Arama

Steve Nash

Güncelleme: 10 Haziran 2011 Gösterim: 6.244 Cevap: 0
estudiantes - avatarı
estudiantes
Ziyaretçi
27 Ekim 2007       Mesaj #1
estudiantes - avatarı
Ziyaretçi
Steve John Nash,
7 şubat 1974 tarihinde
Johannesburg - Güney Afrika'da dünyaya gelmiştir. Babası John profesyonel futbolcuydu. Aldıkları bir davet Nash'in ailesini dünyca ünlü hale getirdi. Bu davet sonucunda Kanada'ya yerleştiler ve Nash burada Kanada vatandaşlığına geçti. Nash ve kardeşi Martin babalarının izinden gidiyorlardı. Bu yüzden Nash'in futbol konusunda bu kadar yetenkli olması yadırganamazdı. Öyle ki babası ilk doüum günü hediyesi olarak ona futbol topu almıştı. Futbol oynaması sayesinde yeteri kadar çeviklik ve hız kazanmıştı.
Sponsorlu Bağlantılar
Nash daha sonra basketbol sporuna olan yeteneğini keşfetti. İlk kez 8 yaşındayken düzenlenen bir organizasyonda forma şansı buldu. Bu noktada annesi onun bir gün bir NBA yıldızı olacağına inandığını belirtmişti. Bu yıllarda St. Michaels Üniversitesinin kolejine devam eden Nash burada çocuklar dalında en değerli futbol oyuncusu seçildi. Fakat onun ilgisi basketbolaydı. Bu nedenle çocukluk rüyalarını elinin tersiyle itti ve basketbol oynamaya karar verdi. Onun St. Michaels'taki koçu Ian Hyde-Lay onun kadar sessiz bir point guardı daha önce tanımadığını anlatıyordu.
Zaman ilerledikçe Nash de gelişiyor, her gün oyununa yeni birşeyler ekliyordu. Sadece kendisini geliştirmekle kalmayıp arkadaşlarının da ilerlemesini sağlıyordu. Daha o zamanlar 21.3 sayı 9.1 rebound ve 11.2 asistle kategorisinde lider durumdaydı.
Artık Nash'in kolejlerde oynamaya başlaması gerekiyordu. Buna kendisi gibi koçu Hyde-Lay de inanıyordu. 1991 ve 1992 yıllarında Amerika'nın en iyi kolejlerinde(Arizona, Duke, Indiana, Maryland) oynamayı reddetmişti Nash. Daha sonra bunlara göre çok daha ufak bir kolej olan Santa Clara Nash'e olan ilgisini belli etmişti ve Nash'i lkolejine çekmeyi başarmıştı.
Fakat burada işler yolunda gitmiyordu. İlk yılında MVP ödülünü kazanmasına rağmen takımının kötü gidişine dur diyemedi. Takımında sayı, asist ve top çalma alanlarında liderdi. 1994-95 sezonunda artık takımında da işler yolundaydı. Burada yine Nash istatistikleriyle takımını sırtlıyordu. Öyle ki maç başına 20.9 sayı 6.4 asist ve %45.4 üçlük isabetiyle bu alanlarda ligde zirvedeydi.
Artık draft zamanı gelmişti. Nash 1996 yılında Phoenix Suns tarafından 15. sıradan seçildi. Seçildiği sene pek çok süperstar daha NBA'e ktılmıştı.(AI, Marcus Camby,
Peja Stojakovic, Stophan Marbury, Kobe Bryant..)
İlk 2 senesinde Suns'ta Kevin Johnson ve Jason Kidd tarafından yetiştirildi. Bunların tecrübelerinden faydalandı. 2 sene Suns macerası sürdü. Daha sonra 1998 yılında Dallas Mavericks tarafından transfer edildi. Don Nelson Dallas'ta yeni bir oluşum içine girmişti. Burada Dirk Nowitzki ve Micheal Finley ile Dallas'ın 13 yıl sonra play-offlara girmesini sağladı. Fakat takımın sahibi Marc Cuban radikal kararlar almıştı. Takımını play-offlara taşıyan coach Don Nelson'ın yerine Avery Johnson'ı getirdi. (Sonraki yılda da Avery Johnson kurulu düzeni iyi işlettiği için yılın koçu ödülünü almıştı.) Takım yeni bir kimliğe bürünüyordu. Bu noktada Cuban ligin en önemli guardlarından biri olan Nash'i takımdan yollayarak büyük bir sürprize imza attı. Gerekçe olarak da Nash'in sadece ofansif oynamasını gösterdi.
Artık Nash için yuvaya dönüş gerçekleşiyordu. 8 yıl önce onu seçen Phoenix Suns kadrosundaydı Nash. Takımın başına getirilen Mike D'antoni takıma yeni bir kimlik kazandırıyordu. Takım felsefesi sadece hücuma yönelikti. Yani yavaş yavaş ligin en ateşli takımı yaratılıyordu. Bu takımın da lideri ve her şeyi Nash'ti. Çok koşan, hücum reboundu kovalayan ve minumum savunma yapan bu takım içinde Nash yeteneklerini daha rahat sergiledi. 2 sene üst üste MVP ödülünü kazandı. Bunların yanı sıra takımını 30lu galibiyetlerden alıp 60lara taşıdı. Takım arkadaşlarına da ödüller kazandırdı. Boris Diaw'ın "En Çok Gelişme Kaydeden Oyuncu" ve Leandro Barbosa'nın "En İyi Altıncı Adam" ödüllerini almasında onun payı çok büyüktür.

Bu Seneki Ortalamaları

Sayı: 18.6
Ribaund: 3.5
Asist: 11.6
Şut Yüzdesi: .532
Üç Sayılık Atış Yüzdesi: .455
Serbest Atış Yüzdesi: .899
Maç Başına Aldığı Süre: 35.6




Kariyer Ortalamaları

Sayı: 14.0
Ribaund: 2.9
Asist: 7.6
Şut Yüzdesi: .483
Üç Sayılık Atış Yüzdesi: .426
Serbest Atış Yüzdesi: .896
583px Steve Nash 2

Son düzenleyen asla_asla_deme; 10 Haziran 2011 16:07 Sebep: Sayfa Düzeni
Biyografi Konusu: Steve Nash nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

16 Haziran 2009 / Misafir Bilim ww
27 Kasım 2015 / KisukE UraharA Spor ww
24 Ekim 2015 / KisukE UraharA Müzik ww
9 Nisan 2008 / Misafir Taslak Konular
29 Kasım 2006 / KisukE UraharA Edebiyat ww