Arama

Coldplay

Güncelleme: 1 Ocak 2016 Gösterim: 12.886 Cevap: 3
Miriel - avatarı
Miriel
Ziyaretçi
12 Ekim 2006       Mesaj #1
Miriel - avatarı
Ziyaretçi
Coldplay, İngiliz alternatif müzik grubu. Colplay'in şu ana kadar üç tane albümü vardır. Bunlar: Parachutes, A Rush of Blood to the Head ve X&Y'dır. Grup, maketradefair kampanyasına yaptığı katkılarla da bilinir. Grubun dört üyesi vardır: grubun piyanisti, gitaristi ve solisti olan Chris Martin, bas gitaristi Guy Berryman, bateride Will Champion ve gitarda Johnny Buckland.son albümünde bulunan speed of sound parçası mtv müzik ödüllerine en iyi şarkı ödülünü aldı.grubun solisti chris martin aktris gwynty paltrowla evli ve apple ile musa adında iki çocukları var.

Sponsorlu Bağlantılar
Bilindik Şarkıları
Speed of Sound
The Scientist
What If
X&Y
God Put A Smile Upon Your Face
Swallowed In The Sea
Green Eyes
Amsterdam
Daylight
Warning Sign
Don't Panic
Trouble
I Miss You
Yellow
Parachutes
Fix You
The Hardest Part
Clocks
White Shadows
Moses
Shiver

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
5 Ocak 2007       Mesaj #2
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Coldplay
Coldplay üyeleri, meslek yaşamlarının hiç bir döneminde en beğenilen rock'n'roll topluluklarından biri olma niyetini taşımamış olsalar da ortaya koydukları çalışmalar sayesinde dinleyicileri tarafından böyle bir sıfatla onurlandırıldılar. İlk rock ezgileri 2000 yılı boyunca listeleri sallarken, onlar için bu durum gerçeğe dönüşen bir hayal, bir beklenti değildi. Hedefleri sadece iyi müzik yapıyor olmaktı.

Sponsorlu Bağlantılar
Mikrofonda ve piyanoda Chris Martin, gitarda Jon Buckland, davulda Will Champion ve bas gitarda Guy Berryman'den oluşan kadrosuyla bu genç dörtlü Londra Ünversitesi'ndeyken biraz eğlenmek için zaman zaman bir araya gelip müzik yapıyorlardı. Hepsi de ilk gençlik yıllarından beri bir çalgı çalıyordu ve Bob Dylan, The Stone Roses, Neil Young ve My Bloody Valentine gibi isimlerin eserlerinden etkilenmişlerdi.

Ülkelerinin değişen rock müzik sahnesinde etkin bir rol oynayacakları, hatta önderlerinden biri olacakları akıllarının ucundan bile geçmemişti. Dörtlünün üyelerinin hepsi de müzikle uğraşmalarını teşvik eden, onları bu konuda destekleyen, işçi ebeveynlerin çocukları olarak orta halli, sıradan mahallelerden gelmişlerdi. Beş kardeşin en büyüğü olan Martin küçük bir çocuktu piyanoyla tanıştığında. 15 yaşlarında yakın çevredeki topluluklarla birlikte çalmaya ve Tom Waits'in dizelerinde teselli bulmaya başlamıştı. Buckland ise Jimi Hendrix ve Eric Clapton gibi gitarın ustalarının yaptıklarına merak salmıştı, 11 yaşına geldiğinde gitar çalabiliyordu. İskoçya'nın yerlilerinden gelen Berryman da rock müzikten ziyade funk'a hevesliydi, o da bas gitarı eline almıştı. Çok sayıda çalgı çalabilen Champion ise Coldplay'a gelene kadar davulcu olmayı kafasına koymamıştı. Arkadaşlarına gitarı, bas gitarı, flütüyle eşlik etti bir süre, ancak topluluk resmiyet kazandığında vurmalıları tercih etti.

Travis gibi dokunaklı, Jeff Buckley gibi duygusal, ve ilk çıktıkları zamanki Oasis kadar taze idi Coldplay, bu özellikleriyle basın ve müzikseverlerin uğruna methiyeler düzmesi için son derece uygundu. İlk kez Manchester'da, sözleşmesiz toplulukların sahne aldığı bir festivalde boy gösterdiler. Çok geçmeden "The Safety" geldi, bir sene sonra Fierce Panda etiketiyle "The Brothers and Sisters" çalışması müzikseverlerle buluştu. İki çalışma da sadece 500 adet basıldı. Tatlı ezgileri ve baygın sözleri onlara bir sözleşme sağladı; 1999 Nisan'ında Parlophone ile anlaştılar, sınırlı sayıda basılan "Blue Room" aynı yılın güzünde piyasaya çıktı.

Basit müzikleri, cana yakın kişilikleri sayesinde, basın-yayın organlarının sevecen tasdikleriyle bu dörtlü ikinci Travis diye de nitelendirilebilecek bir konuma sahip oldu. 2000 yılının baharında iki çalışma daha, "Shiver" ve "Yellow" geldi. 2000 yılının Kasım ayında çıkan ve topluluğa Mercury Müzik Ödülü adaylığı da kazandıran ilk uzun kayıtları "Parachutes" ABD'de de piyasaya sürüldü; bir ay sonra ABC televizyon kanalının tüm tanıtımlarında müzik olarak "Yellow" kullanılır olmuştu. Topluluğun etrafındaki bu destek ve iyimser hava 2001 yılnda da sürdü, Brit Ödülleri'ne üç dalda aday gösterildiler, Şubat ayında ABD'de çıkacakları on günlük turnenin biletleri de yok sattı.

Turne esnasında dağılacakları yönünde söylentilerin yanı sıra Martin'in üşütüp rahatsızlanması, sesinin kısılması gibi keyiflerini kaçıran bazı gelişmeler de yaşandı. Turnenin kimi ayaklarını ve bir Avrupa turnesini iptal etmek durumunda kaldılar. Söylentiler bir yana, Coldplay müzisyenleri 2001 yazında da çalmaya devam ettiler ve ikinci 45'likleri "Trouble" ile yeniden müzikseverlerin karşısına çıktılar.

Sonbahara doğru yeniden stüdyonun yolunu tuttular, ikinci albümleri "A Rush of Blood to the Head" 2002'nin Ağustos'unda son albümleri olacağına dair söylentilerle beraber çıktı. Kısa zamanda büyük beğeni toplayan ve önemli başarılara imza atan Coldplay üyelerinin bir daha aynı parlak günleri yaşayamayacaklarını düşünmeleri nedeniyle daha fazla beraber müzik yapmama kararı alabilecekleri de kulaktan kulağa yayılan söylentiler arasında.

coldplay top

coldplay

Son düzenleyen Jumong; 1 Ocak 2016 10:52 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
29 Haziran 2008       Mesaj #3
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
coldplay calendar photo
Son düzenleyen Jumong; 1 Ocak 2016 10:53
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
1 Ocak 2016       Mesaj #4
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  coldplay.jpg
Gösterim: 441
Boyut:  70.0 KB

1996 yılında kurulan, Grammy Ödüllü İngiliz alternatif rock müzik grubu.

Hakkında
- Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman ve Will Champion tarafından kuruldu.
- Müzikal kariyerleri 1999 yılında yayımladıkları "Brothers & Sisters" isimli single çalışmalarıyla başladı.
- 2000 yılında çıkan "Parachutes"ten 2014 yılında piyasaya sürülen "Ghost Stories"e kadar tüm albümleri müzik listelerinde bir numara oldu.
- Grammy, Juno, Brit, Echo, Q, NME, Billboard, MTV Avrupa ve MTV Video Müzik Ödülleri kazandı.

İlk Albüm: Parachutes
İlk Single: Brothers & Sisters

''karnaval.com''
🌘 🚀