Arama

Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi

Güncelleme: 25 Eylül 2015 Gösterim: 3.220 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Nisan 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU

Sponsorlu Bağlantılar
ac biber turusu 1
DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU

Malzemeler:

  • 2 kilo ufak açık yeşil acı biber
  • 1 kilo domates (salçalık)
  • 1 su bardağı sirke
  • 15 diş sarımsak
  • 6 çorba kaşığı kaya tuzu
Yapılışı:
  1. Domatesleri ikiye bölerek geniş bir kabın içine rendeleyin.
  2. Biberlerin sapını kesin.
  3. Domates rendesinin içine tuzunu, sirkesini, sarımsağını, biberleri katıp güzelce tüm malzemeleri harmanlayın ve ufak kavanozlara doldurun.
  4. Maydanozu üzerine yerleştirin ve kapağını sıkıca kapatın.(Domates asit yapacağı için kavanozları bir tepsi üzerine yerleştirirseniz 2-3 gün kadar kavanozdan sızma yapabilir. Suyunu 1 hafta kadar sonra kontrol edin. Azaldığı kadar su üzerine ilave edebilirsiniz.
  5. Serin bir yerde muhafaza edin.
Afiyet olsun.



Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Eylül 2015       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba sayın takipçilerim,

Sponsorlu Bağlantılar
Mayıs ayında hobi olarak başladığım saksıda biber yetiştirme işimin meyvelerini pardon sebzelerini almaya başladım Msn Happy Oldukça keyifli bir iş olduğunu belirtmem gerekiyor. İlk zamanlar ilk mahsulleri afiyetle yedim. Ama bundan sonrakileri turşu yapmaya karar verdim. İnternette o kadar araştırdım. Ve nasıl yapılacağını öğrendim. Biber turşusu nasıl yapılır ? Başlıyoruz.


İlk olarak ocağımızda yada kettle’da sıcak suyumuzu kaynatıyoruz. Ardından biberlerimizin sapını yer kaplamaması adına kesiyoruz. 10 Diş sarımsak alıp kabuğunu soyuyoruz. Ardından sarımsakların 5 tane kadarını kavanoza koyuyoruz.Ardından biberlerimizi koyuyoruz. 1 çay bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı kaya tuzunu kavanoza döküyoruz. Ve sıcak suyumuzu kavanozun ağzına kadar ekliyoruz. Kapağını sıkıca kapatıp yarım saat kadar ters şekilde bekletiyoruz. (Bunu yapmamızın sebebi yarım saat sonra kavanozun hava alıp almadığını kontrol etmektir.)

İşte bu kadar Msn Happy 15 gün kadar oda sıcaklığında bekletiyoruz ve sonra afiyetle yiyoruz. Kolay gelsin.

Kaynak: Biber Turşusu Yapılışı | Erhan Genç Kişisel Blog Sitesi

Benzer Konular

26 Eylül 2012 / mustafa köse Soru-Cevap
14 Ağustos 2010 / Misafir Soru-Cevap
10 Ekim 2008 / Misafir Genel Mesajlar
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
31 Temmuz 2009 / arife türkmen Soru-Cevap