Arama

James Blunt

Güncelleme: 24 Eylül 2015 Gösterim: 23.879 Cevap: 7
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
20 Şubat 2007       Mesaj #1
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
JAMES BLUNT
Yaşı geçmekte olan bir rock yıldızı bir keresinde, onu hayatında en çok korkutan şeyin müzikal açıdan kurumak ve üretememek olduğunu söylemişti. Böyle birşey, James Blunt’un asla korkmayacağı bir şeydir. Abartısız diyebiliriz ki, James’in öyle bir hayatı olmuş ki şimdiye kadar, herhalde bir düzine kadar albüm doldurabilir ve artan kısımlarla da bir iki film senaryosu yazabilir bu birikimlerle. Bunu elbette tüm şarkı ve senaryo yazarları söyler ama bu sefer karşımızda çok farklı birisi var.

Sponsorlu Bağlantılar
Mesela ilk albümü Back To Bedlam’ın kapanış parçası No Bravery’yi alın : 1999 yılında, James İngiliz Ordusu’nda keşif subayı iken Kosova’da yazılmış. O, başkent Piriştine yakınlarında devriye atarken, gitarı da tankının yan tarafında asılı idi. Sessizlik, istirahat ve barış zamanlarında da, bu gitar ordan iniyordu ve 22 yaşında bir barış gücü askeri olarak, son on yılın en kanlı savaşların birinin izleri üzerinde yürürken hayat hakkında parçalar yazıyordu. Birliğinin diğer üyeleri ona sessiz olmasını ve gürültü yapmamasını emrediyordu, o ise bir yandan gece yarısı sessizliğinde parçalarını yazmaya devam ediyordu, ve hiç susmadı. “No Bravery, Kosova’da yazdığım ilk tamamlanmış parçadır. Bu parçayı tankımın yanında, uyku tulumumun içinde botlarımla yatarken yazdım. Orada botlarla uyumak zorundaydık. Bu parça çok kaderci bir parçadır, aslında albümün kalanı da bir hayli kaderci” diyor biraz mütevazi ve utangaç bir edayla James Blunt.

Ama onun Kosova tecrübesi, yeni bir sanatçının çok çeşitli olan müzik tarzları ve koleksiyonları arasında kendi yolunu çizme çabasının sadece bir yüzünü gösteriyor. Esasında James bir keşiftir : karamsarlık ve melankoli tarafından bir şekilde etkilenen eski bir ruh, sanki yıllardır müzik yazan genç bir müzisyen, müthiş bir hayat tecrübesi geçirmiş meleksi bir ses. Menajerini paylaştığı Elton John, "You're Beautiful"un, kendisinin "Your Song"unun bir devamı olduğunu düşünüyor. Bu kurnazca bir karşılaştırma zira "Back to Bedlam"un büyük kısmı, Elton John’un ilk kariyerindeki en iyi örneklerini anımsatıyor. Öte yandan albümün prodüktörlüğünü yapan Tom Rothrock, James’i Beck ve Elliott Smith gibi diğer müşterilerine karşı verilen bir İngiliz cevabına benzetiyor. Rothrock, geçen seneki South By Southwest’deki beklenmedik canlı performansına kadar James’in adını bile duymamıştı. Ünlü prodüktör, izlediği bu performanstan o kadar çok etkilenmiş ki Back To Bedlam üzerinde çalışmayı hemen kabul etmiş.

jamesblunt

Tuhaf olan şey ise, Blunt’lar gibi askeriyeden gelen bir ailenin – babası yeni emekli bir albay – bir James doğurmuş olmasıdır. Kendisinin de dediği gibi, artık olmayan klasik bir asker ailesi terbiyesiyle yetişmiş James : Hampshire’da bir askeri hastanede doğmuş, yedi yaşında yatılı okula başlamış, fen ve matematik okumuş, 16 yaşında pilot brövesini almış (diyor ki, Tiger Moth’dan Spitfire’a kadar tek motorlu herşeyi uçurabilirim), Bristol Üniversitesi’nde kısa süre okumuş, ve sonrasında da (“babam çok ısrar ettiği için”) orduya katılmış. Üsteğmen olmuş ve Kosova – Piriştine’ye giren ilk İngiliz subayı ünvanını kazanarak oraya giden 30,000 barış gücü askerinin öncüsü olmuş. Ama müzik herşeye rağmen başlıca dayanağı olmuş. Gerçekten de bunun sınanması gerekiyordu. CD player’ı olmayan müziksiz bir evde büyümenin sonucu olarak James müziğe yakın geçmişte başladı. "Babam gerçekten çok pratik bir insandı ve müziği sadece gürültü olarak görüyordu. Yegane CD player arabadaydı ve sadece üç CD’miz varı : 'American Pie' ve iki Beach Boys." Okul için uzaklara gittiğinde ise piyano öğrendi, okul müzikalinde sahne aldı, işte olay buydu. O andan itibaren elinden geldiğince dinledi ve öğrendi. Queen ve Dire Straits aşkı ortaya çıktı ve gitti. 14 yaşındayken bir arkadaşının gitarını kapan James, Nirvana’nın Nevemind’ına kendi kendine eşlik etti ve kısa süre sonra ilk parçasını yazdı. Bunu yaparken de, gecenin bir yarısında koridordan gelen müziği takip ettiğinde kesinlikle ve her zaman James’in odasını bulacağını bilen okul müdürünün nezninde biraz sevimsiz bir imaja sahip oldu. Delikanlılık yılları, kendisine bir tür eğitim vermeye çalışan öğretmenlere karşı müziği kendi kariyeri olarak seçen James’in mücadelesiyle geçti.

Kendi kaydettiği bazı “tehlikeli demolarla” silahlanan James, 2002 yılında ordudan ayrıldı ve tam zamanlı bir müzisyen oldu. “Sağlam ve ciddi bir işi bıraktığım için babam çok kızgındı.” diyor Blunt. Bahsi geçen tehlikeli demolar, akıldan çıkmayan sesi ve zarifçe kişisel olan parçalarını sunan yeterince etkileyici birer vitrindiler ki bunlar da kendisine aylar gibi kısa bir süre sonra menajerlik ve yayımlanma anlaşmaları olarak geri döndü. "Ve sonrasında da Linda Perry [Pink, Christina Aguilera gibi pek çok isime parça yazarlığı ve prodüktörlük yapan] ile tanıştım çünkü yayıncılarım ona bazı parçalar vermişti daha önceden. Daha sonra da South By Southwest’de çaldım ve Linda bana kendi plak şirketi Custard Records’da bir anlaşma sundu" diyor tüm bunlardan gözleri kamaşan James.

Eylül 2003’de albümünü kaydetmek için Kaliforniya’ya gidiyor ve fark ediyor ki, Los Angeles’da pasaklı üstü başı dağınık bir İngiliz çocuk olmak son derece keyif verici bir şey! Bir aktristin evinde kaldığı sırada, Rothrock ile gündüzleri kayıt çalışmalarını sürdüren James geceleri ise LA’in club sahnelerini araştırıyor. "Benimki gibi saf bir geçmiş ile bu, sanki şeytanın kazanına dalmak gibi birşeydi” diyor mutlu bir anımsamayla. İnsanı yüreğini sızlatan parçası "Goodbye, My Lover"ı aktristin eski bir piyano bulundurduğu banyosunda yazmış.

Bu aralar en çok beğenerek dinlediği müzik Cat Power ve Lou Reed'in "Transformer" albümü ve "Back to Bedlam" da benzer bir enigmatik, anlaşılmaz niteliğe sahip. Albümdeki çoğu parçanın hikayesinden bahsetmiyor James ama aldatıcı bir şekilde bol kabarcıklı olan "So Long, Jimmy"nin, Jimi Hendrix'ten esinlendiğini itiraf ediyor. Kalanı için ise sadece “bir parçada, cinayetten yırtarsınız” diyor.


JAMES BLUNT

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Jumong; 24 Eylül 2015 19:23 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
24 Şubat 2007       Mesaj #2
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
9440199 9440205 slarge

Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Mart 2008       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İngiliz müzisyen, şarkıcı ve söz yazarı. Gerçek adı James Hillier Blount'tur. Sosyoloji eğitimi, askeri geçmişi ve NATO'daki görevi müzisyen kimliğiyle uyuşmasa da Blunt İngiltere'nin en başarılı alternatif müzisyenlerinden biri olmuş; You're Beautiful, Bravery, I Really Want You ve 1973 gibi hitlerle tüm dünyanın tanıdığı bir isim haline gelmiştir.

22 Şubat 1974'te askeri bir hastanede Jane Blount ve Charles Blount'un ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Tidworth, Wiltshire, İngiltere'de hayata gözlerini açmıştı. İngiliz Ordusu'nda hava subayı olarak çalışan babasının görevi dolayısıyla çocukluk yıllarında Kıbrıs ve Almanya gibi ülkelerde bulundu. Daha sonra aileye iki küçük Blount üyesi daha katıldı. 7 yaşındayken Woolhampton'daki Elstree School'a kaydolan Blount daha sonra ordudan aldığı bursla Harrow School'a devam etti. Babası uçuş aşkını oğluna da aşılamıştı ve James henüz 16 yaşındayken uçuş ehliyetinin sahibi olmuştu. Blountlar tarihi 10. yüzyıla dayanan uzun bir süreçtir orduda yer alıyorlardı. Harrow School'daki mezuniyetinin ardından Bristol University'ye uzay mühendisliği konusunda öğrenim görmek için kaydolan sanatçı daha sonra sosyoloji bölümüne devam etti. 1996'da eğitimini tamamlayan James, sonrasında Royal Military Academy Sandhurst'ta öğrenim gördü. Ailesinin askeri geçmişi ve kendisinin de ordu desteğiyle eğitim alması nedeniyle Blount geleneği bozmadı ve İngiliz Ordusu'nda görev almaya başladı. Kanada'da süren askeri eğitimin ardından Kosova'da NATO'nun barış elçisi olarak çalıştı. Kariyerine geçmişiyle oldukça zıt bir yönde devam etme kararı alan sanatçı tüm enerjisini müziğe verdi. 2004 yılında ilk single'ı High'ı yayınladıktan kısa bir süre sonra şarkıyı reklam müziği olarak kullanmak isteyen Vodafone, Blunt'un adının duyulması yönünde olumlu bir çıkış oldu. High ülkenin en sevilen şarkılarından biri haline gelmişti ve hemen ardından Blunt ikinci single'ı Wiseman'i yayınladı. Ancak şarkıcının tüm dünyaca tanınmasına neden olan çalışması “You’re Beautiful”du. Şarkı kısa sürede radyoların en çok istek alan çalışmalarından biri oldu ve Blunt müzik kariyerini bu hitle taçlandırdı. İngiltere listelerine 12. sıradan giriş yapan şarkı daha sonra haftalarca bir numaradaki hakimiyetini koruyacaktı.
Müzisyen çok geçmeden ilk albümünü hayranlarıyla buluşturdu. Albüm, “Back To Bedlam” adını taşıyordu ve o yıl piyasaya çıkan Coldplay çalışması X&Y'nin bile başarısını gölgede bıraktı. Bu görkemli başlangıç sonuçlarını sadece İngiltere'de değil dünyanın birçok yerinde verdi. 2005 yılında senenin en başarılı hiti You're Beautiful'du. Şarkı klibiyle de büyük bir ilgiyle karşılanmıştı ve müzisyen medyanın gözbebeği olmuştu. Sayısız televizyon ve radyo programına katılan sanatçıya Paul McCartney de hayranlığını bildirdi ve Blunt'u gururlandırdı.
21 Şubat 2006’da müzisyen “Chasing Time: The Bedlam Sessions” DVD’sini yayınladı ve çalışma o yılın en çok satan DVD'si oldu. Ardından 2007 senesinde Live Earth konserleri kapsamında İngiliz müzikseverlerle bir araya geldi ve aynı yılın eylül ayında prodüksiyonunu Tom Rothrock'un gerçekleştirdiği üçüncü stüdyo albümü “All The Lost Souls”u yayınladı. İlk single için 1973 seçildi. 1973, I Really Want You gibi birçok hit şarkıyı bünyesinde bulunduran albüm yine müzik eleştirmenlerinin gözdesi oldu. "1973" ayrıca 7 ülkede 1 numara olurken, 29 ülkede ilk 10'a girerek önemli bir başarıya imza attı.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Mayıs 2008       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
James Blunt
bluntLIVE1611 468x553
Son düzenleyen Jumong; 24 Eylül 2015 19:23
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
14 Temmuz 2008       Mesaj #5
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
photo 944 1 jpg v 1504130257
Son düzenleyen Jumong; 24 Eylül 2015 19:22
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Eylül 2008       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
35410 James20Blunt20Hand2
B.L.A.C.K - avatarı
B.L.A.C.K
Ziyaretçi
27 Kasım 2008       Mesaj #7
B.L.A.C.K - avatarı
Ziyaretçi
James Blunt (d. 22 Şubat1974)(Gerçek adı - James Hillier Blount) İngiliz şarkıcı ve besteci.

İlk single'ının ("You're Beautiful") 2005'de yayınlanmasıyla listelerde bir numara oldu. "Back to Bedlam" adlı yayınlanan albüm dünya çapında 11 milyonluk bir satış rakamına ulaştı. James Blunt gitar, org ve piyano çalmaktadır.Konu başlıkları
1 Diskografi
1.1 Albümler
1.2 Hit single'ları
2 Ödülleri
3 Dış bağlantılar

,

Diskografi

Albümler

2004: Back to Bedlam
2006: Chasing Time: The Bedlam Sessions (DVD/CD)
2007: All the Lost Souls


Ödülleri

2005
2005 – MTV Europe Music Awards- En iyi Yeni Sanatçı
2005 – Q Awards - En iyi Yeni Sanatçı
2005 – Digital Music Awards - En iyi Pop Sanatçısı

2006
2006 – NRJ Music Awards (Fransa) - En iyi Uluslararası ?Yeni Sanatçı(orj. Newcomer)?
2006 – Brit Awards - En iyi pop sanatçısı ve en iyi erkek sanatçı
2006 – ECHO Awards (Almanya) - En iyi uluslararası Yeni Sanatçı
2006 – NME Awards - En kötü albüm
2006 – MTV Australia Video Music Awards - Yılın şarkısı, "You're Beautiful"
2006 – Ivor Novello Awards - En çok çalınan Çalışma and Yılın Uluslararası Hiti
2006 – MTV Video Music Awards - En iyi erkek sanatçı klibi and En iyi Cinematography
2006 – World Music Awards - Dünyanın en iyi sanatçısı ve Dünyanın en çok satan İngiliz Sanatçısı
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
24 Eylül 2015       Mesaj #8
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  KARNAVAL.jpg
Gösterim: 465
Boyut:  83.7 KB

Biyografi

22 Şubat 1974 doğumlu İngiliz şarkıcı, müzisyen ve söz yazarı.

Gerçek Adı: James Hillier Blount
Doğum Yeri: Wiltshire, İngiltere
Doğum Tarihi: 22 Şubat 1974

Hakkında:
- Profesyonel müzik kariyeri 2004 yılında yayımladığı "High" isimli single çalışmasıyla başladı.
- "Back to Bedlam" ve "All the Lost Souls" albümleri müzik listelerinde bir numara oldu.
- Paul Beard, Ben Castle, John Garrison, Simon Lea ve Christopher Pemberton ile çalıştı.
- 2013 yılında "Moon Landing" adlı albümü piyasaya çıktı.
- MTV Avrupa Müzik, Q, BRIT, NME ve ECHO gibi birçok ödül kazandı.

İlk Albüm: Back to Bedlam
İlk Single: High


karnaval.com
🌘 🚀

Benzer Konular

17 Kasım 2015 / BrookLyn Sinema ww
13 Ağustos 2015 / Misafir Ünlülerin Fotoğrafları
3 Ağustos 2012 / HipHopRocK Edebiyat ww
24 Ekim 2015 / ThinkerBeLL Müzik ww
26 Haziran 2011 / AndThe_BlackSky Taslak Konular