Arama

Nazmiye Muratlı

Güncelleme: 24 Ekim 2016 Gösterim: 3.266 Cevap: 1
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
9 Eylül 2016       Mesaj #1
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  Nazmiye-Muratlı.jpg
Gösterim: 732
Boyut:  39.8 KB

NAZMİYE MURATLI


MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

1979 doğumlu Milli Sporcu’muz Nazmiye Muratlı aslen Konya Meram’lıdır. 2012 yılında Londa Paralimpik yarışmasındada altın madalya kazanmış ve kendi rekorunu kırmıştır. Bugüne kadar elde ettiği başarılar ile ülkemizi gururlandıran Nazmiye Muratlı Konya Meram Belediyespor’un profesyonel haltercisidir.

Nazmiye Muratlı, Rio 2016 Paralimpik'te dünya rekoru kırdı


Rio 2016 Paralimpik Oyunları'nda milli halterci Nazmiye Muratlı 104 kilo ile dünya rekoru kırarak Türkiye'ye altın madalya kazandırdı. Judoda ise Ecem Taşın bronz madalya ile göğsümüzü kabarttı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen oyunların ilk gününde, Türkiye'ye ilk altın madalya halter branşında geldi. Nazmiye Muratlı, 104 kiloluk kaldırışıyla dünya rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu. Nazmiye ayrıca, Paralimpik'te üst üste altın madalya kazanan ilk Türk sporcu olarak da tarihe geçti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç' tan Nazmiye Muratlı'ya tebrik mesajı



Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“2016 Rio Paralimpik Oyunları’nın ilk gününde milli sporcularımızdan güzel haberler gelmeye devam ediyor. Halterde Kadınlar 41 kiloda mücadele eden Nazmiye Muratlı, kaldırdığı 104 kilo ile hem paralimpik hem de dünya rekoru kırdı ve bu muhteşem derecesiyle altın madalya kazandı. Milli sporcumuz, 2012 Londra’dan sonra bir kez daha altın madalya kazanarak bizlere büyük bir gurur yaşattı. Ay yıldızlı bayrağımızı göndere çeken Nazmiye Muratlı’yı tebrik ediyor, oyunlarda mücadele edecek diğer sporcularımıza başarılar diliyorum.”

Derlemedir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Son düzenleyen Baturalp; 24 Ekim 2016 15:16
Biyografi Konusu: Nazmiye Muratlı nereli hayatı kimdir.
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
24 Ekim 2016       Mesaj #2
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Nazmiye Muratlı

Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.