Arama

Beşiktaş Spor Kulübü Kuruluş Tarihi - Sayfa 7

Güncelleme: 23 Ekim 2016 Gösterim: 248.282 Cevap: 416
MaTTo - avatarı
MaTTo
Ziyaretçi
13 Şubat 2007       Mesaj #61
MaTTo - avatarı
Ziyaretçi
Erdoğan: "Karar komik"

Sponsorlu Bağlantılar
Beşiktaş'ın Hukuk İşleri ve Derneklerden Sorumlu Asbaşkanı Levent Erdoğan, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS), eski teknik direktörleri Vicente Del Bosque ve yardımcıları için toplam 6 milyon 706 bin 430 avro ödenmesi kararını komik olarak nitelendirirken, Beşiktaş olarak hukuki yollara başvuracaklarını ve haklılıklarının ortaya çıkacağını söyledi.
"CAS'IN KARARINI YANLIŞ BİR YORUM OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ"
Erdoğan, Beşiktaş kulübü olarak Del Bosque ile 2004-2005 sezonu başında 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzaladıklarını ancak 1 yılın ardından bu sözleşmeyi fesh etmek hakkının kulüpte olduğunu dile getirerek, "Biz Del Bosque ile alınan başarısız sonuçlar üzerine anlaşmamızı fesh etmiştik. Sözleşmede yazdığı gibi 1 yıl dolmadan bu karara vardık ancak İspanyol teknik adamın 1 yıllık tüm alacaklarını ödemiştik. Bu meblağ 1 milyon 750 bin euro'ydu. Aynı zamanda İspanyol hukukuna göre yüzde 45 oranın da bir vergi payı da vardı. Bunu da kendisine ödedik. İkinci yıl takımın başında kalması halinde kendisine ödeyeceğimiz miktar 2 milyon 250 bin euro'ydu. Anlaşmada yer aldığı gibi biz bunu ödemek zorunda değildik. Del Bosque ve avukatları bu anlaşma şartlarını anlamsız bir şekilde yorumlayarak böyle bir sonuca varmışlar. Şu CAS'tan resmi yazı bize gelmedi. İtalyan avukatımızdan öğrendiğimiz kadarıyla 6 milyon 706 bin 430 euroluk bir ceza söz konusu. Bu karar bize ulaştıktan sonra 30 günlük yasal itiraz hakkımız var. CAS'ın bir yaptırımı olmadığı için FIFA'nın tavsiye kararı gerekiyor. Biz FIFA'ya da gideceğiz. İsviçre Federal Mahkemesi'ne de dava açacağız. Türkiye'deki yargı organlarına da bu konuyla ilgili davalarımızı açacağız" dedi.
Levent Erdoğan yaşanacak bu hukuki sürecin ne kadar süreceğine de dair kesin bir bilgisi olmadığını da sözlerine ekleyerek, "Sözleşmenin 1 yılı doldmadan 3-4 ay önce bir feshi söz konusu ancak biz de Del Bosque'nin bütün alacaklarını ödememiştik. Kendisi burada kaldığı süre içerisinde oturduğu evinden, kullandığı arabaya kadar tüm harcamalarını delil olarak mahkemelere sunmuş. Bunu anlamak mümkün değil. CAS'ın verdiği kararı bir karardan çok yanlış bir yorum olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.
"GELİNEN NOKTADA BEŞİKTAŞ'IN HAKLILIĞI ORTAYA ÇIKACAKTIR"
Erdoğan ayrıca bu davanın önce FIFA'ya gittiğini ancak FIFA'nın Del bosque ile kulüp arasındaki sözleşmenin normlarına uymadığını belirterek, iki taraf arasında çözülmesini istedi. Dolayısıyla biz FIFA'nın bu konuda paranın ödenmesi için tavsiye kararı alacağına inanmıyoruz. Bütün yasal haklarımızı kullanacağız. FIFA'nın tavsiye mektubu kararı olmadan bu cezanın ödenmesi söz konusu olamaz" şeklinde konuştu.
Erdoğan son dönemde Del Bosque ile hiçbir şekilde görüşmediklerini de vurgulayarak, "Sadece bu davanın ilk açıldığı dönemde başkan Yıldırım Demirören İspanya'ya giderek oradaki Sulh mahkemesi kararı sonucu 1.3 milyon euro gibi tazminat ödemeyi uygun bulmuştu. Ancak Del Bosque bunu kabul etmemişti. Gelinen noktada Beşiktaş'ın haklılığı ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.
Avatarı yok
BlueNighT
Yasaklı
18 Şubat 2007       Mesaj #62
Avatarı yok
Yasaklı
Karısından ayrı yaşıyordu. Mahkeme onları bir celsede boşamıştı ve 11 yaşındaki delikanlı anneye verilmişti. Karısının, duruşma salonunda hakime anlattıkları, dudaklarında gülümseme, kulaklarında çınlama yapıyordu.

Sponsorlu Bağlantılar
"Hafta içi basket, hafta sonu futbol maçlarına gider, bize hiç vakit ayırmazdı. Uykusunda hakem isimleri sayıklar, federasyonu istifaya davet ederdi. Evin içinde Beşiktaş'tan başka bir şey konuşulmazdı. Meğer bu adam benimle değil, Beşiktaşla evliymiş" sözleri; İnönü'nün bütün koltuklarına kazılıydı sanki.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi haftada bir gördüğü oğlu babasının elinden tutarken "Baba, beni maça götürme. Çünkü hakemler Beşiktaş'ı sevmiyor, ben de hakemleri sevmiyorum" dediğinde, dudaklarının arasından "Beşiktaş'ın Beşiktaş'tan başka dostu yok" mırıldanmaları ancak çıkabilmişti. 11 yaşındaki çocuğun bile sevgisinden yoksun bu hakemler, nefret bahçelerinde mi büyümüşlerdi acaba? Bu sefer adaletli maç yöneteceklerdi.. En azından öyle umuyordu..

Ve çocuğuna söz vermişti hakemler adına.. Beyninde, karısının hakime söyledikleri vardı.. Yüreği ise inadına Beşiktaş diyordu. Çocuk, 12. dakikada verilmeyen penaltı sonrası babasına şöyle yandan bir bakış attı. Baba mahcup ama azimliydi, ses etmedi. 19. dakikada Ronaldo sahada, adam da çocuğunun yanında kıpkırmızı olmuştu. Çocuk aklıyla işi çözmüştü. Ama babasını kıramıyordu. Onu, en sevdiği tribüne "Kapalıya" getirmişti. Babasının omuzlarında ilk maça gelişi ve tribünün onu "Yavru Kartal" diye selamlamasını asla unutamazdı.

Babası, tribünle beraber iyice galeyana gelmişti. Futbolcu onur mücadelesi veriyordu. Beşiktaş ruhunu iyice hissetmeye başlamışlardı. "Hep böyle oynayın canımızı verelim" nidaları, 2-0'ın coşkusuyla tavan yapmıştı.

Adam çocuğunu kavrayarak "İşte bu ruh, bu onur mücadelesidir aşık olduğum. Ama annene bunu bir türlü anlatamadım" derken gözleri nemlenmişti. Aynı gece çocuğun annesi, baba ocağında TV'den Beşiktaş maçını izliyordu.

Yaşadıkları gözünün önünden film şeridi gibi geçmeye başladı.. Kocasını ilk gördüğü yer kapalı tribünün C kapısıydı. Şakır şakır yağmur yağıyordu ve delikanlı çubuklu bir forma giymişti. Birbirlerine aşık olmuşlardı..

Delikanlı, kutsal apoletli formayı oracıkta kendisine hediye etmişti.. Genç kadın, babasının şaşkın bakışları arasında o kutsal formayı üzerine giydi. Hayatın anlamını, iş işten geçtikten sonra anlamıştı. Volume tonlaması sonda olan TV'den Beşiktaş taraftarının sesi bütün odayı sarıyordu: "Bir anda tutuldum aşık oldum ben, hayatın anlamı siyah-beyazdı.."

Yağmurlu bir günde görmüştüm seni
Üstünde çubuklu formalar vardı
Bir anda tutuldum aşık oldum ben
Sevdanın anlamı Siyah Beyazdı
Ölümle yaşamı ayıran çizgi
Siyahla Beyazı ayıramazki
Her sevdanın sonunda zulüm olsada
Sevenleri kimse ayıramaz.

HayLaZ61 - avatarı
HayLaZ61
VIP BuGS_BuNNY
8 Mart 2007       Mesaj #63
HayLaZ61 - avatarı
VIP BuGS_BuNNY
besiktasresimleri7 besiktasresimleri8 besiktasresimleri11
besiktasresimleri12 besiktasresimleri1
Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi...
KaRaYeL61 - avatarı
KaRaYeL61
Ziyaretçi
9 Mart 2007       Mesaj #64
KaRaYeL61 - avatarı
Ziyaretçi
1 pix beyaz7ECD68BDA866C14CB117DF0Eb1 pix beyaz1 pix beyaz spacerKartal'dan Babiç ve Lamey harekatı

Şampiyonluk hesapları yapan Beşiktaş, gelecek sezonun transfer çalışmalarını da sürdürüyor. Siyah-beyazlı kulübün yöneticilerinin, Bayer Leverkusen'in 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Marko Babiç ve PSV Eindhoven'ın savunmasında oynayan Michael Lamey ile prensip anlaşmasına vardıkları ileri sürüldü.


***

Kartal kasa yeniliyor

Prensipte "evet" diyen yıldızlardan Lamey'in maliyeti 1 milyon euro'yu buluyor, Babiç'in bonservisi ise elinde.

G.Saray galibiyeti ile yeniden şampiyonluk hesapları yapmaya başlayan Beşiktaş, gelecek sezona yönelik transfer çalışmalarına da şimdiden başladı. İlk olarak Bayer Leverkusen'in orta saha oyuncusu Marko Babiç ve PSV Eindhoven'ın savunmasında görev yapan Michael Lamey ile temasa geçtiği belirtilen yönetimin, iki yıldızla da prensip anlaşmasına vardığı ileri sürüldü.

HEDEF AVRUPA
Mevcut kadroyu birkaç yıldızla takviye edip, gelecek sezon Avrupa'da söz sahibi olmayı hedefleyen siyah-beyazlı idareciler, sezon sonunda bonservisini eline alacak Marko Babiç transferinde sadece futbolcunun kendisine ödeme yapacak. Lamey'in maliyetinin ise bir milyon euro'yu bulabileceği belirtiliyor.
AriThmetiCs - avatarı
AriThmetiCs
Ziyaretçi
21 Mart 2007       Mesaj #65
AriThmetiCs - avatarı
Ziyaretçi
Bild gazetesi BJK-FB derbisini unuttu

Almanya’nın Bild gazetesi, önceki gün oynanan Schalke-Stuttgart karşılaşmasında, ev sahibi ekip taraftarlarının büyük bir rekora imza attığını iddia etti. Haberde, Lacivert-Beyazlılar’a taraftarlarının 129 desibellik destek verdiği ve bu alanda rekor kırıldığı ifade edildi.
60 bin kişinin desteğini arkasına alan Schalke’ye büyük bir destek verildiği doğru. Ancak rekor Gelsenkirchen Auf Arena’da değil, İstanbul Beşiktaş İnönü Stadı’nda...

Ancak 140 bin kişi!

2005-2006 sezonunda Beşiktaş, Fenerbahçe’ye İnönü Stadı’nda 2-1 yenilmesine karşın Siyah-Beyazlı taraftarlar takımlarına müthiş bir destek vermiş ve karşılaşmada 132 desibel yüksekliğinde tezahürat yapmayı başarmışlardı. Avrupa’nın spor kanalı Eurosport da derbideki tribün şölenini haber olarak duyurmuştu. 32 bin Beşiktaş taraftarlarının yarattığı 132 desibellik sesi, ancak 140 bin kişinin çıkarabileceği öngörülüyor.

20.03.2007 b
Kaynak : Fanatik
Silent - avatarı
Silent
Ziyaretçi
22 Mart 2007       Mesaj #66
Silent - avatarı
Ziyaretçi
Beşiktaş'ta izin bitti

Beşiktaş, Gençlerbirliği ile yapacağı maçın hazırlıklarına 2 günlük iznin ardından başladı. Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan idmanda kondisyon ağırlıklı bir çalışma yapıldı.




Teknik direktör Jean Tigana yönetiminde, gerçekleştirilen antrenmanda, siyah-beyazlı futbolcular kondisyon ağırlıklı bir çalışma yaptı.

İlk bir saat sahada çalışan futbolcular, daha sonra tesislere gidip ağırlık ve dayanıklılık çalışmaları gerçekleştirdi.

Antrenmana milli takım kamplarında bulunan İbrahim Üzülmez, Gökhan Zan, Serdar, İbrahim Kaş ve Runje ile sakatlığı nedeniyle milli takım kadrosundan çıkarılan İbrahim Toraman ve sakatlıkları süren Kleberson, Bobo, Mustafa ve Koray katılmadı. Uçağı rötar yapan Delgado ise çalışmaya yarım saatlik bir gecikmeyle katıldı.

Siyah-beyazlıların antrenmanını futbol şube sorumlusu Celalettin Kolot ile yönetim kurulu üyesi Hüseyin Yücel de izledi.
NiliM - avatarı
NiliM
Ziyaretçi
22 Mart 2007       Mesaj #67
NiliM - avatarı
Ziyaretçi
932466578c498ef3d0ood4
NiliM - avatarı
NiliM
Ziyaretçi
26 Mart 2007       Mesaj #69
NiliM - avatarı
Ziyaretçi
2186087988f3dc0a4edbzx3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Mart 2007       Mesaj #70
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Beşiktaş Jensen'in peşinde

Kartal, Werder Bremen'de top koşturan Danimarkalı ön libero Daniel Jensen için atağa kalktı.


***

Rota Jensen

Ön libero arayışlarını sürdüren siyah-beyazlılar, Kleberson'un yerine, üç yıldır W. Bremen'de oynayan Jensen'i düşünüyor.

Beşiktaş'ta gözler Danimarkalı yıldız Daniel Jensen'e çevrildi. 10 gündür yurt dışında arayışlarını sürdüren Beşiktaşlı antrenörlerden gelen raporlar doğrultusunda hareket eden siyah-beyazlılar, ilk olarak ön libero mevkiindeki sıkıntıyı gidermeyi planlıyor. Brezilyalı oyuncu Kleberson'un geçmek bilmeyen sakatlığı ve formsuzluğu nedeniyle bu mevki için bol adaylı bir liste hazırlayan yetkililer, W. Bremen'de forma giyen Daniel Jensen için Alman ekibinin kapısını çalmayı planlıyor.

PARA+FUTBOLCU TAKASI
2004 yılından bu yana Werder Bremen formasını giyen Daniel Jensen, 2002 yılından beri de Danimarka Milli Takımı'nda görev yapıyor. Önceki gün İspanya ile oynanan milli maçta da forma giyen ve başarılı bir performans sergileyen Jensen'in tek sorunu, sözleşmesinin 2008 yılına kadar devam ediyor olması. Beşiktaş'ın bu futbolcu için Alman ekibine para+futbolcu takası önermesi bekleniyor.

Benzer Konular

23 Aralık 2011 / Misafir Spor