
Ziyaretçi
Fırında Taze Soğanlı Makarna

1/2 paket fırın makarna
Sponsorlu Bağlantılar
4-5 dilim kaşar peynir
zeytinyağı
tuz
Beşamel sos için
1,5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
5 sap taze soğan
1 diş sarımsak
Hazırlanışı
Makarna zeytinyağlı ve tuzlu suda haşlanır. Soğan ve sarımsak ince ince doğranır. Soğan, sarımsak ve un yağ ile kavrulur.
Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Beyaz peynir ezilir.
Fırın kabı iyice yağlanır ya da yağlı kağıt serilir. Suyu süzülen makarna beşamel sos ve beyaz peynir ile iyice karıştırıldıktan sonra fırn kabına aktarılır.
Makarnanın üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri konulur.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir.