Arama

Fernando Muslera

Güncelleme: 15 Aralık 2015 Gösterim: 19.469 Cevap: 2
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
7 Kasım 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Fernando Muslera
Vikipedi, özgür ansiklopedi
250px Musleragaziantepspor
Sponsorlu Bağlantılar
  • Tam adı: Néstor Fernando Muslera Micol
  • Doğum tarihi: 16 Haziran 1986
  • Doğum yeri: Buenos Aires, Arjantin
  • Mevkii: Kaleci
Néstor Fernando Muslera Micol, Uruguaylı kaleci. Şu anda Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da forma giymektedir.

Kulüp kariyeri

2004 yılına kadar Uruguay’ın Montevideo Wanderers takımının altyapısında forma giyen genç kaleci, daha sonra aynı takımda profesyonel oldu. İki yıl boyunca A Takım'da görev yaptıktan sonra kiralık olarak ülkesinin en iddialı takımı Nacional'de forma giymeye başladı. Burada geçirdiği kısa sürede dikkat çekerek Arsenal, Juventus, Lazio ve Benfica gibi kulüplerin gündemine giren Muslera'nın yolu İtalya'nın Lazio takımıyla kesişti.

İtalyan ekibinin Arjantinli Juan Pablo Carrizo'nun transferini bir yıl ertelemek zorunda kalmasının da etkisiyle 2007 yazında 3 milyon ˆ karşılığında Lazio'lu olan kalecinin, efsane Angelo Peruzzi'nin futbolu bırakması, takımın bir diğer kalecisi Marco Ballotta'nın da 43 yaşında olması nedeniyle birinci kaleci olması bekleniyordu. Nitekim Serie A'da üçüncü haftayla birlikte formayı sırtına geçirdi. Ancak yedinci haftada oynanan Milan maçında yediği beş golün dördünde yaptığı hatalar, genç eldivenin hayallerini ileriki bir tarihe ertelemesine neden oldu. O sezon ligde yalnızca 32, 33, 36 ve 38. haftalarda görev alabilen Muslera, üç kez de İtalya Kupası'nda kaleye geçti.

2008-09 sezonu da Muslera için pek iyi başlamadı. Genç kaleci, kulübün nihayet kadrosuna kattığı Arjantinli eldiven Carrizo'nun arkasında ikinci tercihti. Ligde ilk 20 hafta boyunca bir kez olsun forma giyemedi Muslera, kupada ise ancak bir maçta sahaya çıkabildi. Buna karşın Carrizo'nun performansı da pek iyi görünmüyordu. Yılın ikinci yarısıyla birlikte teknik direktör Delio Rossi'yle de sorunlar yaşayan Arjantinli, yerini Muslera'ya kaptırdı. Uruguaylı ise ilk maçında yediği üç gole engel olamasa da Sampdoria'lı Bellucci'nin ayağından çıkan penaltı vuruşunu kurtararak teknik direktörüne kendisini seçmesi için bir neden verdi. Ligde son üç haftaya kadar takımının kalesini koruyan Muslera, İtalya Kupası'nda da kalan tüm maçlarda oynadı ve penaltılara kalan finalde Cassano ve Campagnaro'nun vuruşlarında gole geçit vermeyerek kariyerinin ilk efsane maçını repertuvarına ekledi.

Bu performans, Lazio'yu 2009-10 sezonu öncesinde takımdan ayrılan Carrizo'nun yerini doldurmak için yaptığı arayışları "ikinci kaleci" yönünde yapmaya itti. Genç Uruguaylı, takımının artık birinci kalecisiydi. Ligde 36 maçta forma giyen Muslera, 42 kez topu koruduğu filelerde gördü, iki kez maçın oyuncusu seçilirken 7 maçta ise kalesini gole kapattı. İtalya Kupası’nda da iki maçta forma giyen yetenekli kaleci, Inter'le oynanan ve takımının 2-1 kazandığı İtalya Süper Kupası maçının da "En İyi Oyuncu"su seçildi. Muslera, UEFA Avrupa Ligi'nde de dört maça çıkarken ilk kez bir önceki sezon giydiği milli formayı bu sezonda tam 11 kez giydi.

Fernando Muslera, 2010-11 sezonunda ise Serie A'da 36 maçta Lazio'nun kalesini korudu. Bu maçlarda kalesinde 39 gol gören başarılı eldiven, 13 maçta kalesinde gole izin vermemişti. Kariyerinde bir İtalya Kupası, bir İtalya Süper Kupası, bir Copa America şampiyonluğu ve bir de Dünya Kupası dördüncülüğü bulunan 24 yaşındaki Muslera, 2011-12 sezonu öncesi 6.750.000 Euro bonservis bedeli ile Galatasaray'a transfer oldu. Muslera, IFFHS tarafından 2010 yılının dünyada en iyi 7. kalecisi olarak gösterilmiştir. Muslera, Galatasaray'ın K.D.Ç. Karabükspor maçında rakibine yaptığı hareket sonrası kırmızı kart görmüş ve takımını 10 kişi bırakmıştır. Muslera, Galatasaray'daki ilk penaltı kurtarışını Süper Lig'in 2011-12 sezonunun 10. haftasında oynanan Mersin İdman Yurdu maçının 45. dakikasında yapmıştır.

Millî takım kariyeri

Muslera'nın kariyerindeki en önemli dönüm noktası ise Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası oldu. Grup maçlarında hiç gol yemeyen Uruguaylı, Güney Kore ile oynanan ikinci tur maçının ardından yarı finaldeki Gana eşleşmesinde tüm dünyanın dikkatini üzerine çekti. 120. dakikada turnuvanın yıldızlarından Asamoah Gyan'ın kaçırdığı penaltı ile seri penaltı atışlarına geçilirken, bu atışlardan üçünü kurtaran Muslera, penaltılar esnasında köşe seçip atlamak yerine topu izleyerek hamle yapmasıyla bir süre konuşuldu. Uruguay'ın yarı finale gelişinde büyük pay sahibi olan genç kaleci, ülkesinin daha sonra oynadığı Hollanda ve Almanya maçlarında kalesinde gördüğü üçer gole engel olamadı. Fernando Muslera 2011 yazında oynanan Copa América'da gösterdiği müthiş performans ile ülkesi Uruguay'ı finale taşıyan isimlerden biri oldu. Uruguay'ın Arjantin'le oynadığı çeyrek final maçındaki müthiş performansı ve penaltılarda Tevez'in vuruşunu kurtarması, Muslera'nın kariyerindeki doruk noktalarından biri oldu. Final maçında da Paraguay'a karşı iyi bir performans sergileyen Muslera takımının Copa América'yı kazanmasında büyük bir pay sahibi oldu. Turnuvanın en iyi 2. kalecisi seçilmiştir.

Başarıları

Kulüp

Lazio
  • Coppa Italia: 2009
  • Supercoppa Italiana: 2009
Milli takım
  • 2010 FIFA Dünya Kupası: 4.lük
  • 2011 Copa América: 1.lik
Bireysel
  • IFFHS 2010 yılının dünyada en iyi kalecileri listesi: 7.lik

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 15 Aralık 2015 23:36
Biyografi Konusu: Fernando Muslera nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
Pelin25 - avatarı
Pelin25
Ziyaretçi
2 Ağustos 2013       Mesaj #2
Pelin25 - avatarı
Ziyaretçi
Fernando Muslera
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar




Fernando Néstor Muslera Micol, 16 Haziran 1986’da Buenos Aires, Arjantin’de doğdu.
2004 yılına kadar Uruguay’ın Montevideo Wanderers takımının altyapısında forma giyen genç kaleci, daha sonra aynı takımda profesyonel oldu. İki yıl boyunca A Takım’da görev yaptıktan sonra kiralık olarak ülkesinin en iddialı takımı Nacional’de forma giymeye başladı. Burada geçirdiği kısa sürede dikkat çekerek Arsenal, Juventus, Lazio ve Benfica gibi kulüplerin kıskacına giren Muslera’nın yolu İtalya’nın gök mavili takımıyla kesişti.

İtalyan ekibinin Arjantinli Juan Pablo Carrizo’nun transferini bir yıl ertelemek zorunda kalmasının da etkisiyle 2007 yazında 3 milyon avro karşılığında Lazio’lu olan yetenekli kalecinin, efsane Angelo Peruzzi’nin futbolu bırakması, takımın bir diğer kalecisi Marco Ballotta’nın da 43 yaşında olması nedeniyle birinci kaleci olması bekleniyordu. Nitekim Serie A’da üçüncü haftayla birlikte formayı sırtına geçirdi. Ancak yedinci haftada oynanan Milan maçında yediği beş golün dördünde yaptığı hatalar, genç eldivenin hayallerini ileriki bir tarihe ertelemesine neden oldu. O sezon ligde yalnızca 32, 33, 36 ve 38. haftalarda görev alabilen Muslera, üç kez de İtalya Kupası’nda kaleye geçti.

2008-09 sezonu da Muslera için pek iyi başlamayacaktı. Genç kaleci, kulübün nihayet kadrosuna kattığı Arjantinli eldiven Carrizo’nun arkasında ikinci tercihti. Ligde ilk 20 hafta boyunca bir kez olsun forma giyemedi Muslera, kupada ise ancak bir maçta sahaya çıkabildi. Buna karşın Carrizo’nun performansı da pek iyi görünmüyordu. Yılın ikinci yarısıyla birlikte teknik direktör Delio Rossi’yle de sorunlar yaşayan Arjantinli, yerini Muslera’ya kaptırdı. Uruguaylı ise ilk maçında yediği üç gole engel olamasa da Sampdoria’lı Bellucci’nin ayağından çıkan penaltı vuruşunu kurtararak teknik direktörüne kendisini seçmesi için bir neden verdi. Ligde son üç haftaya kadar takımının kalesini koruyan Muslera, İtalya Kupası’nda da kalan tüm maçlarda oynadı ve penaltılara kalan finalde Cassano ve Campagnaro’nun vuruşlarında gole geçit vermeyerek kariyerinin ilk efsane maçını repertuvarına ekledi.

Bu performans, Lazio’yu 2009-10 sezonu öncesinde takımdan ayrılan Carrizo’nun yerini doldurmak için yaptığı arayışları “ikinci kaleci” yönünde yapmaya itti. Genç Uruguaylı, takımının artık birinci kalecisiydi. Ligde 36 maçta forma giyen Muslera, 42 kez topu koruduğu filelerde gördü, iki kez maçın oyuncusu seçilirken 7 maçta ise kalesini gole kapattı. İtalya Kupası’nda da iki maçta forma giyen yetenekli kaleci, Inter’le oynanan ve takımının 2-1 kazandığı İtalya Süper Kupası maçının da “En İyi Oyuncu”su seçildi. Muslera, UEFA Avrupa Ligi’nde de dört maça çıkarken ilk kez bir önceki sezon giydiği milli formayı bu sezonda tam 11 kez giydi.

Muslera’nın kariyerindeki en önemli dönüm noktası ise geçtiğimiz yaz Güney Afrika’da düzenlenen 2010 Dünya Kupası oldu. Grup maçlarında hiç gol yemeyen Uruguaylı, Güney Kore ile oynanan ikinci tur maçının ardından yarı finaldeki Gana eşleşmesinde tüm dünyanın dikkatini üzerine çekti. 120. dakikada turnuvanın yıldızlarından Asamoah Gyan’ın kaçırdığı penaltı ile seri penaltı atışlarına geçilirken, bu atışlardan üçünü kurtaran Muslera, penaltılar esnasında köşe seçip atlamak yerine topu izleyerek hamle yapmasıyla bir süre konuşuldu. Uruguay’ın Yarı Final’e gelişinde büyük pay sahibi olan genç kaleci, ülkesinin daha sonra oynadığı Hollanda ve Almanya maçlarında kalesinde gördüğü üçer gole engel olamadı. Fernando Muslera bu yaz oynanan Copa America’da gösterdiği müthiş performans ile ülkesi Uruguay’ı yarı finale taşıyan isimlerden biri oldu. Uruguay'ın Arjantin’le oynadığı çeyrek final maçındaki müthiş performansı ve penaltılarda Tevez’in vuruşunu kurtarması, Muslera'nın kariyerindeki doruk noktalarından biri oldu. Uruguay, yarı final maçında ise Liverpool forması giyen Luis Suarez'in kaydettiği iki golle Peru'yu 2-0'lık skorla geçti ve finale yükselen ilk takım oldu.

Fernando Muslera, geride bıraktığımız 2010-11 sezonunda ise Serie A’da 36 maçta Lazio’nun kalesini korudu. Bu maçlarda kalesinde 39 gol gören başarılı eldiven, 13 maçta kalesinde gole izin vermemişti. Kariyerinde bir İtalya Kupası, bir İtalya Süper Kupası ve bir de Dünya Kupası Dördüncülüğü bulunan 24 yaşındaki Muslera, artık Galatasaray kalesini gollerden korumak için çaba sarf edecek.
Son düzenleyen Safi; 29 Kasım 2015 23:41
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2014       Mesaj #3
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Fernando Muslera
Vikipedi, özgür ansiklopedi

250px U01 Fernando Muslera 7564

Néstor Fernando Muslera Micol
veya kısaca Fernando Muslera (İspanyolca söyleyişi: [feɾˈnando musˈleɾa]; d. 16 Haziran 1986, Buenos Aires), Uruguaylı kaleci. Şu anda Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da forma giymektedir. Kariyerindeki ilk ve tek golünü 8 Nisan 2012 tarihinde oynanan normal sezonun son maçı olan Manisaspor - Galatasaray maçında penaltıdan atmıştır.

Montevideo Wanderers

2004 yılına kadar Uruguay’ın Montevideo Wanderers takımının altyapısında forma giyen genç kaleci, daha sonra aynı takımda profesyonel oldu. İki yıl boyunca A Takım'da görev yaptıktan sonra kiralık olarak ülkesinin en iddialı takımı Nacional'de forma giymeye başladı. Burada geçirdiği kısa sürede dikkat çekerek Arsenal, Juventus, Lazio ve Benfica gibi kulüplerin gündemine giren Muslera'nın yolu İtalya'nın Lazio takımıyla kesişti.

Lazio


640px Fernando Muslera
Muslera Lazio formasıyla


800px Muslera08072009
Muslera, Lazio'daki hayranlarına imza dağıtırken.


İtalyan ekibinin Arjantinli Juan Pablo Carrizo'nun transferini bir yıl ertelemek zorunda kalmasının da etkisiyle 2007 yazında 3 milyon ˆ karşılığında Lazio'lu olan kalecinin, efsane Angelo Peruzzi'nin futbolu bırakması, takımın bir diğer kalecisi Marco Ballotta'nın da 43 yaşında olması nedeniyle birinci kaleci olması bekleniyordu. Nitekim Serie A'da üçüncü haftayla birlikte formayı sırtına geçirdi. Ancak yedinci haftada oynanan Milan maçında yediği beş golün dördünde yaptığı hatalar, genç eldivenin hayallerini ileriki bir tarihe ertelemesine neden oldu. O sezon ligde yalnızca 32, 33, 36 ve 38. haftalarda görev alabilen Muslera, üç kez de İtalya Kupası'nda kaleye geçti.
2008-09 sezonu da Muslera için pek iyi başlamadı. Genç kaleci, kulübün nihayet kadrosuna kattığı Arjantinli eldiven Carrizo'nun arkasında ikinci tercihti. Ligde ilk 20 hafta boyunca bir kez olsun forma giyemedi Muslera, kupada ise ancak bir maçta sahaya çıkabildi. Buna karşın Carrizo'nun performansı da pek iyi görünmüyordu. Yılın ikinci yarısıyla birlikte teknik direktör Delio Rossi'yle de sorunlar yaşayan Arjantinli, yerini Muslera'ya kaptırdı. Uruguaylı ise ilk maçında yediği üç gole engel olamasa da Sampdoria'lı Bellucci'nin ayağından çıkan penaltı vuruşunu kurtararak teknik direktörüne kendisini seçmesi için bir neden verdi. Ligde son üç haftaya kadar takımının kalesini koruyan Muslera, İtalya Kupası'nda da kalan tüm maçlarda oynadı ve penaltılara kalan finalde Cassano ve Campagnaro'nun vuruşlarında gole geçit vermeyerek kariyerinin ilk efsane maçını repertuvarına ekledi. Bu performans, Lazio'yu 2009-10 sezonu öncesinde takımdan ayrılan Carrizo'nun yerini doldurmak için yaptığı arayışları "ikinci kaleci" yönünde yapmaya itti. Genç Uruguaylı, takımının artık birinci kalecisiydi. Ligde 36 maçta forma giyen Muslera, topu 42 kez koruduğu filelerde gördü, iki kez maçın oyuncusu seçilirken 7 maçta ise kalesini gole kapattı. İtalya Kupası’nda da iki maçta forma giyen yetenekli kaleci, Inter'le oynanan ve takımının 2-1 kazandığı İtalya Süper Kupası maçının da "En İyi Oyuncu"su seçildi. Muslera, UEFA Avrupa Ligi'nde de dört maça çıkarken ilk kez bir önceki sezon giydiği milli formayı bu sezonda tam 11 kez giydi. Ve Muslera, IFFHS tarafından 2010 yılının dünyada en iyi 7. kalecisi olarak gösterildi.
Fernando Muslera, 2010-11 sezonunda ise Serie A'da 36 maçta Lazio'nun kalesini korudu. Bu maçlarda kalesinde 39 gol gören başarılı eldiven, 13 maçta kalesinde gole izin vermemişti. Muslera, Manchester United ve Atletico Madrid gibi dev klüplerinde listesinde bulunmasına rağmen 2011-12 sezonu öncesi 6.750.000 Euro bonservis bedeli ile Galatasaray'a transfer oldu.

Galatasaray

2011-12

640px Musleragaziantepspor
Muslera 2011-12 sezonunda Galatasaray formasıyla.


Muslera Galatasaray forması ile ilk maçına Olympiakos karşısında çıkmış, fakat 1. dakikada gelen gole engel olamayınca takımı, hazırlık maçından 1-0 mağlup ayrılmıştır. Muslera ilk resmi maçına İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında çıkmış fakat kalesinde 2 gole engel olamamıştır ve takımı 2-0 mağlup olmuştur. Muslera, Süper Lig'in 3. haftasında Galatasaray'ın deplasmanda oynadığı Karabükspor maçında rakibine yaptığı hareket sonrası kırmızı kart görmüş ve takımını 10 kişi bırakmıştır. Bu maç ile birlikte 8 deplasman maçında kalesinde tek gol bile görmeyen Muslera, Galatasaray'ın başarısındaki en büyük mimarlardan olmuştur. Muslera, Galatasaray'daki ilk penaltı kurtarışını ise Süper Lig'in 2011-12 sezonunun 10. haftasında oynanan Mersin İdman Yurdu maçının 45. dakikasında yapmış ve takımının puan almasını sağlamıştır, ayrıca Muslera Galatasaray forması ile ilk derbi maçına 20 Kasım 2011'de Beşiktaş karşısında çıkmış ve çok fazla kurtarış yaparak taraftarlar tarafından maçın adamı seçilmiştir. Antremanlarda Galatasaray'ın ve Brezilya milli takımının efsane file bekçisi Claudio Taffarel Türkiye'ye getirdiği mekanik şut makinesi tarafından çalıştırılan Muslera, bu makinanın ve Taffarel'in performansındaki artışın baş mimarı olduğunu söylemiştir. İdolünün Güney Amerikalı kaleci Oscar Cordoba olduğunu belirten Muslera , en büyük hayalinin ise Faryd Mondragon ve Claudio Taffarel gibi Galatasaray tarihine geçmek olduğunu söylemiştir. 8 Nisan 2012 tarihinde Manisaspor - Galatasaray karşılaşmasının 82. dakikasında kariyerindeki ilk golünü atmıştır(Penaltı). Ayrıca Muslera, attığı penaltı golü ile Galatasaray tarihinde Zoran Simoviç'ten sonra gol atan ilk kaleci olmuştur. Zoran Simoviç attığı golü 15 Nisan 1989'da Kahramanmaraşspor takımına atmıştır. Ayrıca Muslera aynı maçta Faryd Mondragon ve Claudio Taffarel 'in elinde bulunan normal ligde 15 maç gol yememe rekorunu 19 maça çıkararak rekorun tek sahibi olmuştur. Fernando Muslera attığı penaltı golünden sonra "Kariyerimin ilk golü. Taraftarın inanılmaz bir desteği vardı. Bana da gidip atmak düştü. Normalde oyuncular atar ama bana da bu görev verildi. Her kaleciye nasip olmaz. Hocama teşekkür etmek istiyorum o izin verdi. Arkadaşlarım da izin verdi, onlara teşekkür ederim. Umarım gollerin devamı gelir." açıklamalarında bulundu. Kırdığı gol yememe rekoru hakkında da konuşan Muslera, "İnanılmaz gurur veriyor insana. Tarihe geçtiğim için çok mutluyum ama bu herkesin başarısı. Takımın da büyük sorumluluğu var. Gol yememem için büyük fedakarlıklar yapıldı. Şampiyonlukta ne kadar iddialı olduğumuzu bir kez daha gösterdik" sözleriyle açıklamasını noktaladı.[6]Muslera 2011-2012 sezonun son maçında Fenerbahçe ile deplasmanda oynanan maçta ilk 11 başlamış ve maçın sonunda Gazeteciler tarafından yapılan oylamada maçın en iyi oyuncusu seçilmiştir. Muslera böylelikle ilk sezonunda da Şampiyonluk yaşamıştır.

2012-13
Muslera 2012-13 sezonunda ise ilk resmi maçına Fenerbahçe karşısında Süper kupa maçında çıkmış ve Galatasaray bu maçı 3-2 kazanarak Süper kupa'nın sahibi olmuştur. Muslera ilk lig maçına Kasımpaşa karşısında çıkmış duran top'tan kalesinde bir gol görmüş fakat Galatasaray bu maçı 2-1 kazanmıştır. Muslera bir sonraki hafta da ise Beşiktaş karşısında forma giymiş kalesinde 3 gol görmüş ve eleştirilere mağruz kalmıştır bu maçta Galatasaray son dakika penaltı kazanmış ve maç 3-3 beraberlikle bitmiştir. Galatasaray'ın Old Trafford'da Manchester United ile oynadığı maçtada ilk 11 başlayan Muslera, birçok pozisyonda Manchester'a geçit vermemiş hatta Maçın 2.yarısında Nani'nin kullandığı Penaltı'yı kurtararak İngiliz basınında bomba etkisi yaratmıştır. Maçın ardından Nani "Penaltıda Muslera'nın hareket etmesi için bekliyordum. Bu yüzden birkaç kez durakladım ama gerçekten çok akıllı bir kaleci çıktı. Ben vuracağım köşeyi seçene kadar kıpırdamadı. Ve sonuç olarak harika bir kurtarış yaptı" açıklamalarında bulunurken Muslera ise "Nani topun başına geçtikten sonra yüzüme biraz uzunca baktı. Penaltıyı kullanmaya gelirken de birkaç kez durdu. Nani'nin penaltılarda topu köşeye sert vurduğunu biliyordum. O vurana kadar bekledim ve köşeye atlayarak penaltıyı kurtardım." açıklamalarında bulundu. Galatasaray'ın 2012-13 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final oynamasıyla,Muslera Víctor Valdés'i de geçerek çeyrek finalin en pahalı 4. kalecisi olmuştur. 2012-13 sezonunun kalan bölümünde de başarılı bir performans gösteren Muslera, sezonun 32.haftasında Galatasaray formasıyla tekrar şampiyonluğa ulaşmıştır.

2013-14

320px Muslera2713
Muslera 2013-14 sezonunda Galatasaray formasıyla.


Fernando Muslera, 2013-14 sezonu başında Galatasaray ile hazırlık kampına katılmış ve takımıyla birlikte Emirates Kupası'na katılmıştır. Bu turnuvada ilk olarak Porto FC maçında forma giyen Muslera, bu maçta Jackson Martínez'in attığı penaltı vuruşunu kurtarmış dakikalar sonra bir daha penaltı olmuş ve Lucho Gonzalez ise bu topu direktman auta yollamıştır. Porto bu karşılaşmada ilk olarak Muslera'ya takılırken daha sonra da topun dışarı atılmasıyla önemli fırsatlar tepmiş ev daha sonra ise Galatasaray SK, Felipe Melo ile golü penaltıdan bulmuştur. Finalde ise yine çok etkili bir performans gösteren Muslera, Theo Walcott'ın orta-şut karışımı golünü kalesinde görse de maçın devamında rakip takımın golcülerine kalesini kapatmış Galatasaray ise rakibini Didier Drogba'nın golleriyle 2-1 kazanarak Emirates Kupası'nı müzesine götürmüştür. Muslera tıpkı bir sezon önceki gibi sezonun başında oynanan 2013 Türkiye Süper Kupası mücadelesinde Fenerbahçe'ye karşı 120 dakika sahada kalmış ve kalesini gole kapatmıştır. Galatasaray bu mücadeleyi Didier Drogba'nın golüyle 1-0 kazanmıştır. Galatasaray formasıyla 2013-14 sezonunda ilk lig maçına Gaziantepspor karşısında çıkan Muslera, 13 Eylül 2013 günü oynanan Antalyaspor maçında ise milli takımdan yetişememesi nedeniyle forma giyememiştir. Muslera, Şampiyonlar Ligi grubunun ilk karşılaşması olan Real Madrid müsabakasında ise maça ilk 11 başlamış ve Real Madrid önünde 6 kurtarışa imza atmasına karşın kalesinde 6 gol görerek en farklı yenilgisini yaşamıştır. Uruguaylı eldiven bundan önce 114 kez formasını giydiği Lazio’da sadece bir kez 5 gol yemiş, bu 5 golü ise 7 Ekim 2007’de A.C. Milan tarafından yemiştir. Muslera bu maçın ardından aynı şanssızlığı bir daha tekrarlamamıştır. Aynı şekilde, 52 kez koruduğu Uruguay kalesinde de 3’den fazla gol yemeyen Muslera, 6 gol yiyerek kalesinde en çok gol gördüğü müsabakayı yaşamıştır. Muslera maçın ardından "6 gol yedikten sonra taraftarın beni desteklemesi ve bağrına basması çok önemliydi. Zor anımda benimle oldular. Kariyerimde böyle maçlara alışık değilim'" açıklamasında bulunmuştur. Süper Lig'in 10. haftasında ise Konyaspor ile oynanan karşılaşmada forma giyemeyen Muslera, bu maçta bir pozisyonda Theofanis Gekas ile çarpışmış ve ayak parmağından sakatlansa da 90 dakika sahada kalmıştır. Bu maçın ardından ayağında kırık tespit edilen oyuncu yaklaşık 1 ay boyunca içlerinde Fenerbahçe SK, FC Kopenhag ve Real Madrid CF, Sivasspor ve Kasımpaşa SK gibi önemli maçlarda forma giyememiştir. Bu sürede ise kaleyi Eray İşcan korumuş, Galatasaray bu dönemde kalesinde 10 gol görmüştür. Muslera 6 Aralık 2013 günü sahalara Elazığspor maçıyla dönmüş, Galatasaray adına hayati önem taşıyan ve Juventus FC ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçında da forma giyerek o sezon Avrupa'da 6 maça çıkan Galatasaray ile 4. maçına çıkmıştır. Bu maç ise yoğun kar yağışı nedeniyle 30.dakikada tatil edilmiştir. Bir sonraki gün devam eden maçı, Galatasaray Wesley Sneijder'in golüyle 1-0 kazanmış ve adını bir üsttura yazdırmıştır. Süper Lig'in 17. haftasında ise Kayseri Erciyesspor maçında forma giyen Muslera, 33. dakikada kullandığı degajı Felipe Melo ile buluşturmuş ve Felipe Melo'da bu degajdan atılan pası kafasıyla gole çevirmiştir. Galatasaray kariyerinde iki sezon önce ilk golünü atan Muslera, iki yıl sonra ise yaklaşık 60 metre mesafeden Erciyesspor maçında ilk asistini yapmıştır. 2 Haziran 2014 tarihinde sözleşmesi 5 yıl olmak üzere 2019 yılına kadar uzatılmıştır. Muslera bu 4 yıl içerisinde toplam 13.200.000ˆ sabit ücret ve ilk yıl 15.000,diğer üç yıl ise 20.000ˆ maç başı ücret alacak.

2014-2015

27 Temmuz 2014'te yapılan açıklamaya göre Galatasaray'da oynadığı 3 sezon boyunca 25 numaralı formayı terleten kaleci Fernando Muslera'nın 2014-2015 sezonu başından itibaren 1 numaralı formayı giyeceği açıklanmıştır. O sezon ilk resmi maçına 25 Temmuz 2014'de 2014 Türkiye Süper Kupası maçında çıkan Muslera, maçın normal süresinde Bekir İrtegün, Moussa Sow ve Emmanuel Emenike gibi isimlerin 8 şutunu kurtararak maçın penaltılara gitmesinde önemli pay sahibi olmuştur. Penaltılarda da Caner Erkin ve Mehmet Topuz'un penaltı vuruşlarını kurtarsa da takım arkadaşları Selçuk İnan, Yekta Kurtuluş ve Felipe Melo penaltı vuruşlarını gole çeviremeyince takımı penaltılatla turnuvaya veda etmiştir. Maçın ardından maçın adamı Fernando Muslera seçilmiştir.
Millî takım kariyeri

Fernando muslera
Muslera, Uruguay milli takımı forması ile.


Muslera'nın kariyerindeki en önemli dönüm noktası ise Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası oldu. Grup maçlarında hiç gol yemeyen Uruguaylı, Güney Kore ile oynanan ikinci tur maçının ardından yarı finaldeki Gana eşleşmesinde tüm dünyanın dikkatini üzerine çekti. 120. dakikada turnuvanın yıldızlarından Asamoah Gyan'ın kaçırdığı penaltı ile seri penaltı atışlarına geçilirken, bu atışlardan üçünü kurtaran Muslera, penaltılar esnasında köşe seçip atlamak yerine topu izleyerek hamle yapmasıyla bir süre konuşuldu. Uruguay'ın yarı finale gelişinde büyük pay sahibi olan genç kaleci, ülkesinin daha sonra oynadığı Hollanda ve Almanya maçlarında kalesinde gördüğü üçer gole engel olamadı. Fernando Muslera 2011 yazında oynanan Copa América'da gösterdiği müthiş performans ile ülkesi Uruguay'ı finale taşıyan isimlerden biri oldu. Uruguay'ın Arjantin'le oynadığı çeyrek final maçındaki müthiş performansı ve penaltılarda Tevez'in vuruşunu kurtarması, Muslera'nın kariyerindeki doruk noktalarından biri oldu. Final maçında da Paraguay'a karşı iyi bir performans sergileyen Muslera takımının Copa América'yı kazanmasında büyük bir pay sahibi oldu. Turnuvanın en iyi 2. kalecisi seçilmiştir. Muslera Milli takımı Uruguay ile 2014 FIFA Dünya Kupası'na katılmış,İlk maçta 3 gol yese de diğer iki maçta başarılı olmuştur. Ayrıca kupanın en güzel golü seçilen golü olan ve 2.turda Kolombiyalı James Rodriguez'in şutundan yediği gol takımını turnuvanın dışına atmıştır.

Başarıları


SS Lazio
  • Coppa Italia (1): 2009
  • Supercoppa Italiana (1): 2009
Galatasaray SK
  • Süper Lig (2): 2011-12, 2012-13
  • Türkiye Süper Kupası (2): 2012, 2013
  • Türkiye Kupası (1): 2013-14
Milli Takım

Uruguay
  • Copa América (1): 2011
  • FIFA Dünya Kupası (1): 2010 (4.cü)
  • FIFA Konfederasyonlar Kupası (1): 2013 (4.cü)
Bireysel
  • IFFHS 2010 yılının dünyada en iyi kalecileri listesi: 7.lik
  • IFFHS 2011 yılının dünyada en iyi kalecileri listesi: 6.lık
  • IFFHS 2012 yılının dünyada en iyi kalecileri listesi: 6.lık
  • 2014 Türkiye Süper Kupası: Maçın adamı
Son düzenleyen Safi; 15 Aralık 2015 23:45

Benzer Konular

29 Temmuz 2010 / Misafir Spor ww
14 Temmuz 2011 / Daisy-BT Siyaset ww
27 Mart 2012 / KisukE UraharA Sinema ww
25 Kasım 2014 / _EKSELANS_ Spor ww
17 Temmuz 2015 / Safi Siyaset ww