Arama

Almanak 2010

Güncelleme: 14 Aralık 2011 Gösterim: 2.479 Cevap: 0
CeLebRindaL - avatarı
CeLebRindaL
VIP why did you go why
14 Aralık 2011       Mesaj #1
CeLebRindaL - avatarı
VIP why did you go why
2010 BEYAZ BAŞLADI, BEYAZ BİTİYOR
Avrupa, beyaz örtü altında karşıladığı 2010'u yine karlar içinde uğurluyor. Üst üste gelen kar fırtınaları, Avrupa'da yılın ilk aylarında hayatı adeta felç ederken, kayıtlara geçen en soğuk kışlardan birinin yaşanmasına neden oldu. Avrupa'da özellikle Ocak ve Şubat aylarında yüzlerce uçak seferi iptal olurken, onlarca kişi de hayatını kaybetti.
Sponsorlu Bağlantılar

“YOLCU” ÇIPLAK DÖNEMİ
ABD, 2009 yılının Noel gününde Amsterdam-Detroit seferini yapan Delta-Northwest Havayolları’na ait A330 uçağına yönelik saldırı girişiminin ardından, 2010 yılına havaalanlarında güvenlik tartışmasıyla girdi. Ocak ayında alınan karar gereğince, havaalanlarına bir tanesinin maliyeti 170 bin dolar olan vücut tarama sistemlerinin kurulmasına başlandı. Aralık 2010 itibariyle ABD'deki 78 havaalanına 500'e yakın cihaz konuldu. 2011'de bu sayının 1,000'e tamamlanması öngörülüyor. Başta İngiltere, Almanya ve Fransa olmak üzere Avrupa'da da başlayan uygulamanın önümüzdeki yıl yaygınlaşması bekleniyor.

TERÖRİSTİN KARISI TÜRK ÇIKTI
2009, ABD istihbarat ajanlarına yönelik tarihteki en büyük ve dehşet verici saldırıyla sona erdi. Afganistan’da subay üniformalı bir canlı bomba, ABD askeri üssünün spor salonunda kendini havaya uçurdu. Korkunç patlamada intihar bombacısı ile birlikte 8 CIA ajanı öldü. Saldırıyı Taliban üstlendi. Olayın detayları ise 2010’un ilk günlerinde gündemi uzunca bir süre meşgul etti. Saldırgan Halil Ebu Mulal el Belavi'nin çifte ajan olarak çalışan Ürdün doğumlu bir doktor olduğu ortaya çıkarken, Türk eşi gazeteci Defne Bayrak, eşinin böyle bir saldırı düzenleyeceğinden haberinin olmadığını açıkladı.

YILIN AÇILIŞI YÜKSEK OLDU

Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı Dubai Emirliği’nde, Şeyh El Maktum’un ortak olduğu ve dünyanın en büyük gayrimenkul geliştirme şirketlerinden Emaar Properties’in yaptığı 160 katlı, 800 metrelik gökdelen Burj Dubai açıldı. Dünyanın en yüksek binası olan Burj Dubai'nin açılışı da 4 Ocak’ta muhteşem bir törenle yapıldı. Gökdelen 4.1 milyar dolara mal oldu.

İLK YARDIM KONVOYU KRİZİ
Filistin’e insani yardım malzemesi götürmek için İngiltere’den yola çıkan “Filistin’e Yol Açık” konvoyunun 4 Ocak’ta ulaştığı Mısır’dan Gazze’ye geçişine izin verilmemesi bölgede tansiyonu artırdı. Sınırda yaşanan olaylar ve çıkan çatışmada bir kişi hayatını kaybederken, olayların ardından aralarında Türk kamyonlarının da bulunduğu yaklaşık 80 araçlık konvoyun Gazze’ye girişine izin verildi. Yardım malzemeleri, düzenlenen bir mitingle Gazzelilere dağıtıldı.

BOŞUNA KORKMUŞUZ
2009 yılına ilişkin almanağı hazırlarken, domuz gribi virüsünün büyütülmüş fotoğrafını kullanarak “Dünya 2009’da en çok ondan korktu” başlığını atmıştık. Ancak bu korkunun ne kadar yersiz olduğu 2010’un ilk günlerinde anlaşıldı. Avrupa Konseyi Sağlık Birimi Başkanı Wolfgang Wodarg, 11 Ocak’ta yaptığı açıklamada, domuz gribi salgınının dünya çapındaki panikten faydalanmak isteyen ilaç firmalarının başlattığı “sahte bir salgın” olduğunu söyledi. 2010 boyunca sessiz kalan domuz gribi, yılın sonlarına doğru adeta hortladı. Aralık ayında Avrupa’da yüzlerce kişinin domuz gribine yakalandığı bildirildi.

İSRAİL’LE İLK KRİZ: ALÇAK KOLTUK
İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon’un, 12 Ocak’ta “Kurtlar Vadisi” dizisine ilişkin rahatsızlığını iletmek üzere davet ettiği Türk Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’u daha alçak bir kanepeye oturtması iki ülke ilişkilerinde yeni bir krizi tetikledi. Görüşmede yiyecek veya içecek herhangi bir şey ikram etmediği Çelikkol’un medya önünde elini sıkmayı reddeden Ayalon, İbranice olarak da “Bizim altımızda oturduğunu ve burada sadece bir bayrak bulunduğunun görünmesini istiyoruz” dedi. Türkiye, Çelikkol’u geri çekerken, Ayalon özür dilemek zorunda kaldı. Olay, hem yerli hem de yabancı gözlemciler tarafından “diplomasi tarihine geçecek bir skandal” olarak yorumlandı.

ERMENİSTAN’DAN U-DÖNÜŞÜ
Ermenistan Anayasa Mahkemesi, 12 Ocak’taki oturumunda Zürih protokollerini onayladı. Ancak birkaç gün sonra açıklanan gerekçeli karar, Türkiye’nin tepkisini çekti. Zira Mahkeme, protokolleri uygun bulduğunu açıklamasına rağmen, gerekçeli kararında, “Soykırım” ve Doğu Anadolu’yu kapsayan “Batı Ermenistan” iddialarına yer verdi. Mahkeme, protokollerde belirtilen ‘Hükümetlerarası Komisyonu’ da hiçe sayarak, “Soykırım iddialarından vazgeçilmesi halinde bunun Ermenistan Bağımsızlık Deklarasyonu’nun 11’inci maddesine aykırı olacağını” vurguladı. Türkiye, yazılı bir açıklamayla sert tepki gösterdiği bu kararın kabul edilemez olduğunu bildirdi

2010’UN İLK VE EN BÜYÜK FELAKETİ
Haiti’de 12 Ocak’ta meydana gelen 7.0 büyüklüğündeki depremde 230 bin kişi hayatını kaybetti. Başkent Port-au-Prince yerle bir olurken, yüz binlerce kişi evini kaybetti, çok sayıda çocuk öksüz ve yetim kaldı. Bütün dünya Haiti’ye yardım için seferber oldu. Ülkenin tamamen yeniden yapılanması ve depremin izlerinin silinmesi için 5 ile 10 yıllık bir zamana ihtiyaç olduğu düşünülüyor. Bu deprem, Haiti’nin başına gelen tek felaket de olmadı. Yağma, hırsızlık ve linç olaylarının yanı sıra yılın sonlarına doğru baş gösteren kolera salgını Haiti’yi 2010’un en talihsiz ülkesi haline getirdi.

HAITI’DE MUCİZE
Her depremde olduğu gibi Haiti'de de mucize yaşandı. 24 yaşındaki Wismond Exantus, depremden 11 gün sonra enkaz altından çıkarıldı. Üstelik Exantus'un kurtarılma hikayesi de oldukça ilginç. Haiti hükümetinin arama-kurtarma çalışmalarının sona erdiğini açıklamasının ardından bir gün bir otelin enkazından ses gelmesi üzerine, yerel halk yoldan geçmekte olan Yunan televizyon ekibini uyarıyor. Ekibin bir üyesi durumu Twitter'da yazıyor ve Yunan kurtarma ekiplerinden yanıt geliyor. Yunanlıların elinde yeterli alet olmadığı için ülkelerine dönmek için havaalanında bulunan Fransız ekibinden gerekli ekipman temin ediliyor. Ve bütün bu çabanın sonunda Exantus, Haiti'de canlı kurtarılan son kişi oluyor.

BİTMEK BİLMEYEN DAVA
KKTC’deki mülkiyet sorunu konusunda mihenk taşı olarak kabul edilen Orams davası KKTC aleyhine sonuçlandı. Yaklaşık 6 yıldır süren, en son geçen Kasım ayında İngiliz İstinaf Mahkemesi’nde ele alınan davanın 19 Ocak’taki karar duruşmasında, davacı Meletis Apostolides haklı bulundu. İngiliz David-Linda Orams çiftiyle ilgili bu kararın emsal oluşturabileceği ve KKTC'de emlak sahibi olan çok sayıda yabancıyı etkileyebileceği belirtiliyor. Ancak KKTC, kararı uygulamayacağını açıkladı.

HAMAS KOMUTANINA SUİKAST
Hamas, üst düzey komutanlarından Mahmud Abdurrauf el Mabhuh’un, Dubai'de 20 Ocak’ta düzenlenen suikast sonucu öldürüldüğünü açıkladı. Mabhuh’a önce kas gevşetici ilaç verildiği ve daha sonra da boğularak öldürüldüğü bildirildi. Dubai Emniyet Müdürlüğü, yaptığı inceleme neticesinde Mabhuh’un sahte pasaport kullanan Mossad ajanları tarafından film gibi bir operasyonla öldürüldüğünü ortaya çıkardı. Son yılların en dikkat çeken suikastı yıl boyunca tartışılırken, 2010’un sonlarına doğru Mabhuh’un aslında Hamas’ın elindeki İsrail askeri Gilad Şalit ile takas edilmek için kaçırılmak istendiği ancak yanlışlıkla öldürüldüğü iddiası ortaya atıldı.

İLK UÇAK KAZASI
Lübnan’dan kalkıp Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya giden Boeing 737-800 tipi Etiyopya Havayolları’na ait uçak kalkıştan hemen sonra 25 Ocak’ta Akdeniz’e düştü. Kazada, çoğu Lübnan ve Etiyopya vatandaşı 90 kişinin tamamı hayatını kaybetti. Kazadan sonra 15 kişinin cesediyle bazı ceset parçalarına ulaşıldı. Kazanın ardından gelen ilk haberlerde uçakta bir Türk yolcunun da bulunduğu bildirildi. Ancak daha sonra uçakta Türk olmadığı anlaşıldı.

TEKNOLOJİDE ÇIĞIR AÇTI
Dünyanın önde gelen bilgisayar üreticilerinden Apple, uzun süredir merakla beklenen tablet bilgisayarı iPad’i 27 Ocak’ta tanıttı. Mobil teknolojide çığır açan iPad, satışa çıktıktan sonra iki aydan kısa bir süre içerisinde 1 milyon adedin üzerinde sattı. Ekim itibariyle açıklanan son verilere göre, 2010 yılında 7 milyon iPad satıldı. Apple CEO’su Steve Jobs ise hem MarketWatch hem de Financial Times tarafından yılın kişisi seçildi.

CLINTON’IN ŞANSSIZ ANI
Birçok uluslararası haber ajansı tarafından yılın fotoğrafları içine alınan bu kare, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın zor bir anını gösteriyor. Clinton, 29 Ocak’taki görüşme için Paris’teki Elysée Sarayı’na gelişi sırasında çıkan ayakkabısını tekrar böyle giyiyor. Clinton’ı saraya gelişinde Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy karşılarken, yanında da Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner duruyor.

İNGİLİZ FUTBOLUNDA SKANDAL
Şubat ayında İngiltere ve futbol dünyası büyük bir skandalla çalkalandı. Milli takım kaptanı John Terry'nin, takım arkadaşı Wayne Bridge'in sevgilisi Vanessa Perroncel ile birlikte olduğu ortaya çıktı. Dünya Kupası hazırlıklarının başladığı bir dönemde patlak veren skandal, Terry'nin kaptanlık pazı bandını kaybetmesine neden olurken, Bridge de milli takımdan emekli oldu. Terry'nin eşi ise olanları affetti

2010′un geride kalmasına az bir süre kalmışken Türkiye ve dünyada internet girişimleri, sosyal medya, teknoloji ve online pazarlama alanlarında yıl boyunca sizinle paylaştığımız önemli haber ve olayları listeledik.

Grup satın alma servisleri için altın bir yıl olan Türkiye internet pazarında, yatırım alan farklı girişimler de dikkat çekti. Dünyada da bir çok önemli satın alma ise sektörün 2011′de yaşayacağı rekabete farklı boyutlar kazandırdı. 2010′da tanıdığımız, Nexus One, iPhone 4, iPad, Nexus S ve diğer önemli teknolojik cihazlar da 2011 için beklentileri artırdı.
İşte Webrazzi’nin gözünden Türkiye ve Dünya’da 2010′un önemli gelişmeleri:

Ocak 2010:
• Google Resmen Telefon İşine Girdi: Nexus One Tanıtıldı!
• Yonja Yeni Stratejileri İle Türkiye Pazarına İyice Sarıldı
• Webrazzi Gündem E-Ticaret Toplantısı Gerçekleşti
• Avrupa ve Amerika’lı İnternet Yatırımcıları İstanbul’da Buluşuyor [NuBridge]
• Röportaj: Like.com Kurucusu Burak Göktürk
• Webrazzi 2009 Sonuçları Belli Oldu!
• Nokta’nın Alan Adı Pazarındaki Büyümesi ve $350.000′lık CookingGames.com Satışı
• Türkiye E-Ticaret Pazarı Araştırma ve Verileri
• Ve Karşınızda Apple iPad!
• Webrazzi Gündem Sosyal Medya Toplantısı Gerçekleşti
• Sosyal Medyada FormSpring Rüzgarı
• Amazon CTO’su Türkiye’ye Kindle Geliyor Sanıyor – Yok Öyle Birşey!
• etohum’un 2010 Girişimleri Açıklandı

Şubat 2010:
• Türk Hava Yolları’ı Social Trippin’ İle Fark Yarattı ve Yaratıyor
• Daha.net Hosting Alanında Satın Almalara Başladı
• Facebook Tasarımını Yeniledi
• Türkiye E-Ticaret Araştırması – Ocak 2010
• Rezztoran.com Mekan Rezervasyonu Konusunda Pazardaki Yerini Güçlendiriyor
• Sosyal Medya’nın Yeni Oyuncağı Google Buzz Aramıza Katıldı
• Webrazzi Gündem: Mobil İnternet Toplantısı Gerçekleşti!
• Sosyal Medya Takip Servisi Monitera Yayına Alındı
• Twitter FriendFeed’e Türkiye’de Tur Bindirdi
• .co Uzantılı Alan Adlarının Satışı Başlıyor
• İnternette Gizlilik Tehlikede Mi?
• MÜ-YAP’ın YouTube’da Kanalı Mı Var? Hem de 2700 Klip Mi Yüklenmiş?
• TTNET’ten Online Televizyon: Tivibu
• Webrazzi Gündem: Online Reklam ve Pazarlama Toplantısı Gerçekleşti
• Gaxxi Beril Tech Tarafından Satın Alındı – Blog.com.tr Mi Geliyor?
• comScore’a Göre Türkiye’nin En Çok Ziyaret Edilen Haber Siteleri

Mart 2010:
• Rakamlarla Dünya İnterneti
• Google Fotoğraf Düzenleme Servisi Picnik’i Satın Aldı
• Twitter 10 Milyarıncı Tweet’e Koşarken Türkiye’den Ayda 2.1 Milyon Kişiye Ulaşıyor
• MÜ-YAP’tan YouTube Kanalı Hakkında Açıklama Geldi
• FunMall: Facebook’ta Çiftliğinizin Yanında Dükkanınız Da Olabilir
• Twitter Ekonomisi: Retweet.com 250 Bin Dolara Satıldı
• Twitter’da Lokasyon Paylaşımı Yayında!
• Röportaj: Sanal Ürünler İçin Ödeme Platformu Boomerang Networks
• YollaYolla.com: İstediğin Ürünü Al Dene Sonra Geri Gönder
• Webrazzi Gündem: Web 3.0 Toplantısı Gerçekleşti
• Yahoo Grupları GROU.PS İle Sosyal Ağa Dönüşüyor
• Annelere Özel Sosyal Ağ: Anneysen.com
• comScore’a Göre Türkiye’nin En Popüler 20 Web Sitesi
• Google Çin’de Sansüre Son Verdi Ama Neden?
• Markafoni’ye 11 Milyon TL Yatırım!
• Silikon Vadisi’ne Yön Veren Melek Yatırımcılar Arasında Tanıdık Bir İsim: Aydın Şenkut
• Yeni Bir Özel Alışveriş Kulübü: TrendYol

Nisan 2010:
• Özel Alışveriş 2.0 Başlıyor: Priverazzi!
• Put.io Üyelik Paketleri ve Ücretleri Belirlendi – Satışlar Bu Gece Başlıyor!
• Idefix Türkiye’de E-Kitap Devrini Başlatıyor, Hazır Mıyız?
• Steve Jobs’un Son Oyuncağı iPad’i İnceledik
• Nolyo: Facebook’ta Konum Paylaşmanın Kolay Yolu
• iPad İlk Gününde 300 Binden Fazla Sattı!
• Bun Design Foursquare’e Adım Attı, Check-in Bekliyor
• iPhone OS 4.0′ın Yeni Özellikleri Belli Oldu!
• Twitter Reklam Servisi Duyuruldu – Sektörde Yeni Bir Dönem Başlayabilir!
• Microsoft’tan Sosyal Telefon: KIN
• comScore’a Göre Mart Ayında Türkiye’nin En Popüler 20 Web Sitesi
• İnternetin En Popüler Bankaları Hangileri?
• Türkiye İnternet Pazarı Groupon’larını Bekliyor!
• 1. Startup Weekend İstanbul Gerçekleştirildi
• Derin Facebook İstatistikleri ve Türk Kullanıcılar
• CityDeal Türkiye Pazarına Girdi: SehirFirsati.com
• Foursquare İşletmelere Açıldı – Mekanınızı Sahiplenin
• DST ICQ’yu 187.5 Milyon Dolara Satın Aldı
• Yeni Windows Live Messenger Yüzünü Gösterdi
• HP Palm’ı 1.2 Milyar Dolara Satın Aldı

Mayıs 2010:
• iPad 28 Günde 1 Milyon Sattı
• Zynga’nın Değeri 4 Milyar Dolara Ulaştı
• Webrazzi Gündem: Online Oyun Toplantısı Gerçekleşti
• Grupanya’ya Yatırım Geldi – Rekabet Kızışıyor!
• Quizy.me: Cevaplanmamış Soru Kalmasın!
• Bug: Twitter’da İstediğiniz Kişi Sizi Takip Etsin!
• Apple Türkiye Şirketini Resmen Kurdu
• GittiGidiyor Kurucularından Yeni Girişim: Markapon
• Webrazzi Gündem: Türkiye’de İnternet Girişimciliği Toplantısı Gerçekleşti
• YemekSepeti.com Rusya ile Vizeleri Şimdiden Kaldırdı: İzrestorana.ru
• 7 Yeni Girişim Demorazzi’de Sektörle Buluştu
• EvimizinHerseyi.com’a Yatırım Geldi ve %80 Hissesi Satıldı
• Groupon CityDeal’ı Satın Aldı – Groupon Türkiye’de SehirFirsati.com Oldu!
• 0.facebook.com ile Facebook’a Mobil Erişim Artık Ücretsiz
• sevenload MÜ-YAP İle Anlaşarak Müzik TV’sini Yayına Aldı
• Grup Satın Alma Pazarının Bir Diğer Oyuncusu Ekoloni.com Açıldı
• Turkcell’den Lokasyon Bazlı Mobil İz Bırakma Servisi: Gezenzi
• WordPress’in Yaratıcısı Türkiye’de!
• Admob Ülkelere Göre Akıllı Cihaz Sayılarını Açıkladı
• Dünyanın En Popüler 1000 Sitesi – Alexa’nın Pabucu Dama Mı Atılıyor?
• Grupca Grup Satın Alma Pazarına Hızlı Girdi: 1 TL’ye Sinema Bilet

Haziran 2010:
• Türkiye’de Genişbant Kullanım Rakamları (2010 – 1.Çeyrek)
• Grupfoni Sessiz Sedasız Açılışını Yaptı
• Google Servisleri Engellendi Mi?
• Mynet’ten Posterous’a Alternatif Servis: Birgo
• Onu Artık Resmen Tanıyoruz: iPhone 4
• Apple’ın WWDC’ta Duyurduğu Tüm Yenilikler
• Google’a Caffeine Takviyesi Neleri Değiştiriyor?
• iLab Ventures, Neredekal.com ve Dijimecmua.com’a Ortak Oldu!
• Webrazzi Gündem – Risk Sermayesi ve Melek Yatırım
• GittiGidiyor’un Grup Satın Alma Servisi Markapon Yayına Girdi
• Ve karşınızda WordPress 3.0!
• HangiUniversite.com’a Youth Republic Ortaklarından Yatırım Geldi
• Sinema.com Artık Yola GencSinema.com Olarak Devam Edecek
• Apple’dan Yeni Rekor 80 Günde 3 Milyon iPad Satıldı
• Yoğurtistan Açıldı!
• Grup Alışveriş Kupasında Maç Başladı
• İnci Sözlük Facebook Tercümelerine El Atarsa Ne Olur?
• Microsoft Connect İşine El Attı: Windows Live Messenger Connect
• Türkiye’de Sosyal Medya Hangi Servisleri Kullanıyor?
• Foursquare $20 Milyon Yatırım Aldı Değeri $95 Milyon Oldu
Temmuz 2010:
• Silikon Vadisi Merkezli Pond Ventures’dan Mekanist.net’e Yatırım Geliyor
• Dikkatlerden Kaçan Fırsat Alan: İçerik
• Google’dan Farmville’in Yaratıcısı Zynga’ya Yatırım – Google Games Geliyor!
• Webrazzi İnfografik: 6 Yılda Facebook
• Google “Sosyal Bir Şeyler” Peşinde…
• Risk Sermayesi İkinci Çeyrekte Uçuşa Geçti
• Apple iPhone 4 Anten Problemi Basın Toplantısı
• Mekanist.net’ten Grup Alışveriş Geliyor: Mekanist Fırsat
• Ve Facebook 500 Milyona Ulaştı!
• BrainsToVentures’dan eÇift’e Yatırım – Yabancı Yatırımcılar Türkiye İnternet Pazarını Sevdi
• Trendyol’a Tiger Global’dan 4.3 Milyon TL Yatırım Geldi
• Tasit.com’a CF Partners’dan Yatırım Geldi
• Anne ve Bebekler İçin Private Shopping: Unnado.com

Ağustos 2010:
• Dünyanın En Büyük Şirketleri Bu Torrent Dosyasının Peşinde!
• Türkiye İnternet Araştırması Detayları
• GittiGidiyor Kurucularından Bendeİstiyorum.com’a Yatırım!
• Google Sosyal Oyun İçin Gözünü Kararttı – Slide’ı $182 Milyona Satın Aldı!
• birFİKRİNmiVAR Girişimcilik Yarışmasının Kazananları Açıklandı
• 2010 İkinci Çeyrek Türkiye Genişbant Rakamları Açıklandı
• Facebook Konum Tabanlı Uygulaması Places’ı Duyurdu
• Yellow Pages ve Yemeksepeti İşbirliği Mekanlara Yarayacak
• GittiGidiyor Kurucularından NeredenAldin.com ve Setrow’a Yatırım
• Facebook Places ve Getirdikleri
• Siber Tehditlerin En Çok Rastlandığı Ülke Türkiye
• Digg Yenilendi!
• Google Şimdi de Voip’e Adım Attı; Gmail Aramalar

Eylül 2010:
• Firmalara Özel Fırsatlar İçin Grup Alışveriş: Firmanya.com
• Yahoo! Türkiye Yeniden Yayında
• Samsung’un Android’li Tableti Galaxy Tab Çıktı!
• Türk iPhone Oyunu iSlash Türkiye App Store’da Angry Birds’ü Geçti
• İsmail YK’nın Dünya Çapındaki Ününe Biraz Daha Katkımız Olsun
• Dünyanın Önde Gelen İletişim Ağlarından Havas, Project House’a Ortak Oldu
• Yeni Twitter.com ve Detaylı Twitter İstatistikleri!
• Grup Satın Alma Pazarında Yeni Bir Ortaklık: Yonja Medya ve Fırsat Bu Fırsat
• Twitter’ın Güvenlik Açığı Açıklaması
• iPhone 4 Electro World ve Best Buy İle Geliyor
• ComScore Gözüyle Sosyal Medyamızda Son Durum
• Windows Live Spaces Yola WordPress.com’da Devam Edecek
• RIM Tablet Bilgisayarı Blackberry PlayBook’u Tanıttı
• Ve TechCrunch Artık AOL’in!
• Web 2.0 Expo: Girişimler, Yatırımlar ve Türkiye
• Web 2.0 Expo: Önemli İsimler, Yaratılan Enerji ve İzlenimler
• Forbes İnternet Pazarını ve Webrazzi’yi Kapağa Taşıdı
• Web 2.0 Expo: Bret Taylor ile Yüz Yüze
• Vimeo’ya Erişim Engellendi
• Techcrunch Disrupt’ın Kazananı Görsel ve Sesli Bilgi Kaynağı Qwiki

Ekim 2010:
• Web 2.0 Expo NY’un Kısa Özeti
• Twitter Promoted Accounts ile Servislerini Genişletiyor
• Windows Live Messenger İle Gezenzi Ne Açıklayacak?
• Türkiye’de Mobil Reklamcılık Yükselişte
• Townster Açıldı!
• Turkcell Almanya’ya Turkcell Europe İle Açılacak
• Mark ve Birkaç Düşmanı: The Social Network Filmi
• Windows Phone 7 Tanıtıldı
• Gazete Siteleri Türk İnternetinin %63′üne, Bloglar %70′ine Ulaşıyor
• Gartner’a Göre 2011′in 10 Stratejik Teknolojisi
• Yeni 11 inçlik MacBook Air Göründü!
• Sosyal Oyun Dünyası Yatırımlarla Hareketleniyor
• Fırsat Takibi Fırsat Siteleri Kadar Fırsat Yaratırken Yeni Bir Oyuncu Daha Geldi: FırsatClub!
• Popüler Dosya Paylaşım Programı Limewire Artık Yok!
• YouTube Yasağı Kalktı Ama Ne Zamana Kadar?

Kasım 2010:
• Twitter 175 Milyon Üyeye Ulaştı, Tweetler 30 Milyara Yaklaştı
• Webrazzi Summit Gerçekleşti
• Facebook Fırsat İşine Girdi, Mobilde Yenilikler Var
• Turkcell T10′un Detayları Açıklandı
• Nokia N8′i İnceledik
• Türkiye Genişbant 2010 3.Çeyrek Rakamları
• Android Akıllı Telefonlarda Symbian’ın Ardından İkinci Sıraya Yerleşti
• Facebook’un Modern Mesajlaşma Nam-ı Diğer E-Posta Servisi Duyuruldu
• Twitter Trendleri Artık Türkiye’ye De Özel
• Web 2.0 Summit: Morgan Stanley İnternet Raporu
• Sosyal Alışveriş Servisi Yardsellr’a 5 Milyon Dolar Yatırım
• 2011′e Doğru Türkiye’de Mobil Sektörün Durumu
• Skype Online Kullanıcı’da 25 Milyon’u Gördü
• Angry Birds Oyun Konsollarını Ele Geçirmek için Geliyor
• Grup Alışveriş Kupasında Son Durum
• Trendyol’a Tiger Global’den 10 Milyon Dolar Yatırım Geldi
• Richard Branson’ın iPad Dergisi Project Yayında
Aralık 2010:
• Fizy Mashable Awards’ta Finale Kaldı
• Amazon’un Ortak Olduğu LivingSocial Türkiye Pazarına Giriyor ve Genel Müdürünü Arıyor!
• Wikileaks’i En Çok Hangi Ülkeler Ziyaret Ediyor
• Grup Alışveriş Puan Tablosuna comScore Dokunuşu
• Google Groupon’u Satın Alamadı!
• Yeni Facebook Profilleri Kullanıma Açıldı
• Google Ekitap Adımını Attı: Google ebookstore
• Google’ın İşletim Sistemi Chrome OS ve Uygulama Mağazası Chrome Web Store Geldi
• Ejder Gücünde Bir Site: inploid.com
• Google Zeitgeist 2010: Yılın Yükselen Arama Trendleri Açıklandı
• Nexus S Satışa Çıktı, Ninjalar Geri Döndü!
• Çağlar Erol’dan TurkStudent.net’e Yatırım
• Devrim Demirel’in Melek Yatırımı Savevid.com Satın Alındı
• Türkiye ve Dünyada Nokia ve Ovi Store’un Son Durumu
• GittiGidiyor Açık Artırma Dönemini Kapatıyor!
• Time 2010 Yılın Kişisini Seçti: Mark Zuckerberg
• XING Türkiye Ofisi Kapanıyor ve Operasyon Hamburg Merkeze Taşınıyor


Kaynak: Hürriyet.com

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
O Kadar Kalabalik ki Yalnizligim..

Benzer Konular

21 Şubat 2012 / CeLebRindaL Tarih
1 Nisan 2009 / ThinkerBeLL Tarih
1 Nisan 2009 / ThinkerBeLL Tarih
14 Aralık 2011 / CeLebRindaL Tarih