Arama

İpek Soylu

Güncelleme: 20 Eylül 2016 Gösterim: 5.270 Cevap: 2
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
6 Eylül 2014       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  ipek hanım.jpg
Gösterim: 2458
Boyut:  16.3 KB
15 Nisan 1996’da Adana’da doğan İpek Soylu, tenis oynamaya 6 yaşında Adana Tenis Dağcılık Kulübü’nde başlamıştır. Sporcu bir aileden gelen Soylu’nun 10 yaşında katıldığı Romanya turnuvası, geleceğinin şekillenmesinde ve Türk tenisinin yeni markası olması yolunda attığı ilk adımlardan birisidir. WTA’nın parlayan genç yıldızlarından biri olan İpek Soylu, Junior Grand Slams 2012’de 4 turnuvadan 3’üne katılma başarısını yakalamış ilk Türk tenisçidir. Aynı zamanda tenisin en prestijli turnuvalarından biri sayılan Wimbledon’da, gençler kategorisinde verdiği büyük mücadele ile Grand Slam’de ana tabloda oynayan ilk Türk bayan tenisçi olduğu gibi, ITF Junior klasmanında 13. sıraya yükselerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiştir. İstanbul’da spor hayatını sürdüren İpek, son zamanların umut vadeden genç yeteneklerindendir. 18 yaşında olan genç yıldız, doğal yeteneğini büyük kararlılığı ve konsantrasyonuyla birleştirerek, bu yaşında büyük başarılara imza atmıştır. Fed Cup gibi profesyonel seviye turnuvalarda Türkiye’yi temsil etmeye devam etmektedir. Genç yaşına rağmen, Hırvatistan ve Portekiz’e karşı iki Fed Cup Tekler turnuvası ve 5 adet $10K ITF Bayanlar serisi kazanmıştır. Türk tenisinin parlayan yıldızı şuanda Türkiye’de 4. Sırada yer almaktadır. 2013 Yılının Bayan Sporcusu seçilen İpek, Türkiye’yi Fed Cup’ta temsil ederek WTA sıralamasında dünyada 303. Sıradadır. Soylu, Eylül 2014’de ABD’de oynanan Amerika Açık Tenis Turnuvası‘nda genç çift bayanlarda partneri ile sergilediği mücadele ile şampiyon olarak, Türkiye’nin ilk Grand Slam kupasını kazanmış ve Türk spor tarihine adını yazdırmıştır. İpek Soylu şu anda ENKA Spor Kulübü oyuncusu olarak mücadelelerine devam etmektedir. Destekçileri arasında ENKA, SİSEV, Nike, Babolat gibi marka ve kurumlar bulunmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  ipek soylu.jpg
Gösterim: 1806
Boyut:  13.8 KB
1996 doğumlu milli tenisçi İpek Soylu, Enka Spor Kulübü oyuncusudur. 2012 yılında Wimbledon’da gençler kategorisinde mücadele eden İpek Soylu, aynı turnuvada gençler kategorisi ana tabloda oynayan ilk Türk kadın tenisçi olma başarısını gösterdi. İpek Soylu, Nisan 2014’te Antalya’da düzenlenen ITF turnuvası finalinde İsrailli rakibi Deniz Khazaniuk’u 2-1 mağlup ederek kariyerindeki beşinci ITF şampiyonluğuna ulaştı. 2014 Amerika Açık tenis turnuvası çift kızlar kategorisinde İpek Soylu ve İsviçreli takım arkadaşı Jil Belen Teichmann ile birlikte çıktıkları final maçında 5-7, 6-2 lik setlerden sonra süper tie-break setinde 10-7 üstünlük sağladıkları Belarus Vera Lapko ve Slovak Tereza Mihalíková çiftine karşı şampiyonluğun sahibi olmuşlardır. İpek Soylu bu sonuçla Türk tenis tarihinde Grand Slam turnuvalarında bir kategoride şampiyon olan ilk Türk sporcu ünvanına sahip olmuştur.,

Derleme...

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Jumong; 20 Eylül 2016 10:07
Biyografi Konusu: İpek Soylu nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
7 Eylül 2014       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
MsXLabs.org

Sponsorlu Bağlantılar
07 Eylül 2014
ABD Açık Tenis Turnuvası'nda gençler kategorisi çift bayanlarda, İsviçreli partneri Jil Belen Teichmann ile şampiyon olan milli tenisçi İpek Soylu, yurda döndü.
ipek soylu yurt zpscdf54290original

New York’tan annesi Serpil Soylu ve antrenörü İlhan Mutlu ile İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen İpek Soylu’yu babası Sermet Soylu ve kulübü ENKA Spor’un idarecileri karşıladı.
Genç tenisçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonda şampiyon olarak büyük bir hayalini gerçekleştirdiğini vurgulayarak “Turnuvada partnerim ile çok iyi uyum sağladık ve güzel mücadele ettik. Türkiye’ye ilk grand slam şampiyonluğunu kazandırdığım için çok mutluyum. Bu benim için çok büyük bir gurur” diye konuştu.
İpek Soylu, Gürcistan’ın Batum kentinde düzenlenen 25 bin dolar ödüllü turnuvaya katılmak için yarın bu ülkeye gidecek.

amkspor.com/
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
20 Eylül 2016       Mesaj #3
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye

İpek Soylu Resimleri


Ad:  ipek soylu tenisçi.jpg
Gösterim: 1668
Boyut:  49.3 KB
🌘 🚀

Benzer Konular

18 Nisan 2013 / ThinkerBeLL Edebiyat
5 Ocak 2012 / ThinkerBeLL Sanat tr
10 Kasım 2015 / ThinkerBeLL X-Sözlük
26 Şubat 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük