Arama

Çikolata Soslu Armut Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 2.087 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MALZEMELER
4 adet soyulmuş armut
Sponsorlu Bağlantılar
1 limon suyu
1 çaykaşığı vanilya esansı
3 çorbakaşığı tozşeker

Çikolatalı sos için :
5 çaykaşığı tereyağ (veya margarin)
175 gram bitter çikolata
4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Armııtları ikiye bölün ve çekirdeklerini temizleyin. Kararmamaları için üzerlerine
limon suyu dökün. Vanilya ve şekeri yarım litre suya katın ve şeker eriyene kadar ısıtın. Armutları şekerli suya koyun ve bir taşım kaynattıktan sonra yarım saat soğumaya bırakın.
Sosu hazırlamak için, çikolatayı, tereyağ (veya margarin) 6 çorbakaşığı armut suyuyla eritin. Tencerenin altını kapatıp karıştırın.


Benzer Konular

25 Şubat 2010 / Misafir Taslak Konular
25 Şubat 2010 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
5 Mart 2010 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular