Arama

Fatih Sarması Tarifi

Güncelleme: 7 Ekim 2008 Gösterim: 3.182 Cevap: 0
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
7 Ekim 2008       Mesaj #1
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
FATİH SARMASI
fatiham3
Malzemeler:
aaxibul1
4 yumurta
aaxibul1
1 buçuk su bardağı şeker
aaxibul1
2 bardak un
aaxibul1
1 kaşık tereyağı veya margarin
aaxibul1
1buçuk çay kasığı vanilya
aaxibul1
1 paket kabartma tozu
aaxibul1
2 çorba kaşığı bal
aaxibul1
2 çorba kaşığı antep fıstığı
aaxibul1
Serbeti icin:
aaxibul1
2 bardak su
aaxibul1
2 bardak şeker (Şerbetini yapmak için ılık suyun içine şekeri ilave edip iyice karıştırarak eritin. Bu şerbetin özelliği kaynamadan yapılmasıdır.
Yapılışı:
  1. Yumurtalari, yagi, sekeri genis bir kaba koyup ustune un, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyin.
  2. 15 dakika kadar yuksek hizda mikserinizle cirpin.
  3. Kagit dosenmis veya yaglanip unlanmis genis tepsinize dokup isitilmis 350F (175C) dereceli firininizda kek gibi pisirin. Kenarlari hafif kizaracak ama cok sertlesmesine izin vermeyin.
  4. Firindan alip ilinmaya birakin. Ustune serbetin bir kismini kasikla dokerek yumusamasini saglayin, ama cok sulu olacak sekilde dokmeyin, sadece nemlendirecek ve kolay sarilmasini saglayacak kadar.
  5. Hamurun ustune once bali surun, sonra cekilmis antep fistigini serpistirin. Daha sonra kisa kenarindan duzgunce rulo seklinde sarin.
  6. Kalan serbeti ustunden ve yanlarindan kasikla dokerek islatin. Isterseniz bir miktar serbet birakip servis yaparken dilimlediginiz tatlinin uzerine biraz gezdirerek serbetin heryere esit gelmesini saglayabilirsiniz.
Alıntıdır.
Sponsorlu Bağlantılar


Benzer Konular

7 Şubat 2010 / _KleopatrA_ Edebiyat tr
 Fatih
8 Kasım 2013 / _Yağmur_ Sinema-TV
8 Ekim 2008 / Lavie Taslak Konular
19 Şubat 2016 / Baturalp X-Sözlük