Arama

Beşiktaş Spor Kulübü Kuruluş Tarihi - Sayfa 20

Güncelleme: 23 Ekim 2016 Gösterim: 248.394 Cevap: 416
_PaPiLLoN_ - avatarı
_PaPiLLoN_
Ziyaretçi
2 Kasım 2007       Mesaj #191
_PaPiLLoN_ - avatarı
Ziyaretçi
Beşiktaş'ın Fener'e yanıtı geçikmedi

Fenerbahçe'nin derbinin hakemi İsmet Arzuman ile ilgili açıklamasına Beşiktaş'tan yanıt geldi.
Sponsorlu Bağlantılar

"Biz de futbolun kazanmasını istiyoruz" denilen açıklamada "F.Bahçe yine gündem değiştirme taktiğini uygulayıp, sahaya çıkmadan kazanmak istemektedir" denildi.

Beşiktaş, resmi internet sitesinden Fenerbahçe'ye şu yanıtı verdi:

"Fenerbahçe Spor Kulübü bugün, “Derbide Kazanan Sadece Futbol Olsun” başlığı ile son derece talihsiz bir açıklama yayınlayarak, “Şampiyonluk Sahada Kazanılmaz” zihniyetini bir kez daha sergilemiştir.

Kulübümüz’ün bu sezon yaşadığı hakem hataları ortadayken, Takımımız’ın minumum 5 puanı hakem hataları neticesinde kaybedilmişken ve bunun sonucunda derbi maçın hakem yönetimi konusunda endişelenmesi gereken tarafın Kulübümüz olması gerekirken; Fenerbahçe Spor Kulübü’nün derbi maçın hakeminin atanmasına yönelik yaptığı bu garip açıklamayı tüm kamuoyu gibi büyük bir şaşkınlıkla karşılıyoruz.

"FENERBAHÇE YİNE GÜNDEM DEĞİŞTİRİYOR"


"Biz Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak, Beşiktaşlılık duruşu ve Fair Play ruhu gereği; ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu böylesine hassas bir dönemi de göz önüne alarak, ortamı germemek adına derbi maç öncesi sessiz kalırken; Fenerbahçe Spor Kulübü “büyük kulüp” olmanın sorumluluklarını bir kez daha unutarak hareket etmiş, büyüklüğüne yakışmayan küçültücü açıklamalarda bulunmuştur. Fenerbahçe’nin bu tutumunu, özellikle toplumumuzun gergin ve üzgün olduğu bu dönemde etik ve doğru bulmuyoruz. "

"SAHAYA ÇIKMADAN MAÇI KAZANMAYA ÇALIŞIYORLAR"


"Fenerbahçe Spor Kulübü bu talihsiz açıklaması ile karşılaşma oynanmadan hakemi suçlu ilan etmiş, olası mağlubiyetinin faturasını şimdiden MHK’na kesmiş, maç sonu herkesçe bilinen gündem değiştirme yöntemini şimdiden hazırlamıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü yine sahaya çıkmadan maçı kazanmak istemektedir. "

"ÇOK ÇİRKİN BİR YÖNTEM"


"Bu çirkin yöntem, sadece Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’na karşı değil, karşılaşmanın sonucunun etkileyeceği diğer Turkcell Süper Lig Kulüpleri’ne, hem Beşiktaş hem Fenerbahçe taraftarlarına dolayısıyla da Türk Futbolu’na ve tüm spor kamuoyuna karşı yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Beşiktaş’ın bugüne kadar kazandığı her kupada, her puanda alnının teri vardır; Beşiktaş şerefiyle oynamış, hakkıyla kazanmıştır. Beşiktaş’a dil uzatanları, önce kendi geçmişlerine bakmaya davet ediyoruz. Yarınki derbi maçta, her iki takıma da başarılar diliyor, hak edenin kazanmasını temenni ediyoruz."
Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız,"

Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
3 Kasım 2007       Mesaj #192
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Demirören söz aldı

Sponsorlu Bağlantılar
7 8163 demirC3B6ren280

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, dünü Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde geçirdi.
3.11.2007



Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, dünü Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde geçirdi. Teknik heyet ve futbolcularla birlikte zaman geçiren Demirören, oyunculara “Ben maçta olmayacağım ancak 25 milyonluk Beşiktaş taraftarlarının yüreği Kadıköy’de olacak. Sizden tek ricam sahada centilmence mücadele etmeniz. Kazanmak adına elinizden geleni yapın. Ne hakem ne de rakip futbolcu ve tribünler ile en küçük diyaloğa girmeyin. Beşiktaş’ın dürüstlüğünü, centilmenliğini ve duruşunu bir kez daha dosta düşmana gösterin” dedi.
MMDMR - avatarı
MMDMR
Ziyaretçi
7 Kasım 2007       Mesaj #193
MMDMR - avatarı
Ziyaretçi
top main1 f

Liverpool:8 Beşiktaş:0Msn MadMsn Cry
"Futbol adına söylenecek fazla birşey yok. Çok üzgünüz. Böyle bir sonucu istemezdik. Camiamız'dan özür diliyoruz. Bu elbette unutulacak bir sonuç değil ama futbolda dün yoktur. Önümüze bakmaya mecburuz. Çok daha fazla çalışacağız."

YENSENDE YENİLSENDE FARK YESENDE HERŞEYİMİZSİN BJK
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Kasım 2007       Mesaj #194
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
vardır her işte hayır, üzülmeyin ilerde telafi edersinizMsn Grin
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
7 Kasım 2007       Mesaj #195
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
'Türk halkından özür dileriz'

7 8692 sinan280

Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin, Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool karşısında aldıkları yenilgiden dolayı Türk halkından özür diledi.
7.11.2007



Sinan Engin, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, Liverpool maçından sonra başta Beşiktaş camiası olmak üzere, tüm Türk halkından özür dilediklerini belirtti. Beşiktaş camiasına ve Türk halkına böyle bir hüsran yaşattıkları için çok üzgün olduklarını kaydeden Sinan Engin, "Bu utancı onlara yaşattığımız için başta Beşiktaş camiası olmak üzere, tüm Türk halkından özür diliyoruz. Bu utancı yaşatanlar, bu utancı temizleyeceklerdir" dedi.
Genel menajer Engin, Turkcell Süper Lig’de Sivasspor ile yapacakları maçtan başlayarak bu utancı silmek için çabalayacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Hüsrana uğradık, ama artık bunu unutmamız lazım. Başta başkanımız olmak üzere bütün camiamıza karşı sorumluluklarımız var. Bunun bilincinde olarak önümüzdeki Sivasspor maçından başlayarak bu utancı sileceğiz."

"TEŞHİSİ KOYDUK"

Sinan Engin, takımda yaşanan sorunlar konusunda ise teşhisi koyduklarını ve ocak ayında buna göre hareket edeceklerini belirtti. Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde henüz her şeyin bitmediğine dikkat çeken
Engin, "Ocak ayında takımın geleceği ile ilgili kararlar alacağız. Takımın geleceği ile ilgili teşhisi koyduk. Tedavisini ocak ayında ara transferlerle yapacağız" dedi.

Üzülmez: 'Utanç içindeyiz'

7 8690 ibrahum280

Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Liverpool'a 8-0 yenilerek, tarihi bir hezimet yaşayan Beşiktaş'ın takım kaptanı İbrahim Üzülmez, 'Taraftarlarımıza ve camiamıza böylesine bir gece yaşattığımızdan ötürü takım olarak utanç içindeyiz' dedi.
7.11.2007



İbrahim Üzülmez, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Liverpool maçı nedeniyle takım olarak çok büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Taraftarlarımıza ve camiamıza böylesine bir gece yaşattığımızdan ötürü takım olarak büyük utanç içindeyiz. Camiamızdan, tüm taraftarlarımızdan özür diliyoruz" dedi. Bu sonuca neden olacak bir futbol ortaya koymaya haklarının olmadığını vurgulayan tecrübeli futbolcu, "Takım olarak Liverpool maçının derin acısını yaşıyoruz. Futbolcular olarak Sivasspor maçından itibaren hatalarımızı telafi edip, bir daha böyle bir neticenin yaşanmasına müsaade etmeyeceğimize söz veriyoruz" diye konuştu.

Ada Basını maç için ne dedi

7 8688 mac2800

Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda dün gece Beşiktaş'ın deplasmanda Liverpool'a 8-0 yenilmesinin ardından İngiliz basını, kırmızı-beyazlı takımlarına övgüler yağdırdı.
7.11.2007



Maçın sonucunu dünyanın sekiz harikasına atıfta bulunarak yorumlayan Daily Express gazetesi, "Liverpool’un sekiz harikası" başlığını attı. Anfield Road Stadı’nda oynanan maçta kırılan rekorun fitilini Yosi Benayoun’un ateşlediğini yazan gazete, Beşiktaş’ın Benayoun’un hazırladığı ve attığı gollerle dağılma sürecine girdiğini öne sürdü.
Daily Mail gazetesi ise hindi benzetmesine başvurdu ve "Hindi avlandı" anlamına gelen "Turkey shoot" başlığını kullandı. Gazete, haber-yorumunda, Liverpool’un dün geceki oyunuyla yine Avrupa’da meydan
okuyacak güçte bir takım olduğunu gösterdiğini kaydetti.
Daily Star gazetesi de Benayoun’un Liverpool’un Şampiyonlar Ligi çabasını yeniden yoluna koyan futbolcu olduğu vurgularken, bu futbolcunun her iki yarıda da sahneye hakim olduğunu yazdı.
The Daily Telegraph gazetesi, Liverpool’un dün akşam kolay bir zafer kazandığına dikkat çektiği haber-yorumunda, Başiktaş’ı ağır bir yenilgiye uğratan ev sahibi kulübün kaybolmakta olan Şampiyonlar Ligi umudunu dramatik bir sonuçla kurtardığına işaret etti. Gazetenin haberinde, 8-0’lık sonucun son 15 yılda Şampiyonlar Ligi tarihinde kazanılan en büyük zafer olduğu belirtilirken, sonucun Liverpool’u tümüyle rahatlatmaya yetmeyeceği kaydedildi. Yazıda, aldığı sonucun moral bozukluğunu yaşayan Beşiktaş’ın önümüzdeki günlerde Liverpool’un gruptaki en büyük rakibi Marsilya ile karşılaşacağı hatırlatıldı.
The Guardian gazetesi, Liverpool’un bu sonuçla bir misilleme yaptığını yazarken, kulübün grupta üçüncülüğe yükseldiğine işaret edildi ve "Liverpool bundan fazlasını yapamazdı, bu sonuçla yerlerini daha fazla yükseltemediler belki ama güven duyguları arşa ulaştı" denildi. Takımın aldığı bu sonucun Marsilya karşısında gol averajı açısından önemli bir üstünlük sağlayacağını da yazan gazete, Beşiktaş’ın dün merhametsizce ezildiği iddia etti.
The Times ise Liverpool oyuncusu Peter Crouch’u takımını yeni zirvelere taşıyan ve rekor bir zafere imza attıran kişi olarak ilan etti. Liverpool’un aldığı bu sonuca rağmen hala grubunda maç kazanması gereğine dikkat çekilen haberde, dün alınan sonucun Liverpool’un Avrupa’da 1980 yılından bu yana aldığı en büyük zafer olduğu kaydedildi.
The Independent de maç sonucunu yansıtan ışıklı tabelanın fotoğrafıyla sunduğu haberinde, kırmızı-beyazlı takımın gollerini aynen Daily Express gazetesi gibi "Muhteşem sekizler" olarak adlandırdı. Sonucun bir Şampiyonlar Ligi rekoru olduğu kaydedilen haberde, bunun Liverpool’un kesinlikle Şampiyonlar Ligi’nde yeniden söz sahibi olmasının kapısını açtığı savunuldu.
"Kahramanlardan kahraman beğenin" denilen yazıda, Crouch ve Benayoun skorda etkisi olan isimler olarak sıralandı. Liverpool’un, Beşiktaş’ın çöküşünün ilk işaretleriyle birlikte "kan kokusu" alıp maça yüklendiğinin belirtildiği haberde, kırmızı-beyazlı takımın bu sonuçla yeniden doğduğu kaydedildi.

PAF Takım çıksa daha iyiydi 8-0

7 8661  uzuntubsk0711

Sivas maçına PAF takımla çıkmaya hazırlanan Kartal, aslarıyla Ada'da dağıldı: 8-0. Benayoun (3), Crouch (2), Babel (2) ve Gerrard'ın golleri, gecemizi kararttı.
7.11.2007



Stat: Anfield Road
Hakemler: Markus Merk, Sönke Glindemann, Peter Henes (Almanya)
Liverpool: Reina xx, Arbeloa xx, Carragher xx, Hyypia xx, Fabio Aurelio xx (Dk. 63 Babel xxx), Benayoun xxxx, Mascherano xxx, Gerrard xxx (Dk. 72 Lucas Leiva xx), Riise xxx, Voronin xxx (Dk. 72 Kewell xx), Crouch xxxx
Beşiktaş: Hakan x, Serdar Kurtuluş x (Dk. 62 Higuain x), Diatta x, İbrahim Toraman x, İbrahim Üzülmez x, Serdar Özkan x (Dk. 46 Ali x), Koray x, Cisse x, Mehmet Sedef x (Dk. 77 Ricardinho x), Delgado x, Bobo x
Goller: Dk. 19 ve 89 Crouch, 32, 53 ve 56 Benayoun, Dk. 69 Gerrard, Dk. 78 ve 81 Babel (FC Liverpool)
Sarı Kart: Dk. 11 Serdar Özkan (Beşiktaş)

A Grubu puan durumu

İngiltere’den alınacak 1 puan bile, Kartal’ın Devler Ligi’nde yüksek uçmasını sağlardı. Ancak olmadı. Liverpool, İstanbul’da aldığı yenilgi sonrası maça ‘sinik’ başladı. Öyle ki, Beşiktaş’ın üstüne gitmekte çok temkinli davrandılar. Benitez; rakibi çok iyi etüt etmiş. Savunmayı orta alana yakın kurup, arkaya top sektirmedi. Uzun ve aralara atılan paslarla oyuncularını pozisyona soktu. İspanyol hoca, İnönü’deki maçtan iyi dersler çıkarmıştı. Topun orta alanda Beşiktaş’ta kalmasının, kendisi için kâbus olacağını biliyordu.
Ertuğrul Sağlam da rakibin ekmeğine yağ sürdü adeta. Göbekte benzer özellikteki Cisse ve Koray’ı oynattı. Sadece iyi ‘kesici’ özelliğe sahip iki futbolcu oyun kuramayınca, kanatlar da işlemez hale geldi. Bu işi Fenerbahçe maçında çok iyi yapan Delgado, Bobo’nun yanına alınınca, ikisi de konu mankeni gibi kaldı.
Her iki takım da maça temkinli başladı. Henüz 3. dakikada Delgado’nun pasına Mehmet Sedef ayak koydu, ama sonuç çıkmadı. Bundan 4 dakika sonra ise Liverpool gole yaklaştı. Riise’nin ortasında Crouch’un kafası dışarı gitti. İngiliz takımı, her geçen dakika oyunu kontrolü altına alıp, ataklarını sıklaştırmaya başladı. Nitekim 19’da öne geçtiler. Ceza sahası içinde topla buluşan Crouch’un şutu Hakan’dan döndü, aynı futbolcu tamamladı: 1-0. Golden hemen sonra Riise’nin kafa şutunu Üzülmez çizgiden çıkardı. 32’de fark arttı. Bu dakika içinde Riise’in taç atışından gelen topunu Voronin ortaladı, Benayoun düzgün vurdu: 2-0... Bir anlamda “Beşiktaş golleri kendi kalesine attı” dersek abartmış olmayız. Her iki golde de savunma resmen seyretti.
Bobo, Kaptan’a karşı...
Beşiktaş, maçın ikinci yarısına farkın açılmaması için çıktı. Liverpool ise tam tersi düşüncedeydi. West Ham’da orta alanın ortasında forvete yönelik oynayan Benayoun, sağ çizgide görevlendirilmişti. Bu oyuncu hayatında bir maçta ilk kez 3 gol birden attı. Bundan sonra da asla atamaz! Kendisine bir de Kaptan Gerrard eşlik edince, skor açıldı. Babel ve Crouch’un golleri, tarihe geçen yenilgiyi kaçınılmaz kıldı: 8-0
Bu durum bizlere yıllar öncesindeki Leeds maçını hatırlattı. Ama onu da geride bıraktık! Dünkü Beşiktaş’ın ruhsuz, kişiliksiz ve ne oynadığı belli olmayan futbolu, yenilen acemice golleri yakışıksız kaldı... Hele 4. golden sonra Bobo, Kaptan Üzülmez’e, “Ne oluyor!” der gibi sert çıktı. Kaptan’dan daha sert tepki gördü.
Beşiktaş’ı, “Kondisyoner yok” diye eleştiriyorduk. Dün bu durum bir kez daha ortaya çıktı. Çünkü Kartal, fizik olarak bitik durumdaydı. Ama sadece kondisyoner değil. Bu kaleciler nasıl çalışıyor, ona da bakmak lazım. Bir kaleci eğer üstüne gelen topu tutamıyorsa; kornere ya da taca atacak! İlk kural budur. Ama Hakan, Fenerbahçe derbisinde olduğu gibi topu hep rakibe attı.
Artık bu saaten sonra ne desek, ne yazsak boş. Büyük hedeflere büyük oyuncuları ile ulaşılır. İnönü’de kendini aşıp, galip gelen Beşiktaş, İngiltere’de kaybetti. Başta yabancı olmak üzere, yapılan transferler ve futbol fakirliği büyük tecrübe oldu. Umarız ders alınır.
Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi rüyası erken bitse de, UEFA hedefi hâlâ sürüyor. Bunun üzerine yürekli şekilde gitmeliyiz.
Geriye kalansa; demoralize olan bu takıma sahip çıkmak... Yakıp yıkmak değil!
Orhan Yıldırım
Devler Ligi rekoru!

Beşiktaş’ın 8-0’lık yenilgisi, Şampiyonlar Ligi’nde elde edilen en farklı skor olarak tarihe geçti. Önceki rekorlar Juventus’un Olimpiyakos’u ve Arsenal’ın Slavia Prag’ı 7-0’lık skorlarla devirmesiydi. Bu mağlubiyet, A Milli Takımımız’ın 1987’de Wembley’de İngiltere’ye 8-0 yenildiği dramatik maçı hatırlattı.
Karta’ın tarihi hezimetleri
Tarih Rakip Skor
14.03.87 D.Kiev 0-5
26.09.00 Leeds 0-6
08.11.00 Barcelona 0-5
Notlar

Hezimet UEFA’da manşet

Şampiyonlar Ligi organizasyonunu düzenleyen UEFA’nın resmi internet sitesi, Liverpool’un temsilcimiz karşısında elde ettiği 8-0’lık galibiyeti manşete taşıdı. Dünyanın saygın haber kuruluşlarından BBC, “Liverpool’dan 8 salvo” başlığıyla duyurduğu haberde, İngiliz ekibinin tarihi bir zafer elde ederek, gruptan çıkma şansını sürdürdüğünü ifade etti. Reuters, “Kırmızılar’ın intikamı” başlığını kullanarak, “Benitez, ikinci tur için cesaretlendi. Anfield Road’da kırmızı şölen vardı” yorumlarına yer verdi.


İngilizler çıldırdı!

Liverpoollu taraftarlar, takımlarının sergilediği performansla birlikte büyük mutluluk yaşadı. Babel’in attığı golden sonra Anfield Road tribünlerinde “We want ten!” (10 istiyoruz) tezahüratları yankılandı. Ancak Liverpoollu futbolcuların tüm çabalarına karşın Kırmızılar ancak sekiz gol atabildi!


Merk’in özel gecesi!

Dün geceki karşılaşma hakem Markus Merk, için ayrı bir anlam taşıyordu. Dünyanın en tanınmış hakemlerinden biri olan Alman, Şampiyonlar Ligi’ndeki 50. maçını yönetti. Avrupa’nın elit hakemleri arasında yer alan Merk, takdir haklarını genelde ev sahibi olan taraf Liverpool’dan yana kullanırken, net skorla biten maçta oyunun kaderini etkileyecek bir hata yapmadı.


İngilizler geç açıldı

Takımlarımızı Avrupa arenasında asla yalnız bırakmayan gurbetçilerimiz dün gece Liverpool önünde de üzerinde düşeni yaptı. Kendilerine ayrılan iki bin kadar bileti tüketen taraftarlarımız, ilk düdükle beraber Beşiktaş’a destek verdi. Ancak oyunun erken dakikalardan itibaren kopması onların da moralini bozdu. Üst üste gelen gollerle coşan Liverpoollular, bu anlardan sonra tribünde de üstünlüğü ele geçirdi.


Benayoun siftah yaptı

Liverpool, Beşiktaş önünde umduğundan rahat ve farklı bir galibiyet alırken, gecenin yıldızı Yossi Benayoun oldu. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde sadece 2 maçta 121 dakika forma giyen İsrailli, dün gece attığı üç golle hem takımının galibiyetinde önemli rol oynadı hem de Devler Ligi’nde gol krallığı için bir anda iddialı duruma yükseldi.
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
12 Kasım 2007       Mesaj #196
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
news manset resim dk YonetimKurulu001

İşte beklenen açıklama!


Beşiktaş'ta uzun süren beklenen yönetim kurulu toplantısı sona erdi. Yıldırım Demirören'in basın toplantısının iptalinin ardından düzenlenen ve bu sabah 9.30'da başlayarak saat 16.00'da sona eren toplantının ardından yönetimden bir yazılı açıklama geldi. Yönetim kurulu, "Bazı acele kararlarımız olmuş olabilir, bunlardan ders çıkartıyoruz" ifadelerine yer verdi.


İşte açıklamanın tam metni:
"Futbol Takımımız’ın son dönemde aldığı sonuçlar ve uğradığı haksızlıklar nedeniyle, Camiamızda istenmeyen olumsuz bir ortam oluşturulmuştur.
Ocak 2007’de göreve gelen bizler taşın altına elimizi koyarken, o gün meydan herkese açıkken kenardan izlemeyi tercih edenler, bugün Beşiktaş’ın menfaatleri için bizlere destek olacaklarına, yangına körükle gidiyorlar. Bizler, Beşiktaş’ı yarı yolda bırakmayacağız. Çünkü Beşiktaş’ın en büyük organı, “YÜCE GENEL KURUL” Başkanlık ve Yönetim görevini bize vermiştir. Beşiktaş’ı yürekten seven bizler görevimizin başındayız.
Fenerbahçe maçından sonra, ‘İzleyen lig maçına PAF takımla çıkacağız’ açıklamamız da üst üste uğradığımız haksızlıklara samimi bir tepkimiz ve isyanımızdır. O günün psikolojisinde bu kararımız da kesindi; ancak Camiamız’ın önemli kesimlerinden gelen, konuyu sağduyu ile bir kez daha değerlendirmemiz talebi üzerine zararın yine Beşiktaş’a olacağı düşüncesi ve Liverpool karşısında alınan acı skorun ardından, sorumluluğu üstlenen teknik kadronun ve futbolcularımızın Sivasspor karşısında sahaya çıkma arzuları ve yoğun istekleri üzerine, PAF takımı ile oynama kararımızı değiştirdik. Bizim bu yaşanan haksızlıklara isyanımızı belirtirken, itiraz yollarımızın kapalı olması neticesinde gelinen son noktadaki bu samimi tepkimizin dahi, ağır eleştirilere konu edilmesini maksatlı buluyoruz.
TFF Başkanvekili’nin istifasını isterken, Başkanvekili’nin şahsına ya da kişiliğine karşı bir tavrımız olduğu için değil, Beşiktaş menfaatlerini korumak adına hareket ettik. Defalarca söylediğimiz gibi, biz Türkiye Futbol Federasyonu’ndan ayrıcalık değil, adalet istedik. Bize karşı yapılan ve rakiplerimizin avantajları göz önüne alındığında önemli puanlar kaybetmemize neden olan hakem hatalarının son bulmasını, hakemlerin maçlarımızı adil yönetmesini ve hiçbir takıma ayrıcalık tanınmamasını istedik.
Hiç kimse bizlerin Beşiktaşlılığını sınayamaz. Yaşadığımız bariz ve neticeye tesir eden hakem hataları sonucu uğradığımız haksızlıklar ve Takımımız’ın aldığı sonuçlar herkesten çok bizleri üzmektedir.
Camiamız’ın hakkını korumak amacıyla PAF Takım’la maça çıkma kararımız hatalı bile olsa, yaşadığımız haksızlıklara bir tepkiydi. Sivasspor maçı gibi liderliğe ve belki de şampiyonluğa etki edecek bir maçta Takımımız galip iken olumsuz tezahüratta bulunan bazı tribün bölümlerinin görüntüsü, kötü günlerden medet umanları, kaos yaratmak isteyenleri ve art niyetlileri cesaretlendirirken, bizleri ve tüm Beşiktaş Camiası’nı yaralamıştır. Tribün kültürümüze ve Beşiktaşlılık duruşumuza yakışmayan bu durumun Beşiktaş’a da hiçbir faydası olmamıştır.
Futbol Takımımız’ın birkaç kötü neticesi sonucunda başkanlar gidecek, yönetimler değişecek ve bu da Beşiktaş’ta bir yol haline gelecekse, bu durumdan Beşiktaş zarar görecektir. Herkesin bu olguyu son derece dikkatle algılamasını bekliyoruz.

Elbette zaman zaman, iyi niyetli ve tamamen Beşiktaş’ın menfaatini düşünerek aldığımız ve o an için doğru olduğuna inandığımız acele kararlarımız da olmuştur. Bunların hepsinden gerekli dersleri çıkartıyoruz.
Kimse unutmasın ki bu Camia; Başkanı, Yönetimi, Teknik ve İdari Kadrosu, futbolcusu ve muhteşem taraftarıyla 24 Ekim 2007 tarihinde oynanan Liverpool maçında, Türkiye’nin sesi olup dünyada gündem yaratmıştır. Camia’nın birlik ve beraberliğinin oluşması durumunda, Beşiktaş’ın gerçek gücü ortaya çıkacaktır.
Biz Beşiktaş’ın geleneklerini kendimize rehber edinip, gücümüzü Beşiktaşlılık ilkelerinden alıyoruz. 104 yıllık Camiamız’a yapılan bu olumsuz davranışların sonuçsuz kalacağını, bu davranışlara karşı BJK Yönetim Kurulu ve Camiası olarak göğsümüzü her zaman siper edeceğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
13 Kasım 2007       Mesaj #197
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Paletta

7 9350 13FAN1PALET B Y280

Beşiktaş John Carew'den sonraki hedefine kilitlendi
13.11.2007



Teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve menacer Sinan Engin, Arjantinli oyuncuya onay verdi. Yönetim, 3 milyon Euro’yu gözden çıkardı, Diatta’nın bileti kesildi!

Listede 6 yıldız var...

Beşiktaş'ta, 8-0’lık Liverpool hezimetinin ardından radikal kararlar alınmıştı. Menacer Sinan Engin; John Carew, Holosko, Fatih Tekke, Adama Colibaly, Adailton ve Paletta gibi yıldızlarla temasa geçtiklerini vurgulayarak, hem mevcut oyunculara gözdağı vermiş hem de Ocak ayında büyük bir operasyon yapılacağını işaret etmişti. İlk olarak Fenerbahçe’nin de görüşmelerde bulunduğu Carew ile masaya oturan Siyah-Beyazlılar, dün ikinci hedefe kilitlendi: Gabriel Alejandro Paletta...

Sinan Engin itiraf etti


Liverpool'da aradığını bulamayıp Boca Juniors’a dönen Arjantinli’yi, önceki gün TV’de naklen yayınlanan Boca-V.Sarsfield maçında izleyen Engin, Sağlam ile görüşerek Paletta’nın ‘tam isabet’ olacağını söyledi. Tangocu’yu uzun süredir takip eden Ertuğrul hoca da yönetimden harekete geçilmesini istedi. Engin, savunmayı güçlendirmek için Paletta’yı çok istediklerini itiraf ederken; 3 milyon Euro’yu gözden çıkaran yönetimin, Diatta’ya yol verdiği belirtildi.

'Yaşayan bilir'

7 9320 yaC59Fayan280

Toraman, "Taraftarı anlıyoruz, haklılar. Ancak bu olayları yaşamak kolay değil" dedi.
13.11.2007



‘İhanet edemeyiz’

Sivasspor karşılaşmasında kırmızı kart gören ve iki maç ceza alması beklenen Beşiktaş’ın yıldızı İbrahim Toraman, ilginç açıklamalar yaptı. Tribünlerin tepkisini haklı bulan Toraman, “Taraftarı anlıyoruz. Sonuna kadar haklılar. Ama unutmasınlar ki bizler de en az onlar kadar üzülüyoruz. Beşiktaş bizim hayatımız, en az onlar kadar Beşiktaşlıyız. Bu kulübün ekmeğini yiyoruz, ihanet etmemiz mümkün değil” diye konuştu.


‘7-8 puan kayıp’

8-0’lık Liverpool yenilgisinin ardından psikolojik destek aldıklarını dile getiren başarılı savunma oyuncusu, “Elimizden geleni yapıyoruz. Liverpool yenilgisi dışında puan kaybı yaşadığımız maçlarda kötü futbol oynadığımızı düşünmüyorum. Hakem hataları olmasa, şu anda lider bile olabilirdik. Bazı yanlış kararlar verilebilir ancak arkamıza dönüp baktığımızda 7-8 puan kayıp var. Sadece adalet istiyoruz” diye isyan etti.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
23 Kasım 2007       Mesaj #198
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Del Bosque'ye komik teklif!


7 10345  delbos2311

Yılan hikayesine dönen Del Bosque davasında oldukça ilginç bir gelişme yaşandı.
23.11.2007



Beşiktaş’tan 4.9 milyon Euro almaya hak kazanan İspanyol Hoca’ya, 1.6 milyon Euro teklif ediliyor.
‘Davadan vazgeçelim’
Yılan hikayesine dönen Vicente Del Bosque davasında oldukça ilginç bir gelişme yaşandı. Beşiktaş’tan 4.9 milyon Euro’luk tazminatı almaya hak kazanan İspanyol teknik direktöre, Siyah-Beyazlılar’ın 1.6 milyon Euro önerip, davadan vazgeçmesini isteyeceği öne sürüldü. Tecrübeli çalıştırıcının yardımcılarına ödenecek tazminat ile birlikte Beşiktaş’ın kasasından 8 milyon Euro’ya yakın bir bedel çıkabileceği konuşuluyor.
Başkan’la görüşecek
Bu arada Vicente Del Bosque’nin, Başkan Yıldırım Demirören’e ulaştığı ve bir telefon görüşmesi yaptıkları bildirildi. İspanyol hocanın isteği ile yapılan görüşme hakkında ayrıntı verilmezken, ikilinin önümüzdeki günlerde biraraya gelerek dava konusunda görüşme yapacakları dile getirildi. Bosque’nin uzlaşmaya yakın olduğu ve gerekirse İspanya’da Beşiktaş için çalışabileceği iddia edildi.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
24 Kasım 2007       Mesaj #199
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Son Kartal adayı Sigurdsson

7 10492  sigurd2411

Danimarka-İzlanda maçını çıplak gözle izleyen antrenör Mutlu Topçu, 3 gol yemesine karşın İzlanda'nın defans oyuncusu Ragnar Sigurdsson'a tam not verdi.
24.11.2007



Beşiktaş, aradığı stoperi İzlanda’da buldu. Danimarka-İzlanda maçını çıplak gözle izleyen antrenör Mutlu Topçu, 3 gol yemesine karşın İzlanda’nın defans oyuncusu Ragnar Sigurdsson’a tam not verdi. Listenin ilk sırasına alınan Sigurdsson’da en büyük sorun bonservis bedeli. Çünkü Göteborg, 4 milyon Euro talep ediyor. Bu arada Holosko’da sıcak gelişmeler yaşandı. Manisaspor’un patronu Giray Bulak, “Haberler motivasyonunu bozuyor. Bu saatten sonra verim almamız zor. En iyisi, en uygun teklifi yapan kulübe vermek” diyerek transfere yeşil ışık yaktı. Bu gelişmeyle rahatlayan Beşiktaş’ın işi Ocak’ta bitirmesi kesin gibi...

Pek 'Sağlam' değil!

7 10460  sakat2411

Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Beşiktaş'ta bu sezon sakatlık yaşamayan sadece iki oyuncu kaldı: İbrahim Üzülmez ile Koray Avcı.
24.11.2007



Beşiktaş bu sezon farklı bir dalda rekora koşuyor... Şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Kara Kartallar, üst üste gelen sakatlıklar sonucunda büyük sıkıntı yaşıyor. Geçen yılki kadroya takviyelerle sezona başlayan Siyah-Beyazlılar’da İbrahim Üzülmez ile Koray Avcı dışındaki tüm futbolcuların sakatlık yaşaması teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın da planlarını alt-üst etti. Ancak kondisyon konusunda sorunları bulunan Beşiktaş’ın antrenmanlarda çalışmadığı iddiaları da sakatlık haberleriyle güçleniyor... İşte Beşiktaş’ın röntgeni:
SAKATLIK RAPORU
Rüştü: Sheriff maçında yere ters bastı, dizindeki sakatlık nüksetti.
Hakan Arıkan: Moldova’yla oynanan milli maçta belinden sakatlandı. Eldivenleri Rüştü’ye kaptırdı.
Baki Mercimek: Sadece Rizespor’la oynanan kupa maçında görev yapan Baki antrenmanda dizinden sakatlandı, kısa süre takımdan ayrı kaldı.
Serdar Kurtuluş: Sağ arka adalesindeki sakatlık bir türlü geçmedi. Kritik maçları hep yarım bıraktı. OFTAŞ deplasmanında da oynamayacak.
İbrahim Kaş: İlk kez milli olduğu Norveç-Türkiye karşılaşmasında aldığı darbeyle sakatlandı, kritik dönemde takım arkadaşlarını yalnız bıraktı.
İbrahim Toraman: Takımın en istikrarlı oyuncusu olan Toraman da dizinden önemli bir sakatlık geçirdi.
Lamine Diatta: Tecrübeli futbolcu, Senegal-Fas karşılaşmasında sakatlandı. 2 hafta görev yapamayacak.
Gökhan Zan: Gökhan Zan takımın en çok sakatlık yaşayan ismi olarak dikkat çekiyor.
Mehmet Sedef: Adale sakatlığı kurbanlarından Mehmet Sedef, sezon başında büyük sıkıntı yaşadı.
Ricardinho: Marsilya karşılaşmasında sakatlandı, 1 ay forma giyemedi.
Mehmet Yozgatlı: Süper Kupa maçında girdiği ikili mücadelede sakatlandı, 1 ay süreyle sahalardan uzak kaldı, eski performansını yakalayamadı.
Serdar Özkan: 6. haftadaki Trabzonspor maçında, sağ arka adalesinde çekme meydana geldiği için oynayamadı.
Edouard Cisse: Kayserispor maçı öncesinde ısınırken sakatlandı.
Burak Yılmaz: Genç futbolcu sakatlığı nedeniyle iki Liverpool maçında da oynayamadı.
Matias Delgado: Geçen sezonun büyük bölümünü sakatlıklarla boğuşarak geçiren Arjantinli futbolcu, Ankaraspor ve Denizlispor maçlarında yoktu...
İbrahim Akın: Siyah-Beyazlı formayı giydiği günden bu yana bir türlü geçmeyen sakatlıkları nedeniyle Akın'la yollar ayrılabilir.
Mert Nobre: Sezon başında yaşadığı sorunlar nedeniyle hazırlık kampını kaçırdı, bir türlü eski görüntüsünü yakalayamadı.
Federico Higuain: Lig başladıktan sonra River Plate'den transfer edilen Higuain de ufak bir sakatlık yaşadı.
Rodrigo Tello: Büyükşehir Belediye karşılaşmasında sol ayak aşil tendonuna darbe alan Tello, yaklaşık bir aydır forma giyemiyor.
Bobo: Sezona fırtına gibi başlayan Bobo daha sonra ciddi bir sakatlık geçirmiş ve 4 hafta sahalardan uzak kalmıştı. Daha sonra da bir kez sakatlanan Bobo'nun yokluğunda Beşiktaş kritik puanlar kaybetti.


Kısa kısa
Rakipler sahada

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerinden Liverpool, Emre Belözoğlu’nun takımı Newcastle ile karşılaşacak. Bugün 14.45’te başlayacak olan mücadele FOX TV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Siyah-Beyazlılar’ın, çarşamba günkü rakibi Fransız temsilcisi Marsilya ise saat 21.00’de Metz ile oynayacak.
Yuvada buluşalım!
Başkent’e bu sezon ilk kez giden Siyah-Beyazlı futbolcular, Ankaralı Beşiktaş taraftarları ile bir araya gelecek. Sabah saatlerinde Karum’daki Kartal Yuvası mağazasını ziyaret edecek olan oyuncuların, forma imzalayacakları belirtildi.
PAF’lar da zafer peşinde
PAF Ligi’nde zirve mücadelesi yapan Beşiktaş, bugün OFTAŞ’ın konuğu oluyor. 12 maçta 7 galibiyet alan Siyah-Beyazlılar, liderlik yarışını sürdürmek için Başkent’ten galibiyetle dönmenin planlarını yapıyor. Ağabeylerinin aksine kötü bir görüntü çizen Gençlerbirliği OFTAŞ ise PAF Ligi’nde 16. sırada yer alıyor.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
24 Kasım 2007       Mesaj #200
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
47909C9B32FF3F41B37F5D31b 1 pix beyaz 1 pix beyaz  spacer Bobo umut dağıttı

Bu sezon toplam 8 gole imza atan Bobo, OFTAŞ maçını da boş geçmeyeceğini iddia etti. Sambacı, "Ankara'da alacağımız bir galibiyet çıkış yakalamamız açısından çok önemli" diye konuştu.

***

Dertler bitecek!

"OFTAŞ'ı devirip, kötü gidişe nokta koymak istiyoruz. Başka yol yok!..".

Attığı kritik gollerle Beşiktaş'a hayat veren Bobo, kötü sonuçlar nedeniyle takıma güveni sarsılan camiaya umut dağıttı... G.Birliği OFTAŞ'ı yenip, kulübün üzerindeki kara bulutları dağıtacaklarını iddia eden sambacı, "Şampiyonluk yolunda beklemediğimiz yaralar aldık. Artık o yaraları sarmak zorundayız" diye viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
konuştu.

TÜM TAKIM İNANIYOR
Oftaş sınavını dönüm noktası olarak gördüğünü vurgulayan Brezilyalı yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ankara'dan 3 puanla dönüp, yeni bir başlangıç yapma düşüncesindeyiz. Takım olarak buna inanmış durumdayız. Tüm arkadaşlarım başka yol olmadığının farkında. Tek dileğimiz camianın da bize inanıp, destek vermesi."

Benzer Konular

23 Aralık 2011 / Misafir Spor