Arama

Huş ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 1 Eylül 2008 Gösterim: 4.899 Cevap: 0
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
1 Eylül 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Şifalı Bitkiler

HUŞ AĞACI (KARA HUŞ AĞACI)

Sponsorlu Bağlantılar
Açıklama:
Prof. Dr. Olafadamın, Walter-Straub enstitüsünde yaptığı araş­tırmalar sonunda özellikle etin içerdiği yüksek orandaki proteinin arachi­don asidi artırdığını tespit etmiştir. Bunun da eklem kıkırdaklarının tahriş olmasına neden olduğunu tespit etmiştir. Normalde eklem sıvısının PH değeri 7.4'dür, şayet aşırı miktarda et yenirse PH=6.2'ye kadar düşer yani asitleşir. Böyle bir ortamda eklem kıkırdakları bozulur ve bu da zamanla eklemlerin bozulmasına ve de artroza (eklem yapısının bozul­ması) dönüşür. Prof.Dr.O.adam ve ekibi yaptı araştırmalar neticesinde kişinin haftada en fazla bir defa et ve et mamulleri yemeleri, fazlasının çeşitli rahatsızlığa neden olabileceğini ispatlamıştır. (GM.9.98.41) Hatır­lanacak olursa Peygamber Efendimiz (s.a.v) "her gün et yemeyiniz" buyurmuşlardır. İşte eklem kıkırdaklarında arachidon asidin çoğalması ile buralarda asitleşme oluşur ve bu asit kıkırdakları tahriş eder (yıpratır) bu noktada Huş?un birleşimindeki saponinler arachidon asidi sünger gibi emerek zararsız hale getirir.

Çayı
Huş yaprağından iki kahve kaşığı demliğe konur ve üzerine 300-400ml kaynar su ilave edildikten sonra 5-10dk demlenmeye bıraktıktan sonra süzülerek içilir.

Çay Harmanları

Huş özsuyu:
Gövdeden elde edilen özsuyun bozulmaması için 8-10 karanfil ve 1-2gr tarçın ilave edilir ve buzdolabına konur. Günde 3 defa bu özsudan birer yemek kaşığı 23-hafta süreyle alınır.

Huş ekstresi:

Huş yaprakları etanol ve su karışımı ile ekstraksiyonu yapılır. Elde edilen ekstreden günde 3-5defa, 15-20damla, 4-8hafta sü­reyle alınır. Yukarıdaki çay harmanlarından da ayır ayrı ekstresi yapıldık­tan sonra karıştırılarak iksiri yapılır ve ekstresi gibi kullanılır.

Yan tesirleri:
Bilinen bir yan tesiri yoktur.

ETKİLERİ
* Bağırsak kurdu düşürücü
* Büzücü
* İdrar söktürücü
* Yaprak çayım idrar yolları problemleri ve bağırsak solucanlarını atmak için kullanın.
* İç kabuktan hazırlanmış bir çay iyi bir ağız yıkama suyudur ve dahili olarak alındığında ishal, romatizma ve çıbanlar için iyidir. İç kabuk ve sürgünlerden bahar keklik üzümü yağma benzer bir yağ elde edilir.

Hazırlanışı ve Kullanma Şekli
* Kaynatma olarak, 1 çay kaşığı iç kabuk veya yaprağı 1 bardak suya koyun. Günde 1 ila 2 bardak için. Tentür olarak, 1/2 ila 1/2 çay kaşığı kullanın.

Birleşiminde:
Geniş bilgi: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp isimli kitabımızda mevcuttur.

Araştırmalar:
Geniş bilgi: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp isimli kitabımızda mevcuttur.

Tesir şekli:
Geniş bilgi: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp isimli kitabımızda mevcuttur.


Benzer Konular

28 Haziran 2012 / HerHangiBiri Taslak Konular
24 Kasım 2008 / HerHangiBiri Taslak Konular
27 Ekim 2011 / _Yağmur_ Taslak Konular
17 Ocak 2012 / _Yağmur_ Taslak Konular