Arama

Yasemin Mori

Güncelleme: 5 Mayıs 2011 Gösterim: 11.249 Cevap: 3
SatanpisT - avatarı
SatanpisT
Ziyaretçi
24 Ekim 2008       Mesaj #1
SatanpisT - avatarı
Ziyaretçi
1982 Ankara doğumlu olan sanatçı, aslında Bilgi Üniversitesi/Grafik-Tasarım bölümü mezunu. Ancak küçük yaşlardan beri müzikle ilgilendiği için, söz ve bestelerin tamamının kendine ait olduğu bir albüm hazırlayarak, müzik dünyasında kendine kalıcı bir yer edinmeyi hedefliyor. Yasemin Mori’nin tüm söz ve bestelerle birlikte aynı zamanda grafik tasarımını da kendisinin gerçekleştirdiği albüm “Hayvanlar” adını taşıyor.
Farklı ses kalitesi ve farklı yorumuyla dikkat çekici bir artistiğe sahip olan Yasemin Mori, birbirinden güzel 10 şarkısıyla kısa sürede müzikseverlerin beğenisini kazanacağa benziyor. Prodüktörlüğünü Emre Irmak ve Yasemin Mori’nin birlikte üstlendikleri albümün yapımcılığını Emre Irmak ve Ozan Çolakoğlu, proje danışmanlığını ise Ceyhan Çandır gerçekleştirdi. “Hayvanlar”ın ilk klibi -aynı zamanda çıkış parçası- diğer tüm söz ve besteler gibi, sözü ve müziği sanatçıya ait olan “Aslında Bir Konu Var” isimli şarkıya çekildi. Yönetmenliğini Fatih Kızılkök’ün üstelendiği klip 16 mm’ lik film formatında ve 24 saatte çekildi. Tek plan kullanılan klip çekiminde mekan olarak, Film Sokağı Platoları kullanildı.
Sponsorlu Bağlantılar
ela hazal - avatarı
ela hazal
Ziyaretçi
10 Kasım 2008       Mesaj #2
ela hazal - avatarı
Ziyaretçi
yasemin mori       by mehmeturgut

Sponsorlu Bağlantılar
l 333ad51cb5e3a91c7ace2a0194fc6443

Son düzenleyen Blue Blood; 20 Şubat 2009 10:52
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Şubat 2009       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yasemin Mori

yaseminmori3oc4
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
5 Mayıs 2011       Mesaj #4
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Yasemin Mori (Yasemin Mori Kimdir? - Yasemin Mori Hakkında)

yasemin

Yasemin Mori (gerçek adı: Yasemin Savgı; d. 4 Mart, 1982; Ankara, Türkiye), Türk indie rock müzik şarkıcısı.

Özgeçmişi

Rumeli'den göç eden Bulgaristan Türklerinden olan akrabalarının Edirne'ye doğru devam ettirdikleri yol ve serüven sayesinde çocukluğunun bir bölümünü Edirne'de geçirmiş olan Yasemin Mori, anneannesinin ve büyük teyzesinin sevgi sözcüğü olarak kullandıkları "kız" anlamına gelen, okul senelerinde de Jim Morrison'a olan bağıyla sağlamlaşan takma ismi Mori'yi benimsemiştir.
İlk bestelerini ortaokul döneminde yapmaya başlamıştır. Yaklaşık üç yıldır üzerinde çalıştığı tüm söz ve müzikleri Yasemin Mori'ye ait ilk stüdyo albümü olan Hayvanlar'ı, 10 Temmuz 2008'de Irmak Plak ve Balet Plak etiketleriyle piyasaya sürmüştür. Albümün sanat tasarımını okul arkadaşı Seha Can üstlenmiştir.
Mori, Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım bölümü mezunudur. Çalışmalarından bazılarını Tumblr sayfasında yayımlamaktadır.

Albümleri
2008: Hayvanlar

Single'ları
2008: Aslında Bir Konu Var

Video klipleri
Aslında Bir Konu Var
Mutsuz Punk
Nolur Nolur Nolur

Albüm dışı şarkıları
Özellikle konserlerinde söylediği bu parçalara rağmen; Yasemin Mori, MTV'nin beniMTV programı'nın Ekim 2009'da yayınlanan bölümünde yeni albümünü ne zaman çıkaracağı konusunda kesin bir kararı olmadığını söylemiştir.
Bir Beyaz Balina
Ustura (Kırmızı Kurnaz Tilki)
Uzay Kuşu
Sen Beni Sokaklardan Say
Hey Baksana
Can Canbaz
Karamel
Mutsuz Böcek
Dünya Hergün Vals Yapar

Kaynak:vikidepi
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

20 Kasım 2012 / Misafir Taslak Konular
24 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Turizm
4 Temmuz 2011 / Jumong Moda ww
3 Nisan 2013 / wolfmann Taslak Konular