Arama

Emre Mor

Güncelleme: 10 Ekim 2016 Gösterim: 2.463 Cevap: 2
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
11 Haziran 2016       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  emre_mor.jpg
Gösterim: 334
Boyut:  11.6 KB
24 Temmuz 1997 doğumlu Emre Mor kariyerine Danimarka’nın Lyngby FK takımında başladı. Forvet ve sağ kanat bölgelerinde görev yapan 1.68 boyundaki Emre, sol ayağını oldukça etkili kullanıyor. Genç futbolcu 2013 yılının Aralık ayında henüz 16 yaşındayken Fransanın St. Etienne takımı tarafından denemeye alındı ancak oyuncunun yeşil beyazlı ekibe transferi gerçekleşmedi.

Sponsorlu Bağlantılar
Mor, 2015 yılının Ocak ayında Lyngby kulübünden profesyonel takım için yeteneğinin yetersiz olduğu gerekçesiyle gönderilene kadar U17 ve U19 takımlarının formasını giydi.
Kulübü tarafından serbest bırakıldıktan sonra FC Nordsjælland ile anlaşan Emre Mor, U19 takımında sergilediği futbolla başarılı oldu ve Manchester United, Borussia Dortmund, Ajax ve Galatasaray kulüplerinin radarına girdi.

Mor, 28 Kasım 2015 tarihinde oynanan FC Nordsjælland – Randers maçının 84. dakikasında oyuna girerek profesyonel kariyerine start vermeyi başardı. Bir sonraki lig maçında ise Brondby karşısında ilk 11’de forma giyme şansı bulan Emre Mor, iyi bir maç çıkararak kendisini kanıtlamayı başardı.
Mor, 2016 yılının başlarında Nordsjælland ile 2019 yılına kadar sürecek ilk profesyonel sözleşmesine imza attı.
Emre, Nordsjælland forması ile bu sezon 13 maça çıkıp 2 gol kaydetmeyi başardı.
2013 yılından beri Danimarka Milli Takımı’nın alt yaş gruplarında mücadele eden Emre, milli forma ile toplamda 22 maça çıkıp 3 de gol atmayı başardı. Türk Milli Takım’ını tercih eden Emre, Karadağ maçında ilk kez sahaya çıktı.

Galatasaray’da Mustafa Denizli döneminde transferi gündeme gelen 18 yaşındaki Emre Mor son dönemdeki çıkışıyla dikkat çekiyor.
Danimarka’nın Lyngby kulübünde futbola başlayan Emre Mor, daha sonra Nordsjaelland kulübüne transfer oldu. Danimarka U19 Milli Takım forması giyen Emre bu sezon Danimarka Süper Lig’inde 6 maça çıktı ve 2 gol attı. Türkiye Futbol Federasyonu 12 Mart’ta bir açıklama yaparak Emre Mor‘un Türk Milli Takım formasını giyeceğini açıklamıştı.

Dünya devleri Emre’yi istiyor


Galatasaray’ın gündemine geldiğinde Türkiye’nin ismini duyduğu Emre Mor için Manchester United ve Liverpool başta olmak üzere Ajax, PSV ve M.Gladbach, Borussia Dortmund gibi önemli kulüpler genç yıldızı takibe aldı.
Babası Türk, annesi Makedon olan Danimarka doğumlu Emre sol ayağı, adam eksiltebilme özelliği ve uzaktan şutlarıyla dikkat çekiyor.

Ad:  Mor.jpg
Gösterim: 277
Boyut:  8.9 KB
Emre Mor 24 Temmuz 1997’de İskandinavya ülkelerinden Danimarka’da doğdu. Babası Türk annesi Makedon olan genç oyuncu futbola ise çok erken yaşlarda başladı. Yeteneğiyle kısa sürede göze batmaya başlayan Emre, Danimarka 17 Yaş Altı Milli Takımı’nda hazırlık maçlarına davet almaya başlarken ilk kulüp deneyimini 2013 Aralık’ında Fransa’nın köklü kulübü Saint Etienne’le deneme antremanlarına çıkarak yaşadı. Fransız ekiple sözleşme imzalamayı başaramayan oyuncu Danimarka’da şansını denemeye devam etti. Danimarka takımlarından Lyngby tarafından beğenilen ve serbest bırakılacağı 2015 Ocak’ına kadar takımının U17 ve U19 takımlarında forma giyen Emre aynı zamanda Danimarka Milli Takımı’nın U18 kategorisinde de davet almaya devam etti.
2015 yılının kış transfer döneminde ise FC Nordsjaelland’e katılan Emre Mor kariyerinde yeni bir sayfa açmış oldu. Nordsjaelland’daki ilk senesinde U19 kategorilerisinde bir çok maça çıkan Emre, müthiş çalımları,etkili sol ayağı ve oyun zekasıyla Avrupa devlerinin dikkatini çekmeyi başardı. 2015 sonuna doğru Danimarka U19 Milli Takımı antrenörü Bent Christensen tarafından 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası eleme maçları için davet alan Emre, çıktığı 3 maçta 138 dakika forma şansı buldu. Aynı dönemde Nordsjaelland Teknik Direktörü Ólafur Helgi Kristjánsson’un A Takıma yükseltmesi ile birlikte yetenekli futbolcu bundan sonraki dönemde takımda yer alacağının sinyallerini de almış oldu. Danimarka ligindeki ilk maçına 2015 yılının Kasım ayında oynanan Randers maçında çıkan oyuncu maçın 84.dakikasında Thórarinsson yerine oyuna dahil olurken böylece ilk profesyonel maçına çıkma başarısını gösterdi. Bir sonraki hafta oynanan Bröndby karşılaşmasına ise ilk 11’de başlayan Emre oyunda kaldığı 70 dakika boyunca oynadığı futbolla göz doldurdu.
Kış transfer döneminin açılmasıyla birlikte ismi bir çok Türk ve Avrupa deviyle anılan Emre Mor gelen transfer tekliflerini değerlendirmek yerine Nordsjaelland’ın sözleşme uzatma teklifini kabul ederek şimdilik takımında kalmayı tercih etti. Transfer yarışının yanında Danimarka ve Türk Milli Takımları’nı da bir tercih yarışı içine sokan genç yetenek her ne kadar Danimarka genç kategorilerinde forma giyse de kendini Türk gibi hissettiğini belirtti ve Türkiye’nin ısrarlı tutumunun da etkisiyle Türk Milli Takımını seçtiğini açıkladı. Ligin ikinci yarısında ise formayı bırakmayan Emre takımının Viborg’la oynadığı lig karşılaşmasının 10.dakikasında attığı şık golle profesyonel liglerdeki ilk golünü atmayı başarırken kulüp tarihininde gol atan en genç oyuncusu ünvanını eline aldı.

Sahada neleri en iyi yapar?


18 yaşındaki genç yetenek kendi yaş kategorisinde şüphesiz topla driblingi en iyi olan oyunculardan. Bu özelliğinin hızıyla birleşmesi ise rakip defans oyuncularının kabus görmesi için yeterli bir sebep. Bütün bunlara seri çalımları, sert şutları ve futbol zekası eklenince Emre Mor Avrupa’nın en önemli yeteneklerinden biri olarak anılmayı hakediyor. Top ayağındayken durdurulması çok zor olan genç oyuncu denge ve top kontrolüyle rakip takım futbolcularına kök söktürüyor. Her ne kadar zayıf görünse de ikili mücadelerden kaçmayan futbolcu, fırsatçılığı ve top takibiyle de bir çok gole imza atıyor. Frikiklerde topun gözü kapalı teslim edilmesi gereken bir isim olan Emre sol ayağıyla oldukça etkili duran toplar kullanabiliyor. Sağ kanattan içeri katettiği her pozisyonda tehlikeli olan oyuncu bencillik yapmak yerine takım arkadaşlarıyla girdiği verkaçlarla kendine açtığı alanları iyi değerlendirerek oldukça fazla gol pozisyonuna girme başarısı gösteriyor. Yaratıcı pasları ve çizgiye kadar inip ayak dışıyla yaptığı ortalarla takım arkadaşlarının da golle buluşmasını sağlayan yıldız futbolcu, komple bir hücum oyuncusu ve her takımın uzun yıllar kadrosunda görmek isteyeceği üstün bir yetenek.

Ne kadar ilerleyebilir?


Estetik hareketleri ve göze hoş gelen futboluyla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Emre her üst düzey ligde rahatlıkla forma giyebilecek yetenekte. Henüz profesyonel liglerde deneyimi olmamasına rağmen özellikle İngiltere’nin dev kulüpleri Manchester City,Arsenal ve oyuncuyu Dortmund döneminden beri takip eden Klopp’lu Liverpool, Danimarka doğumlu Türk yıldızı transfer edebilmek için ciddi bir yarış halindeler. Kış döneminde Beşiktaş ve Galatasaray’ın da oyuncu için devrede olduğu Türk ve Avrupa medyasında yer alırken özellikle Galatasaray’ın ciddi bonservis bedellerine çıkmasına rağmen oyuncunun kulübüyle anlaşamadığı Mustafa Denizli tarafından doğrulandı. Bununla beraber Ajax,Gladbach ve Southampton’ın da peşinde olduğu oyuncu için yazın bir transfer savaşının çıkacağını görmek zor değil. Emre gerek yetenekleri gerek karakteriyle uzun yıllar Dünya’nın en iyi kulüplerinde oynayıp Türkiye’nin gururu olmaya aday isimlerin listesinde en üst sırada yer alıyor.
Türk oyuncunun bonservis bedeli konusunda kesin bir rakam belirlenmiş değil. Emre için adı geçen rakamlar ise şimdilik duyumlardan ibaret. İngiliz medyasına göre Manchester City oyuncu için 7.5 milyon €’yu gözden çıkarırken Southampton 3.2 milyon sterlin yani yaklaşık 4.1 milyon € gibi bir bedelle Nordsjaelland’ın kapısını çalacak. Ama genel kanı Emre’yi transfer edecek kulübün kasasından 7-9 milyon € arasında değişecek bir bedelin çıkacağı yönünde. (Futbol Akademi)
EURO 2016 öncesi Antalya’da Karadağ ile oynadığımız maçta ne sergilediğimiz futbol, ne de son dakikada Mehmet Topal’ın golüyle gelen galibiyet konuşuldu…
İkinci yarıda Volkan Şen’in yerine oyuna giren genç Emre Mor, bir anda Türkiye’nin gündemine oturdu… Herkesin gözünün pasını sildi… Gecenin adamı oldu…
Sürati, top tekniği, gözükaralığı ve 18 yaşında olmasına rağmen üst düzey özgüveniyle “Kim bu çocuk?” dedirtti.
İşte, Fatih Terim’in ay yıldızlı ekibe kazandırdığı, Türkiye’nin yeni yıldız adayı Emre Mor’un bilinmeyenleri; ilginç hayat hikayesi…

FUTBOL TOPU iÇiN OKULUNU BIRAKTI


TOPLA tanışması Danimarka’da her çocuk gibi sokaklarda başladı.Büyük bir potansiyele sahip olduğu Bronshoj Boldklub tarafından fark edildi. Burada gelişimini tamamladıktan sonra Lyngby Boldklub’un altyapısındaki yerini aldı. Hayatını tamamen futbola adadı.Sırf bu yüzden 16 yaşında okulunu bıraktı.

ST. ETIENNE DENEDi AMA BEĞENMEDi


2013 yılında Fransız ekibi St.Etienne kulübü tarafından denenmek üzere davet edildi. Ancak yeterli görülmediği için kendisine kontrat teklif edilmedi ve takımı Lyngby Boldklub’a geri döndü. 2015 yılında ise Danimarka’nın ünlü kulüplerinden Nordsjaelland’a transfer oldu.

AYAĞINA BAĞLADIĞI DEMiRLERLE GELiŞTi


2013 yılında antrenman sırasında ayağını kırdı. Bu onun dönüm noktası oldu. “Bir daha futbol oynayamayacağım” korkusuyla kendisini daha güçlü hale getirmesi gerektiğini anladı. Güçlenmek için ayaklarına 2.5 kiloluk demirler bağlayarak yürümeye başladı. Aylarca bu şekilde devam etti.

ANTRENMANLARA OTOBÜSLE GİDİYOR


KOPENHAG’da fakir bir mahallede ailesiyle yaşıyor. Antrenmanlara belediye otobüsüyle gidip geliyor. En büyük hobisi “Facebook” ve “Instagram”. Bunun dışında baba gibi gördüğü menajeri Muzzi Özcan ile yemeklere gitmekten büyük keyif alıyor. Et ve makarna hayranı. Bu ikili onun vazgeçilmezi.

YATAĞINI VERiYOR KANEPEYE GEÇiYOR!


BOŞ vakitlerini menajer ile geçiriyor. Muzzi Özcan, onun için Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a geldiğinde otelde değil Emre Mor’un evinde kalıyor. Hatta yattığı yatağını bile menajerine verip, kendisi kanepede uykuya dalıyor.

HAPİSTEKi BABASINI BEKLiYOR


BABASI Kopenhag’da restaurant işletiyordu. Bir trafik kazası sonrası yaralanmaya sebebiyet vermekten ve sigortasız araç kullanmaktan dolayı 4 ay hapis cezası aldı. Önümüzdeki ay tahliye olacak. Emre’nin şu an gözü, kulağı babasından gelecek haberde.

FATiH TERiM İMKANSIZI BAŞARDI


Eylül 2015’te Danimarka vatandaşlığını seçti ancak Terim ve kurmaylarının titiz çalışması sonucu Türk vatandaşlığı için ikna edildi. Hapiste olan babasının yanına gidilerek imzası alındı. Nüfus cüzdanı Kopenhag’da kendisine verildi.

MESSi’Yi İZLİYOR, R.MADRiD’i DÜŞLÜYOR


SAHAYA çıkmadan “Messi” videoları izliyor ancak en büyük hayali R.Madrid’de oynamak. Sol ayağı, tekniği, hızı ve oyun zekası öne çıkan en büyük özellikleri. Bu sayede dikkat çekiyor.

BOYNUNDAKİ MUSKA EN BÜYÜK UĞURU


EMRE Mor’un maçlardaki en büyük ritüeli boynunda taşıdığı muskası. İçinde Kuran’dan bir ayet olan muskayı her maç öncesi ve sonrası üç kez öperek alnına koyuyor. Bunu mutlaka yapıyor. Çünkü, bu onun uğuruna inandığı en büyük manevi güç.

TÜRKÇEYİ ANLIYOR AMA KONUŞAMIYOR


SESSİZ, sakin bir yapıya sahip. Yakınlarına göre 18 yaşında ama küçük bir çocuktan farksız. En önemli özelliği disiplini. Antrenmana ilk o geliyor, en son o çıkıyor. Bu hiç değişmiyor. Türkçe’yi anlıyor, ancak konuşamıyor. Bu eksiğini gidermek için çalışıyor.

TEZAHÜRATLAR SONRASI AĞLADI


İLK kez Karadağ karşısında ay yıldızlı formayı terletiyor. Tek devre oynuyor ama herkesi mest ediyor. Antalya’daki karşılaşmanın sona ermesiyle birlikte tribünlerden gelen “Emre Mor” tezahüratları sonrası oldukça duygulanıyor ve ağlıyor.

VE İLK TEBRiK ARDA VE HAKAN’DAN


EMRE’nin yaşadığı duygusal anlar sonrası onu ilk tebrik eden isimler, soyunma odasında Hakan Çalhanoğlu ve Arda Turan oluyor. Ay yıldızlı ekip kadrosunda ise en iyi anlaştığı isimlerin başında Hakan, Nuri ve Arda geliyor. Üçlüden destek görüyor.

İMPARATOR’UN EURO 2016 PROJESİ


EYLÜL 2015’te menajeri tarafından keşfediliyor. U-20 ve 21 hocası Abdullah Ercan ile defalarca maçlarını beraber izliyorlar. Ve sonunda Emre Mor, Fatih Terim’in bir projesi oluyor. Tüm planlamalar, çalışmalar bu yönde yapılıyor. İlk hedef Euro 2016 olarak belirleniyor.

Derlemedir....

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Son düzenleyen Jumong; 11 Haziran 2016 21:56
Biyografi Konusu: Emre Mor nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
10 Ekim 2016       Mesaj #2
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  Emre_Mor.JPG
Gösterim: 313
Boyut:  64.2 KB

EMRE MOR

24 Temmuz 1997 yılında Danimarka'da doğdu. Danimarka Süper Ligi ekiplerinden FC Nordsjaelland U19 takımı’nda forma giymiş ve burada yıldızı parlamıştır. Sürati, çok rahat adam eksiltmesi ve şutları ile başarısını sürdüren Emre Mor’un babası Türk annesi ise Makedonya’lıdır. Baba tarafından aslen Uşak İli Sivaslı İlçesi Tatar Kasabasındandır. Emre Mor Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund ve Türkiye Millî Takımı forması giymektedir.

Sponsorlu Bağlantılar
Emre Mor, futbola henüz 4 yaşında, Danimarka 2. Ligi ekiplerinden Bronshoj Boldklub’un altyapısında başladı. Futbola 2006 yılına kadar Bronshoj Boldklub’ta devam eden Emre, ardından Danimarka 1. Ligi takımlarında Lyngby’ye transfer oldu ve 2015 yılına kadar da burada forma giydi. Geride kalan sezonun başında Danimarka Süper Ligi ekiplerinden Nordsjaelland’ın genç takımına dahil olan Emre, kısa sürede A takıma çıkarken, sezonun ikinci yarısında ise ilk 11’in değişmez isimlerinden biri olmayı başardı. Son 6 ay içinde futbol kariyerinde önemli adımlar atan başarılı futbolcu, takımıyla çıktığı 13 lig maçında 2 gol attı. Nordsjaelland’la 2019 yılı haziran ayına kadar sözleşmesi bulunan oyuncu, Viborg’a karşı attığı golle de takımının Süper Lig’de gol atan en genç futbolcusu unvanını elde etti. Emre ayrıca, 2013 yılında Fransız ekibi Saint Etinne tarafından denemeye alınırken, o dönem yeterli bulunmadığı gerekçesiyle transferi gerçekleşmedi.

Borussia Dortmund'a transfer olan Emre Mor tarihe geçti!.


7 Haziran 2016 tarihinde Borussia Dortmund kulübüne transfer oldu. Alman devinin 16 milyon euro bonservis bedeli ödediği yıldız adayı, Türk futbol tarihinin en pahalı genç transferi oldu.. Alman ekibinin bu transfer için Danimarka kulübü Nordsjaelland'a 16 milyon euro bonservis bedeli ödediği belirtilirken, Dortmund Sportif Direktörü Michael Zorc, Emre'ye övgüler yağdırdı. Emre Mor'un transferiyle ilgili açıklama yapan Dortmund Sportif Direktörü Michael Zorc, "Emre Mor çok yetenekli ve hücumda çok yönlü genç bir yetenek, ayrıca büyük bir gelişme potansiyeline sahip" dedi.

Euro 2016’nın parlayan yıldızı Emre Mor’un Dortmund macerası mükemmel başladı. Şans bulduğu United ve City maçlarında harikalar yaratan milli yeteneğimiz, Almanlar’ı kendine hayran bıraktı, daha şimdiden ‘Dortmund’un geleceği yorumları yapılmaya başlandı. Euro 2016’da ortaya koyduğu enfes futbolla bütün Avrupa’ya kalitesini ispatlayan A Milli yıldızımız, kulübüyle çıktığı 2 önemli hazırlık maçında da bir kez daha dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Emre Mor’ un Türk Milli Takımı’na geçiş hikayesi


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, meşakkatli bir mücadele ile 18 yaşındaki Emre Mor'u Milli Takım'a kazandırdı. Önce hapishanedeki baba Ersoy Mor ikna edildi, ıslak imzası alındı. Ardından Emre Mor'un TC kimliği çıktı. Çek Cumhuriyeti maçına ise ilk 11'de başlayan Emre Mor, Burak Yılmaz'a yaptığı asist ve oynadığı oyunla tüm dünyayı kendine hayran bıraktı.

Makedonya asıllı Danimarkalı anne ile Uşak ili Sivaslı İlçesi Tatar kasabasından bir babanın çocuğu olan Emre vatandaşlık için 1 Eylül 2015'te Danimarka'yı seçti. Emre'nin artık Türkiye forması için önünde iki engel vardı. Ama Fatih Terim'in pes etmeye niyeti yoktu.

Emre Mor'un ikna sürecinde yeniden Türk vatandaşlığına geçebilmesi için babası Ersoy Mor'un onayı, desteği ve ıslak imzası gerekiyordu. İkinci sorun ise; anne ve baba ayrılmıştı ve baba Mor, Danimarka'da hapishanedeydi… Uşaklı baba, Fatih Terim'in bizzat devreye girmesi üzerine Danimarka Futbol Federasyonu'nun da istediği birçok kulübün transfer etmek için peşinde koştuğu oğlunun Türk vatandaşı olmasını ve Türk Milli Takımı'nı seçmesini destekledi. Emre de kararını vermiş ve ay-yıldızlı formayı giymek istediğini belirtmişti. Türk vatandaşlığına geçebilmesi için baba Mor'un ıslak imzası hapiste alındı. Terim'in çok istediği ve gizli yürütülen çalışmalar sonunda Emre, 17 Mayıs 2016'da annesi ve menajeri Mustafa Özkan'la birlikte Kopenhag'daki Türk Büyükelçiliği'ne gelerek Türk vatandaşı olduğunu kanıtlayan nüfus cüzdanını Konsolos Mustafa Güneş'in elinden aldı.

Bireysel Başarıları


  • Uefa Euro 2016 Genç Yetenekler 11'i
  • Türkiye Millî Futbol Takımı formasıyla Avrupa Futbol Şampiyonasında forma giyen en genç futbolcu.
  • Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde forma giyen en genç yedinci oyuncu.
  • Avrupa Futbol Şampiyonasın tarihinde asist yapan en genç 3. futbolcu.
  • Euro 2016 da ilk tur altın 11' i

Derlemedir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
10 Ekim 2016       Mesaj #3
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi

Emre Mor



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.

Benzer Konular

15 Şubat 2013 / ramsstein Müzik tr
20 Şubat 2008 / KiTiaRa Botanik
22 Mayıs 2009 / nünü Taslak Konular
2 Temmuz 2010 / The Unique Zooloji
21 Ocak 2016 / Safi X-Sözlük