
Ziyaretçi

Sade Revani
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
• 5 yumurta
• 4 fincan şeker
• 4 fincan un
• 2 fincan pirinç unu
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 limon suyu Şerbeti:
• 3 su bardağı şeker
• 5 su bardağı su
Sade Revani tarifi
1- Geniş bir kaba çok kaynar olmayan sıcak su konulup onun içine yumurtaları çırpacağımız kap oturtulur. Kaba 5 yumurta kırılır. 4 fincan şeker ilave edilip, mikserle iyice çırpılır.
2- 5 dakika kadar çırpıldıktan sonra, bir yandan çırpmaya devam edilip diğer yandan sıvıyağ damla damla akıtılır. Limonun içine karbonat konup karıştırılarak ilave edilir. Un ve pirinç unuda ilave edilip iyice karıştırılır.
3- Yağlanmış pasta kalıbı veya tepsiye dökülüp fırında pişirilir.
4- Bir tencerede su ve şeker kaynatılıp, soğumaya bırakılır. Revani ılıkken ılık şerbet dökülüp haşlanır. Soğuyunca servis yapılır.
Not: Yumurta çırptığımız kabın altına sıcak sulu bir kap yerleştirilmesi; yumurtaların çok güzel kabarması ve revaninin iyi tutması içindir. Bu tür tatlı ve keklerde yumurta dolaptan çıkarılıp kullanılmamalı, oda sıcaklığında olmalıdır.