Arama

Çikolata Kremalı Bezeler Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 3.490 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MALZEMELER
2 Adet Yumurta Akı
Sponsorlu Bağlantılar
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
1/4 Tatlı Kaşığı Tarçın
125 gr. Eritilmiş Sütsüz Çikolata
1/3 Su Bardağı Krema


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak fırını 150 derece ısıtalım. İki adet fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayalım.
Mikser yardımıyle yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpalım.Şekeri azar azar ilave edelim. Her eklemeden sonra tekrar çırpalım. Karışım koyu krema kıvamın gelip, şeker eriyene dek çırpmaya devam edelim. Tarçını ekleyerek karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı bir krema sıkacağının içine dolduralım. Ucuna küçük yıldız uç takalım. 3 cm aralıklar bırakarak yıldızcıkları tepsiye sıkalım. 30 dakika kadar kıtır kıtır olana ve hafif sarımsı bir renk alana del pişirelim. Fırını kapatıp bezeleri içinde soğutalım.
Kreması için, çikolata ve kremayı küçük ısıya dayanıklı bir kaba alalım. Kabı kaynar su konulmuş bir başka kabın içine oturtalım. Çikolata eriyene dek karıştıralım. Ateşten alalım. Yavaş yavaş karıştırarak soğutalım. Bezelerin arasına çikolatadan sürerek minik sandviçler yapalım. (Dilerseniz üzerine kakao serpiştirerek hemen servis yapabilirsiniz)
Aşcının Önerisi: Eğer bezelerin arasına çikolatalı harçtan sürmezseniz, birkaç gün kadar saklayabilirsiniz. Ancak saklamak için hava almayan bir kaba koyun ve yağlı kağıtlara sarın. Dilerseniz siyah çikolata yerine beyaz çikolata da kullanabilirsiniz. Ayrıca, çekilmiş karanfil veya farklı baharatlar da deneyebilirsiniz. Bezeleri pastalarda dekoratif olarak da kullanabilirsiniz.


Benzer Konular

3 Aralık 2008 / ÖmÜrCeK Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
5 Mart 2010 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
31 Ağustos 2012 / _AERYU_ Taslak Konular