Arama

Bağdat Sütlacı Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 1.348 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MALZEMELER
4 kişilik
Sponsorlu Bağlantılar
1 lt süt
2 adet dövülmüş damla sakızı
75 gr kırık pirinç
1 tatlı kaşığı limon suyu
150 gr toz şeker
100 gr kaymak
tuz


HAZIRLANIŞI
Bir kaba pirinci ve 1,5 su bardağı su koyarak suyunu çeken kadar haşlayın ve süzün. Tuz, sakız, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın. Sütlaç lapamsı bir hal alana dek pişirin. Bekletmeden kaselere alın. Başka bir tencerey 1/2 su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın. Koyuca bir şurup kıvamına gelene kadar karıştırarark pişirin. Soğumaya bırakın. Şerbet soğuyunca iyice soğuyan sütlacın üzerine dökün ve kaymakla beraber servis yapın.


Benzer Konular

21 Aralık 2016 / Misafir Cevaplanmış
7 Ekim 2008 / Gabriella Taslak Konular
21 Aralık 2016 / Misafir Turizm
22 Şubat 2012 / Misafir Cevaplanmış
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular