Arama

Yengeç Burcu ve İş Hayatı

Güncelleme: 9 Ekim 2009 Gösterim: 7.119 Cevap: 7
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ağustos 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yengeç Burcu ve İş Hayatı (22 Haziran-22 Temmuz)
Yönetici Gezegeni: Ay
Sponsorlu Bağlantılar
Türü: Dişi, negatif
Grubu: Su, öncü
Yengeç insanı iş konusunda yaradılıştan yeteneklidir. Para işlerinden anlar. Zaman anlayışı da çok iyidir. Korkunç tutkusu ile iş dünyasında önemli işler başarabilir. Bununla birlikte oldukça ters huyludur. Böyle bir ortakla nerede ,ne zaman ne yaptığınızı siz bile anlayamaya bilirsiniz. Heyecanlı konuşkan sonra birdenbire asık suratlı ve içe dönük olabilir. Yuvasında huzuru bozulmuşsa ,ya da bir gönül meselesine üzülmüşse içine düştüğü sıkıntıdan kolayca silkinip kurtulamaz ve çalıştığı ortamda rahatsız edici bir atmosfer yaratabilir. Burçlar Kuşağındaki, simgesi yengece benzer.
Yumuşak ve incedir. Yengeç ortağınız her zaman pek konuşmaz. Öğütleri ile sizi yönetmesine karşı önlem almalısınız. Sezgileri çok güçlüdür. Zekice hareketlerinin yanı sıra bu sezgilerine de güvenebilirsiniz. Genellikle her konuda bilgisi vardır fakat bir konuyu yeterince anlamadan ve üstünde düşünmeden, mantıksızca kararlara varabilir, saçma önerilerde bulunabilir. Ortağınızın işinde büyük bir dirençle çalıştığını göreceksiniz. Çevresinde her şey yerle bir olmuş görünse bile , olağanüstü tutkusu yaptığı işin peşini bırakmasına engel olacak ve büyük bir bağlılıkla yaptığı işi sonuna kadar götürecektir.
Sessiz bir işçi , zamanı iyi ayarlayan uzman bir yöneticidir. Yavaşça birtakım arkadaşlıklar kurar ve bir gün birdenbire idareyi ele alır. Olabildiğince arka planda kalmak, Yengeç ortağınızın huyudur. Olay çıkartmaktan da hoşlanmaz. Onunla geçinebilmek için , onun vazgeçemeyeceği eski model usullerine katlanmanız gereklidir, çünkü alışkanlıklarına çok bağlıdır. Kincilik yaradılışında vardır. Başarılı ve aranan bir kişi olmak ona , özellikle zevk verir. Hedefine varmak için, sizin yardım edebileceğinize inandığı sürece , sizinle iş ortaklığı yapacaktır, yoksa sizi herhangi bir insan olarak değerlendirecektir. Çok geçmeden onun huysuzluklarından ve ters cevaplarından sizden hoşlanıp hoşlanmadığını kestirebilirsiniz.
Kaderine boyun eğmesi , işi oluruna bırakması , ortaklığınız için bir tehlike olabilir. Böyle durumlarda Yengeç ortağınızın arkasına atacağınız bir tekme uzun zaman için onun aklını başına toplamasına yetecektir. İş toplantılarınızda fazlası ile sıkıcı olacak ve çevresindekiler üzerinde sanki o toplantıda yokmuş izlenimi verecektir. Kişisel düşüncelerini açıklaması merakla beklenirken huzur bulduğu evine ya da iş yerine kapandıktan sonra konuyu daha iyi düşünecek ve o toplantıda kendisinden beklenilen yanıtı en iyi biçimde verebilecektir. Yengeç ortağınız kendisine baskı yapılmasından hoşlanmaz. Zihni genellikle geçmişle ilgili olduğundan işyerinizi antikalarla ve eski püskü eşyalarla doldurabilir. Duygusal ülkücü , duyarlı ve çok çabuk kırılan bir kişidir . yengeç ortağınızı gücendirecek olursanız , hemen kendisine yakın bulduğu kişilere koşacak , hatta hastalanacaktır . kendisine yapılan aşağılamayı kesinlikle unutmaz ve yine aynı duruma düşmemeye çalışır. Kendisine karışılmamasını da isteyebilir ama kendi haline bıraktığınızda zorluklar ve yanlışlıklar içine sürüklenebilir. Bu durumda ona büyük bir anlayışla yardım etmeniz gerekecektir.
Önlemci ve tutumludur. Eski ve değerli kitaplardan oluşan bir kitaplık ya da antika eşyalar dışında ortaklığınızın parasının herhangi bir şeye harcanmasını istemeyecektir. Onun iyiliğini düşündüğünüzü anladığı zaman daha çok çalışacaktır. Bu ortağınızla aynı görüşü paylaştığınız sürece , ortaklığınız daha sağlam ve daha uzun ömürlü olacaktır. Olumsuz bir Yengeç ortağı, sessizliğinin yanı sıra, huysuzluğu, kararsızlığı keyifsizliği ve tutuculuğu ile aşırı derecede duyarlı bir kişidir.

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Temmuz 2009       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Yengeç Burcu Temmuz Ayı Yorumu

Sponsorlu Bağlantılar
İş ve Kariyer

31 Mayıs – 11 Temmuz tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek, kariyer evinizin yöneticisi Mars gezegeni, toprak nitelikli bir enerji olduğundan, üretimden yana düşünmeniz, ayaklarınızı sağlam olarak yere basmaya çalışma isteğinizin göstergesidir. Genellik var olan düzeni korumak adına hareket edebileceğiniz bu dönemde, pratik ve sabırlı bir şekilde geleceğinizi şekillendirmek adına hareket edebilirsiniz. Dayanıklı olan herşey, boyun eğmeyen ifade tarzınızla, hayatınızın egemenliğini elinizde tutmak isteyeceğiniz bu süreçte, hedeflerinize yavaş yavaş fakat emin adımlarla gitmeyi tercih edebilirsiniz. Eğer bu tarihlerde, işinizle ilgili sorunlarınız varsa ve bunlar artık canınıza tak ettirecek kadar yoğunlaştıysa, bu enerji altında, doğru zaman geldi diye düşünerek birşeyler yapmaya karar verenleriniz olabilir. Böyle bir durum yoksa, bulunduğunuz konumda işlerinizi düzgün bir şekilde yapmaya devam edebilirsiniz. Çünkü bilirsiniz ki, herşey zamanla olgunlaşır ve yerine oturur. Mevsimin iş dünyası açısından genel olarak durgunluğa girdiği bu tarihler arasında, kışın yorgunluğunu üzerinizden atma zamanınızdır. Eğer yenilik anlamında bir şeyler düşünüyor olsanız dahi, bunu sonbahara doğru gerçekleştirmek daha doğru olur diye düşünmeniz de mümkündür. Yani böyle bir düşünce şekli tabi ki yanlış olmayacaktır.

Karmaşa ve gürültüden, tartışma ve tatsızlıktan kaçınacağınız bu dönemde, bulunduğunuz grup veya iş yerinizdeki konumunuzu sağlamlaştırma çabanız çok daha ön plandadır. Eğer hedefiniz kariyer yapmaksa bu süreç, liderliğinizi grup veya ortam içersinde ağırbaşlılığınız ve sağlam duruşunuzla ifade etmektir. Eğer yeni bir işe başladıysanız, kendinizi ispat etme, yeteneklerinizi gösterme zamanıdır. Hangisi olursa olsun burcunuzla uyumlu bir enerji olan Mars etkisi altında huzur ve güvenliğinizi elinizde tutma çabanız yüksek olacaktır. Bu dönemin size katabileceği bir başka yansıma, iyimser yaklaşımlar içinde meseleleri fazla kurcalamadan sadeleştirebilmeniz ve bu sayede asıl öze ulaşabilmenizdir. Bunun size, pratik anlamda faydası çoktur. Böylece zaman kaybetmemiş olursunuz. Yani bir problem varsa ve buna sebep olan etkeni saptar ve onun üzerinde yoğunlaşabilirsiniz. Kısaca normal zamanlarda kararsız kaldığınız veya değişkenliğiniz nedeniyle bir türlü sonuç alamadığınız konular üzerinde yoğunlaşabilirsiniz. Bu enerjinin özünde maddi ve manevi değerlerinizle ilgili konularda hassasiyet yer aldığından, özellikle risk almamaya veya attığınız adımların size olan getirilerini düşünmeye çalışmanız mümkündür. Bu açıdan bakıldığında, mantıklı yaklaşımlarda bulunmanız sayesinde sizi parasal açıdan rahatlatabilecek kararlar almak çok daha kolaydır. Ben bu enerjinin isteklerinizi elde etme, problemleri çözme, gerginliklerden sizi uzak tutma, bilinçli hareket etmeniz açısından olumlu yönde destekleyeceğini düşünüyorum.

12 Temmuz – 25 Ağustos tarihleri arasında İkizler burcunda ilerlemeye başlayacak, kariyer evinizin yöneticisi Mars gezegeni, geri planda yapılacak hızlılık ve aktif çalışmaların simgesidir. Her Yengeç aynı durumlar içinde olmadığına göre, yaşanabilecek olayları kişi örnekleri şeklinde sunmak istiyorum. Bunlardan birincisi, Eylül ayında yeni girişimde bulunmayı düşünenleri veya Eylül ayında değişim için start vermek isteyenleri kapsayabilir. Bu kişiler bu tarihler arasında geri planda çalışabilir, veri toplayabilir, yapacakları işleri düzenleyebilirler. Edindiğiniz bilgileri arşivinizde saklayabilir veya yapacağınız çalışmaları iyice sindirmek için analizlerde bulunabilirsiniz. Yalnız dikkat edeceğiniz husus, bu çalışmaların sadece ilgili kişilerce bilinmesi, henüz ortaya çıkmadan sızdırılmamasıdır.

Diğer bir örnek, eğitim hayatında olan kişileri kapsayabilir. Yeni dönem için belli bir kurs veya bilgilenme anlamında çalışmalar gündeme gelebilir. Gelişiminiz için gerekli olan bu çalışmalar için bu tarihler arasını hem dinlenerek hem de derslerinizi çalışarak geçirebilirsiniz. Belki bu sizin için zorlayıcı olabilir. Fakat bir sonraki sene rahat edebilmeniz açısından önemlidir. Böylelikle gelişebilir, bilgi anlamında genişleyebilirsiniz. Bu enerji eğitmenler veya öğrenciler için gayet faydalıdır. Bazılarınız için bu dönem, aktivite anlamında geriye çekilerek dünyadan bir tür soyutlanmanız anlamına gelebilir. Bir hava değişimine ihtiyacınız vardır. İşiniz gereği oldukça yoğun bir sezon geçirmişsinizdir. Bir yolculuğa çıkarak moral depolamaya çalışabilirsiniz. Yani bu dönem iş anlamından ziyade bir dinlence zamanı olabilir. Böylelikle stresinizi üzerinizden atabilir, kafanızı boşaltabilirsiniz. Bazılarınız için bu dönem, işinizle ilgili geri planda bağlantılar kurmanız anlamına gelebilir. Bazı yeni planlarınız vardır. Fakat bunların gerçekleşmesi için, bir araştırmaya ihtiyaç vardır. Bu araştırma nedeniyle bazı kişilerle veya kurumlarla bağlantıya geçebilir, geri planda işin olabilirliliğini, yararını, sonucunu tahmin çalışmalarında bulunabilirsiniz. Bu örneklemelerden de anlaşılacağı gibi bu süreç aslında arka plandaki hareketliliğin işareti olarak önemlidir.



Alıntı: Kaliteli Hayat

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Temmuz 2009       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Yengeç Burcu Temmuz Ayı Yorumu

Parasal Durumunuz

21 Haziran -22 Temmuz arasında burcunuzda ilerlemeye başlayacak Güneş gezegeni, finansal konularda endişelerinizden arınmak ve kendinizi ifade etmek adına istekli olmanız anlamındadır. Emniyet duygunuz yükseldiği için, parasal mevzularda daha dikkatli olabilirsiniz. Sevdiklerinize olan düşkünlüğünüz onları korumak ve kollamak adına daha fazla güçlü olmanız gerektiğini hissetmeniz, size yeni kazançlar adına itki gücü sağlayabilir. Aidiyet duygunuz ön plandadır. Değerlerinizi koruma ve kollama güdünüz yüksektir.

18 Temmuz -3 Ağustos tarihleri arasında parasal kazancınızla ilgili konularda etkili olacak Merkür gezegeninin Aslan burcu süreci, hayat standartınızı yükseltmeniz adına istekli olmanız anlamına gelmektedir. Bilirsiniz Yengeçler aslında son derece tutumlu kişilerdir. Geleceklerini düşündükleri için her zaman kenarlarında belli bir miktar para vardır. Zor durumda kaldıklarında, kimseye muhtaç olmamak için başvurdukları bu yöntem, çevrelerindeki diğer insanlara daima örnek olmalarını sağlamıştır. Bu tarihler arasında para konusunda, özgüvenli bir iletişim, yaratıcı ve yetenekli olduğunuz alanlarda girişimler ön planda olabilir. Aslan burcunda ilerleyen Merkür zamanları siz Yengeçlerin içinizdeki kuruntulu durumlardan kurtulmanız, pozitif anlamda düşünmeniz adına etkilidir. Zor günler geçirenleriniz olsa bile, bu enerji altında, bir çıkış yolu bulmak için cesaretli olmanız kolaydır. Yani yıkılmadım ayaktayım mesajına uygun hareket etmeniz kolaydır. Birikimi olmayanlar ise, durumlarını dış dünyada ifade etmek yerine, güçlü durmayı tercih edebilirler. Bu enerji, emeğinizin hakkını alma konusunda sizi destekleyicidir.

Bu tarihler arasında zihinsel anlamda kendi moralinizi yüksek tutma enerjiniz yoğundur. Gücünüzün farkındasınızdır. Sadece yapmanız gereken, yeteneklerinizi hayata geçirerek maddi açıdan güçlenmektir. Bu durumda yapılması gereken önce kendinize sahip çıkmak, sonrasında sahip olduğunuz değerlerinizi(maddi-manevi)çoğaltmak olmalıdır. Bu çoğaltma kimi zaman risk almaya elverişli ortam yaratsa da, bir Yengeç durması gereken yeri bileceğinden sorun çıkması enderdir. Ailenizdeki büyükleriniz özellikle babanız, bayansanız eşiniz, otorite konumundaki bir yakınınızla maddi konularda görüşmeniz, moraliniz açısından etkili olabilir. Bu süreci olumlu anlamda geçirmenin yolu, sanatsal konular başta olmak üzere, yaratıcılık içeren yeteneklerinizi açığa çıkarmak, yönetilen değil yöneten olmaya çalışmak, maddi anlamda paranızın değerini bilmek, pasif olmak yerine aktif bir tutum içinde olmaktır.

Pozitif Enerjili Günler : 1-2-3-6-7-8-11-12-13-20-21-24-25-28-29-30-

Zayıf Enerjili Günler :14-15-16-17-26-27

Aşkta En Şanslı Günler :1-2-3-28-29-30

Yeniay :20-21
(Ay gezegeninin Yengeç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :16-17
(Ay gezegeninin Oğlak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


Alıntı: Kaliteli Hayat



Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
7 Ağustos 2009       Mesaj #4
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Yengeç Burcu Ağustos Ayı Yorumu

İş ve Kariyer

12 Temmuz – 25 Ağustos tarihleri arasında İkizler burcunda ilerlemesini sürdürecek kariyer evinizin yöneticisi Mars gezegeninin seyri devam etmekte. Yani etkisi Ağustos ayında da aynen geçerli. Bu nedenle tekrar hatırlatmak istiyorum. Bu enerji, geri planda yapılacak hızlılık ve aktif çalışmaların simgesidir. Her Yengeç aynı durumları yaşamayacağı gerçeğinden yola çıkarak, olayları kişi örneklemeleri şeklinde sunmak istiyorum. Bunlardan birincisi, Eylül ayında yeni girişimde bulunmayı düşünenleri veya Eylül ayında değişim için start vermek isteyenleri kapsayabilir. Bu kişiler bu tarihler arasında geri planda çalışabilir, veri toplayabilir, yapacakları işleri düzenleyebilirler. Edindiğiniz bilgileri arşivinizde saklayabilir veya yapacağınız çalışmaları iyice sindirmek için analizlerde bulunabilirsiniz. Yalnız dikkat edeceğiniz husus, bu çalışmaların sadece ilgili kişilerce bilinmesi, henüz ortaya çıkmadan sızdırılmamasıdır.

Diğer bir örnek, eğitim hayatında olan kişileri kapsayabilir. Yeni dönem için belli bir kurs veya bilgilenme anlamında çalışmalar gündeme gelebilir. Gelişiminiz için gerekli olan bu çalışmalar için bu tarihler arasını hem dinlenerek hem de derslerinizi çalışarak geçirebilirsiniz. Belki bu sizin için zorlayıcı olabilir. Fakat bir sonraki sene rahat edebilmeniz açısından önemlidir. Böylelikle gelişebilir, bilgi anlamında genişleyebilirsiniz. Bu enerji eğitmenler veya öğrenciler için gayet faydalıdır. Bazılarınız için bu dönem, aktivite anlamında geriye çekilerek dünyadan bir tür soyutlanmanız anlamına gelebilir. Bir hava değişimine ihtiyacınız vardır. İşiniz gereği oldukça yoğun bir sezon geçirmişsinizdir. Bir yolculuğa çıkarak moral depolamaya çalışabilirsiniz. Yani bu dönem iş anlamından ziyade bir dinlence zamanı olabilir. Böylelikle stresinizi üzerinizden atabilir, kafanızı boşaltabilirsiniz. Bazılarınız için bu dönem, işinizle ilgili geri planda bağlantılar kurmanız anlamına gelebilir. Bazı yeni planlarınız vardır. Fakat bunların gerçekleşmesi için, bir araştırmaya ihtiyaç vardır. Bu araştırma nedeniyle bazı kişilerle veya kurumlarla bağlantıya geçebilir, geri planda işin olabilirliliğini, yararını, sonucunu tahmin çalışmalarında bulunabilirsiniz. Bu örneklemelerden de anlaşılacağı gibi bu süreç aslında arka plandaki hareketliliğin işareti olarak önemlidir. 25 Ağustos sonrası Mars gezegeni burcunuzda ilerlemeye başladığında, geri plandaki çalışmalarınızı dış dünyada sergileyebilme fırsatı bulursunuz.



Alıntı


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
7 Ağustos 2009       Mesaj #5
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Yengeç Burcu Ağustos Ayı Yorumu

Para Durumunuz

22 Temmuz-22 Ağustos tarihleri arasında kazanç evinizde ilerlemeye başlayacak Güneş astrolojik anlamı itibariyle yaşam gücünüzün artışı, ışığınızın yükselişi, aktivite ve canlılığınızın artışı anlamındadır. Yaratıcı olduğunuzu yeteneklerinizin ön plana gelmesini sağlayan bu enerji sayesinde, kendinizi gayet güçlü bir şekilde ifade edebilir, amaçlarınız için girişimlerde bulunabilirsiniz. Tek cümle ile özetlersek bu güç sizin destekçiniz ve rehberinizdir. Bu tarihler arasında en büyük hedefiniz kendinizi ifade etmek ve daha fazla kazanabilmek için harekete geçmektir. Güneş sıcak ve özgüvenli bir şekilde hayata katılmanızı ve umutlarınızı asla kaybetmemenizi sağlayabilir. Sanatsal konular, yöneticilik, eğlence hayatıyla ilgili kazançların elde edildiği bu dönemde, sahnede olmak, dikkat çekmek için güçlü bir istek duyabilirsiniz. Bu da size artı gelir olarak geri dönebilir. Öncelikle maddi açıdan belli bir stratejiniz olması son derece önemlidir. Kendinizi ortaya koyarken, birilerinin pohpohlamasını beklemek yerine, var gücünüzle mücadele edebilirseniz, ekmeğinizi taştan bile çıkarmanız mümkündür.

Güneş, kendi özelliklerinize sahip çıkmanız ve doğuştan sahip olduklarınızı dünyada güvence ve huzur elde edebilmek adına seferber etmeniz anlamındadır. Benliğinizin ana gelişim temasında, değerleriniz konusu ön planda yer alabilir. Burada önemli olan, yönünüzü bilmek ve maddi açıdan rahat edebilmek için girişken davranmak ve yılmamaktır. Para kazanmada bencillik ve açgözlülük tabi ki iyi bir şey olmadığı gibi, kabuğunuza saklanmak, ürkmek, cesaretsiz durmak, kendinize güvenmemek de bir o kadar yanlıştır. Yapılması gereken kendinizi tanıtmak, yaratıcılığınızı ifade etmektir. Sosyal ortamlar, aktiviteler kendinizi gösterebilmenizi sağlayan yollardan bir tanesidir. Yayıncılık, politika, tanıtım, organize işler de aynı şekilde ifade kanallarınızdan bazılarıdır. Endişe duymanıza hiç gerek yoktur. Ne kadar cesur olursanız o denli başarılı olacağınızı biliniz. Zaman, ayağına fırsatların gelmesini bekleyenler açısından oldukça sıkıntılı geçebilir. Eğer kazanmak istiyorsanız, fırsatları kendiniz yaratmalısınız. İsminizi ışıklı bir panoda veya bir kartvizitin üstünde, bir tanıtım faaliyetinde görmek istiyorsanız hassasiyeti, alınganlığı bir yana koyarak cesur davranınız. İşte bu size daha çok kazandırabilir. Hak ettiğiniz şekilde yaşamak istiyorsanız, hakkınız olanı almak için savaşmalısınız. Bunun yolu ise kendinizi ifade etmekten geçer. Ekmeğinizi kazanmak için yetenekli olduğunuz alanlarda boy gösteriniz. Elinize geçenleri koruyunuz, çoğaltmak için çalışmalarınızı sürdürünüz. Ben bu yüksek enerjinin sizler açısından bereketli bir dönemin işareti olarak önemli görmekteyim.

Pozitif Enerjili Günler : 7-8-9-12-13-17-18-21-22-25-26-

Zayıf Enerjili Günler :2-3-4-10-11-23-24-30-31

Aşkta En Şanslı Günler :25-26

Yeniay :17-18
(Ay gezegeninin Yengeç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :2-3-4-30-31
(Ay gezegeninin Oğlak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


Alıntı


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2009       Mesaj #6
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Yengeç Burcu Eylül Ayı Yorumu

İş ve Kariyer

6 Eylül-17 Eylül tarihleri arasında Terazi burcunda ve 18 Eylül-28 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda geri harekette olacak Merkür gezegeninin seyri tüm burçlar açısından ortaklık, sözleşme, yasal kontratlar, çalışma hayatıyla ilgili mevzularda dikkat edilmesi gereken süreç olarak önem taşıyor. Geri hareketin sizler açısından ne gibi yansımaları olacağını şimdi birlikte ele alalım. Merkür astrolojik açıdan fikirlerinizi ve düşüncelerinizi başkalarına iletebilme, zihinsel düşünce, başkalarıyla bağlantı kurabilme, düşünce ve çalışma alışkanlıklarınız üzerinde etkili bir gezegendir. Geri hareket zamanlarında aklınızı ve hünerlerinizi yaratıcı bir biçimde kullanmanız, ideallerinize hizmet etmenizi sağlayan sözel iletişiminizin durgunlaşması söz konusudur. Bu tarihler arasında öncelikle yuvanız sınırları içindeki güvenceniz, yarınlarınızı daha olumlu bir şekilde düzenleyebilmeniz konularında içe yönelerek derin düşünmeniz mümkündür. Özellikle iş hayatınızla ilgili mevzularda almayı düşündüğünüz kararları tarafsız ve gerçekçi bir şekilde gözden geçirmeniz lazımdır.

Eğer ailenizle yaşıyorsanız onlarla geleceğiniz hakkında konuşmak, farklı düşüncelerinizi objektif tartışmalarla çözüme bağlamak, çatışarak değil anlaşarak iletişimde bulunmak gayet önemlidir. Eğer tek başınıza yaşıyorsanız hayatınızın bundan sonrası adına neler yapmanız gerektiğini kendi iç dünyanıza dönerek saptamaya çalışmanız gayet faydalıdır. Eğer evliyseniz eşinizle aynı şekilde ileriye yönelik idealleriniz ve iş hayatınızla ilgili gelişmeleri konuşmanız faydalı olabilir. Bu geri harekette tercihlerinizi belirlerken, bugün kadar gelecek açısından da artı ve eksiklerinizi gerçekçi düşünmek gerekir. Eğer şu anki şartlarınız yuvanız sınırları içinde rahatsız ediyorsa, yenilik yaparak hayatınıza bir yeni sayfa açmak niyetinde iseniz öncelikle iş durumunuzu gözden geçirmelisiniz. Yani eğer tam manasıyla bir güvenceniz yoksa, atacağınız adım daha sonra pişmanlık duymanıza neden olabilir.

Diyelim ki, 6 Eylül-17 Eylül tarihleri arasındaki geri harekette belli bir yönde karar aldınız. Yani ister ailenizle, yalnızsanız kendi içinizde, evliyseniz eşinizle konuştunuz ve ılımlı ortak noktalar oluşturdunuz. O zaman tarihler 18 Eylülü gösterdiğinde aldığınız karar nispetinde olabilecek gelişmeleri, yer alacağınız ortam şartlarını ve iş koşullarını daha yakından gözlemlemek için araştırmalarda bulununuz. Şunu sakın unutmayınız. Bu dönemde aldığınız kararları uygulamaya dökmüyorsunuz. Sadece inceleme altına alıyorsunuz. Kafanızdaki fikre göre nasıl bir çevreye gireceksiniz veya nasıl insanlarla beraber olacaksınız, kimlerle iş birliğinde bulunacaksınız. Bütün bunları kafanızın içindeki terazinin bir kefesine diğer tarafına da kendi doğal yapınız, iş yapma becerikliliğinizi, hüner ve yeteneklerinizi koyun. Hangisinin ağır bastığını düşünün. Yeni bir çevre, yeni insanlar, yeni sorumluluklarla başedebilir misiniz. Neler eksik neleri tamamlamanız gerekiyor. Hangi konularda kafanız karışabilir veya hangi konularda hassasiyet nedeniyle sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bütün bunları gözden geçiriniz. Eğer size göre herşey yolunda ise, 5 Ekim tarihinde yani gölgeli günlerin ardından düşündüklerinizi uygulamaya başlayınız. Eğer yabancı dil öğrenmeniz gerekiyorsa bunun için bir planlamada bulunun. Bu alacağınız karar bir bebeğin ilk kez yürümeyi öğrendiği zamanlar kadar önemlidir. Yani herşey ilk kez denenecek olabilir. O yüzden sabırlı olmanız gerektiği düşünün.

Çevre değişikliği gerektiren bir seçimde bulunacaksınız, bu yer değiştirmelerin kişi üzerindeki etkisini iyi saptamanız gerekir. Bazı kişiler olağanüstü bir esneklik ve kolaylıkla farklı durumlara uyum sağlama yeteneği geliştirirken bazıları bundan oldukça rahatsızlık duyabilir. Bütün bunları bu geri hareket süresince çok iyi düşünmeniz gerekir. Öyle gerçekçi şekilde düşününüz ki, sonrasında yerleşik düzenden zorla koparılıp uzaklaştırılmış gibi en ufak olayda pes etmeye kalkışmayın. Çünkü böyle bir durum daha savunmacı davranmanıza neden olabilir. Diğer bir konuda da sizi aydınlatmak isterim. iş hayatınız veya başka nedenlerle olan, yenilik anlamındaki yazılı belgeler, senetler, satışla ilgili kontratlar, sözleşmeler konusunda lütfen beklemede kalınız. Fakat bu konularda, 31 Ağustos öncesi herşey düzenlenmiş ve bu yenilenme işleri rutin olarak her yıl yapılan işlemlerse önünüze konan maddeleri gözden geçirerek yürürlüğe koymanızda bir sakınca yoktur. Onun dışında karşınıza aniden çıkabilecek bir iş veya bir görüşme konusunda yukarıdaki şekilde herşeyi etraflıca düşünmeniz kesinlikle iyiliğinizedir. Çünkü daha sonra pişmanlık duymanın size hiçbir faydası yoktur.

Kaynak: Mynet
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2009       Mesaj #7
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Yengeç Burcu Eylül Ayı Yorumu

Para Durumunuz

26 Ağustos-20 Eylül tarihleri arasında Aslan burcunda ilerlemeye başlayacak Venüs gezegeni, kazancınız veya parasal konularda kendi benliğinizle uyum halinde olmanız, hangi durumda olursanız olun maddi açıdan içinde bulunduğunuz durumu olumsuz, karamsar bir şekilde ele almak yerine, bütçeniz koşullarının bilincinde olarak hareket etmenizdir. Kazancınız hakkında ne fazla iyimser ne de gereğinden fazla abartılı davranmamaya çalışınız. Kaldı ki bu süreçte bildiğiniz gibi Merkür geri harekette olacağından henüz herşey yerine tam manasıyla oturmuş olmayabilir. Bir de şu önemli noktayı sizlerle paylaşmak isterim. Bu enerji altında, kendini değerli hissetmek için dışarıdan bir maddi desteklenmeye göre hayatınızı düzenlememenizdir. Çünkü böyle bir durum, tam tersi şekilde gerçekleştiğinde veya devamı gelmediğinde kendinizi kötü hissetmeniz anlamına gelir. Ayrıca bütçe dışı harcamalarda bulunmamaya özen gösteriniz. Aşk hayatınız veya başka nedenlerle parasal harcamalarınızı belli bir limitte tutmaya özen gösteriniz. Yani kontrolünüzü kaybetmeyecek şekilde bir bütçe düzenlemesi özellikle Eylül ayında son derece önem taşıyor.

Pozitif Enerjili Günler : 4-5-8-9-10-13-14-17-18-21-22

Zayıf Enerjili Günler :6-7-19-20-26-27

Aşkta En Şanslı Günler :21-22

Yeniay :13-14
(Ay gezegeninin Yengeç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :26-27
(Ay gezegeninin Oğlak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


Kaynak: Mynet

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
9 Ekim 2009       Mesaj #8
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Yengeç Burcu - Ekim Ayı Yorumu:
İş ve Kariyer:

4 Ekim tarihinde kariyer evinizde meydana gelecek Dolunay hakkında, genel bakış köşemizde size bilgi vermiştim. Terazi-Koç burç aksı üzerinde meydana gelecek bu güçlü oluşum, iş hayatı ve sorumluluklarınız konusunda dürtüsel yaklaşımlara sebebiyet verebilir. Yani içinizden geldiği gibi hareket etmek isteyebilirsiniz. Kendinizi düşüncesizce ortaya koyarken, başkalarının ne dediğinin veya ne düşündüğünün önemi yok gibidir. Otorite konumundaki büyükler veya işverenlerinizle aranızdaki çekişmelere neden olabilecek bu durum kimi zaman uzlaşmaya karşı direnç göstermeniz anlamına gelebilir. Başkalarının sizin gibi düşünmesini bekler veya normal zamanlarda çevrenizdeki insanların ne düşündüğünü umursarken şimdi önem bile vermeyebilirsiniz. Oysaki yapılması gereken kendinizin farkında olmak, ilgi duyduğunuz konularla yapıcı bir biçimde uğraşmak, cesaretli fakat yerinde kararlar alarak geleceğinizi şekillendirmeye çalışmaktır. Sorumlulukların üzerinizde fazlasıyla baskın olacağı bu dolunayda otorite konumundaki kişilerle olan ilişkinize özellikle dikkat etmelisiniz.

Ciddi ego mücadelelerine girişebilirsiniz. Sanki olaylar veya insanlar sizdeki kusurları bulmaya çalışıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Hatalarınız ve eksikleriniz varsa bunlar size fazlasıyla zorluk çıkarabilir. Eğer iş konusunda ne yaptığınızın hangi yönde ilerleyeceğinizin farkında değilseniz hiç beklenmeyen tepkilerde bulunmanız mümkündür. İş hayatında oluşan bu sıkıntılar doğal olarak ev sınırları içinde takıntılı davranışlarda bulunmanıza neden olabilir. Boşalamayan enerji tabi ki burada açığa çıkmaya çalışacak. Bu nedenle dengeyi iyi kurmalı, işbirliğine açık olmalı, paylaşımcı olmayı sürdürmelisiniz. Böylece ateş hava etkili bu dolunayı kolaylıkla atlatabilirsiniz. Amacınız yeni bir iş ise, bütün incelemelerinizi yapınız, artı ve eksileri iyice hesaba katınız. Zaten çalışma evinizin yöneticisi Jüpiter 12 Ekim tarihinde geri hareketini bitireceğinden artık doğru kararlar verebilmeniz daha kolay olabilir.

16 Ekim tarihine kadar devam edecek kariyer evinizin yönetici Mars gezegeninin burcunuzdaki seyri sizler açısından doğru kullanılması halinde gayet olumludur. Bu enerji Ağustos ayından beri burcunuz üzerinde ilerlemekte. Yalnız Merkürün geri hareketi nedeniyle kimileriniz için atılımda bulunmak zor olmuştur. Ekim ayında ise yaklaşık iki hafta boyunca bu enerjinin etkisi devam edecek. İş alanında zorlu koşullarla baş edebilmek için hırs ve azimle çalışmak, gerektiği zamanlarda mantıklı tepkilerde bulunarak hoşlanmadığınız konuları çözümlemeye çalışmak ve sorumluluklarınızın bilincinde olmak gayet önemli. Rekabete açık olmalı, kendinize olan güveninizi asla kaybetmemeli, hayalci yaklaşımlar ve düşünceler yerine gerçekçi olmaya çalışmalısınız. Değişkenlikten uzak durmak, hedefleriniz konusunda kararlı olmak, dilemek yerine harekete geçmek gerekiyor. Bu süreçte özellikle ailenizi yakından ilgilendiren konular gündeme geleceğinden girişimlerinizde güvence konusu önemli bir yer tutabilir. Yarınlarınızı düşünerek planlı hareket etmelisiniz. Dışa karşı utangaçlık, sadece alıştığınız ortamlarda kendinizi ifade etmek size bir şey kazandırmayabilir. Hayatın içinde bizzat yer almalı, azimli davranarak hedefinizin üzerine gitmelisiniz. İşte o zaman Mars gezegenin burcunuzdaki enerjisini, olumlu yönde kullanmış olursunuz.

16 Ekim-6 Haziran 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda ilerlemeye başlayacak kariyer evinizin yöneticisi Mars gezegeni, hem parasal anlamda hem de girişimlerin maddi güce dönüşmesi açısından önemi bulunmakta. Mars Aslan burcu sürecinde en başta yapılması gereken girişimci olmak. Bu son derece önemli. Çünkü girişimci olmak hem cesaretinizi gösterebilmeniz açısından hem de hakkınız olana sahip çıkmanız açısından önem arzediyor. Eğer susarak, herşeye razı olarak ve alıştığınız, bağımlı olduğunuz çerçeve içinde kalarak yaşamayı sürdürürseniz, diğer insanların sizi korumasını, kollamasını ve sahiplenmesini beklemek zor olabilir. Burada önemli olan sizin neye ihtiyacınız olduğudur. Tabi bir yengeç için savunmasız kalmak oldukça sıkıntılı bir durumdur. Durum böyle olunca, şu anda bulunduğunuz mesleki konumun zorlukları, yetersizlikleri ne olursa olsun, yeniye yer açtığınızda bir süre savunmasız kalacağınızı düşündüğünüz için çekingen davranabilir, hatta uzun yıllar boyu aynı yapı içinde kalmaya razı olabilirsiniz. İşte tam bu noktada Mars Aslan burcu seyrini değerlendirmek adına cesur bir şekilde hareket etmeniz faydalıdır. Önünüzde gayet uzun bir zaman var. Neredeyse altı ay. Bu altı ay zarfında mesleki açıdan değişimler ve yeniliklerde bulunabilirsiniz. Şimdiden planlarınızı yapmaya başlayınız. Ne yönde ilerlemek istediğinize karar verin. Amacınızı saptarsanız ne yapacağınızı da iyi bilirsiniz.

Para Durumunuz:

16 Ekim-6 Haziran 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda ilerleyecek Mars gezegeninin sizler açısından hem kariyer hem de maddi kazançlar anlamında önemi bulunmakta. Kazanım evinizde uzun soluklu devam edecek bu etki altında, yeteneklerinizi kanıtlama çabanız ağırlık kazanıyor. Eğer mali durumunuz yerinde ise moralinizin yüksek olması gayet doğaldır. Tam tersi durumda ise, huzursuzluk, herşeyden çabuk sıkılma, alınganlık hatta agresif tavırlar göstererek baskın olma hali bu enerji altında mümkündür. Fakat biz olumsuz tarafını bir yana bırakalım, gelelim size olumlu katkılarına. Herşeyden önemlisi cesur girişimlerde bulunmanızı destekleyicidir. Yani sizi kabuğunuzdan çıkararak dış dünyada atak olmaya davet eder. Ki bu durum Yengeçler için gayet yararlıdır. Sanatsal yeteneklerinizi ön plana çıkararak para kazanma bu enerjinin güçlü yansımaları arasında yer alır. Özellikle tiyatro, müzik, sanat yönetmenliği, oyunculuk gibi. Yayıncılık ve politika, sosyal çevreyle birebir alakalı meslekler kanalıyla para kazanabilir. Para harcamasını seven kişiler bu dönemde kendi bildikleri şekilde hareket etmekten hoşlanacakları için gereksiz yere savurganlıklar yapabilirler. Benim tavsiyem dikkatli olmaları. Ayrıca bu tarihler arasında hayat standardınızı yakalamanız için mutlaka çok çalışmanız şarttır. Yani biriktirmek, kazanmak ve harcamak üçlüsü dönemin parasal konularının kısa bir özetidir. Gelir durumunuz düşükse bu dönemde üzerinde en fazla duracağınız konu paradır. Saygı görmek arzunuz yüksektir. Eğer sorumluluklarınız fazla ise, daha çok kazanmanız gerektiğinin farkındasınızdır. Bu uzun seyir Ekim ayı boyunca maddi anlamda hem aktif hem de ihtiyaçlarınızı karşılamak adına istekli olacağınızın göstergesidir. Tek isteğiniz takdir görmektir. Eğer çevrenizdekiler çabalarınızın farkında ise daha fazla çalışmanız mümkündür.

12 Ekim tarihinde başkaları kaynaklı para evinizde transitini sürdüren Jüpiter gezegeninin geri hareketi sona erecektir. Böylece Haziran ayından bu yana parasal durgunluk sona ermekte. Yatırım, ortak para işleri, nafaka, miras, bankayla alakalı sorunlarınızda yavaş yavaş düzelmeler başlayabilir. Eşiniz aileniz kanalıyla gördüğünüz destek artabilir. Borçlarınızı ödemek için çok daha canla başla çalışmanız mümkündür. Toplu para elinize geçebilir. Benim burada size tavsiyem elinize geçen paraları ödemeleriniz için kullanmanız ve nasılsa arkası gelir diye düşünmemenizdir. Çünkü Neptün gezegeniyle yanyana giden Jüpiter kişinin aklını karıştırabilir. Ne kadar mantıklı hareket ederseniz, ileride rahat etmeniz o kadar kolay olur.

Pozitif Enerjili Günler :1-2-6-7-10-11-14-15-18-19-20-28-29-30

Zayıf Enerjili Günler :3-4-5-16-17-23-24-25-31

Aşkta En Şanslı Günler :18-19-20

Yeniay :10-11
(Ay gezegeninin Yengeç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :4-(koç burcunda dolunay)-23-24-25
(Ay gezegeninin Oğlak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


Kaynak: Mynet

Benzer Konular

16 Şubat 2013 / Misafir Burçlar
26 Ağustos 2012 / Misafir Burçlar
12 Temmuz 2012 / Misafir Burçlar
19 Ağustos 2008 / Misafir Burçlar
19 Ağustos 2008 / Misafir Taslak Konular