Arama

Beşiktaş Spor Kulübü Kuruluş Tarihi - Sayfa 10

Güncelleme: 23 Ekim 2016 Gösterim: 248.191 Cevap: 416
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Haziran 2007       Mesaj #91
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hakan’a yakın markaj !

Sponsorlu Bağlantılar
Milli takım kampında bulunan Kara Kartal’ın yeni transferi Hakan Arıkan’ı Siyah-Beyazlılar’ın kaptanları İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman ve Gökhan Zan yalnız bırakmıyor.
04.06.2007

Beşiktaş’ın Ankaraspor’dan transfer ettiği ve milli takım kampında bulunan Hakan Arıkan; İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman ve Gökhan Zan’ın yakın markajında. Siyah-Beyazlılar’ın yıldızları, yeni takım arkadaşlarına kulüple ilgili bilgilendirip, ilişkilerini sağlamlaştırıyor. Hakan Arıkan, Rıza Çalımbay döneminde 500 bin YTL’lik maliyeti çok bulunup transfer edilmemişti. Ankaraspor’un bu sezonki başarısında büyük pay sahibi olan Hakan, 27 maçta kalesinde sadece 28 gol görerek üst düzey bir performans gösterdi.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Haziran 2007       Mesaj #92
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Beşiktaş kralını alacak

Sponsorlu Bağlantılar
Yönetici Celal Kolot, "Makelele ve Helguera için gelecek hafta yeniden İngiltere'ye gideceğiz. Beşiktaş olarak en kral transferleri yapacağız. Taraftarımız heyecanla beklesin. Colin Kazım'ı biz istemedik" dedi.

***

Makelele ısrarı

Ada'dan eli boş dönen yöneticiler, Makelele için haftaya İngiltere'ye gidecekler.

5 oyuncu listede
Yaklaşık 10 gündür İngiltere'de transfer görüşmelerinde bulunan siyah-beyazlı yönetim dün döndü. Başkan Yıldırım Demirören, futbol şube sorumlusu Celal Kolot ve yönetici Mario Berk, öğleden sonra İstanbul'a inerken, ilk açıklama Kolot'tan geldi. Kolot, "5 futbolcu ile temas halindeyiz. Bu futbolcular arasında basında ismi
çıkan da var, henüz çıkmayan da" dedi.

İstekleri ağır
Makelele konusunda girişimlerinin sürdüğünü söyleyen Kolot, "Görüşmeler bir olumlu, bir olumsuz sürüyor. Şartları zorluyoruz. Böylesine kaliteli bir ismi renklerimize katmayı elbette isteriz. Ama bu tür oyuncuların beklentileri de çok fazla. Takım içi dengeleri bozmadan işi bitirmek istiyoruz. Haftaya yeniden İngiltere'ye gideceğiz" diye konuştu.
Fatih DOĞAN

DrAm3vLH - avatarı
DrAm3vLH
Ziyaretçi
16 Haziran 2007       Mesaj #93
DrAm3vLH - avatarı
Ziyaretçi
Beşiktaş kralını alacak

Yönetici Celal Kolot, "Makelele ve Helguera için gelecek hafta yeniden İngiltere'ye gideceğiz. Beşiktaş olarak en kral transferleri yapacağız. Taraftarımız heyecanla beklesin. Colin Kazım'ı biz istemedik" dedi.

***
ewt kesın besıktas ıstememstr
tuncaysanli - avatarı
tuncaysanli
Ziyaretçi
19 Haziran 2007       Mesaj #94
tuncaysanli - avatarı
Ziyaretçi
Mehmet Yozgatli ve Rüstü Besiktas'da...
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
5 Temmuz 2007       Mesaj #95
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
news manset resim bk Sevinc017

Kartal'a OFTAŞ modeli


Şube sorumlusu Celal Kolot, birleşmenin Türk futbolu açısından faydalı olacağını belirtti. Ertuğrul Sağlam da yarın oynanacak Kasımpaşa maçından sonra belirleyeceği isimleri sarı siyahlı ekibe gönderecek.


Beşiktaş geleceğe yatırım yapıyor... Başkan Yıldırım Demirören, İstanbulspor Başkanı Saffet Sancaklı ile yaptığı görüşmede anlaşma sağlandı ve siyah beyazlı takımda kadroya giremeyen oyuncular sarı siyahlı takıma verilerek gelecek senelere hazır hale getirilecek.
Hürriyet Gazetesi'nden İsmail Er'in haberine göre Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot, A takım ile antrenmanlara çıkan Serdar Özkan, Mustafa Aşan, Adem Büyük, Kenan Özer, Ergün Aydın, Sezer Sezgin, Aydın Karabulut, Can Erdem, Erdem Köse, İrfan Sezgin Selçuk, Ertuğrul Furkan, Emre İncemollaoğlu, Can Gümrükçü, Koray Şanlı ve Batuhan Karadeniz’in yarın yapılacak Kasımpaşa maçından sonra yapılacak eleme sonrası büyük çoğunluğu İstanbulspor’a verileceğini belirtti.
Kolot amaçlarının Türk futboluna oyuncu kazandırmak olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Alt yapıdan çok değerli oyuncular yetişiyor. İleride ışık veren oyuncularımızın istikrarı için oynayacakları kulüp ya da kulüplere göndermekte yarar olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle İstanbulspor fikri bize çok uygun geldi."
Mehmet Ekşi’nin Türkiye ve Avrupa’nın her bölgesinde tarama ekibi oluşturduğunu belirten Kolot sözlerini şöyle sürdürdü: "Beşiktaş’ın oyuncu tarama ekibi BEFAM, hem A takım hem de genç takım için futbolcu arıyor. Özkaynak Düzeni Yarışmacı Takımlar Sorumlusu Yemen Ekşioğlu, antrenör Necdet Ergün, Ömer Gülen, Sarp Yiğit, Metin Uzun, Gürsoy Yalçın, Fikret Demiral, Halim Aydın, Önder Karaveli, Muharrem Önen, Mehmet Bulduk yurt içi ve dışında sürekli arayış halindeler. Bu da bizim için büyük kaynak."
44 oyuncu var
Beşiktaş Kulübü’nün her takıma eşit mesafede olduğunu kaydeden Kolot, pilot takımlar arasında İstanbulspor’un seçilmesinin önemli olduğunu kaydederek şu yorumu yaptı: "Beşiktaş’ın gençlerini Süper Lig, Lig A ve Lig B takımları arasında paylaşılamıyor. Kadromuzdaki tüm gençler A takımda oynayacak düzeyde ve performansta. Şu anda Ertuğrul Sağlam’ın elinde gençlerle birlikte 44 oyuncu var. Bu kadrodan 3 takım sahaya çıkar. Bu nedenle kadroya giremeyen gençlerimizi yarışmacı olan ekiplerde vererek formda tutmak istiyoruz."
Gururumuz olacak
Beşiktaş alt yapı sorumlularından Mehmet Ekşi, yönetimin aldığı karara sevindiklerini ifade ederken, "Beşiktaş bugüne kadar yüzlerce genç yetiştirdi. Bu gençler arasında önemli kabiliyetler var. Gençlerimiz bir çatı altında toplanırsa daha büyük başarılar elde ederiz. Çünkü minik takımdan A takıma çıkana kadar beraber oynayan bu gençler sadece Beşiktaş’ın değil Türk futbolunun da gururları olacak" dedi.
Her konuda anlaştık
İstanbulspor Başkanı Saffet Sancaklı, Beşiktaş’la yapılan görüşmelerin sadece iki kulübü ilgilendirmediğini belirtirken, "Türkiye’de kulüplerin birbirine ihtiyacı var. Üç büyüklerde yüzlerce yetenek var. Alt yapıda yetişen gençlerin, kontrol edilmesi, gelecekte daha başarılı olmaları için bu gençlerin bir arada oynamasında yarar var. Bu konuda Beşiktaş ile her anlamda anlaştık" diye konuştu.
İstanbulspor Teknik Direktörlüğü’ne getirilen siyah beyazlı takımın eski yıldızı Ulvi Güveneroğlu ise Lig A’da zirveye oynayacak takım oluşturacaklarını ve bu yapılan anlaşmanın hem kendilerine, hem de Beşiktaş’a büyük fayda getireceğini belirtirken, bu anlaşma sayesinde Oftaş gibi kendilerinin gelecek yıl Süper Lig’e çıkacaklarını söyledi.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Temmuz 2007       Mesaj #96
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sağlam tercih Navarro
Başkan Demirören'den sonra Ertuğrul Sağlam da stoper için Navarro'dan başkasını istemedi.


Sevilla zorluyor
Bir ayı aşkın süredir yurtdışında stoper arayışlarını sürdüren Beşiktaş, son kararını verdi. Geçtiğimiz hafta "Benim gönlüm Navarro'dan yana" şeklinde bir açıklama yapan başkan Yıldırım Demirören'in ardından, teknik direktör Ertuğrul Sağlam da gönlündeki ismin Navarro olduğunu ifade etti. Siyah-beyazlı yönetim, önceki gün [
yapılan zirvede Sağlam'a, "Sevilla bizi bonservis konusunda zorluyor. Javi Navarro yerine Mario Yepes'i ister misin, yoksa başka arayışlara yönelelim mi?" diye sordu.

Yepes yeterli değil
Sağlam'ın da yönetime, "Yepes'in hazırda olduğunu biliyorum. Ama bana Navarro tarzında stoper gerek, onda sonuna kadar ısrarcı olalım" diyerek İspanyol yıldızı kadrosunda görmek istediğini söyledi. Ertuğrul Sağlam'ın Yepes için, "İstediğim özelliklerin tamamı onda yok. Ama Navarro tam aradığım isim. Önemli olan bizim oynatacağımız sisteme uygun olması. İspanyol futbolcuyu yeni sezonda renklerimize bağlarsak, Şampiyonlar Ligi için de büyük avantaj sağlarız" dedi.
Fatih DOĞAN fotomaç
Dark-Line - avatarı
Dark-Line
Ziyaretçi
12 Temmuz 2007       Mesaj #97
Dark-Line - avatarı
Ziyaretçi
Beşiktaş'a süper Juve'li

Navarro'yu alamayan Beşiktaş, Juventus'lu Boumsong'un teklifi kabul etmemesi durumunda da Fiorentina'lı Kroldrup'u bitirecek

Süper kule!

Navarro'yu alamayan Beşiktaş, Juventus'lu Boumsong'un teklifi kabul etmemesi durumunda da Fiorentina'lı Kroldrup'u bitirecek.

Liste başı oldu
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın, "Öncelikle stoper istiyorum" talebi üzerine çalışmalarını bu yönde yoğunlaştıran Beşiktaş'ın yeni hedefinin Danimarkalı Per Kroldrup olduğu öğrenildi. Navarro'yu bitiremeyen, Yepes'i ise istemeyen siyahbeyazlıların, Boumsong'a teklif yaptığı ancak bu önerinin geri çevrilme ihtimalini göz
önünde bulundurarak Kroldrup için girişimde bulundukları öğrenildi.

Ljunberg takası
1.95'lik boyuyla dikkat çeken Danimarkalı yıldız, 28 yaşında. Savunmanın göbeğinde görev yapan Kroldrup, bugüne kadar 16 kez de milli takım formasını giydi. Kulübü Fiorentina ile 2 senelik daha sözleşmesi olan tecrübeli oyuncu için Arsenal'in de devrede olduğu ifade edildi. İngiliz ekibinin, Kroldrup'u almak istediği ve karşılığında Fiorentina'ya Ljunberg'i önerdiği öğrenildi.

Çağdaş DOĞAN

Fikstür çekimi 16 Temmuz Pazartesi günü2007-2008 Sezonu Turkcell Süper Ligi müsabakaları fikstür çekimi 16 Temmuz 2007 Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Milli Olimpiyat Komitesi Olimpiyat Evi’nde yapılacak olan fikstür çekimi saat 11.00’de başlayacak.

Transferde son dakika

Beşiktaş ince eleyip, sık dokuyor. Adaylar belli, görüşmeler tüm hızıyla devam ediyor... Ancak bir türlü beklenen imza atılamıyor.
14.07.2007


İlk hedef Kroldrup
İki Fransa, iki İngiltere ve bir ispanya seyahatinden sonra Edouard Cisse’yle anlaşan ve stoper ile forvet arayışlarını sürdüren Beşiktaş’ta beklenen imza bir türlü atılamıyor. Önceki gün Per Kroldrup için Milano’nun yolunu tutan Futbol Şube Sorumlusu Abdi Celalettin Kolot ile yönetici Mario Berk, İtalya’dan da eliboş döndü. Yöneticiler, “Kroldrup için başvurumuzu yaptık. İnce eleyip sık dokuyoruz” dediler.

Cruz çok pahalı
Santrfor konusunda ise Bayern Münih’in Paraguaylı yıldızı Santa Cruz ile anlaşmaya varan Beşiktaş’a Alman ekibinden şok bir talep geldi. Bayern, golcü oyuncu için 4.5 milyon Euro’luk bonservis bedeli istedi. Panzerler 4 milyon Euro’dan aşağıya inmezken, “2.5 milyon Euro’ya imza atarım” diyen yıldız futbolcu için pazarlıklar sürüyor. Juventus’tan ayrılma kararı alan Zalayeta’nın ismi de gündemdeki yerini koruyor.

‘Öneriler var’
Bu arada bir açıklama yapan Dış ilişkiler Sorumlusu Mario Berk, “Chelsea’nin 23 yaşındaki golcüsü Carlton Cole teklif edildi. Menacerler bu tip isimlerle bize geliyor. Yaptığımız araştırmada Cole’un Chelsea altyapısından yetişen, güçlü ve gelecek vaadeden bir isim olduğunu öğrendik. Bu doğrultuda menacerlerden resmi evrak ve vekaletname istedik. Eğer bu belgelere ulaşırsak, oturup konuşuruz” ifadesini kullandı.

Hoşgeldin Tello! 1-1

Beşiktaş'ın yeni transferi Hamburg karşısında sahneye çıktı. Kara Kartal yenik duruma düştü, Tello ilk topla buluşmasında fileleri havalandırdı.
16.07.2007


Hamburg öne geçti
Kasımpaşaspor ve Hall ile oynadığı karşılaşmalarda rakip fileleri 11 kez sarsan Beşiktaş, ilk ciddi hazırlık maçında Hamburg’un rakibi oldu. Bundesliga’nın güçlü ekiplerinden Hamburg karşısında zorlanan Siyah-Beyazlılar, ilk dakikalarda Mehmet Yozgatlı ile tehlikeli olmasına rağmen sonuca gidemedi. 25. dakikada Demel ile gole yaklaşan Hamburg, 41’de öne geçti. İbrahim Toraman’ın hatasında Sanogo, Mavi-Beyazlı ekibi öne geçiren golü kaydetti: 1-0.

Delgado fark yarattı
İkinci yarıda ise çok farklı bir Beşiktaş vardı... Sporting Lizbon’dan transfer edilen Rodrigo Tello Siyah-Beyazlı formayla boy gösterirken, 48. dakikada topla ilk buluşmasında Hamburg filelerini havalandırmayı başardı. İkinci yarıda Brezilyalı Ricardinho’nun yerine oyuna dahil olan Matias Delgado da üstün performansıyla göz doldururken, 74’te İvica Oliç ile Alman ekibi önemli bir fırsattan yararlanamadı ve zorlu 90 dakika eşitlikle son buldu.

Rodrigo Tello
Topla Buluşma 7
Olumlu pas 7
Olumsuz pas 4
Şut 3
Kaleyi bulan şut 1
Asist -
Gol 1

Leoben’de tarihi gün
Siyah-Beyazlılar’ı yeni kamp yerinde büyük bir sürpriz bekliyordu. Avusturya’da üç gün önce yoğun kar yağışı ve yağmur nedeniyle sıkıntı yaşayan Beşiktaş, Leoben’de 38 derecelik sıcaklıkla karşı karşıya kaldı. Yetkililerin yaptığı açıklamada, Leoben bölgesinde son 11 yılın en sıcak gününün yaşandığı ifade edildi.

Sağlam’dan Batuhan sürprizi
Brezilya’da ameliyat olan Mert Nobre’nin yokluğunda, Hamburg karşısında Bobo’ya Beşiktaş’ın genç golcüsü Batuhan Karadeniz eşlik etti. Karadeniz Oyunları’nda milli formayı terleten genç golcü, sergilediği performansla alkış aldı. Kara Kartal’da ilk 11’de başlayan yeni isimler arasında Rüştü Reçber, Mehmet Yozgatlı ve Cisse de vardı.

Orhan Yıldırım
Fanatik

Özüme döndüm

"Son üç yıl savunmada görev aldım, asıl yerime kavuşunca rahatladım".


Sporting Lizbon'dan transfer edilen ve sadece iki kez düz koşu yaptıktan sonra Hamburg maçında 45 dakika görev yapan Tello, mutluluktan uçuyor. Eski takımında son üç yıl geri dörtlünün solunda oynadığını belirten Şilili yıldız, "Bu mevkide de oynamayı öğrendim. Ancak benim asıl yerim, hücuma dönük sol kanat. Hamburg maçında,
özlediğim o günlere geri döndüm sanki. Müthiş keyif aldım. Beşiktaş'ta özüme döndüm diyebilirim" ifadesini kullandı.

DOĞRU BİR KARARDI

Tello şöyle devam etti: "Hazırlık maçı da olsa böyle başlamak hiç kolay değil. İyi bir start verdim. Kendimi sağ ayakla sahaya girmiş ve iyi bir başlangıç yapmış gibi hissediyorum. Çok sevinçliyim çünkü iyi başlarsan, iyi gider. Aradığım heyecanı burada bulacak gibiyim. Taraftarla ilgili çok güzel sözler duydum. Eminim ki, o büyük heyecanı artık hep birlikte yaşayacağız. Verdiğim kararın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha görüyorum."
Fatih DOĞAN
Fotomaç

1 pix beyaz 1 pix beyaz  spacer Batuhan Kartal'ı uçurdu

Beşiktaş, Wüstenrot Cup'ın ilk maçında Bundesliga ekibi Duisburg'u Batuhan'ın golüyle yenip finale çıktı.

Batuhan uçurdu

Siyah-beyazlılar, Wüstenrot turnuvasında Bundesliga'nın yeni ekibini genç golcü Batuhan'la geçerek finale yükseldi.

Hall'i farklı yenen, Hamburg ile 1-1 berabere kalan Kartal, Avusturya'daki üçüncü hazırlık maçında Duisburg'u tek golle geçti.

İkinci yarı 7 oyuncu değiştiren Ertuğrul Sağlam'ın Beşiktaş'ı, güçlü rakibini yenerek yarın finalde Dinamo Bükreş'in rakibi oldu.

Beşiktaş, Avusturya'daki 3. hazırlık maçında Bundesliga'nın yeni ekibi
Duisburg'u genç yıldızı Batuhan Karadeniz'in golüyle geçti. Takımını sahaya 4-4-1-1 sistemiyle çıkaran Ertuğrul Sağlam, rakip karşısında beklediği baskıyı kuramayınca 2. yarıda 7 futbolcu değiştirerek sonuca gitti.

GENÇLER SIRTLADI
İlk yarıda da siyah-beyazlıların üstünlüğüyle geçen mücadelede, as futbolcularını ikinci yarı oyuna süren Sağlam maçın gidişatını da değiştirdi. Bu sezon A takıma çağrılan Batuhan Karadeniz, karşılaşmanın bitimine 2 dakika kala, Aydın'ın ortasında topu filelere göndererek takımını finale taşıyan isim oldu.

FATİH DOĞAN VAHAP HACIOĞLU

Fotomaç

Tello'yu kızarttılar
Beşiktaş'ın Şilili yıldızı Rodrigo Tello, dünkü Duisburg maçının en çok dikkat çeken ismi oldu. Yıldız futbolcunun ağrıyan boynuna sürülen kırmızı ilaç nedeniyle Tello, maç boyu saha içinde resmen parladı.

Çılgın Fransız
"Saha dışında sakinimdir. Ama saha içinde Nouma'dan çok daha çılgın ve agresif olurum".


Fransa'nın PSG takımından Beşiktaş'a transfer olan Cisse, kendini siyah-beyazlı ekibin unutulmaz yıldızı Pascal Nouma'ya benzetti. Türkiye'den teklif aldığında Tigana ile görüşmediğini ancak Pascal Nouma ile konuştuğunu belirten Cisse, "Özellikle Pascal, 'Beşiktaş seni istiyorsa hiç düşünmeden git' dedi. Saha dışında sakin bir yapım var. Ama maça çıktığımda
Nouma'dan daha çılgın ve agresif olurum. Şampiyonluk için geldim ve bunun için her şeyi yapmaya hazırım" dedi.

TECRÜBEM YETERLİ
Cisse şöyle devam etti: "İlk günden bu yana adapte olabilmem için herkes bana yardım etti. Biz 30 kişilik bir ekibiz, eğer kenetlenirsek başarı da kaçınılmaz olur. Savaşçı ve inatçı bir kişiliğim var. Bunu lig maçlarında görebilirsiniz. Benim ne yaptığım değil, hocamızın ne istediği önemli. 29 yaşındayım ve gerekli tecrübeye sahibim. Benim asıl yerim, dörtlü defansın önü. Yanımda biri olursa, daha çok ileri giderim. Futbolumun en verimli dönemindeyim. Bunu ispat edeceğim."

FATİH DOĞAN VAHAP HACIOĞLU
Fotomaç

Beşiktaş'tan Hasselbaink bombası

Beşiktaş, dünyaca ünlü golcü Jimmy Floyd Hasselbaink'le prensip anlaşmasına vardı. Siyah-beyazlı kulübün yöneticilerinin 35 yaşındaki süper forvet ile imza aşamasına geldikleri belirtildi. Geçen sezon Charlton Athletic'te forma giyen Hasselbaink'in bonservisi elinde. Ertuğrul Sağlam'ın Surinam asıllı Hollandalı forvete yaşlı oluşu nedeniyle pek sıcak bakmadığı vurgulandı. Ancak yöneticiler, Sağlam'ı ünlü golcü için ikna ederek, bu transferi hemen gerçekleştirmek istiyorlar.

Kara bela

Yönetimin anlaştığı Hollandalı forvete yıllık 1 milyon euro ödenecek. Son söz Sağlam'ın.

Ertuğrul Sağlam'ın forvet talebi üzerine harekete geçen siyah-beyazlı yönetim, dünyaca ünlü yıldız Hasselbaink ile anlaştı. Bonservisi elinde olan Hollandalı oyuncu ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği ve Hasselbaink'in Beşiktaş'ın teklifine olumlu yanıt verdiği öğrenildi. Kartal, geçtiğimiz sezon forma giydiği Charlton Athletic'te 25 maçta 2 golatabilen Hasselbaink'e senelik 1 milyon euro teklif etti.

SAĞLAM KARARSIZ KALDI

İngiltere'de oynamak istemeyen Hasselbaink'in, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme şansı bulunduğu için siyah-beyazlı kulübe gelmekte tereddüt etmediği vurgulandı. Surinam asıllı Hollandalı futbolcu ile imza aşamasına gelinirken, yönetimin önüne Ertuğrul Sağlam engeli çıktı. Sağlam, Hasselbaink için, "Kalitesini asla tartışmam. Ancak ben 35 yaşındaki bir forvet düşünmemiştim" diyerek kararsız kaldı.

TARAFTAR ÇOK İSTİYOR

Jimmy Floyd Hasselbaink isminin gündeme gelmesi bile Beşiktaş camiasında heyecan yarattı. Siyah-beyazlı taraftarlar internet sitelerindeki yorumlarda, "Bize yeni sezonda takımda süper bir yıldız olacağını söylediler. Hasselbaink'in ismi bile yeter. Onun Beşiktaş'a sağlayacağı katkı, Roberto Carlos'tan az olmayacaktır. Tribünleri coşturacak bir yıldız. Umarız bu kez işi bitirerler" diyerek Hollandalı forveti takımda görmek istediklerini dile getirdiler.
Fotomaç

Dünya tanısın

"Beşiktaş'a büyük işler için geldim. Hedefim uzun vadede tüm dünyanın tanıdığı bir teknik adam olmak".


Beşiktaş,Avusturya kampını tamamladı ve İstanbul'a döndü. Kampı, takımın durumunu, hedeflerini genç teknik adam Ertuğrul Sağlam'a sorduk. Sağlam, "Beşiktaş'a büyük hedefler için geldim. Başarılı olmam Türk futbolu ve teknik adamları için de önemli" dedi.

SÜPER PROGRAM

Kamp öncesi üç hedef belirlediklerini
ve büyük mesafe aldıklarını belirten Sağlam şöyle konuştu: "İlk hedefimiz takımda birlik, arkadaşlık ve eskilerle yenileri kaynaştırmaktı. Bunu büyük ölçüde başardık. İkinci hedefimiz kondisyondu. Bu konuda da büyük mesafe aldık.

ZEVK VERECEĞİZ

Tamamen bilimsel ve denenmiş idman programlarıyla yükleme yaptık. Sevindirici olan oyuncuların da bu tempoya ayak uydurması oldu. Üçüncü hedefimiz ise taktikseldi. Zevk veren, hücumu düşünen bir takım oluşturacağız. Çalışan oyuncuya forma vereceğim."

DAHA İLERİYE

Sağlam, hedeflerinin Türkiye ile sınırlı olmadığını da söyledi. Sağlam, "Beşiktaş'ta başarılı olduktan sonra dünyaya açılmak istiyorum. Tüm dünyanın tanıdığı bir hoca olmak istiyorum. Terim, Kara, Denizli'nin taşıdığı bayrağı daha ileriye götürmek istiyorum" diye konuştu.

Fatih DOĞAN


Beşiktaş'ta Cole imzalıyor

Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, West Ham'ın golcüsü Carlton Cole ile bugün sözleşme imzalayacak. Cole'ün yarın ise İstanbul'a geleceği belirtildi. Beşiktaş'ın Cole ile anlaştığını Türk basınında ilk duyuran gazete bütün transferlerde olduğu gibi yine Fotomaç olmuştu. Kartal'ın, temas halinde olduğu Chievo'lu stoper Mandelli de kararını bugün bildirecek. Stoper için görüşülen isimler arasında Benfica'lı Anderson ve Racing'li Rocha da bulunuyor.


İşte son Kartal

Siyah-beyazlılar, Cole ile anlaştı Bugün imza atması beklenen golcü futbolcu yarın İstanbul'a geliyor.

İŞİ BİTİRDİLER

Beşiktaş, West Ham'ın golcü oyuncusu Carlton Cole transferini bitirdi. İngiliz futbolcu ile yıllık 1.4 milyon euro'ya el sıkışan Kartal'ın, İngiliz temsilcisi ile bonservis konusunda bir kez daha görüşeceği bildirildi. Cole, İngiltere'de bugün resmi imzayı atacak ve yarın İstanbul'a gelecek.

SAĞLAM İKNA OLDU

Daha önce Cole'e sıcak bakmayan Ertuğrul Sağlam, İngiliz futbolcunun kasetlerini izledikten sonra fikrini değiştirdiği ve Newcastle'da oynayan Emre Belözoğlu ile konuşup ikna olduğu ifade edildi. 23 yaşında ve 1.91 boyundaki Cole, İngiltere 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda 19 maça çıkıp, 6 gol attı.

Kiralık olabilir

Tello'nun muhteşem futboluyla göze girmesi, İbrahim Üzülmez'in çalışkanlığı, İbrahim Akın'ın işini zorlaştırıyor. Takımdan gönderilecek oyuncular arasında gösterilen Akın'ın son idmanlarda sakatlanması da şansını azaltıyor. Sağlam'ın kazanmak için çok çalıştığı Akın'ın kiraya verileceği konuşuluyor.

gonge3

Gonzalez bitti


Kaliteli bir stoper getirmek isteyen Beşiktaş, Ruben Gonzalez ile anlaşma sağladı.


EN İYİ STOPER RUBEN

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın isteği üzerine birçok stoperle görüşmeler yapan siyah-beyazlılar Ruben Gonzalez'de karar kıldı. Racing Santander takımında forma giyen stoper Gonzalez için Ertuğrul Sağlam, "Elimizdekiler içinde en iyisi Ruben" diye konuştu.

YARIN İMZALIYOR

25 yaşında ve 1.87 metre
boyundaki futbolcuya Demirören de onay verdi. Kulübünün 2 milyon, kendisinin de yıllık 1.5 milyon euro istediği Ruben'e siyah-beyazlılar yarın faksla 3 yıllık sözleşme imzalatacak. Ruben'in perşembe günü İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

Acilen zayıfla!

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, golcü yıldız Bobo'yu uyardı. Yeni sezon hazırlık döneminde performansı beğenilmeyen sambacı ile bir toplantı yapan Sağlam'ın, "6 kilo fazlan var. Avusturya'da sadece 3 kilo verebildin. Bu kilolar sana hiç yakışmıyor. 1 Ağustos'ta seni eski halinde görmek istiyorum" dediği öğrenildi.

Beşiktaş'ın zor tercihi

Stoper arayışlarını sürdüren Kartal'da adaylar ikiye indi. Siyahbeyazlılar İtalyan Nicola Legrottaglie veya Ruben Gonzalez'den birini alacak. İtalyan basınına göre Juventus'lu Nicola bitti. İspanya'ya giden yönetici Mario Berk ile menajer Ali Gültiken ise Ruben Gonzalez için kulübü Racing Santander ile bugün bir kez daha görüşecek.

Ya Ruben ya Nicola

Yönetim İspanya'da Ruben için pazarlık yaparken, İtalyan Nicola ise anlaştığını açıkladı.

Beşiktaş'ta stoper transferi adeta arapsaçına döndü. Son olarak Racing Santander takımında forma giyen Ruben Gonzalez'de karar kılan siyah-beyazlılar, yönetici Mario Berk ile menajer Ali Gültiken'i İspanya'ya göndermiş ve ön anlaşmanın yapılmasını istemişti. Berk ile Gültiken, dün sabah Racing Santander kulübü ve defans oyuncusu Ruben Gonzalez ile bir
araya geldi. Yaklaşık 4 saat süren görüşmede ortak bir nokta bulunamadı.

TEKLİFİ DOĞRULADI

Son olarak 1.5 milyon euro teklif eden siyah beyazlı ekip, Racing Santander'in 2.5 milyon euro istemesi üzerine, bugün tekrar görüşme kararı aldı. İspanyol kulübün bu bedelde ısrar etmesi durumunda ise Beşiktaş heyeti, Juventus'ta oynayan Nicola Legrottaglie'ye yönelecek. Legrottaglie de İtalya basınına yaptığı açıklamada Beşiktaş'tan teklif aldığını doğruladı.

GİUNTİ İLE GÖRÜŞTÜM

Legrottaglie, kariyeri açısından çok iyi olacağını düşündüğü için teklifi kabul ettiğini de açıkladı. Beşiktaş hakkında bilgi almak için Appiah ve Giunti ile görüştüğünü belirten İtalyan yıldız, hava toplarındaki üstünlüğü ile tanınıyor. Futbol şube sorumlusu Celalettin Kolot'un da 30 yaşındaki tecrübeli futbolcuyu ısrarlar istediği öğrenildi.

Fatih DOĞAN(fotomaç)


Beşiktaş, Legrottaglie'ye 3 yıllık resmi imza attırdı

Legrottaglie, üç yıl siyah-beyazlı formayı giyecek

Nicola imzaladı

Ruben Gonzalez'i alamayan Beşiktaş, Juventus'lu futbolcuyu renklerine bağladı. Juvestus'a 2.2, Legrottaglie'ye yıllık 1.6 milyon euro ödenecek.

Racing Santander'in stoperi Ruben Gonzalez defterini kapatan Beşiktaş, rotasını çevirdiği Juventus'lu Nicola Legrottaglie'nin işini bitirdi. Ruben ile her konuda anlaşmasına rağmen kulübü Santander'i geçemeyen siyah-beyazlı yöneticiler, Şampiyonlar Ligi ön elemesi öncesi UEFA'ya kadro bildirimine 24 saat kala yeniden atağa kalktılar
ve daha önce İtalyan basınına, "Beşiktaş ile anlaştım" diyen oyuncu ile temas kurdular.

DÜN GECE BİTİRİLDİ

Menajer Ali Gültiken ile yönetici Mario Berk, uzun pazarlıklar sonucunda Legrottaglie ve kulübü Juventus ile anlaştı. İstanbul'a gelen ikili, başkan Yıldırım Demirören ve yönetime dün gece anlaşmayı sundu. Yönetimin onay vermesiyle de bu transfer sonuçlandı. Siyah-beyazlı kulübün, Juventus'a 2.2 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği açıklandı.

SÖZLEŞME ÜÇ YILLIK

Menajer Celalettin Bilgiç'in 3 yıllık ön anlaşma yaptırdığı yıldız oyuncu ise yıllık 1.6 milyon euro alacak. Beşiktaş'ın İtalyan futbolcuyu pazartesi günü İstanbul'a getireceği öğrenildi. Ayrıca Legrottaglie, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi ikinci tur ön elemede yapacağı Sheriff karşılaşmasında da oynayabilecek. Ertuğrul Sağlam'ın bu transferin bitmesinden dolayı mutlu olduğu belirtildi.

Fatih DOĞAN(fotomaç)


Kartal'dan Postiga bombası

Forvet arayışlarını sürdüren Beşiktaş, şimdi de Porto'nun milli golcüsü Helder Postiga'nın peşine düştü. Yöneticilerin, Helder Postiga için menajeri Jorge Mendes ile görüştükleri belirtildi. Porto'nun, 2005-2006 sezonunda Saint Etienne'e kiralık verdiği Postiga için Beşiktaş'tan 4 milyon euro bonservis bedeli istediği ifade edildi. 25 yaşında 1.79 boyundaki yıldız, geçen sezon 24 maçta 10 gol attı. Postiga, Portekiz Milli Takımı'nda da 30 maçta 10 gol kaydetti.

Şimdi moda Postiga

Porto ve Portekiz Milli Takımı'nın genç golcüsü için harekete geçen Kartal, bonservis engeline takıldı.

Dört milyon euro

Transferde önceliği savunmaya vermesine rağmen forvet arayışlarını da sürdüren Beşiktaş, aradığı golcüyü Portekiz'de buldu. Porto'nun genç santrforu Helder Postiga'nın peşine düşen yönetim, ilk olarak menajeri Jorge Mendes ile temasa geçti. Portekiz Milli Takımı'nda da forma giyen Postiga için nabız yoklamayı sürdüren Beşiktaş'ın
önündeki en önemli engel ise 4 milyon euro'luk bonservisi.

24 maçta 10 gol attı

2005-2006 sezonunda Fransa Ligi ekiplerinden Saint Etienne'de kiralık oynayan genç yıldıza aynı şekilde forma giydirmeyi de değerlendiren siyah- beyazlılar, kulübünün bu teklifi reddetmesi nedeniyle geri adım atmak zorunda kaldı. Geçen sezon Portekiz Ligi'nde 24 maçta 10 gol atan 25 yaşındaki Postiga, milli takımda ise forma giydiği 30 karşılaşmada 10 gole imza atmayı başardı

Referans Jardel`den

Beşiktaş'ın Şilili futbolcusu Rodrigo Alvaro Tello, siyah-beyazlı takımda önemli başarılar kazanmak istediğini söyledi.
26.07.2007


Siyah-beyazlı kulübün resmi televizyonu Beşiktaş TV'ye açıklamalarda bulunan Tello, Avrupa'da uzun süredir futbol oynadığını ve Avrupa futboluna adapte olduğunu belirterek, ''Belki Portekiz'den değil de direkt ülkemden gelmiş olsaydım farklı olabilirdi. Türkiye'de zorluk çekeceğimi sanmıyorum. Türkiye'deki futbolla ilgili tecrübeye sahip değilim. Geliş amacım şampiyonluklar kazanmak ve diğer kupalarda da başarılı olmak. Futbolu kalbimle oynayarak Beşiktaş için en iyisini yapmaya çalışacağım'' dedi.

Tello, daha önce Galatasaray'da forma giyen Mario Jardel'den Türkiye ile ilgili bilgiler aldığını ifade ederek, ''Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe diğer ülkelerde tanınan kulüpler. İstanbul'un ise çok güzel bir şehir olduğunu biliyordum. Şimdi ise yavaş yavaş tanımaya başlayacağım'' ifadesini kullandı.

Geldiği günden itibaren takım içinde neşeli biri olarak dikkat çektiğinin kaydedilmesi üzerine Tello, ''Aslında daha çok utangaç biriyim, ama farklı insanlar tanıyarak bunu üzerimden attım. Eğer insan takımında kabul ediliyorsa neşesi ortaya çıkar. Ben de o yüzden neşeliyim'' diye konuştu.

Beşiktaş taraftarı için övgü dolu ifadeler kullanan Tello, ''Taraftarımızdan hem bahsetmişlerdi, hem de ben sonradan gördüm. Beşiktaş taraftarı, Güney Amerika'daki taraftarlara çok benziyor. Takımını çok iyi destekliyor ve onunla birlikte hareket ediyor. Oturup maçı izleyen yerine, takımını destekleyen taraftar her zaman için daha iyidir. Taraftar desteği, saha içinde daha iyi olmanızı sağlar'' diyerek sözlerini tamamladı.

Juanito sürprizi

Ertuğrul Sağlam'ın, Real Betis'li Juanito'nun alınmasını talep ettiği öğrenildi.
27.07.2007


Stoper konusu, Beşiktaş’ta görüş ayrılığı yarattı. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın, “İstediğim özellikleri taşımıyor. Ayrıca geçen yıl Seri A’da sadece 10 maç oynayabilmiş” diyerek İtalyan Nicola Legrottaglie’nin alınmasına karşı çıktığı ve yönetimden Real Betis’li Juanito’nun alınmasını talep ettiği öğrenildi. Futbol Şube Sorumlusu Abdi Celalettin Kolot ise her türlü konuda anlaşılan Legrottaglie konusunda ısrarını sürdürüyor. Asbaşkan ve Mali işler Sorumlusu Ertunç Soğancığlu da, İtalyan oyuncu hakkında “Kulübü 2 milyon 200, kendisi de ilk yıl 1 milyon 800 bin Euro alacakmış. Böyle pahalı bir oyuncunun bir kimliği olmalı. Ama karşımızda istikrarsız biri var” dedi.

‘Bize yakışmazdı’

Dış ilişkiler sorumlusu Mario Berk, genel menacer Ali Gültiken ile birlikte İspanya’da yürüttükleri transfer girişiminin neden başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı.
27.07.2007


Dış ilişkiler sorumlusu Mario Berk, genel menacer Ali Gültiken ile birlikte İspanya’da yürüttükleri transfer girişiminin neden başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı. Ruben ile görüştüklerini belirten Berk, “Önceki gece itibariyle kendisiyle her konuda anlaşmıştık. Fakat sabah rakam olarak farklı taleplerle karşımıza geldi. Biz de bunları vermeyeceğimizi söyledik. Tutarsız konuşmalarından ötürü Beşiktaş’a yakışmayacağını düşünerek, görüşmeleri kesip geri döndük. Listemizde anlaştığımız 5-6 futbolcu daha var. Artık onlarla görüşüp, en uygununu alacağız” görüşünü dile getirdi.

İnatçı Fransızlar
Fransız St.Etienne Kulübü, Bobo’yu renklerine katmak için yoğun çaba harcıyor. Beşiktaş’ın bonservis bedeli olarak 10 milyon Euro istediği Brezilyalı için Fransız takımı 7 milyon Euro önerdi. Yönetim, bu öneriyi bir kez daha görüşme kararı aldı. Bobo, Siyah-Beyazlı kulüpte yıllık 600 bin dolara forma giyiyor. Bu arada Rus Spartak Moskova Kulübü’nün Serdar Kurtuluş için 6, Fransız Rennes’in ise Burak Yılmaz için 4 milyon Euroluk tekliflerinin geri çevrildiği öğrenildi.

Nihat reddetmiş
İspanyol basını, Villarreal’de forma giyen Nihat Kahveci’nin eski kulübü Beşiktaş’tan teklif aldığını öne sürerek, “Ancak Türk futbolcu bunu kibarca geri çevirdi” ifadesini kullandı. Hazırlık maçlarında gösterdiği performans ile göz dolduran milli futbolcu, Villarreal’in 3. lig takımlarından Vilamalla ile oynadığı ve 4-0 kazandığı maçta takımının ilk 2 golünü imza attı. Geçen sezon dizinden ameliyat olan ve 6 ay sahalardan uzak kalan Nihat, Villa’nın en iyisi olarak gösterildi.

Kleberson pusuda
Beşiktaş’tan sorunlu bir şekilde ayrılan ve Brezilya’nın Santos Takımı’yla anlaşma sağlayan Kleberson’un, FiFA’dan kendisi hakkında çıkacak olan kararı beklediği öğrenildi. Daha önce Santos’la görüşen Brezilyalı orta saha oyuncusunun, Siyah-Beyazlı ekiple hâlâ çözülemeyen sorunları olduğu için 19 Ağustos tarihini beklemeye başladığı bildirildi. Eğer 19 Ağustos’ta Sambacı’nın sorunu çözülürse, Santos bu oyuncuyu kadrosuna resmen katabilecek.
Son düzenleyen Kral_Aslan; 27 Temmuz 2007 16:38
NiliM - avatarı
NiliM
Ziyaretçi
23 Temmuz 2007       Mesaj #98
NiliM - avatarı
Ziyaretçi
Kara Kartallar

xxxxxxxxxwc4
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
25 Temmuz 2007       Mesaj #99
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
news manset resim 0y Sevinc BJK023

İşte Kartal'ın rakibi


Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcilerimizden Beşiktaş'ın, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi belli oldu. Andorra'nın başkenti Andorra La Vella'da oynanan maçta da rakibini yenen Moldova'nın FC Sheriff Tiraspol takımı, Beşiktaş'ın rakibi oldu.



Şampiyonlar Ligi 1. ön eleme turu rövanş maçında bugün Andorra'nın başkenti Andorra La Vella'da oynanan maçta, FC Rangers ile Moldova'nın FC Sheriff Tiraspol takımı mücadele etti. İlk maçı 2-0, rövanşı da 3-0 kazanarak tur atlayan Moldova'nın FC Sheriff Tiraspol takımı, Beşiktaş'ın rakibi oldu. Beşiktaş ile Sheriff arasındaki 2. tur ön eleme maçı, 31 Temmuz veya 1 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak. Rövanş ise deplasmanda 7 veya 8 Ağustos'ta Moldova'da yapılacak.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
NervouS - avatarı
NervouS
Ziyaretçi
27 Temmuz 2007       Mesaj #100
NervouS - avatarı
Ziyaretçi
Önceki gün hayata veda eden, Beşiktaş tribünlerinin renkli siması, "Optik" lakaplı Mehmet Işıklar'ın cenazesi dün İstanbul'da toprağa verildi. Fatih Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazına çok sayıda Beşiktaş taraftarı katılırken, Siyah-Beyazlı kulübün ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçeli sporseverler de Işıklar'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Beşiktaş Kulübü cenazede, Yönetim Kurulu üyeleri Şeref Yalçın ve Behçet Ümitlen ile temsil edilirken, eski futbolcular Rıza Çalımbay ve Metin Tekin ile eski yönetici Murat Aksu da cenaze namazında hazır bulundu.
Özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe taraftar gruplarının, liderleri ile cenaze namazında yer almaları dikkat çekerken, Beşiktaş Kulübü'nün eski başkanlarından Serdar Bilgili cenazeye gönderdiği çelenk ile iştirak etti.
Mehmet Işıklar'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Kozlu Mezarlığı'na defnedilmek üzere cenaze arabasına konulurken, trafiği kapatan taraftarlar, oluşturdukları kordonla, tezahüratlar eşliğinde cenaze aracını uzun süre takip edip, Işıklar'a karşı son görevlerini yerine getirdi

Benzer Konular

23 Aralık 2011 / Misafir Spor