Arama

2014 İlkbahar - Yaz Kadın Modası

Güncelleme: 26 Mart 2016 Gösterim: 2.314 Cevap: 1
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
18 Mart 2014       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
2014 İlkbahar / Yaz Trendleri
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar



2014 İlkbahar / Yaz sezonunda hangi parçaların trend listesine gireceğini yazdık. Bakalım, bu sezon neler giyeceğiz?

Metalik etki:

2014 İlkbahar / Yaz sezonunda ışıl ışıl parlamaya hazır mısınız? Önümüzdeki sezonun en göze çarpan trendlerinden biri olan metalik renkler, kıyafetten aksesuara her yerde karşımıza çıkacak.

Göz kamaştırıcı pileler:
Pileli etekler, lise yıllarımızdan beri dolabımızın ayrılmaz parçası olmuştur. Ancak pileler, bu sezon yalnızca etekle sınırlı kalmıyor, elbise ve tuniklerde de karşımıza çıkıyor.



Crop Top üstler
Crop Top üstler yani göbeği açık bluzlar, geçtiğimiz yaz sezonunda popülerliğini zirveye taşımıştı. New York Moda Haftası'nda gerçekleşen defilelerde yeniden karşılaştığımız Crop Top'lar, 2014 İlkbaharında da bizimle olacağının sinyallerini verdi.

Boyfriend gömlekler:
Erkek arkadaşınızın gömleklerini ele geçirme vakti geldi! Çünkü bu sezon, bol bol boyfriend gömlekler giyeceğiz. 2014 İlkbaharında bizi karşılayacak olan rahat kesim gömlekler, dar kesim pantolonlar ve jeanlerle harika bir uyum yakalayacak.

Renkli desenler:
İlkbahar / Yaz sezonu demek, renklerin hayatımıza yeniden girmesi demek! Karanlık kış günlerinin ardından güzelleşen havalarla birlikte gardıroplarımıza da renk geliyor. Özellikle bu sezon renkli desenler ve çiçek figürleriyle donatılmış kıyafetler giyeceğiz.




Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 16:21
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
18 Mart 2014       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
2014 İlkbahar Yaz Moda Trendleri
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Öyle ki, zamanın hızına meydan okumaya çalışırken insanlar, modacılar evrenin saatini hızlıca akıtmak peşindeler. Bu gün bizde, onlara uyup ezeli ve ebedi döngüsünü değiştiremediğimiz tabiatın ve evrenin sonbaharına, kışına kızmak, karına yağmuruna öfkelenmek yerine, dışardaki soğuğu unutup, 2014 trendleri ile içimize yeni bir bahar heyecanı serpiştirelim nedersiniz?

Kulaklarımızda, kuş sesleriyle kurulmuş ilahi orkestranın musikisi, içimizi kıpır kıpırheyecanlarla dolduralım, güneşin pırıltısını saçlarımıza yansıtalım, umutlarımızı uçurtma yapıp rüzgarla yükseklere uçalım ve kışı geçip bahara erişelim, hayal dünyamızda bahar yağmurları ile kederleri, öfkeleri, nefretleri, yıkayalım. Şu kısacık zaman diliminde de olsa, hayalimizdeki baharın coşkusunu; göz dolduran rengarenk, desen desen, içimizi kıpır kıpır eden yeni sezon modası ile yaşayalım.

İşte bu halet-i ruhiye sizleri de sardı ise bakalım 2014 İlkbahar-Yaz sezonunda neler bizi heyecanlandıracak ve dolabımı yenilememin zamanı geldi dedirtecek.

221113 edman

Geride bıraktığımız New York, Londra, Milano ve Paris Moda Haftalarından sonra defilelere bakarsak önümüzdeki İlkbahar- Yaz sezonunda neler giyeceğimiz az çok netleşti sayılır. Etkisini devam ettiren yarım üstler (Crop Top), sanatsal, geometrik ve çiçek desenleri, 3D süsleme detayları, püsküller, sporda giymeye alışık olduğumuz parçalar “ hiç bu kadar kadınsı olmamıştı “ dedirtecek kadar şık spor kıyafetler, her türlü formda etekler ve bol paça pantolonları sayabiliriz. Özellikle kabile yaşamından esinlenmiş motifler ve çizgeleringelecek ilkbahar ve yaz dönemine damgasını vuracağı ise şimdiden aşikar görünüyor. Tüm bunlarla beraber, 90’ların etkileri sezonunda birçok koleksiyonda kendini hissettirmeye devam ediyor. Ancak önümüzdeki yaz 90’ların meşhur dağınık, hırpani ve umursamaz “ Grunge “ stilinden ziyade, oldukça basit kalıplara sahip elbiseleri, süslemeden arındırılmış, bunun yerine heykelsi kalıpları ve dikiş kalitesi ile ön plana çıkan “ Minimalist ” akım, tasarımcılara ilham kaynağı olmuş.Aslına bakarsanız 2014 yaz trendleri geçmişe yolculuk yapmak isteyenler için harika detaylarla dolu. 40’lı ve 50’li yılların pastel tonları, ışıltılı süslemeleri ile elegant zarif şıklığını, 70’lerin diz altı etekleri ve tayyörleri ile yeniden yorumlanmış romantik kadınını bulabileceğiniz, zaman içinde zamanı yaşatan, sözün kısası büyük bir trend zenginliği içindeki yeni bir moda sezonu bizleri bekliyor diyebiliriz.

221113 edman2

Püskül

Moda trendleri gelip geçse de her zaman yüzünü geçmişe dönük yaşadığı hepimizin malumu; 1920'lerin esintisini taşıyan püsküllerin Great Gatsby filminin de etkisiyle 2013 yaz sezonunda altın çağlarından birini yaşadığını biliyoruz. Bikini, elbise, ayakkabı, çanta, bluz ve hatta aksesuarlarda da sık sık görmeye başladığımız püsküller 2014 ilkbahar-yaz koleksiyonlarında en çok dikkat çeken trendlerden. Ama bu kez çok daha romantik ve modern hatta kimi zaman işlemelerle bir sanat eseri havasında. Rodarte, AnnaSui, MarcJacobs, JillSandler, EmilioPucci, CalvinKlein, Philip Limkoleksiyonlarında moda severleri büyüleyen püsküller baharının neşesine neşe katarken sokakları da adeta dans pistine dönüştürecek gibi görünüyor.

221113 edman23

Kısa Üstler (Crop Top)

1980’lerde Madonna’nın Luck Star klibinde giydiği kısa bluz Moda Dünyası’nı etkisi altına alsada, hatta kısa üstler 90’lı yıllarda tekrar gündeme gelse de, hiç birininetkisi 2013 ilkbaharı ile başlayan Crop Top çılgınlığı gibi olmadı. Öyle görülüyor ki adeta moda da bir devrim yaratan göbeği açıkta bırakan kısa üstler nam-ı diğer adı ile “Crop Top” 2014 baharında da etkisini artırarak toplu hanımların korkulu rüyası olarak yine vitrinlerdeki baş köşeyi kapacak. İllaki bu çılgınlığa ayak uydurup CropTop'lardan edinmek gibi bir niyetiniz varsa size naçizane tavsiyem, öncelikle kısa üstlerle bütün mideyi göstermek gibi bir zorunluluğunuz olmadığını bilmeniz; aşırı kısa olmayan bir tişört, gömlek veya büstiyer seçip, yüksek bel etek ya da pantolonla kombinleyebilirsiniz. Biraz gözüken karın bence tamamen açık bir mideden çok daha çekici olacaktır. Üstelik bu sayede sixpack sahibi olmanıza da gerek kalmayacak.

221113 edman24

3D Çiçek Ve Süslemeler

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte günlük hayatımıza giren bir kavram olan 3D; bir resmin yada görüntünün, derinliğinin, genişliğinin ve yüksekliğinin olması halidir diye tarif edilebilir. Tahmin edersiniz ki Moda Dünya’sının da bu yeni kavram ile tanışması çok uzun sürmedi. İlk kez 2010 yılında Hollandalı tasarımcı Iris Van Harpen’ın kullanıldığı 3D baskılarla başlayan, sonrasında Madonna, Lady Gaga gibi ünlüler için MichealSchmidt’in hazırladığı sıra dışı kıyafetler, ThierryMuglerkoleksiyonları ve bu sene de Moda Haftalarındaki tasarımlar ile iyiden iyiye hayatımıza girmeye hazırlanan 3D, belli ki bundan sonra ki sezonlarda da moda sektöründe yepyeni ufuklar açacak. Deri ceketlerde, pantolonlarda, elbiselerde kristallerle, çiçeklerle, origami katlamalar ile yakalanan bu üç boyutlu yükseltilmiş görünümün basit siluetlere bile bir anda lüks bir dokunuş eklediği inkar edilmez bir gerçek.

221113 edman25

Çiçek Desenli Baskılar

Yine ve yeniden; tüm canlılığı, romantizmi ve tazeliği ile çiçek desenleri sezon trendlerinin baş rolünde. Nefes kesen nakışlar, baskılar ve dokumalarla; güller, haşhaşlar, kamelyalar ve daha yüzlerce çiçek doğanın bahçelerini, şehre taşıma telaşında olacak, önümüzdeki bahar koleksiyonlarında.Sade ve tek renkli olanlardan büyük çiçek kolajlarına, fotoğraflardan,gerçek üstü görüntülerine, suluboya baskılardan, çiçeklerin iç yapılarına kadar akıl almaz bir yelpazede sunulan çiçek desenlerini, bu yıl yine büyük bir patlama yapan 3D yani üç boyutlu olarak da sık sıkgöreceğiz. Dilerseniz beni benden alan çiçek desenlerinin en muhteşem örneklerini; BCBG MaxAzria , PrabalGurung , JeremyLaing , Stella McCartney , MiuMiu , Hermés , Elie Saab , AntonioMarras , Emporio Armani , Cavalli , ChristopherKane , Versace , Albertakoleksiyonlarında daha detaylı inceleyebilirsiniz.

221113 edman26

Kabile ( Kadın Avcılar )

Zaten bir kaç sezondur Kızılderililerden, Afrika desenlerinden ilham alan, agresif kabile kültürünün boncuklu, tüylü ve kaleydoskopiktasarımlarınıve renklerini iyiden iyiye benimseyen Moda Dünyası,Valentino’nun göz alıcı etnik baskıları, grafik, geometrik desenli Alexander McQueentasarımları, Dolce&Gabbana ve Etro’nun muhteşem şal desenleri ve para baskıları ile yönünü iyiden etnik ve kabile trendine çevirmiş görünüyor, tabi daha yaratıcı ve yenilikçi fikirlerle. 2014 yazında Amazon ormanlarından, Afrikalı kabilelere, Papua Yeni Gine yerlilerinden, dünyanın diğer bölgelerindeki kabilelere kadar tüm kültürleri kucaklayan bu trend, muhteşem renk ve desenleri kendine has stili ile doğanın ve kültürlerin bir sanat olarak modaya taşınması görevini üstlenerek büyük bir hayranlık uyandırıyor.

221113 edman27

Sanatsal Baskılar

Daha hümanist bir yaklaşım doğrultusunda, gerçek sanat eserleri 2014 ilkbahar-yaz podyumlarını adeta bir müzeye çevirdi desek abartmışolmayız. Tanınmışözgün sanat eserleri, resimleri hatta lithography yani (taşbaskı) eserleri modacılaratasarımlarında ilham kaynağıolmuş ve iyi bilinen çalışmalar elbise, mont ve üstler üzerine büyük bir ustalıklaaktarılmış. Kenzo’nun Blue Marine Vakfı ile işbirliği yaparak, aşırı avlanma hakkında farkındalık yaratmak için balık şekilleri ile dekore ettiğiokyanus esintili suluboya benzeri baskıları, Chanel ‘in özgün çalışmalardan ilham aldığıbol renkli fırça darbeli elbiseleri, Celine’nin renkli bir geziyi anlatan 1930 İtalya’sındaçekilmişresimler ve Brassaigraffiti’lerinide kullandığı enerjik tasarımları, ElieSaab’in renkli bahçeleri ve doğa esintileri,Prada’nin lüks parçalar üzerindeyansıttığı sokak sanatı eserleri ve Jean Charles de Castelbajac’in tam anlamı ile bir tuvale dönüştürdüğü elbiselerinebakılırsa, belli ki gelecek yaz, sanat eserleri dolaplarımızı istila edecek.

221113 edman28

Bol Paça Pantolon

Özellikle bariz bir şekilde terziliğin ön plana çıktığı önümüzdeki bahar sezonunda, bol dökümlü pantolonlar Skinny(dar) ve Jean pantolonların yerini alacak gibi görünüyor. Akıcı kumaşlar ve yazlık tonlar ile hazırlanmış “Palazzo” yani bol pantolonlar şimdiden, zarif ve kadınsı havaları, geniş paçaları ve hafif kumaşları ile sıcak yaz günlerinin kurtarıcısı olmaya geliyor.

221113 edman29

Metalik Pırıltılar

İlkbahar ve yaz pek çok tasarımcı için “shine on” yani parlaklık zamanı olarak düşünülebilir. Gökkuşağının tüm renklerinin saten ve pullu boncuklu metalik işlemeler ile podyumlara taşındığı parlak brokarların, ışıltılılamelerin, cazibeli bronzların ve çarpıcı altın ve gümüşnakışlarınkalın ince her türdekumaşta ve formda şekillendiği yine pırılpırıl bir bahara açacağızkapılarımızı.

221113 edman291

Düz Kesim Elbise

Hangi kıyafet bir iç çamaşırından daha kadınsı olabilir ki? Hemen hemen hiç bir şey. Kadının doğal güzelliği ile birleşen yumuşacık kumaşları ile “slip dress” adi verilen bu sade kesim elbiseleri; Mark Badgley şubat 1994'te ilk defa tasarlandığında acaba sonsuza kadar yaşayacağını tahmin edebilmiş miydi dersiniz?1995 yılında Kate Moss’un CostumeInstitute Gala için giyindiği CalvinKlein imzalı beyaz elbisesi ile hafızalara kazınan bu form
2014 baharın da maksi, mini formları ile saten, metalik ve ekose kumaşları ve romantik dantel süslemeleri ile neyse ki, geri döndü. Ve görünen o ki, her zamankinden çok daha da iddialı.

221113 edman292

Etek

Doğrusu kadınlığı vurgulamanın en önemli simgelerinden biri olan etek için; fırfırlı, volanlı, asimetrik,peplum, pileli, maksi, diz boyu hatta minisi ile 2014 yazının tüm koleksiyonlarında en göze çarpan parça oldu diyebiliriz. Çiçek, hayvan derisi, geometrik, puantiye baskılardan pano desenlerine, pul, payet, boncuk işlemelerinden, tül, dantel, saten, ekoselere hatta deriye kadar her türlü formda, kumaşta, desende ve tarzda etek bulabilmenin mümkün olacağı bir sezon bizleri bekliyor anlayacağınız.

221113 edman293

Delikli kumaşlar

Son sezonlarda dünya çapında büyük bir ticari başarıya sahip olan yılların vazgeçilmezi dantel, 2014 baharında tahtını “perforated” adı verilen, delikli dokumalara, lazer ile inceltme yapılarak desen oluşturulmuş kesiklere bırakacak gibi görünüyor.Ayrıca bir kaç sezondur devam eden ve “ mesh ” adı verilen delikli örgü kumaşlar bu sezonda yine modanın içinde varlığını devam ettirse de daha çok, delmeler yada yakmalar ile çiçek, geometrik yada şal deseni oluşturulmuşderi ya da deri benzeri kumaşlar sezona hakim olacak. Hele de tüller yada şifonlarla birleştiğinde bu trend hiç şüphesiz seksiliğinize seksilik katacak. Dilerseniz trendin en güzel örneklerini BurberryProrsum, VivienneWestwood, Balmain, Chloe, ChristopherKane, Louis Vuitton ve Dolce&Gabbana 2014 ilkbahar –yaz koleksiyonlarında bulabilirsiniz.

221113 edman294

Bahar Pardesüleri

Yeni formları, çarpıcı renkleri, leoparlı, çiçekli desenleri, farklı süsleme detayları ve beklenmedik kumaşları ile taze ve modern bir havaya bürünmüş klasik pardesülerbahar aylarınabüyük bir tat katmak için geliyor. ÖzellikleBurberryProrsum’un baharlık;ham yün, angora, kaşmir ve angoraliflerinin karışımından oluşan kaşgora (cashgora) kumaşlarından hazırlanmış astarsız, düşük omuzlu, salaş, büyük yama cepli, temiz ve sade çizgilere sahip pardesüleri ile gelecek sezon da hepimizi baştan çıkarmaya hazırlanıyor desek yeridir. Ayrica JasonWu, Michael Kors, Donna Karan, AntonioMarras, ve SalvatoreFerragamo’nunkoleksiyonlarındaki parçalarda gerçekten görülmeye değer.

221113 edman295

Kelime oyunları

En iyi örneklerini DKNY, RebeccaMinkoff, ChristianDior, Louis Vuitton, Jean-Charles de Castelbajac, Moschino, Alexander Wang, Céline, ChristopherKane, Erdem, Kenzo ve Undercover’da görebileceğimiz bu genç eğilim; kullanılan marka isimleri, markaların iletmek istediği çevre eğitimine yönelikbazımesajları yada okunaklı metin baskıları içinde farklı kelime oyunları ve felsefeler barındıranhavası ile dolu dizgin geliyor. Belliki modacılar kelime oyunlarını t-shirt ve penyelerden çıkarıptüm giysi formlarıyla eşlemek niyetindeler.

221113 edman296

Plise ve pile

ChristianDior, IssyMiyake, ProenzaShouler, HaiderAckermann, Givenchy, CalvinKlein, Alexander Wang, Celine gibi daha bir çok usta modacının koleksiyonlarının baş rolünde yer alan plise gerçekten, 2014 yaz trendlerine damgasını vurmuş durumda.Aslında pili ve plise deyince akla ilk gelen kolej talebelerinin etekleri olsa da, plise etek ve elbiseler bu sene bambaşka kumaşları, sıcacık tonları, uçuş uçuş, tiril tiril şık, zarif hatta ideali yeni formları ile giyenleri mest edecek, görenleri ise baştan çıkaracak. Özellikle bel kemerinden incecik başlayıp etek ucuna doğru açılan güneş plise yani “Plisoley“ ise kadınsı olduğu kadar eğlenceli havası ile enerjik yaz günlerinizin ve gecelerinizin vaz geçilmezi olamaya hazırlanıyor.

Tuba Edman / T&E Trend Tracker


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

26 Haziran 2009 / Sedef 21 Taslak Konular
6 Aralık 2008 / HerHangiBiri Taslak Konular
27 Temmuz 2012 / Efulim Taslak Konular
14 Haziran 2010 / tokiohotel Taslak Konular
22 Ocak 2013 / Efulim Taslak Konular