Arama

Haşhaşlı Revani Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 4.067 Cevap: 0
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
HAŞHAŞLI REVANİ

Malzemeler:

Sponsorlu Bağlantılar

4 tane yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı haşhaş tohumu,
1,5 su bardağı irmik,
1,5 su bardağı un,
1 paket vanilin,
1 paket kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 limon kabuğu rendesi,

Şerbeti için:

2,5 su bardağı şeker,
2,5 su bardağı su,
çeyrek limon,

Üzeri için:

1 paket kremşanti + 1 su bardağı süt,
yeteri kadar fındık yada ceviz

Hazırlanışı:

Şeker ve yumurtayı köpürtene kadar çırptıkdan sonra diğer malzemeleride katıp tatlının hamurunu hazırlayın. En son haşhaşıda katıp yağlanmış tepsiye harcı dökün.

160-170 derecelik fırında yavaş yavaş pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayıp ılımaya bırakın. Pişen tatlının ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbetini yedire yedire dökün. Tatlı şerbetini çekip soğuduktan sonra , 1 pardak sütle çırpılmış kremşantıyı sıkma torbasına koyup dilediğiniz gibi süsleyin. Ama isterseniz kremşantiyle üzerini tamamen kaplayabilirsiniz.. En son kırılmış fındık yada ceviz ekip servis edebilirsiniz...


Benzer Konular

30 Kasım 2012 / DERUNİ Taslak Konular
6 Ağustos 2012 / begüm 1 Sağlıklı Yaşam
6 Ağustos 2012 / begüm 1 Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
11 Şubat 2012 / LaDyGaGa Taslak Konular