Arama

Offspring

Güncelleme: 31 Ağustos 2008 Gösterim: 13.743 Cevap: 3
PiSiK0PATR - avatarı
PiSiK0PATR
Ziyaretçi
5 Ekim 2006       Mesaj #1
PiSiK0PATR - avatarı
Ziyaretçi
Yıldızları "Americana" adlı albümlerini çıkarmalarıyla parlayan, ünlü punk-rock grubu The Offspring; lise yıllarında Bryan (Dexter) Holland ve bas gitarist arkadaşı Greg Kriesel tarafından kuruldu. Ardından aralarına ikinci gitarist olarak Kenin (Noddles) Wasserman ve baterist Ron Welty de katıldı. Bu kadroyla ilk kayıtlarını 1987 yılında kendi aralarında para toplayarak gerçekleştirdiler. Çıkarttıkları kasedi dinleyen "Nemesis" adlı San Diego bazlı plak şirketinin yapımcıları, Offspring'e ikinci albümleri olan "Baghdad"ı çıkarma fırsatını verdiler. 1985 yılında üniversitede mikrobiyoloji dalında eğitim almaya başlayan Dexter, aynı anda grubun solistliğini de yapıyordu.

Sponsorlu Bağlantılar
Bu çalışmaların ardından ilk ciddi albümleri olan "Ignition"ı çıkardılar. 380.000 kopya satan bu albümün başarısından sonra Offspring, "Smash" isimli çalışmayla yeniden dinleyicisinin karşısına geçti. Dünyaca ünlü müzik televizyonu MTV'de en çok gösterilenler arasında yer alan "Come Out And Play" ve "Self Esteem", bu albümün çıkış parçalarıydı. "Smash" tam 5 milyon kopya sattı. Bu gerçekten inanılmaz bir başarıydı.

1997 Şubat'ında ise "Ixnay On The Hombre" piyasaya sürüldü ki, bu albüm de en az "Smash" kadar başarılı oldu. Punk öğelerinin yanında "Gone Away" de alternatif rock dinleyicileri için önemli bir şarkıydı.

Kasım 1998'de ise "Americana" adlı albümlerini çıkardılar. Çalışmalar esnasında bu albüme koydukları isim "You Are Too Fat To Make Porn" idi. Ancak sonradan albümün ismini "Americana" olarak değiştirmeye karar verdiler. Ayrıca bu albümde, promosyon olarak, bir dinleyici Dexter’ın kendi küçük uçağıyla –ki kendisi o sıralar bir pilotluk ehliyeti de almıştı- grup ile birlikte uçma hakkını elde etti.

Elbette, "Americana" en çok, o renkli videosu "Pretty Fly" ile ses getirmişti. Albümün ikinci videosu olan "Why Don't You Get A Job" ise listelere ikinci sıradan giriş yapmıştı. Albümün başarısı, grubu Kuzey Amerika'da bir turneye çıkmaya zorladı.

Son albümleri olan "Conspiracy Of One" ise "Pretty Fly" kadar renkli olan "Original Prankster" parçasının klibi ile piyasaya sürülmüştü. Bu albüm her ne kadar "Americana" kadar başarı sağlayamasa da sahip olduğu satış grafiği göz ardı edilemezdi.

Yukarıda da söz edildiği gibi Bryan (Dexter) Holland aslında mikrobiyoloji okuyordu. Kendisi ile yapılan bir roportajda ise bu eğitimini yarıda bıraktığını prfoesör olan hocalarına söylediğinde çok büyük tepki aldığını belirtti. Dexter, "Ancak onlar burada ne yaptığımı bilmediklerinden 'Neden bıraktın?' gibi bir soru soruyorlar. Bu grupla zaman kaybetmemem gerektiğini söylüyorlar" dedi.

Evet son olarakda 2003 de "Splinter" Albümlerini çıkardılar ve sonrasında da birde 2004 yılında (Can't Get My) Head Around You adında Single yaptılar...

Offspring
Offspring 0001


Bir Dinleyin Derim Tavsiyemdir Splinterdan Önceki Albümleri Daha İyi Msn Wink

zeynep_z - avatarı
zeynep_z
Ziyaretçi
12 Temmuz 2007       Mesaj #2
zeynep_z - avatarı
Ziyaretçi
küçüktüm dinlerdim ama kim olduklarını bilmezdim o zamanlar. why don't you get a job hala dinler coşarım...
Sponsorlu Bağlantılar
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
30 Ağustos 2008       Mesaj #3
karayel - avatarı
Ziyaretçi
The Offspring

The Offspring, 1984 yılında "Manic Subsidal" adıyla, Orange County, Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulmuş bir punk rock müzik grubudur.
Punk rock ya da alternative rock müziğinin yanında metal, ska ve grunge da içerir. 1984'te lise arkadaşı olan Dexter Holland ve Greg K tarafından başlatılmıştır. 3. albümleri olan Smash'le büyük bir başarıya ulaşmışlardır. "Come out and play" ile listelerde 1 numaraya kadar yükselmişlerdir. Bu başarıyı ayrıca Americana albümlerinde bulunan Pretty Fly'la da göstermişlerdir.
2005'te Greatest Hits albümlerini yayınlamışlar ve ilk defa Vans Warped Tour'a katılmışlardır. Davulcuları Atom Willard gruptan ayrılıp, Tom DeLonge'a katılıp 2006'da "We Don't Need To Whisper"'ı çıkarmıştır. The Offspring Şu anda Bob Rock'la birlikte 8. stüdyo albümlerini kaydetme aşamasındadırlar.

Grup üyeleri
  • Dexter Holland - vokal, gitar
  • Noodles - gitar
  • Greg K. - bass gitar
  • Pete Parada - davul

Albümleri
  • The Offspring (1989)
  • Baghdad (EP) (1991)
  • Ignition (1992)
  • Smash (1994)
  • Ixnay on the Hombre (1997)
  • Americana (1998)
  • Conspiracy of One (2000)
  • Splinter (2003)
  • Greatest Hits (Compilation album) (2005)
  • Rise and Fall, Rage and Grace (2008)
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
31 Ağustos 2008       Mesaj #4
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
offspring
The Offspring Band
offspring fish eye 5000512
Son düzenleyen KisukE UraharA; 1 Eylül 2008 21:06 Sebep: Sayfa Düzeni

Benzer Konular

20 Haziran 2012 / the kid Cevaplanmış