Arama

Mesme Taşbağ

Güncelleme: 24 Ekim 2016 Gösterim: 2.675 Cevap: 1
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
13 Eylül 2016       Mesaj #1
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  Mesme-Taşbağ.jpg
Gösterim: 500
Boyut:  34.6 KB

MESME TAŞBAĞ


MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

1981 yılında Iğdır'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İğdır'da tamamladı. 2008 yılında On Dokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. Eskişehir'de hekim olarak çalışmaktadır. Judo Milli takım sporcusu olan Taşbağ, son üç yıldır +70 sıkletinde Türkiye Görme Engelliler Judo şampiyonudur. 2015 yılında Güney Kore'de düzenlenen dünya oyunlarında dünya üçüncüsü olarak 2016 Rio De Janeiro Olimpiyatlarına gitmeye hak kazanmıştır. Türkiye, böylece Paralimpik Oyunları'ndaki 4. madalyasını elde etti. Milli sporcular Rio'da şu ana kadar 1 altın, 3 bronz madalya kazandı.

Milli Judocu Mesme Taşbağ'dan bronz madalya


Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da düzenlenen judo müsabakalarında Mesme Taşbağ, kadınlar +70 kiloda tatamiye çıktı. Mesme Taşbağ, bronz madalya müsabakasında Belaruslu Arina Kachan ile karşılaştı. Rakibi 3, kendisi ise 1 ceza puanı alan 35 yaşındaki görme engelli milli sporcu, bronz madalyaya ulaştı.

Mesme, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde doktor olduğunu anımsatarak, 2008’de Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduğunu, ardından 5 yıl Iğdır’da görev yaptığını söyledi.

Iğdır’da judoya ilgi duyduğunu ve formda kalmak için bu sporu yapmaya başladığını ifade eden Mesme, bu süreçte keratokonus hastalığı nedeniyle yüzde 40 görme kaybı yaşadığını belirtti.

Antrenörlerinin sayesinde kısa zamanda önemli aşamalar kaydettiğini dile getiren Mesme, “Geçen yıl Güney Kore’de yapılan IBSA Dünya Oyunları’nda +70 kiloda dünya üçüncülüğüm var. 2015 Kasım’da Portekiz’deki Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazandım. Dünya sıralamasındaki ilk 3 sporcuyu yenerek şampiyon oldum. Böylelikle Rio’ya kota aldım.” diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, Milli Judocu Mesme Taşbağ' ı Tebrik Etti.


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda Judo branşında bronz madalya kazanan Mesme Taşbağ için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi;

"2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda milli sporcularımız başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. Judo'da Kadınlar +70 kiloda mücadele eden Mesme Taşbağ, bronz madalya kazandı. Ay yıldızlı bayrağımızı göndere çeken Mesme Taşbağ'ı tebrik ediyor ve başarıda emeği geçenlere ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Milli Sporcumuzun elde ettiği bronz madalya ile Paralimpik Oyunları'ndaki 4. madalyamızı kazanmış olduk. 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda mücadele edecek tüm sporcularımıza başarılar diliyorum."

Derlemedir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Baturalp; 24 Ekim 2016 14:57
Biyografi Konusu: Mesme Taşbağ nereli hayatı kimdir.
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
24 Ekim 2016       Mesaj #2
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Mesme Taşbağ

Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.