Arama

Bermuda ve Bermuda Tarihi

Güncelleme: 24 Kasım 2010 Gösterim: 7.527 Cevap: 5
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
28 Ekim 2006       Mesaj #1
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
BERMUDAbermuda
Coğrafi Verileri

Sponsorlu Bağlantılar
Konum: Kuzey Amerika'da, Kuzey Atlas Okyanus`unun batısında, ABD`nin kuzey Carolina eyaletindeki Hatteras Burnu`nun yaklaşık 900 km doğusunda yer alan adalar topluluğudur.
Coğrafi konumu: 32 20 Kuzey enlemi, 64 45 Batı boylamı
Harita konumu: Kuzey Amerika
Yüzölçümü: toplam: 58.8 km²
kara: 58.8 km²
su: 0 km²
Kıyı komşuları: 0 km
Sahil şeridi: 103 km
İklimi: İklimi ılıman ve nemlidir; kış ayları sert ve güçlü rüzgarlarla geçer. Şubat en soğuk aydır.
Arazi yapısı: Mercan resifleriyle çevrili olan adalarda, bataklıklar ve acı su gölleri, alçak tepeler vardır.
Deniz seviyesinden yüksekliği: en alçak noktası: Atlas Okyanusu 0 m; en yüksek noktası: Town Tepesi 76 m
Doğal kaynakları: Kireçtaşı, ılıman iklim turizme olanak sağlamaktadır.
Arazi kullanımı: Tarıma elverişli: %6
sürekli ekinler: %0
sürekli otlaklar: %0
ormanlık arazi: %0
diğer: %94 (1997 verileri)
Doğal afetler: Kasırgalar (Temmuz - Kasım ayları arasında)

Nüfus Bilgileri

Nüfus: 63,503 (Temmuz 2001 verileri)
Yaş yapısı: 0-14 yaş: %19.4 (erkek 6,091; kadın 6,230)
15-64 yaş: %69.43 (erkek 21,783; kadın 22,309)
65 yaş ve üzeri: %11.17 (erkek 3,073; kadın 4,017) (2001 verileri)
Nüfus artış oranı: %0.74 (2001 verileri)
Mülteci oranı: 2.66 mülteci/1,000 nüfus (2001 tahmini)
Cinsiyet oranı: doğumlarda: 0.94 erkek/kadın
15 yaş altı: 0.98 erkek/kadın
15-64 yaşlarında: 0.98 erkek/kadın
65 yaş ve üzeri: 0.76 erkek/kadın
toplam nüfus: 0.95 erkek/kadın (2001 verileri)
Bebek ölüm oranı: 9.55 ölüm/1,000 doğan bebek (2001 tahmini)
Ortalama hayat süresi: toplam nüfus: 77.12 yıl
erkek: 75.04 yıl
kadın: 79.06 yıl (2001 verileri)
Ortalama çocuk sayısı: 1.81 çocuk/1 kadın (2001 tahmini)
Ulus: Bermudalı
Nüfusun etnik dağılımı: Siyah ırk %58, beyaz ırk %36, diğer %6
Dinler: Anglikan olmayan Protestanlar %39, Anglikanlar %27, Roma Katolikleri %15, diğer %19
Dil: İngilizce (resmi), Portekizce
Okur yazar oranı: 15 yaş ve üzeri bilgiler
toplam nüfus: %98
erkek: %98
kadın: %99 (1970 verileri)


Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
21 Eylül 2008       Mesaj #2
Bia - avatarı
Ziyaretçi
Bermuda ve Bermuda Tarihi

Sponsorlu Bağlantılar
Atlas Okyanusu'nun batısında, zincir gibi sıralanmış 300 kadar mercanada ve adacığından oluşur. New York'un 1.200 km güneydoğusunda ve Kuzey Carolina'daki Hatteras Burnu'nun 1.046 km doğusunda yer alan bu adalar topluluğu bir İngiliz kolonisi­dir. Adalar zinciri, balık oltası biçiminde kuzeydoğudan güneydoğuya, 35 km boyunca uzanır.

Düz ve basık olan adaların yüzeyi kayalık­tır. En yüksek tepe, 85,8 metreyle Town Hill'dir. Adalarda tatlı su kaynağı bulunmadı­ğı için, içme ve kullanma suyunu büyük bir damıtma tesisi sağlar. Bermuda Adaları'nda, Meksika Körfezi'nden kuzeye doğru gidildik­çe, Gulf Stream'in ılık sularının etkisi görü­lür. Bu ılık su akıntısı yüzme, dalma, balık tutma ve yatçılık için çok uygun bir ortam yaratır. İklim, tıpkı Florida'nın güneyindeki Miami'nin iklimi gibi, yılın her mevsimi gü­neşli, ama hiçbir zaman bunaltacak kadar sıcak değildir. Gerek iklimi, gerek ABD'ye yakınlığı dolayısıyla buraya her yıl 500 bini aşkın turist gelir.

Ana Ada (Main Island) ya da Büyük Bermuda denen en büyük adanın merkezinde, doğal bir limanı olan 1.676 nüfuslu başkent Hamilton yer alır. Takımadaların 53 km2'lik toplam yüzölçümü­nün üçte ikisini bu ada oluşturur. Öbür büyük adalar Somerset, Ireland, St. George ve St. David'dir.

Çoğu zaman, Bermuda'nın Batı Hint Ada­ları kuşağına bağlı olduğu düşünülürse de, en yakın Batı Hint adası 1.300 km uzaklıktadır ve Bermudalılar kendilerini hiç de Batı Hintli olarak görmezler. Adalardaki toplam nüfu­sun yarıdan çoğunu, 17. ve 18. yüzyıllarda Afrika'dan getirilmiş Siyah kölelerin torunları oluşturur.

Adalarda ABD'nin deniz ve hava üsleri vardır. Üslerin bulunduğu topraklar II. Dünya Savaşı'nın başlarında ABD hükümeti­ne 99 yıllığına kiralanmış ya da devredilmiştir. Bu üsler için deniz doldurulmuş ve böylece toprak kazanılmıştır.

Halkın temel geçim kaynağı turizmdir. Öbür önemli uğraşlar sebzecilik ve balıkçılık, özellikle de ıstakoz avcılığı ve zambak üreti­midir. Bermuda'nın zambak soğanları ve çi­çeklerinin başlıca alıcısı ABD'dir. Bermuda' da Paskalya zamanları zambak tarlalarının görünümü çok güzeldir. Ayrıca küçük fabri­kalarda hazırlanan bazı ilaçlar ve parfüm esansları dış ülkelere satılmaktadır.


Daha 1511'de "La Bermuda" olarak harita­larda gösterilen Bermuda Adaları'nı, 16. yüzyıl başlarında, İspanyol Juan Bermüdez'in keşfettiği söylenir. Ama, İspanyollar burada kalıp yerleşmediler. 1609'da Virginia'da yeni kurulan yerleşim bölgelerine giden küçük bir filonun komutanı Sir George Somers'in ami­ral gemisi rotadan çıkıp, adalarda kazaya uğradığında, Bermuda Adaları'nda hiç kimse yaşamıyordu. Amiral ve adamları Virginia' ya ulaşmak için sandallar yaptılar ve gittikleri yerde adaları çok övmeleri yüzünden 1612'de bir vali eşliğinde 60 göçmen yerleşmek üzere Bermuda'ya geldi. Adalara, amiralin anısına bir ara Somers Adaları da dendi. Bermuda'da 1968'de yeni bir anayasa hazır­landı. Yerel hükümetin yetkileri artırıldı. Şiddetlenen ırk çatışmaları, 1977'de devletin ırk ayrımına son veren bir tutum almasına yol açtı. Ne var ki, daha sonra başlayan bağımsız­lık görüşmelerinden sonuç alınamadı. Bugün de savunma ve dışişleri İngiliz hükümetinin sorumluluğundadır.

Kaynak: MsXLabs.org & Temel Britannica

DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
31 Temmuz 2009       Mesaj #3
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
Bermuda şeytan üçgeni

Bermuda ve Bermuda TarihiAtlantik Okyanusu’nda ABD’nin güneydoğu kıyılarında nedeni açıklanamayan gemi, uçak ve tekne kayıpları yaşanıyor..Bermuda ve Bermuda TarihiBu güne kadar 30 civarı uçak ve 8 gemi içine gömüldü…Bermuda ve Bermuda TarihiBu esrarengiz olayların yaşandığı yerlere sınır çizildiğinde üçgeni oluşuyor.
Üçgenin köşeleri, Bermuda, Florida’daki Miami ve Puerto Rico’daki San Juan.
Bermuda ve Bermuda TarihiKimsenin açıklık getiremediği bu durum, içinde bilim adamlarının da bulunduğu pek çok insan tarafından "doğaüstü bir takım güçlerin yaptırımı" olarak algılandı ve öyle lanse edildi.

Bermuda ve Bermuda TarihiKayıp Kıta nın hiçbir zaman anlaşılamayan teknolojik ve manyetik kayıp aygıtlarından birinin etkisinden veya o bölgenin defalarca Dünya dışı varlıkların ziyaretlerinde orada yarattıkları manyetik alanın bir etkisi olduğu düşünülmüş,Bermuda ve Bermuda TarihiHatta Kristof Kolomb un bile tuttuğu günlüklerde, o bölgede gökyüzünde uçan tanımlanamaz cisimlerden bahsedildiği iddia edilmiştir
Bermuda ve Bermuda Tarihi
Bu esrarengiz üçgen ile ilgili olarak yapılan son iddia ise uzun yıllardır devam eden araştırmaların birkaç yıl önce bir sonuç verdiğinin iddia edilmesi ile ortaya çıktı . Bu son iddia ya göre tüm bu gizemli olaylar aslında basit bir doğal gaz cilvesi idi .Bermuda ve Bermuda TarihiYer altından fışkıran doğal gazlar, sadece yüksek kara parçalarından değil, deniz ve okyanus tabanlarından da çıkarlar . Çünkü deniz tabanları da üstü suyla kaplanmış alçak kara parcalarıdır.Bermuda ve Bermuda TarihiAncak, okyanusların derinliklerindeki bölgelerden çıkmak isteyen doğal gazlar, oradaki çok düşük ısının da etkisiyle katı hâle dönüşürler ve "hidrat" denilen beyaz ve tebeşirimsi bir madde hâline gelirlerBermuda ve Bermuda TarihiÇok derinlere dalabilen robot kameralarının bu bölgedeki karbeyaz okyanus tabanını ve bazı gemi enkazlarinı resimlemesinden sonra konuya şu bilimsel açıklama getirilmiştir:

Bermuda ve Bermuda Tarihi

Bu bölge, Gulf Stream denilen sıcak su akıntısının da geçtiği yerdir. Tabanın bazen ısınması yüzünden, bu "tebeşir gazlar" erir ve sudan hafif oldukları için yüzeye doğru yükselirler. O anda, tabandan yüzeye kadar suyun yoğunluğu azalır . O sırada oradan geçen ne varsa, derin bir kuyuya düşer gibi hızla okyanusun dibini boylar. Çünkü, yoğunluğu düşen su, gemileri taşıyacak kaldırma kuvvetini oluşturamaz. Gazın yükselmesi sona erince yoğunluk tekrar eski haline döner ve geride hiçbir iz kalmadan kocaman gemiler kilometrelerce derine gömülmüş olurlar.

Bermuda ve Bermuda Tarihi

Uçakların düşerek kaybolması ise yine aynı sebeptendir. Yüzeye çıkan doğal gazlar, havadan da hafif oldukları için yükselmeye devam ederler. Bu kez yoğunluk azalması, bölgenin üzerindeki atmosferde oluşur. Oradan tesadüfen geçen bir uçak hemen irtifa kaybeder ve motorları durur. Çünkü, motorlardaki benzinin yanması için oksijene ihtiyaç vardır ve düşük yoğunluklu havanın içindeki oksijen miktarı motorların çalışması için yeterli değildir. Böylece uçak da , hızla okyanus tabanına doğru inişe geçer.
Son düzenleyen asla_asla_deme; 24 Kasım 2010 14:58
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Ağustos 2009       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bermuda Adaları 15. yüzyılda Tuan'de Bermudez adında bir İspanyol denizcisi tarafından keşfedilmiş olup, adalara keşfeden kişinin ismi verilmiştir. Adalar 1609 yılında İngiliz gemiciler Virginya'ya giderken yolda Bermuda Adalarına sığınmak zorunda kalıncaya kadar meskun değildi. 1684'te İngilizlerin sömürgesi olmuş, ancak 1969 senesinde iç işlerinde bağımsızlık hakkı verilmiştir. Özel bir hükumet tarafından idare edilir. Savunma olarak polis teşkilatı vardır.

Fiziki Yapı

Adaların en büyüğü Bermuda'dır. Bu mercan adaları topluluğu genellikle balık oltası şeklinde pürüzlü bir görünüşe sahiptir. Adaların en yüksek noktası 79 m yüksekliğindedir. Birkaç büyük adasında düzenli bir yerleşim vardır. Bunlar; Main, İsland, St. Georges ve S. Davids Somertst ve İreland adalarıdır. Adaların 7 tanesi köprülerle birbirine bağlanmıştır. Adaların yüzeyi umumiyetle süs bitkileri ile kaplıdır. Tabii güzellikleriyle dikkati çeker.

İklim

Bermuda Adalarında oldukça yumuşak bir subtropikal iklim görülür. Adalar yazın esen okyanus rüzgarlarıyla; kışın ise ılık havasıyla önemlidir. Esen rüzgarların etkisiyle bol yağmur alır. En sıcak ay temmuzdur. Ortalama 20 oC'yi bulur. Ancak şubat aylarında ısı 10 oC'ye düşer.

Nüfus ve Sosyal Hayat

Bermuda Adalarının sadece 22'sinde insan yaşamaktadır. Nüfus yoğunluğu çok olup, kilometrekareye 1088 kişi düşer. Adalar yaz aylarında daha çok kalabalıklaşır. Nüfusun en yoğun olduğu yer başşehir Hamilton'dur. Halkın çoğunluğu zencidir. Yaşayanlardan İngilizler, Portekizler de vardır. Tarihi güzellikleriyle ve hoş havasıyla çok turistin gelmesini sağlar. Dil olarak İngilizce ve Portekizce yaygındır. İlk öğretim mecburi değildir. İki binden fazla ortaokul öğrencisi vardır. Yeni anayasası 1968 yılında kabul edilmiştir. Yönetimin başı dominyon tarafından tayin edilir.Yasama organı, Genel Vali'nin hükumet ve muhalefetin tavsiyesi ile tayin ettiği 11 üyeden müteşekkil yasama meclisi ile, iki dereceli seçimle 40 üyeden meydana gelen Assembleden ibarettir.

Ekonomi

Bermuda Adalarının en büyük gelir kaynağı turizmdir. Senede 400.000'i aşkın turist gelir. Burası bir dinlenme yeridir. Turistlerin rahat etmeleri için her türlü dinlenme tesisleri yapılmıştır. Bazı sanayi ürünleri bilhassa gemi tamiri, beton malzemeleri, eczacılık ürünleri ve güzellik preparatları önemlidir.

Adanın 1/4'ünde tarım yapılabilir. Sebze, muz, portakal, soğan ve patates yetiştirilir. Emsali az bulunan zambaklar yetişir. Her türlü çiçek çeşitleri vardır. Çiçeklerin çok olmasından dolayı, parfüm imalatında dünyada büyük önem taşır. Ayrıca dikkate değer yumurta ve süt mamülleri de ihraç edilir. Senelik ihracatı 2 milyon dolarken teşviklerle 25 milyon dolara kadar çıkmıştır. En büyük müşterileri ABD ve İngiltere'dir. Para, ağırlık ve uzunluk birimleri İngiliz sistemine göredir. Ancak Amerikan birimleri de yaygın olarak kullanılır. Gümrük gelirlerinde önemli yer tutar. Stratejik bakımdan önemli bir yeri vardır.


kaynak
T_walkeR - avatarı
T_walkeR
Ziyaretçi
9 Eylül 2009       Mesaj #5
T_walkeR - avatarı
Ziyaretçi
Bermuda Triangle
bermuda
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
24 Kasım 2010       Mesaj #6
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Hamilton, Atlas Okyanusunun batısındaki İngiliz kolonisi Bermuda'nın başkenti. Aynı zamanda adadaki dokuz yönetim biriminden biridir. 1790'da kurulan Hamilton 1815'te St. George'un yerine başkent oldu. 1897'de kent statüsü kazandı. 1956'da yatırımları özendirmek ve iş olanakları yaratmak için serbest liman haline getirildi.Şu anda dünyanın en önemli limanlerına sahiptir.Avustralya kıtasının kuzeyinde yer alan bu adaya uçakla ve deniz yoluyla ulaşmak mümkündür. Ada üzerinde çok sayıda motel, üç, dört ve beş yıldızlı oteller mevcuttur. Eşsiz okyanus manzarası ile beraber, kaliteli konaklama imkânı sunulmaktadır. Türkiyeden online rezervasyon imkânı bulunmaktadır.

300pxbmmaphamilton33730

Vikipedi
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....

Benzer Konular

29 Eylül 2014 / Misafir Soru-Cevap
6 Ekim 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap
21 Ocak 2011 / Ziyaretçi Cevaplanmış