Arama

Ramil Guliyev

Güncelleme: 11 Ağustos 2017 Gösterim: 1.625 Cevap: 1
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
11 Ağustos 2017       Mesaj #1
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi

Ramil Guliyev

Ad:  Ramil Guliyev.JPG
Gösterim: 283
Boyut:  33.9 KB

(d. 29 Mayıs 1990, Bakü)
Sponsorlu Bağlantılar
Azerbaycan kökenli Türk sprint atleti.

Ramil Guliyev 29 Mayıs 1990'da Baküde doğmuş sprint atlettir. Azerbaycan kökenli Guliyev 2011 yılında Türk vatandaşı olmuştur. Türk vatandaşlığına geçişi, Azerbaycan Atletizm Federasyonu tarafından öfkeyle karşılandı. 2012 yılında Londra’da düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edebilmesi Azerbaycan Atletizm Federasyonu’nun iznine bağlıydı ve yetkili kurumdan izin çıkmadı. Bu durum Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına kadar ulaştırılsa da Azerbaycan Atletizm Federasyonu kararından dönmeyeceğini kesin olarak bildirdi.

2009 Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda Azerbaycan adına mücadele etti. 100 metrede gümüş madalya, 200 metrede ise altın madalya kazandı. 100 metre ve 200 metre yarışlarında, ulusal ve uluslararası gençler rekorlarının sahibidir. Ayrıca 200 metre Avrupa gençler rekoru ve 60 metrede ulusal gençler rekorunun da sahibidir. 200 metredeki zamanı, genç atletlerdeki en hızlı ikinci derece olup en hızlı zaman Usain Bolt'a aittir. 2009 yılında dağıtılan Avrupa Atletizminde Yılın Yükselen Yıldızı Ödülü'nde ikinci oldu. 2017 yılında 100 metre yarışında elde ettiği 9,97'lik derece ile 100 metreyi 10 saniyenin altında koşan üçüncü beyaz atlet oldu. Antrenörlüğünü Oleg Mukhin yapmaktadır.

Tarihi başarı! Ramil Guliyev dünya şampiyonu!


Londra'da düzenlenen 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda milli atletimiz Ramil Guliyev, 200 metrede altın madalya kazandı. Guliyev, başarısıyla Türkiye'de tarihe geçti. 2 salise farkla altın madalyaya kavuşan Guliyev, 1 hafta önce verdiği röportajda "2 saliselik farkla dünya şampiyonu ya da sekizinci olabilirsiniz. 2 salise için 2 ay çalışıyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Londra’da devam eden Dünya Atletizm Şampiyonası’nda mücadele eden Ramil, bu sonuçla Türkiye’nin Dünya Atletizm Şampiyonaları tarihindeki ilk altın madalyasını kazanmış oldu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Guliyev'in altın madalya almasından dolayı çok gururlandığını ve ağlayacak duruma geldiğini söyledi. Guliyev tarihi başarı sonrası yaptığı açıklamada "Benim için çok inanılmaz bir yarışma oldu. Bunu başarabileceğime sene boyunca inanmıştım. Bundan sonra inşallah olimpiyatta madalya gelir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramil Guliyev'in altın madalya kazanmasının ardından Twitter'dan açıklama yaptı. Erdoğan, " Dünya Atletizm Şampiyonası Erkekler 200 metrede altın madalya kazanarak hepimizi gururlandıran Ramil Guliyev'i gönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Derlemedir.

Biyografi Konusu: Ramil Guliyev nereli hayatı kimdir.
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
11 Ağustos 2017       Mesaj #2
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Ramil Guliyev

Sponsorlu Bağlantılar