Arama

Dijital Video Yayıncılığı

Güncelleme: 10 Kasım 2008 Gösterim: 2.257 Cevap: 0
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
10 Kasım 2008       Mesaj #1
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
Dijital Video Yayıncılığı

Sponsorlu Bağlantılar


DVB Uydu ve Kablo TV şebeke operatörlerinden, Tüketici Endüstrisinden ve üretici firmalardan kurulu standart geliştiren bir komitedir. ETSI, Cenelec ve EBU tarafından onaylanmış bu komitenin hedefi uydu, Kablo TV ve yerel verici istasyonları tarafından yapılacak olan bütün dijital yayınların dünya çapında aynı standartlara oturtmaktır.
Dijital Televizyon Yayıncılığı ise sayısal görüntünün, sesin ve yardımcı bilgilerin veri sinyalleri formunda, mümkün bütün iletim sistemleri vasıtası ile taşınmasıdır. Gerçek iletim analog sinyaller kullanılarak yapılır. Abone ve hizmet sağlayıcı arsında da bir geri-kanal iletim teknolojisi kullanılır.
Mevcut analog televizyon sinyalleri ile dijital görüntü sistemlerinin aynı anda kullanılması beraberinde bir takım avantajlar getirir.
  • Dijital olarak sıkıştırılmış bir görüntü sinyali operatörlerin aynı taşıyıcıda 1 analog kanala oranla 10 katı daha fazla yayın kanalı taşımasına olanak verir. Böylece şebekede başka hizmetler içinde kapasite bulunabilir.
  • Pay Per View gibi hizmetler için erişim kontrolü, ve şebekeye dinamik olarak isteğe bağlı hizmetlerinin verilebilmesi gibi bazı esneklikler sağlar.
Kaynak:Elektrik.gen.tr


Benzer Konular

4 Kasım 2017 / karayel İletişim Bilimleri
24 Ağustos 2008 / karayel İletişim Bilimleri
4 Şubat 2013 / Misafir Soru-Cevap
3 Temmuz 2013 / Coşkun11 Soru-Cevap