Ziyaretçi
DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU

DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU
Malzemeler:
Sponsorlu Bağlantılar
DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU
Malzemeler:
- 2 kilo ufak açık yeşil acı biber
- 1 kilo domates (salçalık)
- 1 su bardağı sirke
- 15 diş sarımsak
- 6 çorba kaşığı kaya tuzu
- Domatesleri ikiye bölerek geniş bir kabın içine rendeleyin.
- Biberlerin sapını kesin.
- Domates rendesinin içine tuzunu, sirkesini, sarımsağını, biberleri katıp güzelce tüm malzemeleri harmanlayın ve ufak kavanozlara doldurun.
- Maydanozu üzerine yerleştirin ve kapağını sıkıca kapatın.(Domates asit yapacağı için kavanozları bir tepsi üzerine yerleştirirseniz 2-3 gün kadar kavanozdan sızma yapabilir. Suyunu 1 hafta kadar sonra kontrol edin. Azaldığı kadar su üzerine ilave edebilirsiniz.
- Serin bir yerde muhafaza edin.

Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi
Oldukça keyifli bir iş olduğunu belirtmem gerekiyor. İlk zamanlar ilk mahsulleri afiyetle yedim. Ama bundan sonrakileri turşu yapmaya karar verdim. İnternette o kadar araştırdım. Ve nasıl yapılacağını öğrendim. Biber turşusu nasıl yapılır ? Başlıyoruz.
