Arama

Karalahana Sarması Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 1.288 Cevap: 0
Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
Karalahana20Dolmasib Malzemeler
1 kg kara lahana
Sponsorlu Bağlantılar
500 gr kıyma
3 adet kuru soğan
2 adet domates (ya da 1 yemek kaşığı salça)
1 çay bardağı pirinç
8-9 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı (kıyma yağlıysa tereyağı bir kaşık olabilir)
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Yemeğin Tarifi
Önce lahanaları iyice yıkayıp, yapraklarını saplarından ayırın. Sonra bir tencere su kaynatın ve kaynayan suya, üstüste dizdiğiniz lahana yapraklarını ve 8-9 adet lahana sapını koyun. 10 dakika sonra el kevgiriyle lahanaları ters düz edin. 10 dakika sonra ocağı söndürün. Yaprakları ve sapları süzgece alın.

Sıra, sarmanın iç harcını hazırlamaya geldi. Soğanları yemeklik doğrayın ve büyük bir kaseye alalım. sonra domatesleri rendeleyin, maydanozların kalın saplarını ayırıp, ince kıyın. Pirinci ayıklayıp, yıkayın. Onları da kaseye koyun. Tuzunu, karabiberini katıp bir kahve fincanı kadar su ekleyerek iyice yoğurun.

Soğuyan lahana yapraklarını büyüklüklerine göre ikiye, ya da 4?e ayırıp, ortadaki kalın damarı çıkarın. Damarlı yüzeyi içe gelecek biçimde yaprağı avucunuza alın ve bir tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyun, yanlarını kapatıp sarın. Bu arada lahana saplarını sıvıyağ koyduğunuz tencere zeminine yanyana dizin. Üzerlerine sarmaları sıralayın. Sarma işlemi bitince, tereyağından fındık kadar parçaları üzerine dağıtın. Dolmaların düzeyine kadar su koyup, orta ateşte pişmeye bırakın.

Kara lahana sarmalarını sıcak sıcak, yanında bir kase yoğurtla birlikte servis yapın.


nepişirsem.com


Benzer Konular

7 Ekim 2008 / Gabriella Taslak Konular
7 Mart 2009 / ATLİ Soru-Cevap
14 Mayıs 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
14 Mayıs 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
14 Mayıs 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular