Arama

Elmalı Güllaç Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 1.363 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MALZEMELER
10 Yaprak Güllaç
Sponsorlu Bağlantılar
4 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 kahve fincanı gül suyu
6 orta boy elma
2 kivi (Dilimlenmiş)


HAZIRLANIŞI
Güllacı hazırlayın. Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
Rendelenmiş elmayı tülbente koyun ve iyice sıkın. Elmanın hiç suyu kalmayınca içine pudra şekeri koyarak karıştırın.
Hazırladığınız püreyi güllac yapraklarının arasına yerleştirerek bohça şeklinde kapatın.
Kapatılan güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizin. Dizme işlemi bitince üzerine iyice çekmesi için gülsuyu ve kalan şekerli sütü dökün.
Tabaktaki güllacı, üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika bekletin.


Benzer Konular

5 Şubat 2009 / GÜLGECELER Taslak Konular
11 Mart 2010 / Misafir Taslak Konular
17 Temmuz 2012 / Misafir Taslak Konular
23 Şubat 2010 / Misafir Taslak Konular
24 Mart 2012 / Mira Taslak Konular