalışmıştır. Annesi ise daha önce gitmiş ve evden pazarlama işi yapmıştır. Tarık Çamdal ise 1991′de Almanya'nın en büyük şehirlerinden biri olan Münih’e 80 kilometre uzaklıktaki Ingolstadt’ta dünyaya gelmiştir. Tarık Çamdal’ın babası Ahmet Çamdal ilerleyen senelerde Audi'den ayrılmış ve Türklerin kurduğu Ingolstadt Türkgücü’nde hem yöneticilik hem de antrenörlük yapmaya başlamıştır. Bebekken topla haşır neşir olan Tarık ise 5 yaşında futbola babasının takımında başlamıştır. Antrenörü de babası olan Çamdal, 7 sene bu takımın çeşitli kategorilerinde oynamıştır. Tarık Çamdal, 12 yaşına geldiğinde ise o bölgenin en iyilerinin bulunduğu Donau-Ulm Karması’na seçilmiştir. Aynı zamanda o sezon yaşadığı bölgenin en iyi takımı olan MTV Ingolstadt takımına transfer olmuştur. Tarık Çamdal’ın ve en iyilerinin bulunduğu Donau-Ulm Karması ile maç yapan 1860 Münih, maçta rakibini mağlup etse de bu maçta takımın scout ekibinin dikkatini çeken Tarık Çamdal, hiç denenmeden 13 yaşında 1860 Münih takımına transfer olmuştur.

TSV 1860 Münih

640px Tarik Camdal 1860 2009
Tarık Çamdal, 1860 Münih formasıyla.


2003 yılında 1860 Münih takımına transfer olan Çamdal, “yatılı kal” dense de ulaşımını haftanın 6 günü "80 KM" uzaklıktaki Ingolstadt bölgesinden antrenörü ve babası Ahmet Çamdal'ın aracılığıyla ulaşımını sağlamıştır.
2009-2010 Altı sezon altyapıda oynadıktan sonra 1860 Münih’in ara takımı olan 1860 Münih II kadrosuna dahil edilen Çamdal, burada oynadığı süre içerisinde 2. Bundesliga’da mücadele eden as takım maç kadrosuna da alındı. Böylelikle as takım için ilk resmî karşılaşmasına 7 Ağustos 2009 tarihinde Hessen Kassel’e karşı oynanan 2. Bundesliga karşılaşmasında çıktı. Bu maçta 2 gol atan Çamdal, Dieter Märkle yönetimindeki takımında ilk maçında 1 tanesi uzaktan 1 tanesi de sağ ayak içiyle olmak üzere iki gol atarak bir anda dikkatleri üzerine çekti. O sezon takımında gerek sol açık gerek sağ açık mevkiilerinde 22 maçta forma giyen Tarık, 2 gol atmış ve 4 tane de asist yapmıştır. Sezon sonunda ise Beşiktaş JK scoutlarının dikkatini çeken Tarık, bu takımdan ciddi teklif alsa da Almanya’da devam etmek istediği gerekçesiyle teklifi geri çevirmiştir.

2010-2011
İkinci sezonunda as takımda idmanlara çıkma ve hazırlık maçlarına çıkma fırsatı edindi. 2010-11 sezonunun ilk maçını başka kulüplerde deneme idmanlarına çıktığı gerekçesiyle kaçıran Tarık, ilk maçına FSV Frankfurt karşısında 16 Ağustos 2010 tarihinde çıkmıştır. O sezonda defansını geliştirmesi için ön libero mevkiinde görev yapan Tarık, Gökhan Gümüşsu ile birlikte takımın 2 Türk gurbetçi isminden biri olmuştur. Tarık, Greuter Fürth ve Pfullendorf maçlarında birer asist yaparak sezonu tamamlamıştır. Toplamda 21 maçta 1.779 dk süre almıştır. Sezon sonunda 1860 Münih'te fazla istikbal göremediği için Avrupa'da yetişmiş birçok Türk futbolcu gibi şansını Türkiye'de denemeye karar vermiş ve Türkiye'den gelen tekliflere açık olduğunu menajeri aracılığıyla belirtmiştir.

2011-12
2011-12 sezonu başında Necat Aygün'ün de formasını giydiği ve Reiner Maurer'in çalıştırdığı A Takım ile idmanalra çıkmıştır. Teknik ve taktik bilgileri 1860 Münih A Takımı’nda edinen Çamdal, sağ ayaklı olduğu halde üç sezon sol kanatta oynatıldı. Sol ayağını da sağ ayağı gibi kullanabilmesi için yapılan bu çalışma sonucunda bir çok hazırlık maçında forma giyen Tarık, A Takım ile hiç bir resmi maçta forma giyememiştir.

Eskişehirspor


320px Tarik26
Tarık Çamdal, Eskişehirspor formasıyla.


2011-12 transfer döneminin bitimine doğru Türkiye'den ilk teklifi Bursaspor'dan alan Tarık, yaz kampında kendisiyle ilgilinen Eskişehirspor'u tercih etmiştir.

2011-12
2011-12 sezonun başında 8 Eylül tarihinde Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor'a 300.000 € transfer ücreti karşılığında transfer edildi. Çifte vatandaşlığı bulunmayan Tarık Türk asıllı olduğu için Süper Lig'de yerli futbolcu statüsünde oynamaya başladı. İlk sezonunda Süper Lig'de forma şansı bulamayan Tarık, Orhan Türkmengil yöneitmindeki A2 takımına gönderildi. Bu takım ile ilk maçına 13 Ekim 2011 günü Sakaryaspor karşısında çıktı. Batuhan Karadeniz, Akos Elek, Kayacan Erdoğan, Erkan Zengin, Gökhan Siverek, Nuri Fatih Aydın ve Bülent Ertuğrul'un da arada sırada formasını giydiği A2 takımında ilk golünü ise 20 Şubat 2012'de Güngörenspor'a attı.Kasımpaşa SK, Sakaryaspor ve Tavşanlı Linyitspor ile oynanan maçlarda da gol atan Çamdal, sezonun sonuna doğru ise Fenerbahçe A2 takımına karşı 3-2 kazanılan maçın galibiyeti getiren golünü kaydetti. O sezon toplam 16 A2 maçına çıkan Çamdal, 6 gol attı. Türkiye Kupası'nda ise Eyüpspor karşısında 11 Ocak günü A Takım ile ilk kez forma giydi.

2012-13
“O kadar garip ki; bu mevkide hem atağa çıkan hem de savunma yapan oyuncu bulmak zor. Türkiye’nin değil dünyanın sorunu sol bek sıkıntısı. Bu mevkiide oynayan Tarık'ı beğeniyorum ve ona ne yapması gerektiğini söylüyorum. Ben 20 yaşında Dortmund’a gittim. Ronaldo 17 yaşında Manchester United’a gitti. Bence kesinlikle erken değil. Tarık İstanbul takımlarında başarılı olacaktır."

—Tarık Çamdal'ın Eskişehirspor'dan takım arkadaşı Dedê

Eskişehirspor'da Bülent Uygun ve Skibbe ile çalışan genç oyuncu, ilk 8 hafta kadroya girememiştir. Tarık Çamdal, antrenmanda sakatlanmış ve iyileşince ise bu defa Michael Skibbe takımdan gitmiştir. Ersun Yanal’ın takımın başına gelmesiyle ilk maçına 30 Eylül 2012 günü oynanan İstanbul Başakşehir FK maçında çıkmıştır ve zaman zaman oynamıştır. Kış kampında Stuttgart’la hazırlık maçında Ersun Yanal, Taraık Çamdal’ı sağ bek oynatmıştır. Hemen ertesinde ise Çamdal, Mersin İdman Yurdu kupa maçının kadrosuna alınmış, oyuna sonradan girip Necati Ateş'e bir asist yapmıştır. Yarım sezonda kupa dahil 14 maça çıkmıştır. Ersun Yanal'ın göreve gelmesiyle beklediği şansı yakalayan Tarık Çamdal, Yanal döneminde 8 Süper Lig, 6 Türkiye Kupası olmak üzere 14 maçta sağ bekte forma giymiştir.

2013-14

640px TarC4B1k C387amdal2713 14
Tarık Çamdal, Eskişehirspor formasıyla.


"Galatasaray çok iyi bir transfer yaptı, çok da iyi bir oyuncu aldı. İnanıyorum ki Tarık birkaç sene içerisinde Avrupa'da üst seviyede bir oyuncu haline gelecek."

—Tarık Çamdal'ın Eskişehirspor'dan hocası Ertuğrul Sağlam

2013-14 sezonunun başındaki Avusturya kampında Dedê’nin sakatlanması Tarık'a yeni bir pozisyon doğmuştur. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam tarafından Kasımpaşa SK ile oynanan hazırlık maçında savunmanın solunda oynatılan genç futbolcu, bu şansı iyi değerlendirmiş ve sol bekin değişmez ismi olmuştur. U-19′da Türkiye’ye karşı Almanya formasıyla Avrupa Şampiyonası eleme maçı oynayan Tarık, 2013 yılı geldiğinde Türk Milli Takımına seçilmiştir. 2013-14 sezonunda ilk maçına ligin ilk haftasında Bursaspor karşısında solbek mevkiinde çıkmış ve 90 dakika forma giymiştir. Savunmanın göbeği Diego Angelo, Jerry Akaminko ile oluşurken Sağ bekte ise sezonun devamında Galatasaray’a transfer olan Veysel Sarı görev yapmıştır. Sezonun ilk yarısında takımın 3 maçı dışında tamamında forma giyen Tarık, son 2 hafta da tıpkı Veysel Sarı gibi Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı ile görüştüğü gerekçesiyle kadro dışı kalmıştır. Bu süreçte Galatasaray, Veysel Sarı ve Salih Dursun’u transfer edince ve kulübü yüksek bonservis talep edince Galatasaray ve Beşiktaş'ın çok istediği Çamdal, 24 Ocak 2014 tarihinde teknik direktör Ertuğrul Sağlam'dan özür diledi sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini 4,5 yıllığına uzattı. Kulüp Basın Sözcüsü Bekir Sıtkı Saraç, "Tarık genç bir oyuncu. Transfer teklifleri nedeniyle kafası karıştı. Yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle kadro dışı bırakmak zorunda kaldık ama sorun çözüldü Tarık bizde devam edecek. Tarık için hem Beşiktaş hem de Galatasaray ile anlaşamadık. Tarık kendisi gelip sözleşmesini uzatıp, takıma dönmek istedi. Biz de kendisine 4.5 yıllık sözleşme önderdik ve imzaları attık." ifadelerinde bulundu. Devre arasında ise Veysel Sarı'nın da takımdan ayrılmasıyla bek mevkiine Kamil Ahmet Çörekçi transfer edilmiştir. Dedê'nin iyileşmesiyle Süper Lig'in 2.yarısının ilk haftasında formasını Dedê'ye kaptırmış ancak bu maçta Bursaspor'a karşı 56.dakikada Diego Ângelo'nun yerine dahil olmuştur.19.haftada ise solbek mevkiindeki Özgür Çek'in partneri olarak sağ bek mevkiinde görev yapan Tarık, Fenerbahçe SK karşısında 2-1 kazanılan maçta Moussa Sow'u çok iyi marke ederek takımının galibiyetinde pay sahibi olmuştur. O sezon Bursaspor, Akhisarspor ve Sivasspor gibi takımları eleyen Eskişehirspor ile Türkiye Kupası'nda finale çıkan Tarık, Galatasaray SK maçında sol bek mevkiinde başlamış karşısında ise Sabri Sarıoğlu görev yapmıştır. Galatasaray 2014 Türkiye Kupası Finali'ni Wesley Sneijder'in golüyle 1-0 kazanmış Eskişehirspor ise 2. olmuştur. Tarık Çamdal sezon boyunca Eskişehirspor ile tüm turnuvalarda 32 maça çıktı. Bunların 22 tanesinde sol bek, 10 tanesinde sağ bek oynadı.

2014-15 2014-15 sezonunda da A Takım ile devam eden Çamdal, sezon başı hazırlık kampında 3 asist yaptı. Çamdal, Demba Ba, Gökhan Töre gibi transferler yapan Beşiktaş JK tarafından istense de yüksek maliyeti nedeniyle bu transfer gerçekleşmedi. Daha sonra oyuncuya Trabzonspor, Galatasaray SK ve Hannover 96 talip oldu ve kulüp başkanı Mesut Hoşcan; "Tarık Çamdal'ın transferi için 6 milyon euro belirledik. Futbolcu takası istemiyoruz. Buna yakın bir rakam olur, biraz aşağısı olur; bunlar masaya oturulunca konuşulacak şeyler. Sayın Ünal Aysal'ın görüşüne saygı duyuyorum. Onların da bir mali bütçesi vardır. Saygı duyuyorum. Sonuçta her iki taraf için de hayırlı olacaksa gerçekleşsin. Tarık Çamdal için Galatasaray'ın yanı sıra Beşiktaş ve Trabzonspor ile Almanya Bundesliga 1'den iki takım teklif yaptı." ifadelerinde bulundu. Sezonun ilk Süper Lig maçında Eskişehirspor ile Konyaspor karşısında ilk 11 başlayan Çamdal, bu maçta %94 pas isabetiyle oynadı. Takımı maçı 2-1 kazanırken transfer döneminin son gününde ise kadrosuna Goran Pandev ve Blerim Dzemaili'yi katan Galatasaray, oyuncu ile görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi.

Galatasaray


“Tarık gibi sağ ve sol bekte oynayabilen bir futbolcuya ihtiyacımız vardı. Bu transferle bu sıkıntımızı çözdük. Galatasaray'a gelmek için çabaladı."

—Cesare Prandelli dönemin Galatasaray teknik direktörü

1 Eylül 2014 tarihinde ise Eskişehirspor kulübü resmi internet sitesinden 4.750.000 Euro karşılığında oyuncularının Galatasaray'a transfer olduğunu, takasta kullanılması gündeme gelen Umut Gündoğan'ın fazla maliyeti nedeniyle takas yapılmayacağını açıklamıştır. Saat 23:00 civarında ise Tarık Çamdal'ın transferi resmen açıklanmış ve oyuncuyla 5 yıllığına yapılan anlaşma gereği sırasıyla 1.177.000 EUR, 1.284.000 EUR, 1.391.000 EUR, 1.498.000 EUR ve 1.605.000 EUR sabit transfer ücreti ve oyuncunun ilk 11 kişilik kadroda oynadığı her resmi karşılaşma için 10.000 EUR değişken transfer ücreti ve anlaşma süresi boyunca bir sezon içerisinde 30 resmi müsabakada ilk 11 kişilik kadroda oynaması durumunda Şirket tarafından 100.000 EUR ödeme yapılacağı açıklanmıştır. Tarık Çamdal transfer sonrasında ise "Yaşadığım mutluluğun tarifi yok. Her futbolcuya böyle büyük bir kulüpte forma giymek nasip olmaz. Onun için çok mutluyum. Galatasaray'da çok çalışacağım ve kendimi geliştirmeye devam edeceğim. Böyle büyük bir camiayla şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Sağda oynadığım zaman olumlu ortalarım var. Solda da oynadığım zaman da elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Buraya oynamak ve kendimi geliştirmek için geldim. Çok kaliteli bir takımımız var. Sezon sonunda 4. yıldızı hak eden takım takacak. Biz de iyi çalışıp, iyi oynayarak 4. yıldızı hak edeceğiz." ifadelerinde bulunmuştur.

2014-15

640px TarC4B1k C387amdal   Galatasaray EskiC59Fehirspor
Tarık Çamdal ilk Süper Lig maçında eski takımı Eskişehirspor'a karşı.


Tarık Çamdal, Galatasaray formasıyla ilk resmi maçına eski takımı Eskişehirspor karşısında 13 Eylül 2014 günü çıktı. Bu müsabakaya ilk 11'de solbek mevkiinde başlayan Tarık, 10958M mesafe katederek kendi takımının Selçuk İnan'dan sonra en çok koşan futbolcusu olurken 90 dakika boyunca 60 pas verdi, 1 şut çekti, 7 top kaybetti. Aynı zamanda 55 kez topla oynadı. Galatasaray bu maçtan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Tarık ise maçtan sonra "Her maçı kazanmak için çıkıyoruz sahaya. Bir puan nedeniyle moralimiz bozuldu. Bunu unutup Anderlecht maçına odaklanmalıyız. Önemli pozisyonlar yakaladık ama gole çeviremedik. Kendimizi Şampiyonlar Ligi'ne hazırlamamız lazım. Sol bekte oynadım. Hocam şans verdi. Daha iyi olacağım. Daha da gelişeceğim. Eski takımıma karşı oynadığım için de çok mutluyum. Eskişehirspor'a, Ertuğrul hocama ve ekibine kalan maçlarda başarılar diliyorum." açıklamalarını yaptı. 16 Eylül 2014 günü UEFA Şampiyonlar Ligi maçında RSC Anderlecht karşısında yedekler arasında bulunan Çamdal, bu maçın 75.dakikasında Alex Telles'in yerine oyuna dahil oldu ve kariyerindeki ilk UEFA Şampiyonlar Ligi maçına çıkmış oldu. Tarık bu maçta sol bek mevkiinde görev yaparken takımı 90+2.dakikada Burak Yılmaz'ın golüyle 1-1 berabere kaldı.

Millî takım kariyeri


Defalarca kez Türkiye A Genç Millî Takımına davet edilen Tarık Çamdal bu teklifleri reddedip Almanya A Genç Millî Takımı için oynamak istediğini açıkladı. Bunun üzerine Almanya A Genç Millî Takımı davet edilmeye başlandı. Günümüze kadar 9 kez Almanya A Genç Millî Takımı formasını giydi.Daha sonra kararını değiştirerek 15 Mart 2013 tarihinde takım arkadaşı Özgür Çek ile Türkiye A2 Milli Takımına çağrıldı.
Almanya U17 ve Almanya U19 takımlarında da oynayan Tarık Çamdal, Milli Takım tercihi ay yıldızlı formadan yana kullandı.

2013
Teknik Direktör Fatih Terim tarafından A Milli Takım’a çağrılan Tarık, Kuzey İrlanda ile oynanan hazırlık maçında ilk kez ay yıldızlı formayı sırtına geçirdi.

2014
2014 yılında ise ilk kez Zlatan Ibrahimovic'li İsveç karşısında Mart 2014'de forma giyen Çamdal, Mayıs 2014'de Milli Takımın ABD kampı kadrosuna alındı. Bu kampta ilk maçına İrlanda karşısında çıktı ve tıpkı Ahmet İlhan Özek gibi Milli formayla ilk golünü attı. Daha sonra ise o sezon 2014 FIFA Dünya Kupası'na katılacak olan ve kadrosunda Carlos Costly'i bulunduran Honduras ve Jermaine Jones, Jozy Altidore, Tim Howard, Clint Dempsey gibi isimleri bulunduran ABD maçlarında da ilk 11'de forma giydi. Eylül 2014'de ise Türkiye'nin Danimarka ve İzlanda ile oynayacağı maçların kadrosuna dahil edildi.

Benzer Konular

16 Eylül 2016 / Mystic@L Sinema tr
20 Haziran 2008 / Misafir Tiyatro tr
26 Ağustos 2011 / LaSalle Edebiyat tr
8 Haziran 2016 / Baturalp Sinema tr
4 Şubat 2011 / Misafir Soru-Cevap