Arama

Raise Hell

Güncelleme: 8 Mayıs 2008 Gösterim: 2.292 Cevap: 0
A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
8 Mayıs 2008       Mesaj #1
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye
a6318251photobz3

Sponsorlu Bağlantılar
Raise Hell
1995 yılında Jonas Nilsson (vokal/gitar) ve Niklas Sjöström (bas gitar) tarafından kuruldu. Bir ay sonra gruba gitarist Torstein Wickberg ve baterist Johan Lindquist deneme amaçlı katılırken daha sonraki süreçte Johan’ın yerine Henrik Åkerlund gruba baterist olarak dahil olurken, Dissection’dan oldukça etkilenen grup geçen bir sene içerisinde birkaç şarkı yaptı. Raise Hell’in müziği gittikçe hızlanıp, agresifleşirken baterist Henrik buna ayak uyduramıyor ve gruptan ayrılıyordu. Yeni bir bateriste ihtiyaç vardı ve Dennis Ekdahl’ın gruba katılmasıyla Raise Hell hazırdı.. Yalnız hala bir problem daha vardı..

Grubun adı yoktu! En başta Frost, Vinternatt, Frozen In Time ve Forlorn gibi isimler düşünen grup, In Cold Blood adında karar kılarak ilk demoları “Nailed”i kaydetti. Melodic death metal tarzında olan demodan yüz kopya dağıtılırken gelen tepkiler ise oldukça olumluydu. Bu olumlu tepkiler neticesinde birçok firmadan birini seçebilecek duruma gnel Raise Hell, Nuclear Blast ile anlaştı..

Mayıs 1998’de, Abyss Studio’ya kapanan grup, death metalin içine biraz thrash öğeleri katarak oldukça süratli bir hal alan ilk albümleri “Holy Target”i kaydetti. Albümün ardından ilk defa yurtdışı konserleri vermeye başlayan grup 1998 yılında sahne aldıkları Wacken’da gayet başarılı bir performans göstererek dikkatleri çekti. Wacken’in ardından ise grubun ilk Avrupa turnesi, Dismember, Children of Bodom, Night in Gales ve Agathodaimon gibi gruplarla, başlamış oldu.. Sahnelerde tecrübe kazanmaya başlayan grup kısa bir süre sonra fark etti ki yaptıkları müziğin sürati nedeniyle, sahnede çalarken keyif almıyorlardı.. Müziklerinin gideceği yön konusunda tartışmaya başlayan grup sonuçta biraz daha yavaşlamaya karar verdi. Thrash çalmaya ve tüm dünyaya thrash müzik nasıl çalınır göstermeye karar verdiler..

Bu değişiklik daha sonra grubun ruhuna işledi. 1999 yılında yeterli şarkıya sahip olduğunu düşünen grup, Anders Friden’in prodüktörlüğünde, stüdyoya (Studio Fredman) girerek, thrash metal öğeleri biraz daha artmış fakat ağırlıkta hala death metal etkileri taşıyan ikinci albüm “Not Dead Yet”i kaydetti.. Gruba göre değişen tek şey müziğin hızı ve şarkı sözleriydi.. “Not Dead Yet”in sahnede çalınmak için ideal olduğuna inanan grup, bir sonraki konserlerini sabırsızlıkla bekliyordu ki fazla beklemelerine gerek kalmadı..

Alman thrash metal efsanesi Destruction, Raise Hell’e bir mini tur teklif etti. Teklifi tereddütsüz grup, kendini 2000 Wacken festivalinde buluyordu. Yine başarılı performans sergileyen grup bunun ödülünü; Destruction, Hypocrisy, Crematory ve Kataklysm gibi gruplarla Avrupa turuna çıkarak alıyordu. Zamanı sürekli turlarda geçen grup yeni albüm için çok az şarkı yazabilmişti ve 2001 yazında turlamaktan vazgeçip yeni albüm üzerinde çalışmaya başladılar.

Yeni albüm yine Anders Friden’in prodüktörlüğünde bu sefer Flat Planet stüdyolarında kaydedilecekti. “Wicked Is My Name” diğer iki albüme göre daha olgun bir thrash albümüydü. Tabi yine Raise Hell tarzı death metal öğeleri de içeriyordu. Albüm Kasım 2002’de piyasaya çıktı..

2002 kışı biterken, Jonas Nilsson’un tüm konsantrasyonunu gitara vermek istemesiyle yeni bir vokalist aramaya başlayan grup, eski arkadaşları Jimmy Fjällendahl’i ekibe dahil etti. Daha önce Driftaway adlı bir grupta söyleyen Jimmy grup için riskti çünkü daha önce metalin bu yakasına hiç geçmemişti.. Fakat birkaç provadan sonra ortaya çıktı ki Jimmy grup için en ideal adamdı..

Nuclear Blast, kendisine üç albüm çıkaran grupla anlaşmasını yenilemek istemedi ve iki tarafın da kazançlı çıkacağı bir anlaşmayla ayrıldılar. Yeni firma arayışına başlayan ve tüm teklifleri değerlendirdikten sonra bir İsveç firması olan Black Lodge ile anlaşan Raise Hell, şu an yeni albümü üzerinde çalışıyor..

18060964ax9


Benzer Konular

17 Aralık 2008 / Bombaxi Oyunlar
13 Ağustos 2009 / RuffRyders Hayali Karakterler