Arama

Gümüşhane - Merkez - Gümüşhane Fen Lisesi

Güncelleme: 5 Ekim 2008 Gösterim: 3.178 Cevap: 0
firstlady - avatarı
firstlady
Ziyaretçi
5 Ekim 2008       Mesaj #1
firstlady - avatarı
Ziyaretçi
11/03/2004 tarih ve 1859 sayılı, Orta Öğretim Genel Müdürlüğünün emirleri, 10/03/2004 tarih ve 1823 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının onayı ile 2004-2005 eğitim- öğretim yılında hizmete açılan okulumuz her yıl 2x24=48 öğrenci almaktadır. Şuan itibariyle ikisi eski ikisi yeni müfredata tabi 4 adet lise 1. sınıfımızda 33 kız 50 erkek toplam 83 öğrenci bulunmaktadır. 2004 yılından 2, 2005 yılından 11 olmak üzere toplam 13 kişilik boş kontenjanımız bulunmaktadır. S.H.Ç.E.K.’na ait olan ve geçici olarak kullanmakta olduğumuz binamızdan yeni yapılan binamıza önümüzdeki yıl taşınmayı planlamaktayız. Yeni Gümüşhane Fen Lisesi binası70 dönüm alan üzerine Okul binası, 150 şer kişilik Kız- Erkek pansiyonu, Kapalı Spor Salonu , Konferans Salonu ve sosyal tesisleri ile Bağlarbaşı Mahallesi’nde 2009 yılında hizmete girecektir.
okuldis1
Sponsorlu Bağlantılar
Okul Binamız

OKULUMUZUN MİSYON VE VİZYONU
  • Gümüşhane Fen Lisesi; Fen Liseleri yönetmeliği gereğince zeka düzeyleri ile Fen ve Matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri kendi alanlarında yüksek öğrenime hazırlamayı; bu alanlarda gereksinim duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmeyi ve yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiştir.
  • Gümüşhane Fen Lisesi, fen liselerinin kuruluş amaçlarının ışığında gelecekte ülkemizin önde gelen fen liseleri arasında yer almayı hedeflemektedir. Bunu da 21. Yüzyılın gelişen teknolojisine omuz verecek bireylerde aranacak özellikleri öğrencilerine aşılayarak sağlayacaktır.
  • Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, çağdaş, Matematik ve Fen Bilimlerinde bilgi birikimine sahip, teknolojik gelişmelere bağlı olarak kendisini yenileyebilme gücüne erişmiş, dünya bilimsel literatürünü izleyebilecek düzeyde yabancı dile hakim bireyler yetiştirmek eğitim felsefemizin temelini oluşturacaktır.
  • Bunların yanı sıra okulumuz, meslek ve üniversite seçiminde belirleyici olarak ezberden uzak, deneylere dayalı, yorum ve eleştiriye açık Bilimsel verilere ve araştırmaya dayanan bir eğitim olanağı sunacaktır. Bu çatı altında gerçekleştirmeyi arzuladığımız takım çalışmaları, gençlerimizin iletişim ve liderlik özelliklerini kazanmalarında yol gösterici olacaktır.
  • Gümüşhane Fen Lisesi’nde Öğrencilerine ve eğitime önem veren başarılı ve çalışkan öğretmenler tarafından yürütülecek bilimsel ve sosyal faaliyetler ile öğrencilerimiz eğlenerek öğrenecek, bilimin, sevgi ve saygının egemen olduğu bir ortamda çağdaş eğitim anlayışlarının ve bilimsel gelişmelerin ışığında Gümüşhane’mizin eğitim kalitesine ciddi katkılar sağlayacaktır.


Benzer Konular

19 Temmuz 2012 / kompetankedi Türkiye Coğrafyası
5 Ekim 2008 / firstlady Taslak Konular
25 Aralık 2012 / DERUNİ Türkiye Coğrafyası