Arama

Enes Ünal

Güncelleme: 1 Ekim 2016 Gösterim: 3.586 Cevap: 1
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
25 Eylül 2016       Mesaj #1
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  Enes-Ünal.jpg
Gösterim: 627
Boyut:  40.4 KB

ENES ÜNAL

10 Mayıs 1997 yılında Bursa’da doğan Enes Ünal 9 yaşında iken Bursaspor altyapısında futbol hayatına başladı. Aynı zamanda Enes Ünal, Bursapor’un efsane isimlerinden Mesut Ünal’ın oğludur. Bursaspor’un altyapısında mükemmel bir grafik gösteren Enes Ünal, 102 maçta 170’in üzerinde gol atma başarısı göstererek ileride parlak bir geleceği olacağını şimdiden belli etmişti.

Sponsorlu Bağlantılar
Amatördeki ilk golünü babası Mesut Ünal’ın çalıştırdığı Sakaryaspor’a karşı kaydeden Enes, yeşil beyazlı kulübün alt yapısı ve milli takımlarda gösterdiği performansla kısa sürede dikkatleri üzerine çekti. Profesyonelliğe geçişinden önce 250’nin üzerinde gol kaydeden Enes, bu arada Chelsea, Manchester City, Borussia Mönchengladbach gibi Avrupa’nın ünlü kulüplerinin dikkatini çekti. Bursaspor ile yapılan görüşmeler sonrasında 3 yıllık profesyonel sözleşmeyi imzalayan Enes, A takımda da bu başarılı performansını sürdürdü. A takım ile ilk resmi müsabakasına UEFA Avrupa Ligi 3’üncü Ön Eleme Turu’nda Vojvodina ile oynanan karşılaşmada çıkan Enes, Bursaspor tarihinin en genç forma giyen oyuncusu ünvanını elde etti. Enes, başarısına ligin ikinci haftasında oynanan Galatasaray maçında attığı golle yenisini ekledi. Enes takımına beraberliği getirdiği golle ligin en genç gol atan futbolcusu unvanını da elde etmiş oldu.

26 Haziran 2015 tarihinde Manchester City’e transfer oldu. Manchester City tecrübe kazanması için ilk önce Genk e daha sonra Nac Breda ya kiralamıştır. 2016-2017 sezonunda ise Twente takımına kiralık olarak gönderildi.

Enes Ünal 16 dakika içinde 3 gol attı!


Hollanda 1. Ligi'nde mücadele eden Twente'de kiralık olarak forma giyen Enes Ünal, takımının Groningen ile oynadığı maçın kahramanı oldu. 19 yaşındaki oyuncu, 16 dakika içinde 3 gol atarken, Twente sahadan 4-3 galip ayrıldı.

Enes Ünal yaptığı Hat - trick ile alkışları topladı. İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City, Hollanda 1. Futbol Ligi ekibi Twente'ye kiraladığı forvet oyuncusu Enes Ünal'ı, attığı 3 gol nedeniyle tebrik etti. Enes Ünal'ın performansının göz doldurduğu gece'de Twente taraftarları karşısında oynadığı futbol beyeni topladı ve taraftarları sevince boğdu. Enes Ünal genç yaşta yakalamış olduğu bu başarıyı, gayreti ve çabası sayesinde devam ettireceğe benziyor. Türk futbolcu Enes Ünal, Twitter hesabından fotoğrafıyla birlikte 3 top sembolü paylaştı. Manchester City Kulübü resmi Twitter hesabı da 19 yaşındaki futbolcunun paylaşımına istinaden "Yaptığın hat-trick nedeniyle tebrik ederiz." mesajı yayımladı.

Adı Manchester United ve Juventus gibi devlerle anılan Enes Ünal'ın İngiliz ekibi Manchester City ile 2019 sezon sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor.

Derlemedir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Enes Ünal nereli hayatı kimdir.
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
1 Ekim 2016       Mesaj #2
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi

Enes Ünal



Sponsorlu Bağlantılar

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

22 Aralık 2013 / AndThe_BlackSky Spor tr
22 Mayıs 2013 / Jumong Sinema tr
9 Aralık 2012 / KAPTAN Müzik tr
3 Mayıs 2013 / _EKSELANS_ Sinema tr