Arama

Seyahat Bilgileri

Güncelleme: 24 Ekim 2006 Gösterim: 12.386 Cevap: 2
ELeCtRiC - avatarı
ELeCtRiC
Ziyaretçi
24 Ekim 2006       Mesaj #1
ELeCtRiC - avatarı
Ziyaretçi
Öyle ki her insan gezmek ister, bazılarımızın da yurt dışı hayalleri vardır. Acaba kaçımız biliyor:

Sponsorlu Bağlantılar
*Pasaport nasıl alınır?
*Vize nasıl alınır?
*Yurtdışı elçiliklerimiz?
*Türkiye'deki elçilikler.
*Türkiye'ye vize uygulayan ülkeler.
*Türkiye'ye vize uygulamayan ülkeler.


Burada sizlere, üstte sıralamış olduğum maddelerle ilgili bilgileri aktarmaya çalışacağım.

SEYAHAT BİLGİLERİ

*Pasaport Nasıl Alınır?

Umuma Mahsus Pasaportlar-Normal Pasaport

Türk vatandaşlarının umuma mahsus münferit ve umuma mahsus müşterek pasaportları yurt içinde Valiliklerce, yabancı memleketlerde Türkiye Cumhuriyeti Başkonsoloslukları ve Büyükelçiliklerince verilir.
Umuma Mahsus Münferit Pasaportlar,en az üç ay, en fazla beş yıl süreyle geçerli olmak üzere verilir.
Başvuru İçin Gerekli Belgeler:
  • İl Emniyet Müdürlüklerinden temin edilecek pasaport talep formu,
  • Nüfus cüzdanı aslı,
  • Dört adet 4.5 x 6 cm ebadında vesikalık fotoğraf (Temditler için iki adet),
  • Maliye Bakanlığınca her yıl belirlenen "Pasaport cüzdan bedeli" ve talep edilen sürelere göre belirlenmiş pasaport harcı (Temditler için pasaport cüzdan bedeli istenmez),
  • Reşit olmayan ve mahcurlar için kanuni mümessillerinin noterden tasdikli muvafakati (Müracaat sırasında pasaport vermeye yetkili makamlar huzurunda da verilir),
Umuma Mahsus Müşterek Pasaportlar:
Üç ay, altı ay ve bir yıl geçerli olmak üzere verilir. En az beş kişilik kafile teşkil edilerek toplu halde yolculuk etmek isteyen Türk Vatandaşlarına talep etmeleri halinde verilir.
Başvuru İçin Gerekli Belgeler:
  • Kafile başkanının dolduracağı İl Emniyet Müdürlüğünden temin edilecek pasaport talep formu,
  • Nüfus cüzdanlarının asılları,
  • Kafile başkanının beş, diğerlerinin dörder adet 4.5 x 6 cm ebadında vesikalık fotoğrafları,
  • Maliye Bakanlığınca her yıl belirlenen "Pasaport cüzdan bedeli" ve her kişiden talep edilen sürelere uygun ayrı ayrı alınacak pasaport harcı.
Umuma Mahsus Pasaport
Bu tür pasaportlar halen yurt içinde valilikler adına Emniyet Müdürlüklerince ve yurt dışında Konsolosluklarımızca verilmektedir.
İstenilen Belgeler:
1-Pasaport form dilekçesi; yurt içinde umuma mahsus pasaport almak isteyen vatandaşlarımız, Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanıp Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı tarafından bastırılarak İl Emniyet Müdürlüklerinde satışa sunulan 'pasaport istek formu' tam ve doğru olarak doldurulduktan sonra İl Emniyet Müdürlüklerine müracaat edilir.

2-Nüfus Hüviyet cüzdanı; Pasaport istek formuna yazılan bilgilerle nüfus hüviyet cüzdanındakilerin karşılaştırılmasından sonra pasaport müracaatlarından sonra kendilerine iade edilir.

3-4adet (4,5x6 ebadında) vesikalık fotoğraf. Temditlerde iki adet.

4-Reşit olmayanlar veya mahcurların kanuni temsilcilerinden muvafakat name,

5-İşçi ve işçi ailelerinden İş ve İşçi Bulma Kurumundan alınacak belge,

6-Yurtdışında öğrenci olanlardan Milli Eğitim Bakanlığından alacakları belge,

7-İthalat ve ihracatçı ile belli bir meslek yazdıracaklardan (kasap ve vb.) ilgili kuruluşlardan belge,

Bu türden pasaport almak veya temdit ettirmek için herhangi bir İl Emniyet Müdürlüğü'ne veya dış temsilciliklerimize başvurmak mümkündür. Ancak nüfusa kayıtlı olduğu İlden başka bir yere müracaat edilmesi halinde tanzim süresi uzamaktadır.
Hususi Damgalı Pasaportlar (Yeşil Pasaport)
Dört yıl süreyle , yurt içinde İçişleri Bakanlığı, yurt dışında ise İçişleri Bakanlığının muvafakatı ve Dışişleri Bakanlığının talimatı ile Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilikleri ve Başkonsoluslukları tarafından verilir. Yurt içinde İçişleri Bakanlığı adına bu görevi İL EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİ üstlenmiştir.
Kimler Alabilir?
  1. TBMM eski üyeleri ,
  2. Eski Bakanlar,
  3. Görevleri süresince Büyükşehir, İl ve İlçe Belediye Başkanları,
  4. Birinci, ikinci, üçüncü derece kadrolarda bulunan Devlet Memurları ve diğer Kamu Görevlileri,
  5. Birinci, ikinci, üçüncü derece kadrolar karşılık gösterilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet Memurları ve diğer Kamu Görevlileri,
  6. Sözleşmeli olarak çalışanlardan, kadro karşılıkları olmayan ancak TC Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri birinci, ikinci, üçüncü derecelerden kesilmekte olan Devlet Memurları ve diğer Kamu Görevlileri,
  7. Dört, beş ve altıncı maddelerde belirtilenlerden emeklilik veya çekilme sebepleriyle vazifelerinden ayrılmış bulunanlar,
  8. Birinci, ikinci, üçüncü derecelerde bulunup da Hususi Damgalı Pasaport almaya hakkı olan Devlet Memurları ile Subay ve Astsubayların taşıdıkları ünvan ve/veya rütbeleri taşımakla beraber birinci, ikinci ve üçüncü derece kadroları almadan emekli olan veya ayrılanlardan Devlet Memuriyetindeki hizmet süreleri, taşıdığı ünvan ve/veya rütbeleri itibariyle bugün Hususi Damgalı Pasaport almaya hak kazananların emsalleri,
  9. Bunların eşleri ile bu tür pasaportu almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşleri (Başkası ile evlenmemiş ise),
  10. Bu durumda olanların yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan kız çocukları ve yine yanlarında yaşayıp reşit olmayan erkek çocukları.
Çalışanların Başvurusu İçin Gerekli Belgeler:
  • Çalıştığı kurumdan onaylı pasaport talep formu,
  • Nüfus cüzdanı,
  • Dört adet 4.5 x 6 cm ebadında vesikalık fotoğraf (Temditler için iki adet),
  • Maliye Bakanlığınca her yıl belirlenen "Pasaport cüzdan bedeli" Temditler için istenmez,
  • Daha önce herhangi bir pasaport almışsa getirilmesi,
  • Reşit olmayanlar için kanuni mümessillerinin noterden tasdikli muvafakati (Müracaat sırasında pasaport vermeye yetkili makamlar huzurunda da verilir)
Emekli veya Meslekten Ayrılmış Olanların Başvurusu İçin Gerekli Belgeler:
  • Kendi imzaları ile dolduracakları matbu pasaport talep formu, 2- Kurumundan alacağı, emekli olduğu veya ayrıldığı tarihteki kadro derecesini belirten yazı, (Temditler için istenmez) ,
  • Nüfus cüzdanı ve Fotokopisi,
  • Dört adet 4.5 x 6 cm ebadında vesikalık fotoğraf (Temditler için iki adet),
  • Maliye Bakanlığınca her yıl belirlenen "Pasaport cüzdan bedeli" Temditler için istenmez,
  • Daha önce herhangi bir pasaport almışsa getirilmesi,
  • Reşit olmayanlar için kanuni mümessillerinin noterden tasdikli muvafakati (Müracaat sırasında pasaport vermeye yetkili makamlar huzurunda da verilir)
Hususi Pasaport -Yeşil Pasaport
Bu tür pasaport, Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyelerine, eski bakanlara, birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan devlet memurlarına, kadro karşılığı olmaksızın Emekli Sandığı ile ilintilendirilip, 1, 2 ve 3'üncü derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan kamu görevlilerine,devlet memuriyetindeki hizmet süreleri taşıdığı unvan veya rütbeleri itibariyle bu gün hususi pasaport almaya hak kazananlar emsal alınmak suretiyle 1, 2 ve 3'üncü derece karoları almadan emikli olanlara veya ayrılanlara, 3,4,5 ve 6'ncı maddelerde sayılanlardan emeklilik veya çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara, Büyükşehir, İl ve İlçe Belediye Başkanlarına görevleri süresince hususi pasaport verilir. Hususi pasaport alabilecek durumda olanların eşlerine, hususi pasaport almaya hak kazandığı sırada vefat edenlerin başkalarıyla evlenmemiş dul eşlerine, hususi pasaport alabilecek durumda bulunanların yanında yaşayıp, evli ve iş sahibi olmayan kız çocuklarına, reşit olmayan erkek çocuklarına hususi pasaport verilir.
İstenilen Belgeler:
Çalışanlar için
1-Hususi pasaport talep formu (Kurumun yetkili amirinden onaylı)

2-Nüfus cüzdanı aslı (Kontrol edildikten sonra iade edilir)

3-Dört adet 4,5x6 cm ebadında cepheden yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf (Temditler, süre uzatımı için iki adet)

4-Maliye Bakanlığınca her yıl belirlenen 'Pasaport Cüzdan Bedeli' (Temdit ve süre uzatımı için ücret istenmez)

5-Daha önce herhangi bir pasaport almışsa getirilmesi.

6-Reşit olmayan çocuklar için kanuni mümessillerinin (Ayrı pasaport alacaksa anne-baba, anne refakatinde olacaksa baba, baba refakatinde olacaksa annenin) noterden tasdikli muvafakat-name (Müracaat sırasında pasaport vermeye yetkili makamlar huzurunda da verilebilir.)
Emekli ve Çekilenler İçin

1-Emekliler için talep formu

2-Emekli veya çekildiği tarihteki kadro derecesini ve unvanını belirten ve eski kurumları tarafından yetkili kılınan amirinden onaylı belge.

3-Nüfus cüzdan aslı ve fotokopisi

4-Dört adet 4,5x6 cm ebadında cepheden yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf (Temditler ve süre uzatımı için iki adet)

5-Maliye Bakanlığınca her yıl belirlenen 'Pasaport Cüzdan Bedeli' (Temditler ve süre uzatımı için istenmez)

6-Daha önce herhangi bir pasaport almışsa geri getirilmesi.

7-Reşit olmayan çocuklar için kanuni mümessillerinin (Ayrı pasaport alacaksa anne-baba, anne refakatinde olacaksa baba, baba refakatinde olacaksa annenin) noterden tasdikli muvafakat-namesi (Müracaat sırasında pasaport vermeye yetkili makamların huzurunda da verilebilir.)
Hususi Pasaport Talep ve Müracaat Şekilleri
Talep edenin mensup bulunduğu makamın yetkili amirinin baş vurusu üzerine İl Emniyet Müdürlüklerince verilir.

Bu nevi pasaportlar aynı şartlar dahilinde İçişleri Bakanlığının muvafakati ve Dışişleri Bakanlığının vereceği talimat üzerine Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliklerince de verilebilir.

Emeklilik veya çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanların hususi pasaport alabilmeleri için durumlarını gösteren ayrıldığı kurumun yetkili amirinden onaylı belgelerle doğrudan İl Emniyet Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekir.
Hususi Pasaportun Geçerlilik Süresi ve Temdidi
Hususi pasaportlar dört sene için geçerli olmak üzere tanzim edilir. Yurtiçinde pasaport süresi bitenler için yine yetkili amirin başvurusu üzerine İl Emniyet Müdürlerince beşer defa uzatılır. Bu pasaportların süresi yurtdışında bitenlerin pasaportları yine yetkili amirin başvurusu üzerine İçişleri Bakanlığının vereceği talimat üzerine Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilerince de aynı müddetler için beşer defa uzatılması mümkündür.
Hizmet Damgalı Pasaportlar- Kırmızı ve Diplomatik Pasaport
Dört seneyi geçmemek üzere pasaport sahibinin görevinin müddetine göre tesbit edilecek süreyle sınırlı olarak, yurt içinde İçişleri Bakanlığı, yurt dışında ise İçişleri Bakanlığının muvafakatı ve Dışişleri Bakanlığının talimatı ile Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilikleri ve Başkonsoluslukları tarafından verilir. Yurt içinde İçişleri Bakanlığı adına bu görevi Başkanlığımız üstlenmiştir.
Kimler Alabilir:
  1. Hükümetçe, Hususi İdarelerce veya Belediyelerce resmi vazifeyle dış memleketlere gönderilen veya dış memleketlerde görevlendirilenler,
  2. Türkiye Cumhuriyetinin üyesi bulunduğu Milletlerarası Kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlar,
  3. Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenler,
  4. Bunların eşleri,
  5. Bu durumda olanların, yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan kız çocukları ve yine yanlarında yaşayıp reşit olmayan erkek çocukları.
Başvuru İçin Gerekli Belgeler:
  • Talep edenin mensubu bulunduğu kurumdan onaylanmış pasaport talep formu,
  • Görevlendirme onayı,
  • Nüfus cüzdanı,
  • Üç adet 4.5 x 6 cm ebadında vesikalık fotoğraf (Temditler için bir adet),
  • Maliye Bakanlığınca her yıl belirlenen "Pasaport cüzdan bedeli" (1996 yılı için bir milyon TL.- Temditler için istenmez),
  • Daha önce herhangi bir pasaport almışsa getirilmesi,
  • Reşit olmayanlar için kanuni mümessillerinin noterden tasdikli muvafakati (Müracaat sırasında pasaport vermeye yetkili makamlar huzurunda da verilir)
Hizmet Pasaportu
Bu pasaport, diplomatik veya hususi damgalı pasaport verilmesi mümkün olmayan kimselere, Hükümetçe, hususi idarelerce veya belediyelerce resmi vazife ile yurtdışına gönderildiklerinde veya yurtdışında vazifeye alındıklarında verilir.

Türkiye Cumhuriyetinin üyesi bulunduğu Milletlerarası Kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlar ile Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenlere de aynı nevi pasaport Emniyet Genel Müdürlüğü'nce verilmektedir.
İstenilen Belgeler
Bakanlık Onayı ve pasaport talep yazısı, Üniversite mensuplarından YÖK yazısı, Form dilekçe, 3 adet (4,5x6 ebadında) fotoğraf (temditler için 2 adet ), Nüfus cüzdanı veya noterden tasdikli örneği, Reşit olmayanların kanuni temsilcilerinin muvafakat namesi istenir.
Diplomatik Pasaport
Bu pasaport Dışişleri Bakanlığı ile yabancı memleketlerde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik ve Elçilikleri tarafından verilir.

Diplomatik Pasaportlar, muvakkat görev veya seyahat için gidenlere görevlerinin veya seyahatlerinin mahiyetine göre, bir seyahate mahsus olmak üzere veya azami 2 yıl için, daimi görevle gidenlere de azami 4 yıl için geçerli olmak üzere verilip, icabında aynı müddetle 3 defa temdit olunur.

Diplomatik pasaportlar; Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi Olmayan Bakanlara, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi, Sayıştay, Genelkurmay 1.ve 2. Başkanlarına, Cumhuriyet Başsavcısına, Orgenerallere, Oramirallere, eski Cumhurbaşkanlarına, Yasama Meclisleri eski Başkanlarına, eski Başbakanlara, Dışişleri eski Bakanlarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterine, Başkanlık ve Bakanlık Müsteşarları ile Diyanet İşleri Başkanına, Büyükelçilik unvanı taşıyan Başbakan Müşavirleri ile Başbakan Dışişleri Danışmanlarına, Dışişleri Bakanlığı meslek mensuplarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği üstü düzey görevlilerinden resmi bir görevle gönderilenlere, Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilciliklerinin yanında memur edilen müşavirlere, ateşlere ve muavinlerine, Hükümet adına Milletlerarası resmi müzakereler yapılması, mukavelenameler akdi için veya Milletlerarası toplantılar, kongre ve konferanslara katılmak üzere gönderilenlere ve yabancı devletler veya Milletlerarası teşekküller nezdinde daimi veya geçici görev yapmak üzere gönderilenler siyasi kuryeler verilir.

Diplomatik pasaport alabilecek durumda bulunan veya alan kimselerin sıfat veya vazifeleri devam ettiği müddetçe, eşlerine dahi diplomatik pasaport verilmesi veya bunların eşlerinin pasaportlarının refakat hanesine kaydedilmesi mümkündür.

Diplomatik pasaport alan kimselerin sıfat vazifeleri devam ettiği müddetçe yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan kız çocuklarına ve yine yanlarında yaşayıp, reşit bulunmayan erkek çocuklarına dahi diplomatik pasaport verilir veya bunlar baba veya annelerinin pasaportlarının refakat hanesine kaydedilir.

Diplomatik pasaportların refakat hanesine kayıtlı bulunanlar pasaport sahibi ile birlikte seyahat etmedikleri takdirde o pasaportu kullanamazlar.

Diplomatik pasaportlarda, sahiplerinin veya varsa refakat hanesine kayıtlı bulunanların birer adet fotoğraflarının pasaport üzerinde olması lazımdır.

Diplomatik pasaportlar hiçbir harç veya resme tabi değildir.
Öğrenci Meşruhatlı Pasaport
Yurtdışına öğrenim için gidecek olan vatandaşlarımızın, Milli Eğitim Bakanlığından alacakları durumlarını gösteren belgeyle müracaat etmeleri halinde, umuma mahsus münferit pasaport almak için gerekli olan diğer belgeleri de ibraz etmeleri kaydıyla harçsız "Öğrenci" meşruhatlı pasaport verilir.
İşçi Meşruhatlı Pasaport
Yurtdışında geçimini temin ettiğini İş ve İşçi Bulma Kurumundan alacakları belge ile belgelendirenlere, umuma mahsus münferit pasaport almak için gerekli olan diğer belgeleri de ibraz etmeleri kaydıyla ilk iki yılı harçtan muaf "İşçi" meşruhatlı pasaport verilir. Aynı şekilde bu durumda olanların aileleri de bu tür pasaportu alabilir.
Kaybolan Pasaportlar
Alınan pasaportun kaybolması halinde vakit geçirilmeden mahallin polismakamlarına müracaat edilmesi gerekmektedir. Böylece kaybolan pasaportun, ilgisiz ve kötü niyetli kişilerce kullanımının önüne geçilmesi amacıyla hudut kapılarımızda bulunan bilgisayarlara kaydedilmesi sağlanacaktır. Kayıp pasaport için müracaat edilmemesi halinde ise, pasaport ilgisiz ve kötü niyetli kişilerce kullanılırken yakalandığında pasaportun gerçek sahibi de adli işleme konu olacaktır.
Türkiye'ye Giriş ve Çıkış
Türkiye'ye giriş ve çıkışlar Bakanlar Kurulunca tayin olunan yolcu giriş ve çıkış kapılarından yapılır. Türkiye'ye giriş-çıkışta Hudut Kapısındaki görevlilere usulüne uygun düzenlenmiş, muteber bir pasaport ibraz edilmesi zorunludur. Öte yandan Türkiye'ye giriş yapmak isteyenlerden Türk vatandaşlığı sabit olanlar Türkiye'ye kabul olunur. Ancak bunlardan pasaportsuz olanlar hakkında gerekli yasal işlem de yapılır. Vatandaş sınırdışı edilemez ve ülkeye girme hakkından yoksun bırakılamaz.
Çift Uyruklu Vatandaşlarımız
Çift uyruklu vatandaşlarımız Türkiye'ye giriş-çıkışlarında ve Türkiye'de bulundukları süre içinde TC vatandaşı gibi işleme tabi tutulurlar. TC vatandaşlığını muhafaza edip de aynı zamanda başka bir Devlet Vatandaşı olanlar Türkiye'ye giriş ve çıkışlarında TC pasaportu ibraz etmek zorundadır. Ancak istemeleri halinde ikinci ülke pasaportlarına da giriş-çıkış damgası vurulabilir. Çift uyruklu vatandaşlarımıza Türkiye'ye girebilmeleri için vize verilmesi söz konusu değildir.
Pasaport Yerine Geçen Belgeler Şunlardır:
  • Pasavan,
  • İdari Mektup,
  • Gemiadamı Cüzdanı,
  • Uçak Mürettebatı Belgesi,
  • Demiryolu Personeli Kimlik Belgesi,
  • Hudut Geçiş Belgesi,
  • Seyahat Belgesi,
  • Mültecilere Mahsus Seyahat Belgesi
Vize Nasıl Alınır?
VİZE ALABİLİR MİYİM?

Vizeyi Rahatlıkla Alabilecek Olanlar
Lise, üniversite ve yüksek lisans öğrencisi olanlar , üniversiteden yeni mezunlar ve üniversite mezunu olup bir işte çalışanlar öğrenci vizesini kolaylıkla alabilirler.
Vize müracaatlarında öğrenciler finansal durumlarını belgelemek zorundadırlar. Eğer öğrenci eğitim masraflarını ve diğer harcamalarını fazlası ile karşılayacak durumda ise ( bunu ailesinin ve varsa kendisinin banka hesaplarını göstererek kanıtlayabilir) ve ailesindeki fertlerin bir işte çalıştığını ispatlayabiliyorsa, finansal açıdan yurtdışında eğitim yapmak için yeterli görülecektir. Ayrıca öğrencinin kendisine ve/veya ailesine ait gayri menkullerin ve araçların, tapu ve ruhsat fotokopilerini vize müracaatında yanında bulundurması gerekmektedir. Önceden başka ülkeye veya aynı ülkeye vize alınmış ise buda vize verilirken olumlu yönde göz önünde bulundurulacaktır.
Vizeyi Belirli Koşulları Yerine Getirerek Alabilecekler
Öğrenciliği devam eden ya da lise mezunu olup bir işte çalışanlar, belirli kriterleri yerine getirerek vize alabilirler.

Bu statüdekiler, eğer kendilerinin veya ailelerinin gelir durumları yeterli değil ise yakınlarını sponsor olarak gösterebilirler. Amca, teyze, dayı,hala gibi yakın akrabalar sponsor olabileceği gibi çalışılan işyeri de sponsor olabilir. Vize müracaatında sponsora ait banka hesapları, gayri menkuller, menkuller ve iş durumunu gösterir belgelerin ibraz edilmesi gerekir.
Bunların yanı sıra önceden dil kursuna gitmiş iseniz kurstan alınan sertifika veya belgenin gösterilmesi vize alma olasılığınızı arttıracaktır.
Vizeyi Kesinlikle Alamayacak Durumda Olanlar
İlkokul veya ortaokul mezunu olmasına rağmen bir işte çalışanların , şirket ya da holding sahibi olmadıkları müddetçe ya da buna denk fazla sayıda yatırımları bulunmaması durumunda vize almaları imkansızdır diyebiliriz.
Lise mezunu olup da herhangi bir işte çalışmamış ya da uzun süredir çalışmayanların, kendi ve ailevi finans durumları iyi değilse vize almaları maalesef söz konusu değildir.

Bu maddeler dışında vize için gerekli evrakları şu şekilde sıralayabiliriz :
  • En az 6 ay geçerli pasaport.
    (Henüz pasaportu olmayanlar bulundukları il veya ilçe Emniyet Müdürlüğü, Pasaport Şubesi'ne 4 adet vesikalık resim, nüfus cüzdanın aslı ve pasaport harç parası ile birlikte başvurmalıdırlar. Nüfus kütüğünüz başvuru yaptığınız ilçede ise 7 gün içerisinde, başka bir ilçede ise yaklaşık 20 gün içerisinde pasaportunuzu teslim alabilirsiniz.)
    Eğer varsa eski pasaportlarınız
  • 4 adet vesikalık fotoğrafınız ( Amerika vizesi için arka fon beyaz olmalı )
  • Vize için gereken ücret, İngiltere için 35 GBP(Yeşil pasaporta vize ücreti almaz), Amerika için 100 USD (Dışbank'ın Amerikan Konsolosluğu hesabına yatırılması gerekmektedir), Avustralya için 315 AUD , Kanada için 3 aydan fazla öğrenci vizesi müracaatlarında 125 CAD - 3 ay ve 3 aydan az vize müracaatlarında 75 CAD 'dır. (Dışbank'ın Kanada Konsolosluğu hesabına yatırılması gerekmektedir.) ,Almanya için 50 DEM, Fransa için 655 FFR, İtalya için ücretsiz, İsviçre için 40 CHF, İspanya için 3,500 - 7,500 ESP ( kurs süresine göre ücret değişir)
  • Türkiye'de en son mezun olduğunuz okulun diploma / mezuniyet belgesi ve transkript fotokopileri
  • Gideceğiniz eğitim kuruluşundan kabul mektubu (Global Vizyon tarafından sağlanmaktadır)
  • Yurtdışında kalacağınız süre içersinde geçiminizi karşılayabileceğinizi gösteren belgeler,
    - Ailenizin ve sizin banka cüzdan fotokopileri ( hisse senedi, repo, vadeli hesap vb. ) - En az 3 ay evvelinden eğitim için ayırdığınız bütçenin hesaplarınızda bulunmuş olması gerekebilir.
    - Ailenizde çalışan fertlerin maaş bordroları veya iş sahibi iseler işyeri ile ilgili evraklar (Ticaret odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi) , emekli iseler emekli cüzdanları - Tüm bu belgelerin fotokopisi yeterlidir.
    - Tapu, araba ruhsatı ve kredi kartlarının fotokopisi. (Anne, baba ve kardeşler üzerine kayıtlı malvarlığı olabilir )
    - Eğitim giderlerinize sponsor olacak firma ya da şahıs var ise durumunuzu açıklayan yazı ve sponsora ait banka hesap cüzdanı, ticaret odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopileri
  • Halen öğrenciliğiniz devam ediyor ise öğrenci belgeniz ve okuldan alacağınız izin belgesi
  • Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi
  • Çalışıyorsanız; işyerinizden izinli olduğunuzu ve dönüşünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup, son 3 ayın maaş bordrosu, son aylara ait sigorta bildirgesi, işe giriş bildirgesi
  • İngilizce öğrenmek için bir dil kursuna gitmiş iseniz aldığınız sertifikanın fotokopisi, sertifika almadıysanız, kursa devam ettiğiniz tarihleri ve seviyenizi gösteren bir mektup
  • Cumhuriyet Savcılığından sabıka kaydı ve vukuatlı aile nüfus kütük kayıt örneği ( Kanada ve Avustralya müracaatları için )
  • Hangi amaç için eğitim almak istediğinizi anlatan Niyet mektubu (Kanada ve İsviçre müracaatları için )
  • Almanya ve İsviçre vize müracaatlarında ise ;
    - Orada bulunduğunuz süre içersindeki masraflarınızın kimin tarafından karşılandığını açıklayan noter onaylı taahhütname / Garantör (kefillik) belgesi
    - Türkiye'de oturan anne ve babanın muhtarlıktan ikamet belgeleri (ve bu belgelerin Almanca'ya tercüme ettirilmiş ve noter tasdiki yapılmış suretleri)
    - İsviçre için bir İsviçre bankasında en az 18,000 CHF olduğunu gösteren dekont ve Türkiye' ye döneceğinizi belirten taahhütname,
Önemli not : Avustralya konsolosluğu vize müracaatlarında tüm belgelerin asıllarını da görmek istemektedir.
Vize Müracaatına Gidenlere Tavsiyelerimiz :
  • Vize başvurusuna giderken dikkat edilmesi gereken önemli detaylardan birisi giyimdir. Konsolosluklar o ülkenin resmi kurumları olup, konsolosluk görevlileri de o ülkenin temsilcileridir, bu nedenle dış görünüşünüze vereceğiniz önem aynı zamanda onlar için kendilerine verilen saygıyı da göstermektedir. Herhangi bir ülke konsolosluğuna vize başvurusu için gittiğinizde bir iş görüşmesine ya da önemli bir toplantıya giderken göstermiş olduğunuz önemi göstermeli, mümkün olduğunda şık, temiz ve düzenli giyinmelisiniz. Bazı durumlarda görevli, evraklarınızı incelemeden dış görünüşünüze bakıp bir kaç soru sorarak bir değerlendirme yapabilir.
  • Konsolosluk görevlisi başvurunuzu değerlendirirken, Türkiye' deki sosyal ve ekonomik durumunuz, ülkelerine gidiş nedenleriniz, kalmayı planladığınız süre, döndüğünüzde ne yapmak istediğiniz, daha önceki seyahatleriniz, finans kaynaklarınız vb gibi bir çok konudaki durumunuzu öğrenmek üzere size bir çok soru soracaktır. Bu sorulara kısa net ve birbiriyle çelişmeyen cevaplar vermelisiniz. Görevli sizin özel durumunuza göre gerekli gördüğü soruları da sorar ve cevaplarınızı içinde bulunduğunuz şartlara göre değerlendirir. Bunun yanı sıra görevli değerlendirme yaparken Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu da göz önüne alır.
  • Cevaplarınızı veya itirazlarınızı keskin çıkışlarla değil, mümkün olduğunca nazik bir dilde ve uygun bir üslupta yapmalısınız.
Vize alabilmek için finansal açıdan yeterli olmanızın yanı sıra Türkiye'de bulunan sosyal, ekonomik ve ailevi bağlarınızı da göstermeniz gerekmektedir. Bu sayede vize görevlisi sizin ülkelerinde kısa süre kaldıktan sonra Türkiye'ye geri döneceğinize ikna olacaktır.

Yurtdışı Elçiliklerimiz.

Ülke Birleşik Arap Emirlikleri
Temsilcilik Abu Dhabi ( Abu Dabi )
Adres: 5 TH STR. NO.24 AL KHALIDIYAH ABU DHABI 2
Telefon: (971-2) 665 54 21 - 665 54 22
Faks: (971-2)
Teleks: ***
E-posta: tcabudbe@emirates.net.ae Ülke Etiyopya
Temsilcilik Addis Ababa ( Adis Ababa )
Adres: Off Africa Avenue (Bole Road)P.O.Box 1506 ADDIS ABABA
Telefon: ( 251-1 ) 61 23 21 - 61 31 61
Faks: ( 251-1 ) 61 16 88
Teleks: ***
E-posta: turk.emb@telecom.net.et
Ülke Kazakistan Cumhuriyeti
Temsilcilik Almaty ( Almaati )
Adres: TOLE BI 29 480100 ALMATY
Telefon: (7-3272) 91 39 32 - 91 81 53 - 91 89 27
Faks: (7-3272) 50 62 08
Teleks: 25 12 26 ALTUR SU
E-posta: almatyturk@kaznet.kz
Ülke Ürdün
Temsilcilik Amman ( Amman )
Adres: JABAL AMMAN, 2ND CIRCLE, ABBAS MAHMOUD AL AQQAD STREET,NO:31
Telefon: (962-6) 464 12 51 - 464 12 52 - 464 13 16
Faks: (962-6) 461 23 53
Teleks: ***
E-posta: tcammanbedort@index.com.jo
Ülke Türkmenistan
Temsilcilik Ashkhabat ( Aşkabat )
Adres: SCHEVCENKO STR.9 ASHKHABAT
Telefon: ( 993-12 ) 35 41 18 - 35 34 67
Faks: (993-12) 51 08 94
Teleks: 228117 TCAS-SU
E-posta: ***
Ülke Yunanistan
Temsilcilik Athens ( Atina )
Adres: 8, VASSILEOS GHEORGIOU B STR. 10674 ATHENS
Telefon: (30-1) 726 30 00 (9 hat)
Faks: (30-1) 722 95 97
Teleks: (0601) 2144 98 TURK-GR
E-posta: turkembgr@hol.gr
Ülke Irak
Temsilcilik Baghdat ( Bağdat )
Adres: 2/8 WAZIRIYAH BAGHDAD
Telefon: (964-1) 222 00 21- 22
Faks: (964-1) 222 83 53
Teleks: (0491) 214145 TUREM IK
E-posta: ***
Ülke Bahreyn
Temsilcilik Bahrain ( Bahreyn )
Adres: SEHL CENTER, 5TH FLOOR DIPLOMATIC AREA
P.O.BOX:10821
Telefon: (973) 53 34 48
Faks: (973) 53 65 57
Teleks: (0490) 7049 TURCON
E-posta: tcbahrbe@batelco.com.bh
Ülke Azerbaycan Cumhuriyeti
Temsilcilik Baku ( Bakü )
Adres: HAGANI KUCESI NO:27 BAKU
Telefon: (99-412) 98 81 33-35-36-38 , 98 81 43-98 83 01
Faks: (99-412) 98 83 49
Teleks: 142 251 TCBK SU
E-posta: bakube@artel.net.az
Web Site: http://www.turkbe.org.az/
Ülke Tayland
Temsilcilik Bangkok ( Bangkok )
Adres: 61/1 SOI CHATSAN SUTHISARN ROAD
BANGKOK 10310
Telefon: (662) 274 72 62 - 274 72 63
Faks: (662) 274 72 61
Teleks: ***
E-posta: tcturkbe@mail.cscoms.com
Ülke Yugoslavya
Temsilcilik Belgrade ( Belgrad )
Adres: UL. PROLETERSKIH BRIG. 1 11000 BELGRADE
Telefon: ( 381-11 ) 32 35 431 - 32 32 656 - 32 35 482
32 35 432
Faks: (381-11) 32 35 433
Teleks: (62) 12081 YU TUREM
E-posta: turem@eunet.yu
Ülke Almanya
Temsilcilik Berlin ( Berlin )
Adres: Runge Str.9 10179 Berlin
Telefon: (49-30) 275 850
Faks: (49-30) 275 90 915
Teleks: ***
E-posta: turk.em.berlin@t-online.de
Web site: T.C. Berlin Büyükelciligi - Türkische Botschaft Berlin
Ülke İsviçre
Temsilcilik Berne ( Bern )
Adres: LOMBACHWEG, 33 3006-BERNE
Telefon: (41-31) 350 70 70
Faks: (41-31) 352 88 19
Teleks: 911879 TURC CH
E-posta: turkembs@bluewin.ch
Ülke Lübnan
Temsilcilik Beyrouth ( Beyrut )
Adres: AMBASSADE DE TURQUIE B.P.70-666 ANTELİAS-LIBAN
Telefon: (961-4) 52 09 29 - 41 20 80 - 40 67 26 - 52 55 71
Faks: (961-4) 40 75 57
Teleks: ***
E-posta: trbebeyr@intracom.net.lb
Ülke Kırgızistan Cumhuriyeti
Temsilcilik Bishek ( Bişkek )
Adres: MOSKOVSKAYA 89 720001 BISHEK
Telefon: (996-3312) 22 60 21 - 22 78 82
Faks: (996-3312) 66 14 58 - 62 05 00
Teleks: (64) 24 51 25 BISTR SU
E-posta: biskbe@infotel.kg
Ülke Brezilya
Temsilcilik Brasilia ( Brezilya )
Adres: SES AV-DAS NACOES LOTE 23 70.452
BRASILIA DF
Telefon: ( 55-61 ) 242 18 50 - 244 48 40
Faks: ( 55-61 ) 242 14 48
Teleks: (38) 611663 ETRQ-BR
E-posta: emb.turquia@conectanet.com.br
Ülke Slovakya
Temsilcilik Brastislava ( Bratislava )
Adres: HOLUBYHO 11 811 03 BRATISLAVA
Telefon: ( 421-7 ) 544 15 504- 544 15 606
Faks: (421-7) 544 13 145
Teleks: ***
E-posta: testta@nextra.sk
Ülke Belçika
Temsilcilik Bruxelles ( Brüksel )
Adres: 4, RUE MONTOYER 1000 BRUXELLES
Telefon: ( 32-2 ) 513 40 95 - 513 60 58 - 513 61 42
Faks: (32-2) 514 07 48
Teleks: 046-24 677 TURKEL B
E-posta: tcbrukselbe@yucom.be
Web Site: T.C. BRÜKSEL BÜYÜKELÇİLİĞİ
Ülke Macaristan
Temsilcilik Budapest ( Budapeşte )
Adres: URI UTCA, 45 1014 BUDAPEST
Telefon: ( 36-1 ) 344 50 25-26-27-28-29
Faks: ( 36-1 ) 344 51 43
Teleks: ***
E-posta: budapest@turkishembassy.hu
Ülke Arjantin
Temsilcilik Buenos Aires ( Buones Aires )
Adres: 11 DE SEPTIEMBRE 1382 1426 BUENOS AIRES
Telefon: ( 54-11 ) 4787 12 45
Faks: ( 54-11) 4787 12 48
Teleks: ***
E-posta: iyihava@ba.net
Ülke Romanya
Temsilcilik Bucharest ( Bükreş )
Adres: CALEA DOROBANTILOR, 72 BUCHAREST
Telefon: ( 40-1 ) 210 65 68 - 210 37 15 - 210 02 79
Faks: ( 40-1 ) 210 04 07
Teleks: 11980 TURAM R
E-posta: turkamb@digicom.ro
Ülke Cezayir
Temsilcilik Algerie ( Cezayir )
Adres: Villa Dar El-Ouard Chemin de la Rochelle
BOULEVARD COLONEL BOUGARA-ALGER 16.000
Telefon: (213-21) 23 00 04 - 23 00 60
Faks: (213-21) 23 01 12
Teleks: ***
E-posta: ambturcalg@eepad.com
Ülke Senegal
Temsilcilik Dakar ( Dakar )
Adres: VILLA"LA CORNE D'OR" AV.DES AMBASSADEURS
CORNICHE-OUEST,FANN RESIDENCE
Telefon: ( 221 ) 824 58 11 - 824 18 03
Faks: ( 221 ) 825 69 77
Teleks: (0906) 51472 TURKEL SG
E-posta: ***
Ülke Bangladeş
Temsilcilik Dhaka ( Dakka )
Adres: House No: 7 Road No : 62 Gulshan DHAKA-1212
Telefon: (880-2) 882 21 98 - 882 35 36 - 881 32 97
Faks: (880-2) 882 38 73
Teleks: (780) 63 27 05 TED BJ
E-posta: dakkabe@citechco.ne
Ülke Katar
Temsilcilik Doha ( Doha )
Adres: P.O.Box:1977 DOHA-QATAR
Telefon: ( 974 ) 483 55 53 - 483 52 04
Faks: ( 974 ) 483 52 06
Teleks: ***
E-posta: tcdohabe@qatar.net.qa
Ülke İrlanda
Temsilcilik Dublin ( Dublin )
Adres: 11 CLYDE ROAD, BALLSBRIDGE DUBLIN 4
Telefon: ( 353-1 ) 668 52 40 - 660 16 23 - 668 55 11
Faks: ( 353-1 ) 668 50 14
Teleks: 0500-31563 TÜRK EI
E-posta: turkemb@iol.ie
Ülke Tacikistan Cumhuriyeti
Temsilcilik Dushanbe ( Duşanbe )
Adres: 15, RUDAKI DUSHANBE 734012
Telefon: ( 7-3772 ) 51 00 12 - 21 22 08 - 21 26 03
Faks: ( 7-3772 ) 51 00 12
Teleks: 201130 DUBTR TJ
E-posta: tcbedusa@turkemb.td.silk.org
Ülke Vietnam
Temsilcilik Hanoi ( Hanoi )
Adres: 4 DA TUONG STREET HOAN KiEM DiSTRiCT
Telefon: ( 84-4 ) 822 24 60 (3 lines)
Faks: ( 84-4 ) 822 24 58
Teleks: ***
E-posta: turkeyhn@fpt.vn
Ülke Sudan
Temsilcilik Khartoum ( Hartum )
Adres: STREET NO: 29, HOUSE NO: 31
NEW EXTENSION, KHARTOUM 1
Telefon: ( 249-11 ) 47 11 97 - 46 77 37
Faks: ( 249-11 ) 47 25 42
Teleks: ***
E-posta: trembkh@suanmail.net
Ülke Küba
Temsilcilik Havana ( Havana )
Adres: 5ta Avenida, No. 3805 e/36 y 40, Miramar, Ciudad de la Habana, Cuba
Telefon: ( 53-7 ) 24 22 37 - 24 29 33
Faks: ( 53-7 ) 24 28 99
Teleks: 511724 TURK CU
E-posta: turkemb@ip.etecsa.cu
Ülke Finlandiya
Temsilcilik Helsinki ( Helsinki )
Adres: PUISTOKATU 1 B A3 00140 HELSINKI
Telefon: ( 358-9 ) 681 10 30 - 681 10 31
Faks: ( 358-9 ) 65 50 11
Teleks: ***
E-posta: ***
Ülke Pakistan
Temsilcilik Islamabad ( İslamabad )
Adres: ATATURK AVENUE 58 G-6/3 ISLAMABAD
Telefon: ( 92-51 ) 227 87 48 - 227 87 49
Faks: ( 92-51 ) 227 87 52
Teleks: 54633 TRKEL PK
E-posta: turkemb@isb.comsats.net.pk
Ülke Endonezya
Temsilcilik Jakarta ( Jakarta )
Adres: Jalan Rasuna Said, Kav-1 Kuningan, Jakarta-12950
Telefon: ( 62-21 ) 525 62 50 - 526 41 43
Faks: (62-21) 522 60 56
Teleks: ***
E-posta: cakabe@cbn.net.id
Ülke Afganistan
Temsilcilik Kabul ( Kabil )
Adres: SHAH MAHMOUD GHAZI KHAN STREET NO:134
KABUL
Telefon: (873) 174 03 72
Faks: ***
Teleks: ***
E-posta: ***
Ülke Mısır
Temsilcilik Cairo ( Kahire )
Adres: 25, EL FALAKI~ STREET BAB EL LOUK-CAIRO
Telefon: ( 20-2 ) 794 37 36 - 796 33 18
Faks: ( 20-2 ) 795 81 10
Teleks: ***
E-posta: turkemb@idsc.gov.eg
Ülke Avustralya
Temsilcilik Canberra ( Kanbera )
Adres: 60 MUGGA WAY, RED HILL A.C.T. 2603
Telefon: ( 61-2 ) 629 502 27 - 629 502 28
Faks: ( 61-2 ) 623 965 92
Teleks: ***
E-posta: turkembs@ozemail.com.au
Web Site: http://www.ozemail.com.au/~turkembs/
Ülke Venezuella
Temsilcilik Caracas ( Karakas )
Adres: CALLE KEMAL ATATURK NO : 6
QUINTA TURQUESA VALLE ARRIBA CARACAS
Telefon: ( 58-2 ) 991 00 75 - 993 92 02
Faks: ( 58-2 ) 992 04 42
Teleks: 23286 ELTUR.
E-posta: turkishemb@cantv.net
Ülke Ukrayna
Temsilcilik Kiev ( Kiev )
Adres: ULITSA ARSENALNAYA NO:18 Kiev
Telefon: ( 380-44 ) 294 99 15
Faks: ( 380-44 ) 295 64 23
Teleks: ***
E-posta: kievbe@carrier.kiev.ua
Ülke Demokratik Kongo Cumhuriyeti
Temsilcilik Kinshasa ( Kinşasa )
Adres: B.P. 7817 18 AVENUE PUMBU (GOMBE)
KINSHASA-1
Telefon: ( 00-243) 88 01 207
Faks: ( 00-243) 88 04 740
Teleks: ***
E-posta: tckinsbe@raga.net
Ülke Moldavya
Temsilcilik Chisinau ( Kişinev )
Adres: Str. Valeriu Cupcea, 60 Or. CHISINAU
Telefon: ( 373-2 ) 24 26 08
Faks: ( 373-2 ) 22 55 28
Teleks: 862-163262 TURKE MD
E-posta: tremb@moldova.md
Ülke Danimarka
Temsilcilik Copenhagen ( Kopenhag )
Adres: ROSBAEKSVEJ 15 2100 COPENHAGEN 0
Telefon: ( 45 ) 39 20 27 88 - 39 20 23 96 - 39 20 25 34
39 20 24 52
Faks: ( 45 )39 20 51 66
Teleks: ( 055 ) 27476 TURKEL-DK
E-posta: morali@internet.dk
Web Site: Turkembassy.dk
Ülke Malezya
Temsilcilik Kuala Lumpur ( Kuala Lumpur)
Adres: 118 JALAN U-THANT P.O.BOX:6238
55000 KUALA LUMPUR
Telefon: ( 60-3 ) 457 22 25 - 26
Faks: ( 60-3 ) 457 22 27
Teleks: TURKBE MA 31 245
E-posta: turkbe@tm.net.my
Ülke Hollanda
Temsilcilik Lahey ( Lahey )
Adres: Jan Everstraat 2514 BS The Hague
Telefon: ( 31-70 ) 360 49 12 - 13 - 14
Faks: ( 31-70 ) 361 79 69
Teleks: ( 044 ) 32623 TURKO NL
E-posta: turkije@dataweb.nl
Ülke Kuveyt
Temsilcilik: Kuwait ( Kuveyt )
Adres: ISTIQLAL STR. PLOT NO:16 EMBASSIES AREA
Telefon: ( 965 ) 253 14 66 - 253 17 85 - 256 40 29
Faks: ( 965 ) 256 06 53
Teleks: (0496) 44806 TURKEL-KT
E-posta: trkemb@ncc.moc.kw
Web Site: Embassy of the Republic of Turkey
Ülke Nijerya
Temsilcilik: Lagos ( Lagos )
Adres: 3. OKUNOLA MARTINS CLOSE
P.O.BOX: 1758 S.W. IKOYI,LAGOS
Telefon: ( 234-1 ) 269 11 40
Faks: ( 234-1 ) 269 30 40
Teleks: ***
E-posta: turkemb@infoweb.abs.net
Ülke Hollanda
Temsilcilik: Lahey ( Lahey )
Adres: Jan Everstraat 2514 BS The Hague
Telefon: ( 31-70 ) 360 49 12 - 13 - 14
Faks: ( 31-70 ) 361 79 69
Teleks: ( 044 ) 32623 TURKO NL
E-posta: turkije@dataweb.nl
Ülke Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
Temsilcilik: Lefkoşe
Adres: BEDRETTIN DEMIREL CAD. LEFKOSE
Telefon: ( 392-22 ) 72 314 (3 lines)- 83 415 ( 3 lines )
83 563
Faks: ( 392-22 ) 82 209
Teleks: 57494 LFKB
E-posta: tclefkbe@cc.emu.edu.tr
Son düzenleyen ELeCtRiC; 24 Ekim 2006 18:57 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
ELeCtRiC - avatarı
ELeCtRiC
Ziyaretçi
24 Ekim 2006       Mesaj #2
ELeCtRiC - avatarı
Ziyaretçi
Ülke Portekiz
Temsilcilik: Lisbonne ( Lizbon )
Sponsorlu Bağlantılar
Adres: AVENIDA DAS DESCOBERTAS, 22 1400 LISBONNE
Telefon: ( 351-1 ) 301 42 75 - 301 42 76
Faks: ( 351-1 ) 301 79 34
Teleks: (404) 13391 TURKA P
E-posta: turemblisbon@mail.telepac.pt



Ülke İngiltere
Temsilcilik: London ( Londra )
Adres: 43 BELGRAVE SQUARE LONDON SWIX 8 PA
Telefon: (44-207) 393 02 02 (3 lines)-
(44-207) 393 95 52
Faks: (44-207) 393 00 66
Teleks: 884236 TURKEL G
E-posta: turkish.Temsilcilik@virgin.net
Web Site:Welcome to monikersearch.com

Ülke Slovenya Cumhuriyeti
Temsilcilik: Ljubljana ( Lubyana )
Adres: LIVARSKA 4 1000 LJUBLJANA
Telefon: ( 386-61 ) 132 20 12 - 132 41 15
Faks: ( 386-61 ) 132 31 58
Teleks: ***
E-posta: vrturcije@siol.net
Ülke Lüksemburg
Temsilcilik: Luxembourg ( Lüksemburg )
Adres: 20, RUE MARIE-ADELAIDE L-2128 LUXEMBOURG
Telefon: ( 352 ) 44 32 81
Faks: ( 352 ) 44 32 81 34 - 44 32 83 34
Teleks: ***
E-posta: ambturq@pt.lu
Ülke İspanya
Temsilcilik: Madrid ( Madrid )
Adres: CALLE RAFAEL CALVO 18-2 A Y B MADRID 28010
Telefon: ( 34-91 ) 319 80 64 - 319 82 97 - 319 81 11
Faks: ( 34-91 ) 308 66 02
Teleks: ***
E-posta: info@tcmadridbe.org
Web Sİte: Embajada de Turquia
Ülke Filipinler
Temsilcilik: Manila ( Manila )
Adres: 2268 PARISO STREET DASMARINAS VILLAGE
MAKATI-METRO MANILA 1200
Telefon: ( 63-2 ) 887 63 73
Faks: ( 63-2 ) 843 97 02
Teleks: 62572 TUREL PN
E-posta: turemman@info.com.ph
Ülke Meksika
Temsilcilik: Mexico ( Meksiko )
Adres: CLL.Schiller 326- Piso 5 Chapultepec Morales
Telefon: ( 52-5 ) 203 89 84
Faks: ( 52-5 ) 203 86 22
Teleks: (022) 1774495 AMTRME
E-posta: turkem@mail.internet.com
Ülke Belarus
Temsilcilik: Minsk ( Minsk )
Adres: VOLODARSKOGO STR. NO:6 4TH FLOOR
220000 MINSK
Telefon: ( 375-17 ) 227 06 57 - 227 13 83 - 227 14 08
Faks: ( 375-17 ) 227 27 46
Teleks: ( 64 ) 25 28 83 TURKB SU
E-posta: dtmin@comco.belpak.minsk.by
Ülke Somali
Temsilcilik: Mogadishu ( Mogadişu )
Adres: VIA DEGFAR ROAD. Km.6 MOGADISHU
Telefon: (2521) 81 975
Faks: (0900) 784-TURKEL MOG
Teleks: ***
E-posta: ***
Ülke Rusya
Temsilcilik: Moscow ( Moskova )
Adres: 7. ROSTOVSKIY PEREULOK 12 MOSCOW
Telefon: ( 7-095 ) 246 00 09 - 246 00 10 - 246 19 89
Faks: ( 7-095 ) 245 63 48 - 245 65 02
Teleks: ***
E-posta: turemb@dol.ru
Web Site: http://www.turkishline.ru/embassy/
Ülke Oman Sultanlığı
Temsilcilik: Muscat ( Muskat )
Adres: WAY NO:3042 BUILDING NO: 3270 SHATI AL QURUM MUSCAT
Telefon: ( 968 ) 69 70 50 - 69 70 51
Faks: ( 968 ) 69 70 53
Teleks: ( 498 ) 5571 TURK MUSC ON
E-posta: turemmus@gto.net.om
Web Sİte: turkish embassy us citizenship passports at turkishembassymuscat.org
Ülke Kenya
Temsilcilik: Nairobi ( Nayrobi )
Adres: GIGIRI ROAD, (OFF LIMURU ROAD)
Telefon: ( 254-2 ) 52 25 62
Faks: ( 254-2 ) 52 27 78
Teleks: ( 0987 ) 22 346 TURKEL
E-posta: embturk.nairobi@unon.org
Ülke Norveç
Temsilcilik: Oslo ( Oslo )
Adres: HALVDAN SVARTES GATE 5,N-0244 OSLO
Telefon: ( 47 ) 22 44 99 20 - 22 44 99 71 - 22 44 75 26
Faks: ( 47 ) 22 55 62 63
Teleks: ***
E-posta: oslobe@online.no
Ülke Kanada
Temsilcilik: Ottawa ( Ottova )
Adres: 3 CRESCENT ROAD ROCKCLIFFE, ONTARIO KIM ON1 CANADA
Telefon: ( 1-613 ) 748 37 37 - 748 37 20 - 749 07 39
Faks: ( 1-613 ) 789 34 42
Teleks: ***
E-posta: turkish@magma.ca
Ülke Fransa
Temsilcilik: Paris ( Paris )
Adres: 16, Avenue de Lamballe 75016 PARIS
Telefon: ( 33-1 ) 53 92 71 12 - 53 92 71 39 - 42 88 47 54
45 25 02 28
Faks: ( 33-1 ) 45 20 41 91
Teleks: (042) 64 53 26 PARELC F
E-posta: ambtrparis@cie.fr
Ülke Çin Halk Cumhuriyeti
Temsilcilik: Beijing ( Pekin )
Adres: SAN LI TUN DONG WU JIE NO : 9 100600 BEIJING
Telefon: ( 86-10 ) 653 226 50 - 653 227 12
6532 23 47 - 6532 21 84
Faks: (86-10) 653 254 80
Teleks: 210690 TUPEK CN
E-posta: trkelcn@public.bta.net.cn
Ülke Çek Cumhuriyeti
Temsilcilik: Prague ( Prag )
Adres: STRESOVICE PEVNOSTNI 3 162 00 PRAHA 616
Telefon: ( 42-0 ) 243 11 402
Faks: ( 42-0 ) 243 11 279
Teleks: ***
E-posta: prag.be@worldonline.cz
Ülke Güney Afrika Cumhuriyeti
Temsilcilik: Pretoria ( Pretorya )
Adres: 1067 CHURCH STREET HATFIELD 0181PRETORIA
Telefon: ( 27-12 ) 342 60 53 - 54 -55 - 56 -57
Faks: ( 27-12 ) 342 60 52
Teleks: 320126 TUREM
E-posta: pretbe@global.co.za
Ülke Fas
Temsilcilik: Rabat ( Rabat )
Adres: 7, Avenue de Fes RABAT
Telefon: ( 212-3 ) 776 26 05 - 776 26 58
Faks: ( 212-3 ) 766 04 76
Teleks: ( 0407 ) 36164 TURKBEL M
E-posta: amb-tur-rabat@arcnet.net.ma
Ülke Suudi Arabistan
Temsilcilik: Riyadh ( Riyad )
Adres: P.O.BOX : 94390 RIYADH 11693
Telefon: ( 966-1 ) 482 01 01
Faks: ( 966-1 ) 488 78 23
Teleks: 406 206 TREMB SJ
E-posta: turkishembassy@sps.net.sa
Ülke İtalya
Temsilcilik: Rome ( Roma )
Adres: VIA PALESTRO, 28 00185-ROME
Telefon: ( 39-06 ) 494 15 47 - 446 99 32 - 446 99 33
Faks: ( 39-06 ) 494 15 26
Teleks: ***
E-posta: roma.be@galactica.it
Ülke Yemen
Temsilcilik: Sana ( Sana )
Adres: P.O.BOX: 18371 SANA'A
Telefon: ( 967-1 ) 24 13 95
Faks: ( 967-1 ) 24 13 95
Teleks: 3159 TBSANA YE
E-posta: turkbe@y.net.ye
Ülke Şili
Temsilcilik: Santiago ( Santiago )
Adres: MONSENOR SOTERO SANZ 55
EDIFICIO MONTOLIN,OF 71 PROVIDENCIA SANTIAGO
Telefon: ( 56-2 ) 231 89 52 - 232 11 90
Faks: ( 56-2 ) 231 77 62
Teleks: ***
E-posta: ***
Ülke Bosna Hersek Cumhuriyeti
Temsilcilik: Sarajevo ( Saray Bosna )
Adres: HAMDIJE KRESEVLJAKOVICA 5 71000 SARAJEVO
Telefon: ( 387-33 ) 44 52 60
Faks: ( 387-33 ) 47 24 37
Teleks: ***
E-posta: turska@bih.net.ba
Ülke Kore
Temsilcilik: Seoul ( Seul )
Adres: VIVIEN CORPORATION BUILDING, 4TH FLOOR
4-52 SUBINGGO - DONG, YONGSAN - KU SEOUL
Telefon: ( 82-2 ) 794 02 55 - 794 37 78 - 792 50 12
792 50 13
Faks: ( 82-2 ) 797 85 46
Teleks: ( 0801 ) TURKEMBK 26538
E-posta: tcseulbe@kornet.net
Web Site: Welcome to turkey Homepage: Find it all on turkey.kofa.org
Ülke Singapur
Temsilcilik: Singapore ( Singapur )
Adres: 20-B NASSIM ROAD SINGAPORE 258397
Telefon: ( 65 ) 732 92 11 - 732 76 46 - 732 92 12
Faks: ( 65 ) 738 17 86
Teleks: ***
E-posta: turksin@cyberway.com.sg
Ülke Makedonya Cumhuriyeti
Temsilcilik: Skopje ( Üsküp )
Adres: UL. SLAVEY PLANINA-B B, 91000 SKOPJE
Telefon: ( 389-91 ) 11 32 70 - 11 21 73
Faks: ( 389-91 ) 11 70 24
Teleks: (0597) 51620
E-posta: turkish@mol.com.mk
Ülke Bulgaristan
Temsilcilik: Sofia ( Sofya )
Adres: BOULEVARD VASIL LEVSKI NO:80 1000 SOFIA
Telefon: ( 359-2 ) 980 22 70 - 987 14 64 - 987 29 84
Faks: ( 359-2 ) 981 93 58
Teleks: ( 067 ) 23026 TURKEL BG
E-posta: turkel@techno-link.com
Ülke İsveç
Temsilcilik: Stockholm ( Stokholm )
Adres: DAG HAMMARSKJÖLDS VAG 20
115 27 STOCKHOLM
Telefon: ( 46-8 ) 23 08 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45
Faks: ( 46-8 ) 663 55 14 - 662 80 23
Teleks: 54-17439 TURKEY S
E-posta: turkbe@turkemb.se
Ülke Suriye
Temsilcilik: Damas ( Şam )
Adres: CHARE Z~AD BEN AB~ SOUF~AN 56-58 B.P. 3738 DAMAS
Telefon: ( 963-11 ) 333 14 11 - 33 13 70 - 333 42 53
Faks: ( 963-11 ) 333 92 43
Teleks: 413086 ŞAMBE SY
E-posta: ***
Ülke İran
Temsilcilik: Tehran ( Tahran )
Adres: AVE. FERDOWSI, NO: 314 P.O.BOX 11365-8758
Telefon: ( 98-21 ) 311 89 97 - 311 52 99 - 311 53 51
30 33 82
Faks: ( 98-21 ) 311 79 28
Teleks: 213670 TSFE - IRAN
E-posta: tctahranbe@safineh.net
Ülke Özbekistan
Temsilcilik: Tashkent ( Taşkent )
Adres: GOGOL KUCESI 87 TASHKENT
Telefon: ( 998-71 ) 133 21 07 - 133 21 04 - 133 79 93
Faks: ( 998-71 ) 136 35 25
Teleks: (64) 116 167 TCTAS SU
E-posta: turemb@uznet.net
Ülke İsrail
Temsilcilik: Tel Aviv ( Tel Aviv )
Adres: 202 HAYARKON ST. P.O.BOX 6491
61064 TEL AVIV
Telefon: ( 972-3 ) 524 11 01 - 524 12 01 - 524 13 01
Faks: ( 972-3 ) 524 13 90
Teleks: ***
E-posta: turqua2@netvision.net.il
Ülke Gürcistan
Temsilcilik: Tiflis ( Tiflis )
Adres: PROSPEKT DAVID AGMASENEBELI NO:61
380002 TIFLIS
Telefon: ( 995-32 ) 95 20 14 -
Faks: ( 995-32 ) 95 18 10
Teleks: (64) 212997 TCTBK SU
E-posta: tiflisbe@yahoo.com
Ülke Arnavutluk
Temsilcilik: Tirane ( Tiran )
Adres: RRUGA E KAVAJES NO:31 TIRANE
Telefon: ( 355-4 ) 233 399
Faks: ( 355-4 ) 232 719
Teleks: ***
E-posta: turkemb@adanet.com.al
Ülke Japonya
Temsilcilik: Tokyo ( Tokyo )
Adres: 33-6,2 CHOME JINGUMAE SHIBUYA-KU TOKYO
Telefon: ( 81-3 ) 34 70 51 31 - 2 - 3 - 4 - 5
Faks: ( 81-3 ) 34 70 53 80
Teleks: ***
E-posta:tokyobe@turkey.or.jp
Web Site: http://www.turkey.or.jp/
Ülke Libya
Temsilcilik: Tripoli ( Trablus )
Adres: SHARA ZAVIYA DAHMANI P.O.BOX : 947 TRIPOLI
Telefon: ( 218-21 ) 360 15 60-61
Faks: ( 218-21 ) 333 76 86
Teleks: 20765 TURKEL LY
E-posta: tctrablusbe@mfa.gov.tr
Ülke Tunus
Temsilcilik: Tunis ( Tunus )
Adres: 30, AVENUE D'AFRIQUE P.O.BOX:134
EL MENZAH V-TUNIS
Telefon: ( 216-1 ) 75 06 68 - 76 73 18 - 76 79 63
76 60 49
Faks: ( 216-1 ) 76 70 45
Teleks: ***
E-posta: tunus.be@planet.tn
Ülke Moğolistan
Temsilcilik: Ulaanbaatar ( Ulan Batur )
Adres: ENKHTAIVNY STREET 5 ULAANBAATAR
Telefon: ( 976-1 ) 311 200 - 329 545
Faks: ( 976-1 ) 313 992
Teleks: ***
E-posta: Turkemb@mongol.net
Ülke Italya
Temsilcilik: Vatikan ( Vatikan )
Adres: VIA LOVANIO 24/1 00198 ROMA
Telefon: ( 00 39-06 ) 854 91 66 - 855 04 54
Faks: ( 00 39-06 ) 854 39 86
Teleks: ***
E-posta: vatibe@ats.it
Ülke Litvanya
Temsilcilik: Vilnius ( Vilnus )
Adres: DIDZIOJI 37, VILNIUS 2001
Telefon: ( 370-2 ) 22 33 80 - 22 28 87
Faks: ( 370-2 ) 22 32 77
Teleks: ***
E-posta: turemvil@eunet.lt
Ülke Polonya
Temsilcilik: Warsaw ( Varşova )
Adres: UL. MALCZEWSKIEGO 32. MOKOTOW
02-622 WARSAW
Telefon: ( 48-22 ) 646 43 21 - 22 - 23 - 24 - 25
Faks: ( 48-22 ) 646 37 57 - 646 45 38
Teleks: ***
E-posta: turkemb@it.com.pl
Ülke ABD
Temsilcilik: Washington D.C ( Washington )
Adres: 2525 MASSACHUSETTS AVENUE,N.W.
WASHINGTON, D.C 20008
Telefon:
Kons.Şb: (1-202) 612 67 00 (10 HAT)
(1-202) 612 67 40-41
Faks: ( 1-202 ) 659 07 44
Teleks: 023-248415,248484 TURK UR.
E-posta: turkish@erols.com
Web Site: Turkish Embassy.org - Republic of Turkey
Ülke Yeni Zellanda
Temsilcilik: Wellington ( Wellington )
Adres: 15-17 MURPHY STREET LEVEL 8 WELLINGTON
Telefon: ( 64-4 ) 472 12 90 - 472 12 92
Faks: ( 64-4 ) 472 12 77
Teleks: ***
E-posta: TURKEM@xtra.co.nz
Ülke Avusturya
Temsilcilik: Wien ( Viyana )
Adres: PRINZ EUGEN STR. 40
1040 WIEN
Telefon: ( 43-1 ) 505 73 38 - 505 04 27 - 504 12 85
505 40 81
Faks: ( 43-1 ) 505 36 60
Teleks: 047 131927 TURSE A
E-posta: tuerkischebotschaft@chello.at
Ülke Hindistan
Temsilcilik: New Delhi ( Yeni Delhi )
Adres: 50-N, NYAYA MARG, CHANAKYAPURI
NEW DELHI - 110021
Telefon: ( 91-11 ) 688 90 53 - 410 19 21 - 688 90 54
Faks: ( 91-11 ) 688 14 09
Teleks: ( 31 ) 72408 TURK IN
E-posta: tembdelhi@mantraonline.com
Ülke Hırvatistan
Temsilcilik: Zagreb ( Zagrep )
Adres: MASARYKOVA 3/II 10000 ZAGREB
Telefon: ( 385-1 ) 485 52 00
Faks: ( 385-1 ) 485 56 06
Teleks: ***
E-posta: turembzg@zg.tel.hr

Ülke Portekiz
Temsilcilik: Lisbonne ( Lizbon )
Adres: AVENIDA DAS DESCOBERTAS, 22 1400 LISBONNE
Telefon: ( 351-1 ) 301 42 75 - 301 42 76
Faks: ( 351-1 ) 301 79 34
Teleks: (404) 13391 TURKA P
E-posta: turemblisbon@mail.telepac.pt



Ülke İngiltere
Temsilcilik: London ( Londra )
Adres: 43 BELGRAVE SQUARE LONDON SWIX 8 PA
Telefon: (44-207) 393 02 02 (3 lines)-
(44-207) 393 95 52
Faks: (44-207) 393 00 66
Teleks: 884236 TURKEL G
E-posta: turkish.Temsilcilik@virgin.net
Web Site:Welcome to monikersearch.com

Ülke Slovenya Cumhuriyeti
Temsilcilik: Ljubljana ( Lubyana )
Adres: LIVARSKA 4 1000 LJUBLJANA
Telefon: ( 386-61 ) 132 20 12 - 132 41 15
Faks: ( 386-61 ) 132 31 58
Teleks: ***
E-posta: vrturcije@siol.net
Ülke Lüksemburg
Temsilcilik: Luxembourg ( Lüksemburg )
Adres: 20, RUE MARIE-ADELAIDE L-2128 LUXEMBOURG
Telefon: ( 352 ) 44 32 81
Faks: ( 352 ) 44 32 81 34 - 44 32 83 34
Teleks: ***
E-posta: ambturq@pt.lu
Ülke İspanya
Temsilcilik: Madrid ( Madrid )
Adres: CALLE RAFAEL CALVO 18-2 A Y B MADRID 28010
Telefon: ( 34-91 ) 319 80 64 - 319 82 97 - 319 81 11
Faks: ( 34-91 ) 308 66 02
Teleks: ***
E-posta: info@tcmadridbe.org
Web Sİte: Embajada de Turquia
Ülke Filipinler
Temsilcilik: Manila ( Manila )
Adres: 2268 PARISO STREET DASMARINAS VILLAGE
MAKATI-METRO MANILA 1200
Telefon: ( 63-2 ) 887 63 73
Faks: ( 63-2 ) 843 97 02
Teleks: 62572 TUREL PN
E-posta: turemman@info.com.ph
Ülke Meksika
Temsilcilik: Mexico ( Meksiko )
Adres: CLL.Schiller 326- Piso 5 Chapultepec Morales
Telefon: ( 52-5 ) 203 89 84
Faks: ( 52-5 ) 203 86 22
Teleks: (022) 1774495 AMTRME
E-posta: turkem@mail.internet.com
Ülke Belarus
Temsilcilik: Minsk ( Minsk )
Adres: VOLODARSKOGO STR. NO:6 4TH FLOOR
220000 MINSK
Telefon: ( 375-17 ) 227 06 57 - 227 13 83 - 227 14 08
Faks: ( 375-17 ) 227 27 46
Teleks: ( 64 ) 25 28 83 TURKB SU
E-posta: dtmin@comco.belpak.minsk.by
Ülke Somali
Temsilcilik: Mogadishu ( Mogadişu )
Adres: VIA DEGFAR ROAD. Km.6 MOGADISHU
Telefon: (2521) 81 975
Faks: (0900) 784-TURKEL MOG
Teleks: ***
E-posta: ***
Ülke Rusya
Temsilcilik: Moscow ( Moskova )
Adres: 7. ROSTOVSKIY PEREULOK 12 MOSCOW
Telefon: ( 7-095 ) 246 00 09 - 246 00 10 - 246 19 89
Faks: ( 7-095 ) 245 63 48 - 245 65 02
Teleks: ***
E-posta: turemb@dol.ru
Web Site: http://www.turkishline.ru/embassy/
Ülke Oman Sultanlığı
Temsilcilik: Muscat ( Muskat )
Adres: WAY NO:3042 BUILDING NO: 3270 SHATI AL QURUM MUSCAT
Telefon: ( 968 ) 69 70 50 - 69 70 51
Faks: ( 968 ) 69 70 53
Teleks: ( 498 ) 5571 TURK MUSC ON
E-posta: turemmus@gto.net.om
Web Sİte: turkish embassy us citizenship passports at turkishembassymuscat.org
Ülke Kenya
Temsilcilik: Nairobi ( Nayrobi )
Adres: GIGIRI ROAD, (OFF LIMURU ROAD)
Telefon: ( 254-2 ) 52 25 62
Faks: ( 254-2 ) 52 27 78
Teleks: ( 0987 ) 22 346 TURKEL
E-posta: embturk.nairobi@unon.org
Ülke Norveç
Temsilcilik: Oslo ( Oslo )
Adres: HALVDAN SVARTES GATE 5,N-0244 OSLO
Telefon: ( 47 ) 22 44 99 20 - 22 44 99 71 - 22 44 75 26
Faks: ( 47 ) 22 55 62 63
Teleks: ***
E-posta: oslobe@online.no
Ülke Kanada
Temsilcilik: Ottawa ( Ottova )
Adres: 3 CRESCENT ROAD ROCKCLIFFE, ONTARIO KIM ON1 CANADA
Telefon: ( 1-613 ) 748 37 37 - 748 37 20 - 749 07 39
Faks: ( 1-613 ) 789 34 42
Teleks: ***
E-posta: turkish@magma.ca
Ülke Fransa
Temsilcilik: Paris ( Paris )
Adres: 16, Avenue de Lamballe 75016 PARIS
Telefon: ( 33-1 ) 53 92 71 12 - 53 92 71 39 - 42 88 47 54
45 25 02 28
Faks: ( 33-1 ) 45 20 41 91
Teleks: (042) 64 53 26 PARELC F
E-posta: ambtrparis@cie.fr
Ülke Çin Halk Cumhuriyeti
Temsilcilik: Beijing ( Pekin )
Adres: SAN LI TUN DONG WU JIE NO : 9 100600 BEIJING
Telefon: ( 86-10 ) 653 226 50 - 653 227 12
6532 23 47 - 6532 21 84
Faks: (86-10) 653 254 80
Teleks: 210690 TUPEK CN
E-posta: trkelcn@public.bta.net.cn
Ülke Çek Cumhuriyeti
Temsilcilik: Prague ( Prag )
Adres: STRESOVICE PEVNOSTNI 3 162 00 PRAHA 616
Telefon: ( 42-0 ) 243 11 402
Faks: ( 42-0 ) 243 11 279
Teleks: ***
E-posta: prag.be@worldonline.cz
Ülke Güney Afrika Cumhuriyeti
Temsilcilik: Pretoria ( Pretorya )
Adres: 1067 CHURCH STREET HATFIELD 0181PRETORIA
Telefon: ( 27-12 ) 342 60 53 - 54 -55 - 56 -57
Faks: ( 27-12 ) 342 60 52
Teleks: 320126 TUREM
E-posta: pretbe@global.co.za
Ülke Fas
Temsilcilik: Rabat ( Rabat )
Adres: 7, Avenue de Fes RABAT
Telefon: ( 212-3 ) 776 26 05 - 776 26 58
Faks: ( 212-3 ) 766 04 76
Teleks: ( 0407 ) 36164 TURKBEL M
E-posta: amb-tur-rabat@arcnet.net.ma
Ülke Suudi Arabistan
Temsilcilik: Riyadh ( Riyad )
Adres: P.O.BOX : 94390 RIYADH 11693
Telefon: ( 966-1 ) 482 01 01
Faks: ( 966-1 ) 488 78 23
Teleks: 406 206 TREMB SJ
E-posta: turkishembassy@sps.net.sa
Ülke İtalya
Temsilcilik: Rome ( Roma )
Adres: VIA PALESTRO, 28 00185-ROME
Telefon: ( 39-06 ) 494 15 47 - 446 99 32 - 446 99 33
Faks: ( 39-06 ) 494 15 26
Teleks: ***
E-posta: roma.be@galactica.it
Ülke Yemen
Temsilcilik: Sana ( Sana )
Adres: P.O.BOX: 18371 SANA'A
Telefon: ( 967-1 ) 24 13 95
Faks: ( 967-1 ) 24 13 95
Teleks: 3159 TBSANA YE
E-posta: turkbe@y.net.ye

Ülke Şili
Temsilcilik: Santiago ( Santiago )
Adres: MONSENOR SOTERO SANZ 55
EDIFICIO MONTOLIN,OF 71 PROVIDENCIA SANTIAGO
Telefon: ( 56-2 ) 231 89 52 - 232 11 90
Faks: ( 56-2 ) 231 77 62
Teleks: ***
E-posta: ***
Ülke Bosna Hersek Cumhuriyeti
Temsilcilik: Sarajevo ( Saray Bosna )
Adres: HAMDIJE KRESEVLJAKOVICA 5 71000 SARAJEVO
Telefon: ( 387-33 ) 44 52 60
Faks: ( 387-33 ) 47 24 37
Teleks: ***
E-posta: turska@bih.net.ba
Ülke Kore
Temsilcilik: Seoul ( Seul )
Adres: VIVIEN CORPORATION BUILDING, 4TH FLOOR
4-52 SUBINGGO - DONG, YONGSAN - KU SEOUL
Telefon: ( 82-2 ) 794 02 55 - 794 37 78 - 792 50 12
792 50 13
Faks: ( 82-2 ) 797 85 46
Teleks: ( 0801 ) TURKEMBK 26538
E-posta: tcseulbe@kornet.net
Web Site: Welcome to turkey Homepage: Find it all on turkey.kofa.org
Ülke Singapur
Temsilcilik: Singapore ( Singapur )
Adres: 20-B NASSIM ROAD SINGAPORE 258397
Telefon: ( 65 ) 732 92 11 - 732 76 46 - 732 92 12
Faks: ( 65 ) 738 17 86
Teleks: ***
E-posta: turksin@cyberway.com.sg
Ülke Makedonya Cumhuriyeti
Temsilcilik: Skopje ( Üsküp )
Adres: UL. SLAVEY PLANINA-B B, 91000 SKOPJE
Telefon: ( 389-91 ) 11 32 70 - 11 21 73
Faks: ( 389-91 ) 11 70 24
Teleks: (0597) 51620
E-posta: turkish@mol.com.mk
Ülke Bulgaristan
Temsilcilik: Sofia ( Sofya )
Adres: BOULEVARD VASIL LEVSKI NO:80 1000 SOFIA
Telefon: ( 359-2 ) 980 22 70 - 987 14 64 - 987 29 84
Faks: ( 359-2 ) 981 93 58
Teleks: ( 067 ) 23026 TURKEL BG
E-posta: turkel@techno-link.com
Ülke İsveç
Temsilcilik: Stockholm ( Stokholm )
Adres: DAG HAMMARSKJÖLDS VAG 20
115 27 STOCKHOLM
Telefon: ( 46-8 ) 23 08 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45
Faks: ( 46-8 ) 663 55 14 - 662 80 23
Teleks: 54-17439 TURKEY S
E-posta: turkbe@turkemb.se
Ülke Suriye
Temsilcilik: Damas ( Şam )
Adres: CHARE Z~AD BEN AB~ SOUF~AN 56-58 B.P. 3738 DAMAS
Telefon: ( 963-11 ) 333 14 11 - 33 13 70 - 333 42 53
Faks: ( 963-11 ) 333 92 43
Teleks: 413086 ŞAMBE SY
E-posta: ***
Ülke İran
Temsilcilik: Tehran ( Tahran )
Adres: AVE. FERDOWSI, NO: 314 P.O.BOX 11365-8758
Telefon: ( 98-21 ) 311 89 97 - 311 52 99 - 311 53 51
30 33 82
Faks: ( 98-21 ) 311 79 28
Teleks: 213670 TSFE - IRAN
E-posta: tctahranbe@safineh.net
Ülke Özbekistan
Temsilcilik: Tashkent ( Taşkent )
Adres: GOGOL KUCESI 87 TASHKENT
Telefon: ( 998-71 ) 133 21 07 - 133 21 04 - 133 79 93
Faks: ( 998-71 ) 136 35 25
Teleks: (64) 116 167 TCTAS SU
E-posta: turemb@uznet.net
Ülke İsrail
Temsilcilik: Tel Aviv ( Tel Aviv )
Adres: 202 HAYARKON ST. P.O.BOX 6491
61064 TEL AVIV
Telefon: ( 972-3 ) 524 11 01 - 524 12 01 - 524 13 01
Faks: ( 972-3 ) 524 13 90
Teleks: ***
E-posta: turqua2@netvision.net.il
Ülke Gürcistan
Temsilcilik: Tiflis ( Tiflis )
Adres: PROSPEKT DAVID AGMASENEBELI NO:61
380002 TIFLIS
Telefon: ( 995-32 ) 95 20 14 -
Faks: ( 995-32 ) 95 18 10
Teleks: (64) 212997 TCTBK SU
E-posta: tiflisbe@yahoo.com
Ülke Arnavutluk
Temsilcilik: Tirane ( Tiran )
Adres: RRUGA E KAVAJES NO:31 TIRANE
Telefon: ( 355-4 ) 233 399
Faks: ( 355-4 ) 232 719
Teleks: ***
E-posta: turkemb@adanet.com.al
Ülke Japonya
Temsilcilik: Tokyo ( Tokyo )
Adres: 33-6,2 CHOME JINGUMAE SHIBUYA-KU TOKYO
Telefon: ( 81-3 ) 34 70 51 31 - 2 - 3 - 4 - 5
Faks: ( 81-3 ) 34 70 53 80
Teleks: ***
E-posta:tokyobe@turkey.or.jp
Web Site: http://www.turkey.or.jp/
Ülke Libya
Temsilcilik: Tripoli ( Trablus )
Adres: SHARA ZAVIYA DAHMANI P.O.BOX : 947 TRIPOLI
Telefon: ( 218-21 ) 360 15 60-61
Faks: ( 218-21 ) 333 76 86
Teleks: 20765 TURKEL LY
E-posta: tctrablusbe@mfa.gov.tr
Ülke Tunus
Temsilcilik: Tunis ( Tunus )
Adres: 30, AVENUE D'AFRIQUE P.O.BOX:134
EL MENZAH V-TUNIS
Telefon: ( 216-1 ) 75 06 68 - 76 73 18 - 76 79 63
76 60 49
Faks: ( 216-1 ) 76 70 45
Teleks: ***
E-posta: tunus.be@planet.tn
Ülke Moğolistan
Temsilcilik: Ulaanbaatar ( Ulan Batur )
Adres: ENKHTAIVNY STREET 5 ULAANBAATAR
Telefon: ( 976-1 ) 311 200 - 329 545
Faks: ( 976-1 ) 313 992
Teleks: ***
E-posta: Turkemb@mongol.net
Ülke Italya
Temsilcilik: Vatikan ( Vatikan )
Adres: VIA LOVANIO 24/1 00198 ROMA
Telefon: ( 00 39-06 ) 854 91 66 - 855 04 54
Faks: ( 00 39-06 ) 854 39 86
Teleks: ***
E-posta: vatibe@ats.it
Ülke Litvanya
Temsilcilik: Vilnius ( Vilnus )
Adres: DIDZIOJI 37, VILNIUS 2001
Telefon: ( 370-2 ) 22 33 80 - 22 28 87
Faks: ( 370-2 ) 22 32 77
Teleks: ***
E-posta: turemvil@eunet.lt
Ülke Polonya
Temsilcilik: Warsaw ( Varşova )
Adres: UL. MALCZEWSKIEGO 32. MOKOTOW
02-622 WARSAW
Telefon: ( 48-22 ) 646 43 21 - 22 - 23 - 24 - 25
Faks: ( 48-22 ) 646 37 57 - 646 45 38
Teleks: ***
E-posta: turkemb@it.com.pl
Ülke ABD
Temsilcilik: Washington D.C ( Washington )
Adres: 2525 MASSACHUSETTS AVENUE,N.W.
WASHINGTON, D.C 20008
Telefon:
Kons.Şb: (1-202) 612 67 00 (10 HAT)
(1-202) 612 67 40-41
Faks: ( 1-202 ) 659 07 44
Teleks: 023-248415,248484 TURK UR.
E-posta: turkish@erols.com
Web Site: Turkish Embassy.org - Republic of Turkey
Ülke Yeni Zellanda
Temsilcilik: Wellington ( Wellington )
Adres: 15-17 MURPHY STREET LEVEL 8 WELLINGTON
Telefon: ( 64-4 ) 472 12 90 - 472 12 92
Faks: ( 64-4 ) 472 12 77
Teleks: ***
E-posta: TURKEM@xtra.co.nz
Ülke Avusturya
Temsilcilik: Wien ( Viyana )
Adres: PRINZ EUGEN STR. 40
1040 WIEN
Telefon: ( 43-1 ) 505 73 38 - 505 04 27 - 504 12 85
505 40 81
Faks: ( 43-1 ) 505 36 60
Teleks: 047 131927 TURSE A
E-posta: tuerkischebotschaft@chello.at
Ülke Hindistan
Temsilcilik: New Delhi ( Yeni Delhi )
Adres: 50-N, NYAYA MARG, CHANAKYAPURI
NEW DELHI - 110021
Telefon: ( 91-11 ) 688 90 53 - 410 19 21 - 688 90 54
Faks: ( 91-11 ) 688 14 09
Teleks: ( 31 ) 72408 TURK IN
E-posta: tembdelhi@mantraonline.com
Ülke Hırvatistan
Temsilcilik: Zagreb ( Zagrep )
Adres: MASARYKOVA 3/II 10000 ZAGREB
Telefon: ( 385-1 ) 485 52 00
Faks: ( 385-1 ) 485 56 06
Teleks: ***
E-posta: turembzg@zg.tel.hr

Türkiye'deki elçilikler.

Afganistan İslam Cumhuriyeti Büyükelçiliği
The Islamic State of Afghanistan

Adres: Cinnah Cad.No:88 Çankaya - Ankara
Telefon: ( 312 ) 438 11 21
Faks: ( 312 ) 438 77 45

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Federal Republic of Germany

Adres: Atatürk Bulvarı No:114 Kavaklıdere - Ankara
Telefon: ( 312 ) 426 54 65 - 67
Faks: ( 312 ) 426 69 59
Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği
United States of America

Adres: Atatürk Bulvarı No.110 Kavaklıdere - Ankara
Telefon: ( 312 ) 468 61 10
Faks: ( 312 ) 467 00 19
Arjantin Cumhuriyeti
Argentina Republic

Adres: Uğur Mumcu Cad. 60/4 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 20 61 - 62
Faks: ( 312 ) 446 20 63
Arnavutluk Cumhuriyeti Büyükelçiliği
Republic of Albania

Adres: Ebuziya Tevfik Sok. 17 Çankaya - Ankara
Telefon: ( 312 ) 441 61 03
Faks: ( 312 ) 441 61 04
Avustralya Büyükelçiliği
Australia

Adres: Nenehatun Caddesi No.83 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 11 80-87
Faks: ( 312 ) 446 11 88
Avusturya Cumhuriyeti Büyükelçiliği
Republic of Austria

Adres: Atatürk Bulvarı No.189 Kavaklıdere - Ankara
Telefon: ( 312 ) 419 04 31
Faks: ( 312 ) 418 94 54
Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği
Azerbaijani Republic

Adres: Cemal Nadir Sok. No.20 Çankaya - Ankara
Telefon: ( 312 ) 441 26 20 - 22
Faks: ( 312 ) 441 26 00
Bangladeş Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the People's Republic of Bangladesh

Adres: Cinnah Cad. No. 78/7-10 Çankaya Ankara
Telefon: ( 312 ) 439 27 50 - 51
Faks: ( 312 ) 439 24 08
Belarus Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Republic of Belarus

Adres: Han Sokak No: 13/1-2 G.O.P.- Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 30 42
Faks: ( 312 ) 446 01 50
Belçika Krallığı Büyükelçiliği
the Kingdom of Belgium

Adres: Mahatma Gandi Cad. No:55 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 82 47 - 50
Faks: ( 312 ) 446 82 51
Birleşik Arap Emirlikleri
the United Arab Emirates

Adres: Reşit Galip Cad. Şairler Sok. No:28 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 447 68 61-62
Faks: ( 312 ) 447 55 45
Bosna Hersek Büyükelçiliği
Bosnia and Herzegovina

Adres: Mahatma Gandi Cad.91/8-9 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 40 90
Faks: ( 312 ) 446 62 28
Brezilya Federatif Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Federative Republic of Brazil

Adres: İran Cad. No.47/1-3 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 468 53 20 - 22
Faks: ( 312 ) 468 53 24
Bulgaristan Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Republic of Bulgaria

Adres: Atatürk Bulvarı No.124 Kavaklıdere - Ankara
Telefon: ( 312 ) 467 19 48 - 467 20 71
Faks: ( 312 ) 467 25 74
Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı
the United Kingdom of Britain and Northern Ireland

Adres: Şehit Ersan Cad. 46/A Çankaya - Ankara
Telefon: ( 312 ) 468 62 30 - 42 , 468 66 43 - 468 01 13
Faks: ( 312 ) 468 32 14
Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the People's Democratic Republic of Algeria

Adres: Şehit Ersan Caddesi No.42 Çankaya - Ankara
Telefon: ( 312 ) 468 77 19, 428 80 37
Faks: ( 312 ) 468 76 19
Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği
Czech Republic

Adres: Uğur Mumcu Cad. No: 100/3 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 12 44 - 446 48 04
Faks: ( 312 ) 446 12 45
Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the People's Republic of China

Adres: Gölgeli Sokak No.34 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 436 06 28
Faks: ( 312 ) 446 42 48
Danimarka Krallığı Büyükelçiliği
the Kingdom of Denmark

Adres: Kırlangıç Sokak No.42 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 468 77 60
Faks: ( 312 ) 468 45 59
Endonezya Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Republic of Indonesia

Büyükelçi : Jacky Djumantar WAHYU
Adres:
Abdullah Cevdet Sok. No.10 Çankaya- Ankara
Telefon: ( 312 ) 438 21 90
Faks: ( 312 ) 438 21 93
Fas Krallığı Büyükelçiliği
the Kingdom of Morocco

Adres: Rabat Sok. No:11 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 437 60 20 - 21
Faks: ( 312 ) 447 14 05
Filipinler Büyükelçiliği
the Republic of Philippines

I.Adres: Mahatma Gandi Cad.No:56 G.O.P - Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 58 31 - 447 02 44
Faks: ( 312 ) 446 57 33

II.Adres: Filistin Sok. No:45 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 436 08 23 - 447 08 44
Faks: ( 312 ) 437 78 01
Finlandiya Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Republic of Finland

Adres: Kader Sokak No: 44 G.O.P.- Ankara
Telefon: ( 312 ) 426 19 30 - 426 49 64 - 426 56 85 - 426 59 21
Faks: ( 312 ) 468 00 72
Fransa Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the French Republic

Adres: Paris Caddesi No.70 Kavaklıdere - Ankara
Telefon: ( 312 ) 468 11 54 - 59
Faks: ( 312 ) 467 94 34
Güney Afrika Cumhuriyeti
the Republic of South Africa

Adres: Filistin Sok. No:27 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 40 56 - 446 36 26
Faks: ( 312 ) 446 64 34
Gürcistan Büyükelçiliği
Georgia

Adres: Abdullah Cevdet Sok. No:15 Çankaya - Ankara
Telefon: ( 312 ) 442 65 08 - 09
Faks: ( 312 ) 442 15 10 - 07
Hırvatistan Büyükelçiliği
the Republic of Croatia

Adres: Kelebek Sok. No.15/A G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 94 60 - 446 08 31
Faks: ( 312 ) 436 62 12
Hindistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği
Georgia

Adres: Cinnah Caddesi No.77/A Çankaya - Ankara
Telefon: ( 312 ) 438 21 95 - 98
Faks: ( 312 ) 440 34 29
Hollanda Krallığı Büyükelçiliği
the Kingdom of the Netherlands

Adres: Uğur Mumcu Cad. No.16 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 04 70
Faks: ( 312 ) 446 33 58
Irak Büyükelçiliği
the Republic of Iraq

Adres: Turan Emeksiz Sok. No:11 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 468 74 21 - 22
Faks: ( 312 ) 468 48 32
İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Islamic Republic of Iran

Adres: Tahran Cad. No:10 Kavaklıdere - Ankara
Telefon: ( 312 ) 468 28 20
Faks: ( 312 ) 468 28 23
İrlanda Büyükelçiliği
Ireland

Adres: Uğur Mumcu Cad. No:88 MNG Binası B Blok Kat 3
G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 61 72
Faks: ( 312 ) 446 80 61
İspanya Krallığı Büyükelçiliği
the Kingdom of Spain

Adres: Abdullah Cevdet Sok. No:8 Çankaya - Ankara
Telefon: ( 312 ) 438 03 92/4 - 440 21 69 - 440 17 96
Faks: ( 312 ) 439 51 70
İsrail Büyükelçiliği
Israel

Adres: Mahatma Gandi Cad. No:85 G.O.P. - Ankara
Telefon : ( 312 ) 446 36 05 - 446 45 84
Faks : ( 312 ) 426 15 33
İsveç Krallığı Büyükelçiliği
the Kingdom of Sweden

Adres: Katip Çelebi Sok. No:7 Kavaklıdere - Ankara
Telefon: ( 312 ) 468 02 54 - 466 45 58
Faks: ( 312 ) 468 50 20
İsviçre Konfederasyonu Büyükelçiliği
the Swiss Confederation

Adres: Atatürk Bulvarı No:247 Kavaklıdere - Ankara
Telefon: ( 312 ) 467 55 55 - 6
Faks: ( 312 ) 467 11 99
İtalya Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Italian Republic

Adres: Atatürk Bulvarı No:118 Kavaklıdere - Ankara
Telefon: ( 312 ) 426 54 60 - 3
Faks: ( 312 ) 426 58 00
Japonya Büyükelçiliği
Japan
Büyükelçi : Shiego TAKENAKA

Adres: Reşit Galip Cad. No: 81 G.O.P.- Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 05 00
Faks: ( 312 ) 437 25 04 - 437 18 12
Kanada Büyükelçiliği
Canada

Adres: Nene Hatun Cad. No:75 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 436 12 75
Faks: ( 312 ) 446 44 37
Katar Devleti Büyükelçiliği
the State of Qatar

Adres: Karaca Sok. No: 19 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 441 13 64 - 6
Faks: ( 312 ) 441 15 44
Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Republic of Kazakhstan

Adres: Ebuziya Tevfik Sok. No:6 Çankaya - Ankara
Telefon: ( 312 ) 441 23 01 - 2
Faks: ( 312 ) 441 23 03

Kırgızistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Kyrgyz Republic

Adres: Çayhane Sok. No: 24 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 84 08 - 09
Faks: ( 312 ) 446 84 13
Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Republic of Korea

Adres: Alaçam Sok. No:5 Çankaya - Ankara
Telefon: ( 312 ) 468 48 22 - 3
Faks: ( 312 ) 468 22 79
Kuveyt Büyükelçiliği
the State of Kuwait

Adres: Reşit Galip Cad. Kelebek Sok.No:110 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 445 05 76 - 80
Faks: ( 312 ) 446 68 39 - 437 97 07
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Turkish Republic of Northern Cyprus

Adres: Rabat Sok. No:20 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 29 20 - 446 01 85 - 446 10 36
Faks: ( 312 ) 446 52 38
Küba Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Republic of Cuba

Adres: Komşu Sok. 7/2 Çankaya - Ankara
Telefon: ( 312 ) 439 41 10 - 439 53 62
Faks: ( 312 ) 441 40 07
Libya Arap Halk Sosyalist Cemahiriyesi Halk Bürosu
the Socialist People's Libyan Arab Jamahiriya

Adres: Cinnah Cad. No:60 Çankaya - Ankara
Telefon: ( 312 ) 438 11 10 - 14
Faks: ( 312 ) 440 38 62
Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Republic of Lithuania

Adres: Mahatma Gandi Cad.17/8-9 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 447 07 66
Faks: ( 312 ) 447 06 63
Lübnan Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Lebanese Republic

Adres: Kızkulesi Sok. No:44 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 74 85 - 8
Faks: ( 312 ) 446 10 23
Macaristan Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Republic of Hungary

Adres: Sancak Mahallesi 1.Cad. No:30 Yıldız - Ankara
Telefon: ( 312 ) 442 22 73
Faks: ( 312 ) 441 50 49
Makedonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Republic of Macedonia

Adres: Filistin Sok. No:30/2 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 92 04 - 05
Faks: ( 312 ) 446 92 06
Malezya Büyükelçiliği
Malaysia

Adres: Mahatma Gandi Cad. No:58 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 35 47 - 48
Faks: ( 312 ) 446 41 30
Meksika Büyükelçiliği
the United Mexican States

Adres: Reşit Galip Cad. Rabat Sok. No:16 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 03 35 - 6, 446 06 30
Faks: ( 312 ) 446 25 21
Mısır Arap Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Arab Republic of Egypt

Adres: Atatürk Bulvarı No:126 Kavaklıdere - Ankara
Telefon: ( 312 ) 426 10 26 - 468 22 40
Faks: ( 312 ) 427 00 99
Moğolistan Büyükelçiliği
Mongolia

Adres: Koza Sok. No:109 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 79 77
Faks: ( 312 ) 446 77 91
Moldova Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Republic of Moldova

Adres: Kaptanpaşa Sok. No:49 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 55 27
Faks: ( 312 ) 446 58 16
Nijerya Büyükelçiliği
Adres: Koza Sok. No: 30 G.O.P. - Ankara
Telefon: (312) 442 08 10 - 442 03 78
Faks: (312) 441 88 16
Norveç Krallığı Büyükelçiliği
the Kingdoom of Norway

Adres: Kelebek Sok. No:18 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 447 86 90
Faks: ( 312 ) 447 86 94
Oman Sultanlığı Büyükelçiliği
the Sultanate of Oman

Büyükelçi : Mohammed Hamed Al-WOHAIBI
Adres: Mahatma Gandi Cad. No:63 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 447 06 30 - 31
Faks: ( 312 ) 447 06 32
Özbekistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Republic of Uzbekistan

Adres: Willy Brand Sok.No:13 Çankaya - Ankara
Telefon: ( 312 ) 441 38 71 - 72 , 447 66 73
Faks: ( 312 ) 442 70 58
Pakistan İslam Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Islamic Republic of Pakistan

Adres: İran Cad. No:37 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 427 14 10 - 13
Faks: ( 312 ) 467 10 23
Polonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Republic of Poland

Adres: Atatürk Bulvarı No:241 Kavaklıdere - Ankara
Telefon: ( 312 ) 467 56 19 - 467 33 65
Faks: ( 312 ) 467 89 63
Portekiz Büyükelçiliği
the Portuguese Republic

Adres: Kuleli Sok. No:26 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 18 90 - 91
Faks: ( 312 ) 446 18 92
Romanya Büyükelçiliği
Romania

Adres: Bükreş Sok. No:4 Çankaya - Ankara
Telefon: ( 312 ) 466 37 06 - 427 12 43
Faks: ( 312 ) 427 15 30
Rusya Federasyonu Büyükelçiliği
the Russian Federation

Adres: Karyağdı Sok. No:5 Çankaya - Ankara
Telefon: ( 312 ) 439 21 22 - 440 82 17 - 439 35 18
Faks: ( 312 ) 438 39 52
Slovak Cumhuriyeti Büyükelçiliği
The Slovak Republic

Adres: Atatürk Bulvarı No:245 Kavaklıdere - Ankara
Telefon: ( 312 ) 467 50 75 - 76
Faks: ( 312 ) 468 26 89
Slovenya Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Republic of Slovenia

Adres: Küpe Sok. No:1/3 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 405 60 07 - 8
Faks: ( 312 ) 446 68 87
Sudan Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Republic of Sudan

Adres: Koza Sok. No:51 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 441 38 84 - 441 38 85
Faks: ( 312 ) 441 38 86
Suriye Arap Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Syrian Arap Republic

Adres: Sedat Simavi Sok. No:40 Çankaya - Ankara
Telefon: ( 312 ) 440 96 57 - 58
Faks: ( 312 ) 438 56 09
Suudi Arabistan Krallığı Büyükelçiliği
the Kingdom of Saudi Arabia

Adres: Turan Emeksiz Sok. No:6 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 468 55 40
Faks: ( 312 ) 427 48 86
Şili Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Republic of Chile

Adres: Reşit Galip Cad. İrfanlı Sok.14/1-3 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 447 34 18 - 447 35 82 - 447 36 64
Faks: ( 312 ) 447 47 25
Tacikistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Republic of Tajikistan

Adres: Mahatma Gandi Cad. No:36 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 16 02
Faks: ( 312 ) 446 36 21
Tayland Krallığı Büyükelçiliği
the Kingdom of Thailand

Adres: Çankaya Cad. Kader Sok. No:45/3-4 - Ankara
Telefon: ( 312 ) 467 34 09 - 467 30 59
Faks: ( 312 ) 438 64 74
Tunus Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Republic of Tunusia

Adres: Kuleli Sok. No:12 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 437 78 12 - 437 77 20
Faks: ( 312 ) 437 71 00
Türkmenistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği
Turkmenistan

Adres: Koza Sok. No:28 Çankaya - Ankara
Telefon: ( 312 ) 441 71 22 - 4
Faks: ( 312 ) 441 71 25
Ukrayna Büyükelçiliği
Ukraine

Adres: Cemal Nadir Sok. No:9 Çankaya - Ankara
Telefon: ( 312 ) 439 99 73
Faks: ( 312 ) 440 68 15
Haşimi Ürdün Krallığı Büyükelçiliği
the Hashemite Kingdom of Jordon

Adres: Dede Korkut Sok. No:18 Çankaya - Ankara
Telefon: ( 312 ) 440 20 54 - 440 45 94
Faks: ( 312 ) 440 43 27
Vatikan Büyükelçiliği
the Holy See

Adres: Birlik Mah. 3.Cadde No: 37 Çankaya - Ankara
Telefon: ( 312 ) 495 35 14
Faks: ( 312 ) 495 35 40
Venezuella Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Bolivarian Republic of Venezuela

Adres: Cinnah Cad. No:78/2 Çankaya - Ankara
Telefon: ( 312 ) 438 71 35 - 439 31 98
Faks: ( 312 ) 440 66 19
Yemen Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Republic of Yemen

Adres:Fethiye Sok. No:2 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 446 26 37 - 446 31 78
Faks: ( 312 ) 446 17 78
Yeni Zelanda Büyükelçiliği
New Zealand

Adres: İran Cad. No: 13/4 Kavaklıdere - Ankara
Telefon: ( 312 ) 467 90 54 / 56 /58
Faks: ( 312 ) 467 90 13
Yugoslavya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Federal Republic of Yugoslavia

Adres: Paris Cad. No:47 Kavaklıdere - Ankara
Telefon: ( 312 ) 426 02 36 - 426 24 32
Faks: ( 312 ) 427 83 45
Yunanistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği
the Hellenic Republic

Adres: Zia Ür-Rahman Cad. No:9-11 G.O.P. - Ankara
Telefon: ( 312 ) 436 88 60 - 62
Faks: ( 312 ) 446 31 91
Son düzenleyen ELeCtRiC; 24 Ekim 2006 19:09 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
ELeCtRiC - avatarı
ELeCtRiC
Ziyaretçi
24 Ekim 2006       Mesaj #3
ELeCtRiC - avatarı
Ziyaretçi
Türkiye'ye Vize Uygulayan Ülkeler.

I. Umuma Mahsus Pasaport (Normal Pasaport) Sahiplerine
ABD, Afganistan, Almanya, Angola, Antigua-Barbuda, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Belçika, Benin, Beyaz Rusya, Bhutan, Birleşik Arap Emirlikleri, Birmanya Fildişi Sahili (Kotdivuar), Finlandiya, Fransa, Gabon, Gana, Gine Bissau, Gine, (Myaayir, Cibuti, Çad, Çek Cumhuriyeti, Çin Halk Cumhuriyeti, Danimarka, Dominik Cunmar), Botswana, Brezilya, Brunei, Bulgaristan, Burkina Faso, Burundi, Cape-Verde, Cezmhuriyeti, Ekvator Ginesi, Eritre, Ermenistan, Estonya, Etyopya, G.K.R.Y, Guatemala, Guyana, , Gürcistan, Haiti, Hindistan, Hollanda, Honduras, Irak, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Kamboçya, Kamerun, Kanada, Katar, Kiribati, Komor Adaları, Kongo, Kongo Demokratik Cumhuriyeti (Zaire), Kuveyt, Kuzey Kore, Küba, Laos, Lesotho, Letonya, Liberya, Libya, Lichtenstein, Litvanya, Lübnan, Lüksemburg, Macaristan, Madagaskar, Malawi, Mali Cumhuriyeti, Malta, Meksika, Mısır, Moğolistan, Moldova, Moritanya, Mozambik, Namibya, Nauru, Nepal, Nijer, Nijerya, Nikaragua, Norveç, Oman, Orta Afrika Cumhuriyeti, Özbekistan, Pakistan, Panama, Papua_Yeni Gine, Paraguay, Peru, Polonya, Portekiz, Ruanda, Rusya, St. Christopher-Nevis, St. Vincent-Grenadines, Sao Tome-Principe, Senegal, Sierra Leone, Slovak Cumhuriyeti, Slovenya, Somali, Sri Lanka, Sudan, Surinam, Suriye, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tanzanya, Tayvan, Togo, Tonga, Türkmenistan, Uganda, Ukrayna, Ürdün, Vanuatu, Venezuela, Vietnam, Yemen Cumhuriyeti, Yeni Zelanda, Yugoslavya, Yunanistan, Zimbabwe.
II. Resmi (Diplomatik, Hususi ve Hizmet) Pasaport Hamillerine- Yeşil, Kırmızı ve Diplomatik Pasaport Sahiplerine
ABD, Afganistan , Angola, Antigua-Barbuda, Avustralya, Bahreyn, Batı Samoa, Benin, Bhutan, Birleşik Arap Emirlikleri, Birmanya (Myanmar), Botswana, Brunei, Bulgaristan (sadece hususi ve hizmet pasaportu hamilleri vizeye tabidir), Burkina Faso, Burundi, Cape-Verde, Cibuti, Çad, Dominik Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Eritre, Ermenistan, Estonya (sadece hususi ve hizmet pasaportu hamilleri vizeye tabidir), Etyopya, Fildişi Sahili (Kotdivuar), Gabon, Gana, Gine-Bissau, Gine, G.K.R.Y., Guatemala, Guyana, Haiti, Hindistan, Honduras, Irak, İngiltere, İrlanda, İspanya (sadece hususi pasaport hamilleri vizeye tabidir), İsveç (sadece hususi pasaport hamilleri vizeye tabidir), Kamboçya, Kamerun, Kanada, Katar, Komor Adaları, Kongo, Kongo Demokratik Cumhuriyeti (Zaire), Kuveyt, Kuzey Kore, Laos, Lesotho, Letonya (sadece hususi ve hizmet pasaport hamilleri vizeye tabidir), Liberya, Libya, Lübnan, Madagaskar, Malavi, Mali, Meksika (sadece hususi ve hizmet pasaport hamilleri vizeye tabidir ), Moldova (sadece hususi pasaport hamilleri vizeye tabidir), Moritanya, Mozambik, Namibya, Nauru, Nepal, Nijer, Nijerya, Nikaragua, Oman, Orta Afrika Cumhuriyeti, Özbekistan, Panama, Papua-Yeni Gine, Paraguay, Portekiz (sadece hususi ve hizmet pasaport hamilleri vizeye tabidir, Ruanda, Rusya (sadece hususi ve hizmet pasaport hamilleri vizeye tabidir), St.Christopher-Nevis, St.Vincent-Grenadines, Sao Tome-Principe, Senegal, Sierra-Leone, Somali, Sri Lanka, Sudan, Surinam, Suriye, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tanzanya, Tayvan, Togo, Tonga (sadece hususi ve hizmet pasaport hamilleri vizeye tabidir), Uganda, Ürdün, Vanuatu, Vietnam (sadece hususi ve hizmet pasaport hamilleri vizeye tabidir), Yeni Zelanda, Yugoslavya, Yunanistan ( hususi pasaport hamilleri vizeye tabidir), Zimbabwe.

* Vize uygulamalarında gözlenen sürekli değişim nedeniyle, seyahat öncesinde ilgili ülkenin Büyükelçiliği ile temas kurulması tavsiye olunur.




Türkiye'ye Vize Uygulamayan Ülkeler.

I.Umuma mahsus pasaport- Normal pasaport Sahiplerine Andorra, Arjantin, Arnavutluk, Bahama, Barbados, Batı Samoa, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Dominika, Ekvator,El Salvador, Endonezya, Fas, Fiji, Filipinler, Gambia, Grenada, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kore, Hırvatistan, Hong Kong Özel İdare Bölgesi , İran, Jamaika, Japonya, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kolombiya, K.K.T.C.,Kosta Rika, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritius, Monako, Romanya, Santa Lucia, San Marino, Seyşeller, Singapur, Solomon Adaları, Şili, Swaziland, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Vatikan.
II.Resmi (diplomatik, hususi ve hizmet) pasaport hamillerine- Yeşil, Kırmızı ve Diplomatik Pasaport Sahiplerine
Almanya, Andorra, Arjantin, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Bahama, Bangladeş, Barbados, Belçika, Belize, Beyaz Rusya, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Bulgaristan (sadece diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftır), Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin Halk Cumhuriyeti, Danimarka, Dominika, Ekvator,El Salvador, Endonezya, Estonya (sadece diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftır), Fas, Fiji, Filipinler, Finlandiya, Fransa, Gambia, Grenada, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, Hong Kong, İran, İspanya (sadece diplomatik ve hizmet pasaport hamilleri vizeden muaftır), İsrail, İsveç (sadece diplomatik ve hizmet pasaport hamilleri vizeden muaftır), İsviçre, İtalya, İzlanda, Jamaika, Japonya, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kiribati (sadece diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftır), Kolombiya, K.K.T.C., Kosta Rika, Küba, Letonya (sadece diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftır), Lichtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya, Maldivler, Malezya , Malta, Mauritius, Meksika (sadece diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftır), Mısır, Moğolistan, Moldova (sadece diplomatik ve hizmet pasaport hamilleri vizeden muaftır), Monako, Norveç, Pakistan, Peru, Polonya, Portekiz (sadece diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftır), Romanya, Rusya (sadece diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftır), Saint-Lucia, San Marino, Seyşeller, Singapur, Slovak Cumhuriyeti, Slovenya, Solomon Adaları, Swaziland, Şili, Tayland, Tonga (sadece diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftır), Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Türkmenistan, Ukrayna, Uruguay, Vatikan, Venezuela, Vietnam (sadece diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftır), Yemen, Yunanistan (sadece diplomatik ve hizmet pasaport hamilleri vizeden muaftır).


*: İngiltere, Almanya, Avustralya, Yunanistan, havaalanlarından transit geçişlerde de (havaalanından çıkılmasa dahi) vize istemektedir.






Not: Bu bigliler belli bir kaynaktan alınıp, site forumuna ben tarafından "kopyala yapıştır" ile aktarılmıştır. Bu bilgiler günceldir. Konu ile ilgili sorusu olan arkadaşlar, konu içerisinde belirterek yada bana özel mesaj atarak sorularını sorabilirler. Konu içerisinde, daha fazla bilgisi olan arkadaşlardan ricam. Lütfen! Paylaşımdan çekinmeyiniz... Msn Happy Saygılar!
Son düzenleyen ELeCtRiC; 24 Ekim 2006 19:19 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi

Benzer Konular

27 Mayıs 2013 / Misafir Parapsikoloji
24 Mayıs 2008 / Gabriella Meslekler
20 Ekim 2015 / Kral_Aslan X-Sözlük
23 Kasım 2009 / Ziyaretçi Soru-Cevap