Arama

Bitkilerle Kanserden Korunma Yolları

Güncelleme: 9 Nisan 2011 Gösterim: 31.874 Cevap: 3
Pasakli_Prenses - avatarı
Pasakli_Prenses
Ziyaretçi
2 Mayıs 2008       Mesaj #1
Pasakli_Prenses - avatarı
Ziyaretçi
İlaç gibi besinler

Sponsorlu Bağlantılar

Kolon kanserine deve dikeni sütü

'Kolon kanserlerine gelince, kolon kanseri yapan nedir? Bir kere kabızlık en önemli faktör. Onun için bağırsaklarımızı muhakka yumuşak tutalım. Kırmızı etten kaçalım. Mesela dandelion denilen bir bir madde vardır. Türkiye'de henüz yok . Sonra taysıl dediğimiz deve dikeninin sütünden elde edilen bir madde vardır ki aşağı yukarı 30-40 yıldır Alman tıbbında 3-4 bin senedir dünya tıbbında vardır karaciğer kanserini korur. Kolon kanseri riski olanların günde bir gram calsium 100 mg aspirin alması lazım. Hasta olanların ise yoğurt yemesi lazım sürekli olarak. '

Sucuk, salam ve sosisten sakının

'Beyaz un, beyaz şeker, konserve, sucuk, salam, sosis, hazır meyve suları, margarin; bunlar genellikle kanserojen maddelerdir. Soya yağı ve keten tohumu meme kanseri olan ve sektörleri pozitif olan hastalara vermeyin. Ancak soya yağı, soya sütü, keten tohumu çocuğumuz küçük ve kansere meyili varsa o zaman korur. Bakın ne kadar çelişkili.'

Kanser olan süt içmesin

'Büyüme hormonu sütle de vücuda geçiyor. Bu sütü çocuklar için söylemiyorum kanserli hastalara verdiğimiz zaman kanserde insülin seviyesini yani kanserojen maddeyi de yükseltiyor. Kanser hastaları neler yapmalı? Bir kere kilo almamalılar. Spor yapmalılar. Yağlı gıdalardan kaçmalılar. Hormonlu gıdalar almalılar. Doğum kontrol hapı da almalılar. '

Doğum kontrol hapına dikkat!

'Kadınlar eğer memesinde fibrokist, ailesinde kanser varsa menopoza girdiği zaman kesinlikle hormon almamalı ve muhakkak çok sık meme kontrolleri yaptırmalı. Doğum kontrol hapını bir seneden fazla kullanmayın. Bir sene dinlenin. Çünkü over (yumurtalık) kanserini korur meme kanserini artırır.'

Yoğurdu evinizde yapın, keçi peyniri yiyin. Cevizi de unutmayın!

'Yoğurdun üzerindeki yeşil su mideye zararlıdır. Brokoli, karnabahar, lahana, kırmızı lahana, kıvırcık salata, semiz otu, kırmızı turp salatası, kereviz, yeşil kabak ama bunlar mevsiminde yiyeceksiniz, turfanda değil... Ayrıca bunlar kemoterapi esnasında yenmeli. En makbul gıda, en ucuz gıdadır. Şimdi soğan ve sarımsağa gelelim. Ceviz çok faydalı, günde 4-5 acıbadem yenmeli. Kavrulmamış kayısı çekirdeğini 5 taneden fazla yemeyin, içinde bir madde vardır 15 tane yerseniz diger tarafa gidersiniz. 3 kara üzüm, kara erik, kara kayısı ama tazesini yiyeceksiniz. Kışın ise güneşte kurumuş gül kurusu makbuldur. Yoğurdu evde yapacaksınız. Katkısız olacak. Probiyotikten yapın ve soğuk sütün içine atın. Keçi peyniri ve çökelek de çok faydalıdır, özellikle karaciğer kanserine...

Süte bir bardak limon dökün, kesilsin ve içinde kalan peynirimsi kısmı dökün, suyunudan bardak bardak için... Şile Ağva ve Kilyos'ta kendiniz toplayın böğürtlenleri. Kendisini yerseniz elledit asit var böğürtlenin hem yaprağında hem meyvesinde, hem kökünde. Ama meyvesi bir ay sürdüğü için yaprağını veriyoruz. Böğürtleni bu mevsimde yani simdi alın toplayın, bunun şurubunu yapın. Çorba kaşığıyla, kolon kanserine büyük şifadır.

Kırmızı et olarak kuzu yiyin

'Genelilkle beyaz eti tavsiye ediyoruz. Balık tavuk hindi ve arkasından haftada bir kez kırmızı et veriyoruz. Ama lütfen kırmızı ette kuzu etini tercih ediniz. Çünkü genellikle zavallı kuzular hiçbir şekilde zehirlenmemiştir. Niye kırmızı et zararlı diyoruz. bakın hayvanlar genellikle otluyorlar. Etraftan inteksit (zehirlenmiş) dediğimiz otları yiyorlar o da doğrudan doğruya adalesine gidiyor Ayrıca biz bunlara growth factors yani büyüme hormonu veriyoruz. Bir de kırmızı etin öz yapısında kansorejen madde var. Zavallı kuzunun daha otlamadan gırtlağını kesiyoruz. Ne hormon veriyoruz ne bir şey'

Kız çocuklarınıza asla turfanda yedirmeyin

'20 yaşına kadar bu diyet yapılırsa yüzde 60 kurtulur. 20 yaşından sonra ise yüzde 20 korur. En çok kadınlarda görülen meme kanseri; kız çocuklarını hormonal beslenmelerden uzak tutmak lazım. Tüm gıdalarımızda hormon var. 15 Eylül'den 1 Ekim'e kadar domatesinizi salçanızı yapın. Sakın turfanda yemeyin. Karnabahar varken brokoli yemeyin. Brüksel lahanası değil, oturun 400 liralık lahana yiyin. Lahana brokoli semizotu karnabahar meme kanserinin en büyük düşmanları. 12 yaşında erken bluğ, meme kanseri için çok önemli bir potansiyeldir, meme kanserini arttırır. Haftada 3 kez yada daha fazla fast-food yiyen gençlerde beyin kanseri enf kanseri ve kan kanseri 3 kat fazladır. Haftada 1 kere yesinler.

En faydalısı kanola yağı

'Fındık yağı, kanola yağı, zeytin yağını tavsiye ediyorum. Kanola yağı dünyada çok yaygın Türkiye'ye de yeni girdi ve en ucuz en kaliteli bitki yağıdır. Kanola ve zeytin yağı, keten tohumu ve soya yağı vermeliyiz çocuklara. Kadınlara kansere yakalanmadan önce vermeliyiz ama kadın kansere yakalandıysa bunları vermeyiniz çünkü kanseri azdırır. İlk başta korur sonra azdırır. Kemoterapide trombosit düşürdüğü iddia edilir. Isırgan yaprağı ısırgan kökünün çayı prostat kanserine faydalıdır Yeşil çay prostat, meme, kolon ve mide kanserlerine karşı korur ancak iki kupa içeceksiniz. Şöyle birleştiriyorum hastalarıma; bir yeşil çay iki böğürtlen yaprağı üç limon kabuğu dört ısırgan yaprağını karıştırın.


Genellikle yeşille beslenmek gerekir. Brokoli, karnabahar, beyaz lahana, kırmızı lahana, kıvırcık salata, semizotu, kırmızı turp salatası ve yeşil kabak gibi besinler. Bunlar genelde ön planda tutulacak gıdalar olmalı. Mesela nar suyunun kanseri küçülttüğünü gösteren hayvan deneyleri var. Havuç çok önemli bir besin. Bunun yanı sıra çekirdeğiyle beraber bol miktarda kara üzüm, çilek ve çilek grupları tüketilmeli. Yeşil çay hem kanserden koruyor hem de kanser tedavisi esnasında tümörü küçültüyor. Genellikle yeşile dönen, kırmızı etten kaçan, yağdan kaçan bir diyet uygulamak gerek. Beyaz un ve şekerden kaçmak gerek. Margarinden korunmak gerek. Hazır gıdalardan konservelerden, sucuk, salam, sosis gibi gıdalardan, hazır meyve sularından kaçmak gerek.


Sarımsak ve soğan…

Kuarsetin maddesi soğan ve sarımsakta bol miktarda vardır. Kanser öncesinde, tedavisi esnasında ve sonrasında çok etkilidir. Sarımsak çok faydalıdır. Hem enfeksiyonlara karşı korur, hem de yapılan çalışmalar sarımsağın mide kanserinden, bağırsak kanserinden, yemek borusu kanserinden ve akciğer kanserinden koruduğunu göstermiştir.

Acı biberin bazı türleri kansere sebep olabildiği söyleniyor?

Acı biberin, immün (bağışıklık) sistemini güçlendirdiği ve hayvan deneylerinde tümörlü farelerin tümörlerini küçülttüğü görülmüştür. Ama bu taze acı biber, arnavut biberi. Güneydoğu’da sıklıkla kullanılan kuru acı biber aflatoksin içerir ve bu madde karaciğer kanserine sebep olur.

Pasakli_Prenses - avatarı
Pasakli_Prenses
Ziyaretçi
2 Mayıs 2008       Mesaj #2
Pasakli_Prenses - avatarı
Ziyaretçi
Kansere Karşı Yemeniz Gerekenler
Kansere karşı korunmak için nasıl beslenmeliyiz? Neleri yemeliyiz?Gökkuşağının 7 rengi var. Hepsinden gıda alalım ama en çok kırmızıyı sevelim. Kiraz, karpuz, çilek, kara üzüm, vişne, elma, domates... Bunlar kansere karşı korur...Kanser tedavisi denilince Türkiye'de akla ilk gelen isimlerden biri olan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çapa Onkoloji Merkezi Direktörü Prof.Dr.Erkan Topuz, 10 yıldır, kanser tedavisinde alternatif ve tamamlayıcı yöntemler üzerinde çalışıyor. Tüm bitkilerin kanser türleriyle mücadelede faydası olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erkan Topuz, kanserle mücadelede hastanın inanç ve sevgi dünyasının da büyük bir rolü olduğuna dikkat çekiyor. Dr. Topuz son dönemde, kadınlar arasında artış gösteren akciğer kanseri vakalarını dikkat çekici buluyor. Dr. Topuz'un sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle: * Son 5 yılda Türkiye'de kansere yakalanma oranı yüzde 60 arttı. Yılda 18 bin kişi akciğer kanserine yakalanıyor. Bu tırmanış neden?Dünyada her yıl 10 milyon insan kansere yakalanıyor. Kanser tedavisi açısından bakılırsa dünyanın belki en pahalı hastalığı. Dünyada her 30 saniyede bir hasta akciğer kanserinden ölüyor. Karşılaştığımız en yaygın kanser türleri ise akciğer, meme ve prostat kanserleri. Akciğer kanserinde tek şansımız erken tanı. Yoksa hastayı çok hızlı kaybediyoruz. Stres ve sigara bütün kötülüklerin babasıdır. Son yıllarda kadınlarda görülen akciğer kanseri vakalarında büyük artış var. Fastfood yiyeceklerden kaçınmıyorlar. Kadınlar ya iş hayatında oldukları için ya da pratik olduğu için fastfood tuzağına düşüyorlar. Oysa haftada 2'den fazla fastfood öğün, kanser riskini yüzde yüz artırıyor. * Kansere karşı koruyucu gıdalar evimizdeki meyve sebze mi? Nedir bu alternatif tıbbın marifeti?Alternatif tıp, bilimsel olarak ispat edilmemiş bir alandır. Tamamlayıcı tıbbı tabii ki destekliyorum, yararlarını anlatmakla bitiremeyiz. Ancak hiçbir zararı yoktur da diyemeyiz. Doktorla hastanın karşılıklı konuşması, hastaya etraflıca anlatılması gerekir. Bir çok ilacın kökeni bitkiseldir. Özellikle ABD'de ilaç üreticileri bitkilerden fazlasıyla yararlanıyor. Şunu da biliyoruz ki, tüm bitkilerin kanser türlerinin tedavisinde faydası var. Bunlar bilimsel olarak tesbit edilmiş. Biz de doktor olarak bunları reddetmiyoruz, sadece bitkilerin doğru kullanılmasından yanayız. * Koruyucu ve tamamlayıcı tıbbı anlatır mısınız?Tamamlayıcı tıp dediğimiz alanı kanser hastaları açısından üç grupta inceliyoruz. Birincisi kanserden korunmak için tamamlayıcı tıp. İkincisi kanser tedavisi sırasında tamamlayıcı tıp. Üçüncüsü de kanser tedavisi bittikten sonra uyguladığımız tamamlayıcı tıp. Tabii ki asıl önemlisi kansere yakalanmadan önce önleyici nitelikli uygulamadır.Hastaya uyguladığımız reçeteyi kesinlikle diyet olarak algılamamak lazım. Biz tamamlayıcı tıbbı ruhsal ve bedensel yaklaşımlar ve bitkiler diye iki gruba ayırıyoruz. Meditasyon, akupunktur, hipnoz, ayurveda. Bütün bunların yanında mizah tedavileri, resim tedavileri, sanatsal yaklaşımlar, dans terapileri. Size çok bilinen bir şey söyleyeyim. Bir kahkaha bir pirzola. Gülümseyin. Hayata gülerek bakın ve gülerek tedavi olun. Gülme tedavisini biz çok önemsiyoruz. Başka ne var. Bitkilerin kökleri, yaprakları, tohumları... Ayrıca minareller ve vitaminler. Amerika'da kansere karşı kullanılan mantar hapları peynir ekmek gibi tüketiliyor. Mantarın her çeşidini biz de öneriyoruz. * Kadınların korkulu rüyası meme kanseri. Hangi sıklıkta kontrol yapılmalı?Özellikle genetik faktörün rol oynadığı kanser türlerinde tamamlayıcı tıbbın etkin bir önemi var. Genetik olarak en sık rastlanan kanser türlerine örnek olarak meme kanseri ve kolon kanserini gösterebilirim. Ailede, birinci derecede yakınlarında adı geçen kanser türlerine rastlanırsa bu kişilerin kansere yakalanma oranı neredeyse yüzde 100'dür. Ailede meme kanseri riski varsa, 30 yaşından sonra kadınların yılda bir kere mamografi çektirmelerini istiyoruz. 35 yaşından sonraki kontrollerde eğer ailde de risk faktörü bulunmuyorsa iki yılda bir mamografi yaptırması uygundur. 20 yaşındaki bir kız çocuğunun anne, kardeş, teyze, hala gibi birinci derecede yakınlarında meme kanserine rastlandıysa mutlaka düzenli kontrol şarttır. 20 yaşından sonra önce ultrason, sonra MR ile kontrol altına alınmalı. Genç yaştaki çocukları hemen radyasyona sokmayı uygun bulmuyoruz. Ailede kanser riski bulunuyorsa, 26 yaşından sonra mamografi çektirmelidir. 40 yaşından sonra yılda birkez mutlaka mamografi çektirmeyi unutmayın.* Hangi kanser riskine göre hangi gıdaları öneriyorsunuz? Erkeklerde prostat kanseri, kadınlarda ise meme ve kolon kanseri çok yaygın. Sigara her türlü kanseri körüklüyor. Özellikle kolon kanserinde kırmızı et büyük risk oluşturuyor. Salam, sucuk, sosis, bunları çok seviyor olsanız bile eve haftada en fazla bir kere sokun. Kısacası bu ürünlerden uzak durun. Gerekiyorsa beslenme alışkanlığınızı değiştirin. Kilo almamak, spor yapmak, yağlı gıdalar tüketmemek, alkol ve sigaradan, kırmızı etten kaçınmak gerekiyor. Hormonlu gıdalardan kaçınmak şart. Kolon kanseri olan hastaların yoğurt, yağsız beyaz peynir ve çökelek tercih etmesini istiyoruz. Kalsiyumlu gıdalar, günde bir adet 100 mg. Aspirin kullanmak koruyucu olacaktır. Risk grubundaki kadınların doğum kontrol hapı kullanmamasını öneriyoruz. Aynı kiloda kalmak için çaba gösterin. Kilolu kadınların diğer kadınlara oranla kolon ve jinekolojik kanser türleri daha fazla görülür. Hazır meyve suyundan uzak durun* Şu ara kansere karşı kırmızı renkli gıdalar revaçta, ne dersiniz?Gökkuşağının 7 rengi var. Hepsinden gıda alalım ama en çok kırmızıyı sevip ondan gıda alalım. Kırmızı, kiraz, karpuz, çilek, kara üzüm, vişne, elma, domates aklınıza gelen bütün kırmızı yiyecekler. Yeşilleri atlamak da doğru değil. Onlar da çok önemli besinler. Brokoli, karnabahar, beyaz lahana, kırmızı lahana, kıvırcık salata, semizotu, kırmızı turp salatası ve yeşil kabak gibi besinler. Bunlarda genelde ön planda tutulacak gıdalar olmalı. Yoğurt ve folik asit, kolon kanserini önler. Mesela nar suyunun kanserli dokuyu küçülttüğünü gösteren hayvan deneyleri var. Havuç çok önemli bir besin. Bunun yanı sıra çekirdeğiyle beraber bol miktarda kara üzüm, çilek ve çilek grupları tüketilmeli. Önce tazelerini öneriyoruz, ama tazesinin olmadığı yerde kara kuru üzüm, kara kuru kayısı, kara kuru erik. Şayet kolesterolünüz, kilo sorununuz yoksa hergün düzenli tüketin. Yeşil çay hem kanserden koruyor hem de kanser tedavisi esnasında tümörü küçültüyor. Genellikle yeşile dönen, kırmızı etten kaçan, yağdan kaçan bir diyet uygulamak gerek. Beyaz un ve şekerden kaçmak gerek. Margarinden korunmak gerek. Hazır gıdalardan konservelerden ve hazır meyve sularından kaçmak gerek. Yüzde 100 doğal meyve suyu diye birşey yok. Kesinlikle hepsinde katkı maddesi var. Meyan kökü mide kanserine çok faydalıdır. Köri ve sarı safran kanserden korur, tedavi edici özelliği vardır. Deve dikeni sütü karaciğer kanseri yetmezliğinde çok faydalıdır.
Sponsorlu Bağlantılar

Kaynak

biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
15 Temmuz 2009       Mesaj #3
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
Alıntı
Pasakli_Prenses adlı kullanıcıdan alıntı

Kansere Karşı Yemeniz Gerekenler
Gökkuşağının 7 rengi var. Hepsinden gıda alalım ama en çok kırmızıyı sevelim. Kiraz, karpuz, çilek, kara üzüm, vişne, elma, domates... Bunlar kansere karşı korur....

Kaynak

pratik ve çok önemli bir bilgi.
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
9 Nisan 2011       Mesaj #4
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Meme Kanseri'nden Korunma

Günümüzde 8 kadından 1’inde görülen meme kanserinden korunmada en büyük görev yine kadınlara düşüyor. Meme kanserinden korunmanın en etkili yollarından biri de bilinçli ve sağlıklı beslenme.Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Keservuran; kadınlarda en sık görülen kanser tipi olan meme kanserinde beslenmenin önemiyle ilgili sorularımızı yanıtladı.

Meme kanseri ve beslenme arasında nasıl bir ilişki vardır ?

Yağda kızartılmış tütsülenmiş besinler yağlı tüm hayvansal besinler yağlı şarküteri ürünleri tereyağı tuzlanmış ve salamura yapılmış besinler ve doğrudan ateşte pişmiş besinler örneğin döner kanserojen bileşenleri daha fazla barındırmaları bakımından risk oluştururlar. Bu tür besinler vücutta dokularla negatif etkileşime girerek dokunun doğal yapısını tahrip eder ve kanser riskini arttırabilir. Kanser hücreleri aynı zamanda sağlıklı-normal hücrelere ait besin öğelerini kullanır ve yararlı hücrelerin çoğalmasını da engeller. Yüksek miktarda pestisit (tarım ilacı kalıntıları) ve yapay kimyasalların alımı da diyetle ilgili kanser riskini arttıran faktörlerdendir.

Doğru beslenme ile meme kanseri engellenebilir mi ?

Meme kanserinin ortaya çıkışını tetikleyici faktörler arasında; yanlış beslenmenin yanında yaş genetik mirasdoğum yapma yaşı östrojen hormonal tedavisi alkol tüketimi ve sigara yer almaktadır. Dolayısıyla doğru beslenme ile meme kanserini engellemek değil meme kanserinden korunabiliriz.

Kansere yol açan kötü beslenme alışkanlıları hakkında bilgi verebilir misiniz ?

Beyaz un beyaz şeker ve tuz içeriği yüksek gıdalarla beslenmek; yani beyaz ekmek tüketmek hamur işlerinin (açma poğaça kek börek kurabiye) fazla tüketimi fast food tarzı beslenme yağda kızartmaları fazla tüketmekdiyetteki posa içeriğinin düşük olması yani meyve - sebze - kurubaklagil yemeklerinin tüketiminin azlığı hazır gıdaların (hazır meyve suları karbonatlı içecekler vb.) abur cubur diye adlandırdığımız paketli ürünlerin fazla tüketimi çikolata kahve mevsim dışı sebze meyve tüketimi sosis salam sucuk gibi şarküteri ürünlerinin tüketimi yüksek ateşte ızgara edilmiş et grubu besinlerin sık tüketimi (kırmızı et tavuk balık hindi eti ) küflenmiş besinler (örneğin rokfor peyniri) fazla alkol tüketimi kansere davetiye çıkaran gıdalardır. Bu gıdaları içeren beslenme alışkanlıklarından hızlı bir şekilde uzaklaşmalı doğala yönelmeli ve doğru besinleri tercih etmeliyiz.

Kimyon da meme kanserinden koruyor

Meme kanserini engelleyici yiyecekler nelerdir ?

Brokoli karnabahar kırmızı / beyaz lahana semizotu yeşil çay çekirdekli siyah üzüm (çekirdeklerini de çiğneyerek tüketildiğinde) soya keten tohumu zeytinyağı tam tahıllı gıdalar ve kimyon meme kanserinden korunmada en etkin gıdalardır. Ayrıca antioksidan içeriği yüksek olan kızılcık kuşburnu ahududu böğürtlen yaban mersini pırasa kuru soğan ve küçük köy elmasının içinde bulunan etken maddeler sayesinde kansere karşı koruyucu etkisi olduğu araştırmalarla kanıtlanmıştır. Ahududu çilek ve böğürtlen mevsiminde bol bol yenebiliryapraklarından çay yapılabilir. Meme kanserinde nar suyu çok faydalıdır; kabuğunda ve çekirdeğinde de zengin etken maddeler vardır. Ayrıca meyve ve sebzeler mevsiminde tüketilmeli. Meyveler posasıyla yenmeli. E vitamini için selenyum açısından zengin ananas yoğurt enginar brokoli karnabahar kırmızı ve beyaz lahana ve semizotu bolca tüketilmeli; bunlar memedeki ödemi alır.

Hangi besinleri tüketmek tehlikelidir ?

Yağda kızarmış besinleri (patates kızartması biber patlıcan kızartması) sosis salam sucuk beyaz un beyaz şeker ve esmer şeker ile yapılmış tüm gıdalar konserveler hazır market ürünleri paketli gıdalar şekerli yiyecek ve içecekler margarin ve tereyağı abur cubur fast food diye adlandırdığımız gıdaların tüketimi mayonez ve yağlı sosların tüketimi tehlikelidir.


Kızartmadan kaçının !
Kızartmaların meme kanseri üzerinde nasıl bir etkisi vardır ?


Değişik pişirme yöntemleri yiyeceklerde bazı kimyasal bileşikler oluşturmakta bunlar da vücutta doku harabiyetine neden olmaktadır. 5 dakika kızartma 35 dakika ızgara ve 48 saat kaynatma dana etinde kanserojen öğelerin açığa çıkmasına neden olur. Özellikle protein içeriği yüksek besinleri kızartma ve tütsüleme yöntemi ile pişirmeden kaçınmalıyız. Yüksek ısıda protein içeriği yüksek gıdalarda kanserojen ajanlar açığa çıkmaktadır. Bu da hem meme kanseri için hem de diğer kanser türleri için tehlike oluşturmaktadır.

Ekmek tüketirken kepekli çavdar vs. hangisini tüketmek gerekir ?

Her zaman vitamin - mineral içeriği tam ve zengin olan en az öğütülmüş tam buğday ekmeği çavdar ve yulaf ekmeği tüketilmeli. Tam buğday ekmeği; B kompleks vitaminleri omega 3 ve omega 6 yağ asitlerinden ayrıca yine kanserden korunmada önemli yeri olan E vitamininden zengindir. Yulaf ekmeği kansere karşı koruyucu olan beta glukandan zengindir. Tam buğday çavdar ve yulaf ekmeği antioksaidan vitaminler açısından oldukça zengindir.

Meme kanseri teşhisi konulmuş bir hasta beslenmesinde nelere dikkat etmeli ? Neleri tüketmekten kaçınmalıdır ?

Meme kanseri teşhisi konulmuş bir hasta koyu yeşilleri sofrasından eksik etmemeli karnabahar lahana brokolibeyaz/kırmızı lahana havuç ve domatese (1 haziran - 15 eylül arası) mutfağında geniş bir yer ayırmalı. Soya-soya ürünleri ve keten tohumu beyaz şeker esmer şeker un şeker ilaveli yiyecekler pastane ürünleri (açma poğaça börek kek ) katkı maddeli / hazır gıdalardan uzak durmalı "taş devri diyeti uygulamalı" yani doğal beslenmeye yönelmelidir.
Teşhisten sonra soyadan uzak durun

Bazı araştırmalar meme kanseri için soyanın önemli olduğunu söylerken bazıları da soyanın tehlikeli olduğu yönünde. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir ?

Soya ve keten tohumu meme kanserinden korunmada önemli yere sahiptir. Fakat kişiye meme kanseri teşhisi konulduktan sonra soya ve ürünlerinden ve keten tohumundan uzak durulmalı.

Kaynak: yalcinguran.com

Benzer Konular

19 Şubat 2011 / Misafir Soru-Cevap
25 Ağustos 2007 / Dark-Line Tıp Bilimleri
13 Mart 2016 / Misafir Tıp Bilimleri
20 Mart 2011 / Misafir Soru-Cevap
3 Ağustos 2012 / erdsahi Soru-Cevap