Arama

2008 İlkbahar - Yaz Kadın Modası

Güncelleme: 22 Kasım 2011 Gösterim: 172.026 Cevap: 4
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
27 Mart 2008       Mesaj #1
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
2008 Ilkbahar-Yaz Moda Trendleri


Sponsorlu Bağlantılar
Moda renkler ne olacak?
Önümüzdeki sezon kadınlar, yine soft renkli, tülden elbiselerle çok hafif olacak.. Mavi, pembe ve yeşilin en soft halleri ile renklenen tül ve özel kumaşlardan hazırlanan sezon kıyafetleri, kadınların daha dikkat çekici olmasını sağlayacak. Bazı tasarımcıların canlı renklerden hala vazgeçemedikleri de gözden kaçmıyor. Kırmızı, sarı, yeşil ve mavinin canlı tonları ile hazırlanan elbise, bluz ve etekler, zaman zaman beyaz renkli etek, bluz ile tamamlanıyor. Yeni sezonda siyah ve beyaz desenli kıyafetleri sık sık görebileceksiniz.

Altın ve gümüş moda mı?
New York Moda Hafta2sında sunulan tasarımlarda altın ve gümüş rengin etkisini giderek hafiflettiği, tasarımcıların bu iki popüler rengi daha az kullandığı gözleniyor. Yani gelecek yaz altın ve güçük renkli kıyafet ve aksesuarlarınızı daha az kullanacaksınız. Parlak altın sarısının yerini hardal sarısı alırken, parlak gümüş renk siyah, beyaz ya da füme olarak karşımıza çıkıyor.

Miniler hala moda olacak
Mini elbiseler, mini şortlar gelecek yaz yine moda.. Tek parça mini elbiseler ya da askılı hafif bluzla giyilebilen mini şortlardan tasarımcılar yine vazgeçememiş. Mini etek giyme cesaretini gösteremeyen bayanları unutmayan modacılar, diz boyunda, çiçekli, geometrik desenli ya da sade etek ve elbiseler desenli ve çiçekli.. Yeni sezon cepken tarzı, yarım kollu ince hırkalar çok moda olacak. Yazlık kolsuz elbiseler, elbiseye uygun daha koyu bir tonda kısa kollu ince hırkalarla tamamlanıyor.

Abiye elbise modası nasıl?
Özel davetlerde Hollywood yıldızlarını kıskandıracak güzellikteki elbizeler sizi daha uzun ve zayıf gösterecek. neden mi? Gelecek yaz abiyeleri topuklara kadar uzun ve tüllerle bezenmiş. Kadınları çok uzun ve çok hafif hissettirecek elbiseler, pembe, mor, yeşilin en soft renklerde sunuluyor. Straplez modellerden çok tek ya da çift askı kullanılmış.

İşte moda...
Çalışan kadınlar yeni sezonda yine çok şık olacak. Boyundan bağlamalı, kolsuz bluzlar ince yazlık bir ceket, etek takımı ya da pantolonla tamamlanıyor. İş kadınının resmi rengi bu yaz gri, füme tonları.. Etekler düz ve diz boyunda.. Pantolonlar ise, artık düşük bel değil.. Bel kemeeri daha kalın, çift düğmeli pantolonlarda yüksek bel modeli hakim.

moda0062a
Ayakkabılar...
Ayakkabılarda orta ve yüksek topuklar yine moda olacak. İnce ve kalın şeritli modelleri yeni sezon kıyafetlerle rahatlıkla kullanabileceksiniz.

Akseuarlar...
Aksesuar seçenekleri her geçen gün genişliyor. Hızlı iletişim ve paylaşımın yaşandığı bu dönemde farklı kültürlerin özelliklerini taşıyan takılar moda.. Bunların başında hint kültürüne ait takılar geliyor. Bunun yanı sıra gündelik yaşamınızda giyeceğiniz yazlık gömleklerinizi kıravat ile hareketlendirebileceksiniz. Mini ya da diz boyu eteklerinizin üzerine geniş kemerler takarak daha farklı bir tarz yakalayabileceksiniz. Çantalar konusunda şanlı olabilirisiniz. Hem minik hem de büyük çantalar 2008 İlkbahar Yaz sezonunda yine moda.

Saçlar ve makyaj...
Saçlarınızı şimdiden uzatmaya başlayın. Bu yaz saçlar uzun, dalgalı ya da düz şekilli olacak.. Makyaj ise elbiselerle uyumlu ve çok hafif.. Makyajdaki pırıltı yerini daha sade tonlara bırakıyor.

2008 Modası ve Renkleri
İşte 2008 yılının dikkat çeken trendleri

Geometrik desenler
Romantik küçük çiçek desenleri yerini geometrik desenlere bıraktı. Bej, krem, taba gibi natürel toprak renklerini parlak renklerle canlandıran tasarımcılar, geometrik desenlerini bluzlar, etekler, elbiselerde kullanmış.

Canlı renkler
Floresan renkler hayatımıza girdi ve ilkbahar/yaz sezonunda da yine çok moda. Limon sarısı, fosforlu pembe gibi canlı renkler giymeye hazırlıklı olun. Natürel renklerle birlikte aksesuarda da kullanılan bu renkler sıcak yaz havasını şimdiden yansıtıyor.

Renk blokları
moda0062b
Pardesüler, elbiseler ve eteklerde kalın çizgili renk blokları moda tasarımcıların yeni sezon için tasarımlarında dikkat çekiyor. Gri, siyah gibi renkleri yine canlı renkler kullanarak üçüncü bir renk farklı kılıyor.

Yüksek bel
Artık düşük belli pantolonları kaldırmanın zamanı. 1970'lerin etkilerini gördüğümüz defilelerde göğüs altında biten yüksek bel kesim, sadece pantolonlarda değil, şortlar ve eteklerde de çok kullanılmış. Denim, koton ya da gabardin kumaşlarda kullanılan yüksek bel kesimler yeni sezon için hâkimiyetini ilan ediyor.

Lüks materyaller
Moda tasarımcıları koleksiyonlarında kaşmir, ipek, keten gibi malzemeleri kullanarak kendimizi daha da iyi hissetmemizi sağlayacak. Şehirli feminen kadın, rahat kesimlerle ilkbahar/yaz sezonuna damgasını vuracak.

Kaynak: ivillage.mynet.com
Son düzenleyen Efulim; 22 Kasım 2011 13:34 Sebep: Sayfa düzeni.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
5 Mayıs 2008       Mesaj #2
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Stilinizi yaza uyarlayın!

Sponsorlu Bağlantılar



2008 yaz sezonunda gardırobunuzda mutlaka bulunması gereken parçaları sizin için derledik. Yaz stilinizi oluşturmadan önce, mutlaka bu önerileri okuyun.

1. Binici tarzı: Sezonun önemli detaylarından biri olan ve tasarımcıların kullanmaktan zevk aldıkları krokodil, bu kez canlı renklere bürünüyor. Kemerler, çantalar hatta binici botları krokodille
şık aksesuarlara dönüşüyor.

2. Dekolte: Sezonda öne çıkan blazer ceketler, elbise üzerine bile giyilebiliyor. Tenlerinizin ışıltısını coşkulu bir şekilde göstermenin yolu ise, dekoltelerinizden geçiyor.

3
Aksesuar: Başta Prada'nın sezonda akılları baştan alan renkli süet saatleri olmak üzere ünlü markaların bu zamana odaklı aksesuarları bizi geçmişe götürüyor.

4. Büyük çanta: Büyük boy çantalar yaza güneşli bir güncellemeyle merhaba diyor. Son birkaç yıldır
çok sevdiğimiz, içlerine dünyayı sığdırdığımız bavul çantalar, kusursuz modelleriyle yeni sezonda yine hepimizi 12'den vuruyor.

5. Çizgi ve rakam: Zigzag, enine, boyuna? Çizgiler ve rakamlar sadece tişörtlerde karşımıza çıkmıyor. Elbiseler, montlar ve parlak kısa ceketler bize takım ruhunu hissettiriyor.

6. Yıldız: 80'lerin disko günlerini hatırlatan yıldız desenleri her yerde? Sezonun arzulanan bu motifi, aklınıza gelebilecek her detayda kendini gösterebiliyor.

7. Kontrast: Sezonun en romantik ikilisi tül ve şifon. Asla bir araya gelmez dediğimiz yumuşak dokularıyla tamamen tezat madalyonlu kemerler ya da devasa metal perçinlerle
mükemmel bir uyum içinde.

8. Keskin omuzlar: Tasarımcılar savaşçı ruhlu Amazonlar'a yaz sezonunda yeniden ruh katıyor. Omuzlar 2008'de yeniden keskileşiyor.

9. Bilezik: İşte takı sezonu diye buna denir. Ahşap, plastik, mika, metal, demir, bakır, gümüş, altın? Şimdi bilezikleri çoğaltıp üst üste takmak çok moda. İsterseniz parmaklarınızı da yüzüklerle donatmak serbest.

10. Topuk: Çok ince topluklar sezonun öne çıkan formu. Ama onlardan daha öte sanatsal, mimari ve sıra dışı topuklar 2008 yazında botları, silettoları ve sandaletleri bambaşka formlara sokuyor.

11. Rengi kaçmış jeanler: Gardrobunuzda geçmiş yıllardan kalmış ve giyilmekten yıpranmış jean pantolonlarınız varsa, sakın ola ki atmayın. Markaların özellikle solmuş
görüntü verdiği modeller, yaz günlerinin en ilgi çeken parçaları.

12. Logo mania: Geçmiş dönemlerin devasa marka ve logoları, bu yaz yeniden canlanıyor. Tasarımcılar kendilerine ait logoları bluzlarda, eteklerde hatta ayakkabılarda gözümüze sokmaktan kaçınmıyor.

13.Yaz çorapları: Yaz günü çorap giyilir mi demeyin. Sezonun en dikkay çekici trendi birbirinden çarpıcı renkleriyle özellikle sandaletler ve silettolarla hip bir tarz oluşturuyor.

14. Gözlük: Bu yaz hem ultra büyük gözlükler hem de daha küçük ve sıra dışı modeller revaçta. İsterseniz, siz de gözlüklerinizin boyunu biraz küçültebilirsiniz. Kedigözlerini andıran 30'ların küçük çerçeveleri tarzınıza şık bir hava katacaktır.

15. Altın: Ne tasarımcılar hayal gücünü kullanmaktan ne de biz onunla yaşamaktan bıktık. Metalik renkler hala hüküm sürmeye devam ediyor.

16. Klasik & modern: Gardırobunuzdaki klasik bir cekete nasıl trendy bir hava verebilirsiniz? Tabii ki onu cool bir hale sokarak; kollarını dirseğinize kadar kıvırın ve içine dilediğiniz bluzu giyerek şıklaştırın.

17. Hippi: Kolej yıllarınızın görüntüsünü modern ve şık bir görünüme taşıyın. Nasıl mı? Eşarpları boncuklarla ve pastel renk elbiselerle kullanarak tabii ki.

18. Romantik: Geçmiş yılların en asil kumaşı sezonda gizemli bir seksapele bürünüyor. Kıyafetlerdeki en küçük dantel ayrıntı bile ona romantizm katmaya yetiyor. En kötü ihtimalle jüpon ya da dantel çorapları deneyebilirsiniz.

19. Uzun etek: Diz altında şık bir etek ölçülü bir şıklık kazandırır. Bileklerinize kadar gelen eteğinizi, bilekten bağlanan sandalet tipi ayakkabılarla tamamlayabilirsiniz. Ama daha da uzun boya da hayır demiyoruz bu yaz.

20. Fular: Klasik bir fuları takmak için yeni yöntemler bulun. Çünkü bu sezon hiç olmadığı kadar moda

Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 13:41
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
24 Nisan 2009       Mesaj #3
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Kendi kotunu kendin yırt

2008 İlkbahar - Yaz Kadın Modası

Bir zamanlar çok moda olan yırtık kotlar yine çok moda. Özellikle marka olan kotlar oldukça pahalı. Evdeki kotlarından bazılarını kendin yırtarak hem modayı takip edebilir, hem de tasarruf edebilirsin

İşte sana gerekenler
*Bir kot
*Makas
*Zımpara kağıdı
*Çamaşır suyu
Hata yapmaktan korkuyorsan önce nereleri keseceğini kalemle işaretlemende fayda var.

* Pantolonun diz ve bacakların üst kısmını zımparala, kumaşın ters yönüne doğru da bu işlemi yap, sonuçtan memnun kalıncaya kadar işlemi tekrarla. Bir süre sonra kumaş incelmeye ve delinmeye başlayacaktır. İstediğin boyutta bir delik açılıncaya kadar devam et. Eğer kotunun sadece eskimiş bir görünüm almasını istiyorsan delinmesini beklemeden bu şekilde de kullanabilirsin.
* Zımpara kağıdı yerine, makas ya da kağıt açacağı ile (Hatta kalın bir iğne de olabilir), kotun dilediğin yerinden iplikler çıkartabilir ve delikleri bu yöntemle açabilirsin. Çıkan beyaz iplikleri kesme, bunlar kot yıkandıkça kendiliğinden şekil alacak ve düşecektir.
* Kotu makasla doğrudan kesmeye kalkma. Ama sert bir darbe almış görünümü vermek için makas ya da delici bir alet ile kotunda büyük bir delik açabilirsin (Yırtık değil).
* Kotun farklı bölgelerinde irili ufaklı yapacağın değişikliklerden sonra, gözüne hoş geldiği noktada işlemi bırak. Yoksa kot giyilmez bir hal alabilir. Deliklerin, yırtıkların ve aşınmaların toplam sayısı en fazla 7-8 adet olmalıdır.
* Eskimiş bir görünüm vermek için bu işlemleri tamamladıktan sonra az miktarda çamaşır suyu katılmış bir kova suyun içinde kotunu bir süre beklet. Kotu sadece çamaşır suyu bulunan bir kovaya koyma az miktarda çamaşır suyu bulunan su dolu bir kovaya koy. Aksi taktirde o kotu atmak zorunda kalırsın.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Haziran 2009       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
2009 Yaz Modası

Füme tonları ve beyaz, bu yazın öne çıkan renkleri.


Kısa sevenlere müjde: Bu yaz boylar kısalıyor ve mini minicik şortlar, geçen yıl diz boyu elbiselere kaptırdığı hâkimiyetini geri kazanıyor. İşte 2009 yaz modasından örnekler.....

Yaz alışverişi için henüz erken diyenlerdenseniz, size tavsiyemiz bir kez daha düşünmeniz... Çünkü markalar 2009 yaz koleksiyonlarını çoktan hazırladılar, hatta 2010 kışını bile neredeyse tamamladılar. Bu yaz da her yaz olduğu gibi beyaz başrolde olacak. Şık ama bir o kadar da sade kıyafetlerin ön planda olduğu 2009 yazına ise miniler ve çiçek desenleri damgasını vuracak.

Birçok marka arka arkaya düzenlediği defilelerle yaz koleksiyonlarını görücüye çıkardı. İtalyan Moda Markası United Colors of Benetton da bunlardan biri.

Minimalist çizgisiyle dikkat çeken marka, fast food giyime karşı oluşuyla fark yaratıyor. Her yıl onlarca koleksiyon hazırlamak yerine, az ama öz kıyafetlerle tüketicinin karşısına çıkan markanın yaz koleksiyonunda miniler ve pastel renkler ön planda. Daha çok yıllara meydan okuyan klasik kesimleri, düz tişörtleri ve rengârenk kaşmir kazaklarıyla akıllarda yer eden marka, 2009 yazında zincirlerini kırmış ve çok daha iddialı bir koleksiyon hazırlamış.

BOYLAR KISALIYOR

Geçtiğimiz yıl etek boylarında dize kadar uzamıştı ve seksilik, yerini bohemliğe ve romantikliğe bırakmıştı. Bu yaz ise hem uzun hem de kısa sevenler birlikte sevinecek gibi gözüküyor. Çünkü uzun, bol pantolonlar kadar mini şortlar da ön plana çıkıyor. Benetton markası, koleksiyonunu hazırlarken Güney Fransa sahillerinden etkilenmiş. Beyaz ve mavi en çok kullanılan renkler. Onun dışında 2009'un eğlenceli bir yıl olacağını düşünen marka, kabarık mini eteklere de yer vermiş.

Koleksiyonda 50'lerin, beyaza yakın tonlardaki mini elbiseleri dikkat çekiyor.
Çiçek desenli şifon etekleri ise kısa ceketler tamamlıyor. Örgü elbiseler ve sırtı açık örgülü bluzlar da bu yaz ön plana çıkan spor ama seksi başka bir detay.
Benetton'un bir diğer markası olan Sisley de örgülü üstlere ağırlık vermiş.

STRAPLES VE ÇİÇEK DESENLER

Yazın en çok kullanılan kesimlerinden straples, bu yaz farklı formlarda karşımıza çıkacak. Koleksiyonunda'da straples kesimlere de ağırlık veren Benetton, mavi, pembe çiçek desenli straples bluzlar ön plana çıkıyor. Küresel ısınma, modada da bir süredir hâkimiyetini hissettiriyordu.
Çevreci hareketleri ile dikkat çeken Benetton da birçok diğer marka gibi 'doğa' temasından etkilenmiş. Kısacası doğanın temel renkleri yeşil ve kahve tonları ile çiçek desenleri bu yaz da sık sık karşımıza çıkacak.

PARLAK KABANLAR ÇOK MODA

Bu yaz kısa şortlarla kombinlenen yağmurluklar da ön planda. "Yazın da kaban mı olurmuş!" demeyin. Çünkü 2009 yazında olacak. Özellikle parlak yağmurluklar, anoraklar ve kabanlar sık sık karşımıza çıkacak. Mini şort üzerine giyilen gömleği, hırka yerine parlak yağmurluklarla tamamlayabilirsiniz. Tabii yağmurluk dışında da seçenekleriniz var.
Kısa deri ceketler, süet trençkotlar da serin yaz akşamlarında kurtarıcı rolünü üstlenecek.

Gömlek yerine süveter
Gömlek modası yine devam ediyor. Ancak dileyenler gömlek yerine, ince süveterler giyebilir. Üç düğmeli blazer ceketler ise 2009 erkek yaz modasının olmazsa olmazı. Jean üzerine blazer ceketler davetlerde bile sık sık karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Çöl tonları ve askeri renklerin dikkat çektiği yaz sezonunda, rahatına düşkün erkekler için bol dökümlü kıyafetler de unutulmamış.

Kollar şişiyor
Kışın başlayan sofistike, balon kollu gömlekler, yazın da karşımıza çıkıyor. Bu kış balon kollu bir gömlek aldıysanız, size tavsiyemiz onu yazın da kullanmanız olacaktır.
Balon kollu gömlekleri, süveterlerle kombinleyebilirsiniz.
Böylece spor bir hale gelecektir.

Zıtlık modası
Benetton grubunun bir diğer markası Sisley ise 2009 Yaz koleksiyonunda tangodan esinlenmiş. Klasiklerin dışında; toz pembe, kakao ve koyu mavi renkler ön plana çıkıyor. Bu yazın gözdelerinden vücudu saran kıyafetler, incecik ipeksi kumaşlar ve streçler, kotonlar markanın dikkat çeken ürünleri. Zıtlıklar ve karmaşa da bu yaz sık sık karşımıza çıkacak olan bir başka tema. Mini ve maksi boyların dışında, dar ve geniş kesimler, parlak ve mat kumaşlar aynı ürünlerde bir arada kullanılıyor. Toprak tonları, sade renkler ve geometrik şekiller, parlak turuncu ve mor renklerle eşleştirilerek kıyafetlere özel bir çekicilik katıyor.
Dökümlü ve rahat kesimlerin yer aldığı sezonda sade şıklık ön plana çıkıyor. Beyaz, gümüş, zümrüt yeşili ve metalik renklerin hakim olduğu koleksiyonda; kadınlar için uçuşan elbiseler, şifon üstler, pantolonlar ve süveterler; erkekler için ise ince çizgili gömlekler ve süveterlerle giyilen pamuklu ve keten takım elbiseler öneriliyor.
Son düzenleyen Efulim; 22 Kasım 2011 13:49 Sebep: Sayfa düzeni.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
26 Haziran 2009       Mesaj #5
nünü - avatarı
Ziyaretçi
42 (+) Şıklığı


Havalar iyice güzelleşti. Herkes minicik şortlarını, ince askılılarını ve dapdar tişörtlerini üzerine geçirip caddelerde fink atmaya başladı ve siz fazla kilolarınız yüzünden halen daha kış aylarının her tarafı örten kıyafetlerinde mahsur mu kaldınız? Hiç üzülmeyin bayanlar! Moda dünyası kilolu bayanları da düşünerek bir şeyler tasarladı elbet. Eğer fazla kilolarınıza rağmen giyecek bir şeyler bulmak için can atıyorsanız sizin için seçtiklerimize bir göz atın

Marks&Spencer'den her rengini büyük bedenlere kadar bulabileceğiniz bu atletler yazın sıcak günlerinde kurtarıcınız olacak. Diz altı kapriler ile beraber giyebileceğiniz bu sportif atletlerin üzerine dilerseniz, bol, uzun, kısa kollu gömlekler giyerek ofiste de kullanabilirsiniz.
Mutluluğun bedeni yok sloganı ile yola çıkan ve tasarımlarını her türlü büyük bedene sahip olan bayanların şık olması için geliştiren Faik Sönmez'in tasarımları ile bu yaz şık olmak elinizde. Büyük bedenlerinden dolayı şikâyet eden bayanların mutluluk durağı haline gelmiş mağazalarında modaya ve trendlere uygun her türlü ürüne sahip olan Faik Sönmez 2009 ilkbahar-yaz kreasyonu ile de Türk kadınlarının 1 numaralı tercihi haline gelmiş bir marka
Yaz sezonunda da modası devam eden tunikleri kilolu olduğunu düşündüğünüz bölgeleri saklamak için rahatlıkla giyebilirsiniz. Yerine göre altına giyeceğiniz bir jean ve topuklu ayakkabı ile oldukça şık durabilecek bu tuniği Faik Sönmez mağazalarından 79 TL vererek edinebilirsiniz.
Son düzenleyen Efulim; 22 Kasım 2011 13:54 Sebep: Sayfa düzeni.

Benzer Konular

6 Aralık 2008 / HerHangiBiri Taslak Konular
27 Temmuz 2012 / Efulim Taslak Konular
14 Haziran 2010 / tokiohotel Taslak Konular
22 Ocak 2013 / Efulim Taslak Konular
18 Mart 2014 / _Yağmur_ Taslak Konular