Arama

Fenerbahçe Cumhuriyeti / 34 FB 1907 - Sayfa 38

Güncelleme: 10 Nisan 2020 Gösterim: 391.056 Cevap: 451
Bombaxi - avatarı
Bombaxi
Ziyaretçi
28 Temmuz 2008       Mesaj #371
Bombaxi - avatarı
Ziyaretçi
Semih’in ÖSS sonucu

Sponsorlu Bağlantılar
12 Temmuz’da milli oyuncumuz Semih Şentürk'ün ÖSS sonuçları belli oldu.

semhen2

Fenerbahçe’nin ve milli takımın golcü oyuncusu, nam-ı diğer “nöbetçi golcü” Semih Şentürk, Servet Çetin ve Uğur Boral ile birlikte Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) girmişti.
12 Temmuz’da açıklanan sonuçlara göre Semih, Eşit Ağırlık 1’de ek puanlı olarak 288.848 puan yaptı.
Eğitimini sürdürmek isteyen nöbetçi golcü, ÖSS’de aldığı bu puanla Marmara Üniversitesi’nde bir bölüme girmeyi hedeflediğini açıkladı.
Semih Şentürk’ün aldığı bu puandan memnun olduğu belirtiliyor.
Öte yandan Semih’le birlikte sınava giren Servet Çetin ve Uğur Boral’ın Öss sonuçlarını açıklamaktan kaçındıkları ya da gizli tutmayı tercih ettikleri öğrenildi.

Xabi Alonso Pazartesi İstanbul'da!

İspanya’dan gelen haberlere göre Xabi Alonso bugün Fenerbahçe ile masaya oturacak...

alonsoly1

Aston Villalı Gareth Barry’de ısrar eden Rafa Benitez, futbolcuları Xabi Alonso’nun gitmesine izin verdiğinden beri İspanyol oyuncunun talipleri bitmiyor. Juventus’un transfer etmeye çok yakın olduğu ancak son anda vazgeçtiği Alonso için Fenerbahçe’nin girişimlerini hızlandırdığı bildirildi.

Mirror gazetesinin haberine göre Şampiyonlar Ligi’nde başarı hedefledikleri için Aurelio’nun yerini kaliteli bir yabancıyla doldurmak isteyen sarı lacivertlilerin İspanyol futbolcuyla bugün görüşeceği iddia edildi. fenerbahçe için tarihi bir gün olabilir.

Bakalım Alonso’yu Kadıköy’de izleyebilecek miyiz...

Kaynak: Goal.com

Son düzenleyen Bombaxi; 28 Temmuz 2008 17:02 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
30 Temmuz 2008       Mesaj #372
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
Konsantrasyonumuz üst düzeyde

Sponsorlu Bağlantılar
aragones002 2907
Teknik direktörümüz Aragones çarşamba günkü maça hazırız mesajı verdi
Fenerbahçemizin Teknik Direktörü Luis Aragones, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki rakipleri Macar MTK Budapeşte'ye saygı duyduklarını ve hiçbir biçimde küçümsemediklerini söyledi. Luis Aragones, İspanyol futbolcumuz Daniel Güiza ile birlikte Samandıra Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, yarınki maça iyi konsantre olmaları gerektiğini ifade ederek, ''Öncelikle MTK takımına saygı duyuyorum. Hiçbir biçimde rakibimizi küçümseme gibi bir düşüncemiz yok. Sahaya ilk adımımızı attığımız andan itibaren konsantrasyonumuzun en üst düzeyde olması gerekiyor. Rakibimiz de lige katılabilmeyi en az bizim kadar istiyor'' diye konuştu.

Takımımızın yarınki maç için ne denli hazır olduğu sorusuna İspanyol teknik adamımız, ''Hazırlık kamplarındaki maçlar genelde oyuncuları görmem açısından önemliydi. Sonuç anlamında yorum yapmak istemiyorum. Shakhtar Donetsk maçında gördüm ki takım yavaş yavaş forma girmeye başladı. Yarınki maç hakkında da o istediğimiz formu yakalayıp sahaya çıkacağız'' dedi.

Aragones, transfer isteyip istemediği, isterse hangi mevkiye olacağı sorusu üzerine de şunları kaydetti:

''Özellikle benim takımımdaki oyuncuların yaptıkları işlerden, formlarından, benim oyun yapıma ayak uydurmaya çalışmalarından çok memnunum. Her ekibin eksikleri olur. Bu başkan ve yönetimle yapacağımız konuşmalar ve oradan çıkacak kararlarla gerçekleştirebileceğimiz birşeydir. Bu, yönetim kuruluyla alacağımız ortak bir karar olacaktır.''

-KEZMAN KONUSU-

Aragones, yabancı oyuncu kontenjanını açmak için Kezman ve Maldonado'nun gönderileceği yönünde spekülasyonların yapıldığının hatırlatılması üzerine, ''Kezman ile ilgili her ne denli basında ayrılmak istiyormuş gibi haber çıksa da, onunla yaptığım konuşmalarda ayrılmakla ilgili bir konu geçmedi. Maldonado ve Kezman, antrenmanlarda çok iyi çalışıyor fakat ilerleyen günler neyi gösterir bilinmez'' diye konuştu.

Kezman'ın, gitmek istemesi durumunda gönderip gönderilmeyeceği sorusuna İspanyol çalıştırıcı, ''Kezman gibi bir oyuncu gitmek isterse takımda tutmak zorlaşır ama ben şu ana dek yaptığım konuşmalarda böyle bir izlenim almadım. Tabii her zaman için önce Fenerbahçe'nin çıkarlarını düşüneceğiz, sonra antrenörün kararı gelir'' diye yanıt verdi.

Soruların ardından İspanyol teknik adam Türkçe ''İyi günler'' diyerek toplantıyı bitirdi. Maldonado ve Kezman'ın yarınki maçın 18 kişilik maç kadrosunda olup olmayacağı sorusuna ise Aragones ''Net birşey söyleyemem'' yanıtını verdi.

-GUIZA: ''ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ''-

Fenerbahçemizin İspanyol futbolcusu Daniel Güiza ise MTK Budapeşte karşısında turu geçmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Fenerbahçemize gelmekten memnun olduğunu ifade eden Güiza, ''Arkadaşlarımla uyumum da çok iyi. Yarın da önemli bir maç var. Rövanş maçı için avantajlı bir skor elde etmek ve turu geçmek için elimizden geleni yapacağız. Tüm gücümüzle sahada varolmamız gerekiyor'' dedi.

İspanyol futbolcumuz, yanında Semih'in mi Kezman'ın mı oynaması gerektiği yönündeki soruya, ''İkisiyle de uyum konusunda sıkıntım yok. İkisi de büyük oyuncular. Hangisiyle daha iyi anlaşacağım zamanla belli olacak. Ama şu anda uyum konusunda ikisiyle de iyi anlaşıyorum'' diye konuştu.

Daha önce oynadığı takımlara oranla Fenerbahçemizin hedeflerinin daha büyük olduğunun belirtilip, bunun kendisinde baskı yaratıp yaratmadığının sorulması üzerine Güiza, ''Fenerbahçe, hedefleri çok daha yüksek olan bir kulüp. Takımımın başarılı olması adına elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bu benim için de fazla bir baskı unsuru oluşturmuyor, tersine beni kamçılıyor ve daha ilerilere doğru itiyor'' dedi.

-KEZMAN VE MALDONADO ANTRENMANDA YOKTU-

Basın toplantısının ardından sarı-lacivertlilerimiz, Samandıra Tesisleri'nde antrenmana çıktı.

İlk 15 dakikası basına açık olan antrenmanda, Kezman ve Maldonado'nun yer almadıkları görüldü. Antrenmana 18 futbolcumuz katılırken, bu 2 futbolcumuzun, yarınki maçın 18 kişilik kadrosunda da yer alması beklenmiyor.
DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
30 Temmuz 2008       Mesaj #373
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
Bir annenin oğluna mektubu Msn Sad

CANIM OĞLUM

Seni doğurduğum gün,
Birkez daha doğmuştum.
Seninle beraber tekrardan tadacaktım bazı duyguları
Annelik duygusu hariç tabi
Müsade et o da bana özel olsun
Kişiliklerimiz o kadar zıttı ki oğlum
Beni hiç umursamazdın
Hep tartışırdık seninle
Anlaştığımız tek konu Fenerbahçemiz'di
O fanatik gs li babana rağmen
Sen Fenerliydin
Sana hamileyken hep FB marşlarını dinlerdim
İçimde dönüp dururdun
Doğmuştun nihayet
Çok ağlayan bir bebektin
FB marşlarını dinlemeden susmazdın
Ve o marşlar çalmadan uyumazdın
Babansa delirirdi
Benim oğlum doğuştan Fenerli dedirtmem derdi
Ama sadece demekle yetinirdi
4 yasındaydın bebeğim
Dayın sen ve ben maça gitmiştik
Senin ilk maçındı
Şaşkın gözlerle izlemiştin etrafını
Ve maçtan çok taraftarlara bakmıştın
Maç bittiğinde Uche abin formasını fırlatmıstı
Hala duvarında asılı o forma
Binlerce taraftar içinden sana gelmişti
Sen daha da büyüdüğünde gittiğimiz mçlarda
Hep aynı tezahuratı ederdin
Kadıköye ölmeye ölmeye geldik
Belki şimdi hak veriyosundur
Kadıköyde ölünmez yaşanır sözlerime
Sence haklımıydım bebeğim?
Sen iyice büyüdüğünde
Fenerium mağazası açılmıştı
Sürekli t-shirt alırdın oradan
Sana sormadan dolabından alıp giyerdim onları
Sense hep aynı seyi söylerdin
Leş gibi kadın parfümü kokuttun t-shirtümü
Sonra Fenerium alısverişlerine bende katıldım
Gittiğimizde genelde günlerden salı olurdu
Çünkü ben salı pazarına giderdim
sen de direk Feneriuma giderdin
Ben de işimi bitirince gelirdim
Aklım zaten o sarı lacivert dünyada olduğundan
pazarda fazla oyalanmazdım
Ama nedense o gün sende benimle pazara gelmek istedin bebeğim
Yaya yolunda bir karmaşamı çıktı
Yoksa ışıklardamı bir sorun vardı
Tam olarak hatırlamıyorum
Hani seni doğurduğum gün bende doğdum dedim ya
O arabanın seni öldürdüğü gün
Bende öldüm
Suçluydum evet suçluydum bebeğim
Seni pazara sokmamalıydım
Hemen Feneriuma gitmeliydik affet beni bebeğim
Şimdi sen söyle bebeğim
Kadıköyde yaşanır mı ölünür mü?
Ben inancımı kaybetmedim
Sen hala Kadıköydesin biliyorum
Sen öldükten sonra içimdeki sarı lacivert tuz buz oldu
Ve bütün dünyama sıçradı babana bile sıçradı
Seni kaybedeli uzun yıllar oldu bebeğim
Keşke milli takımımızın dünya üçüncülüğünü
gs nin 6-0 lık yenilgisini görebilseydin
Ama bir yerlerden görüyorsun buna eminim bebğim
Fener güç Fenerli güç derdin hep
Ben Fenerliyim bebeğim
Ama herşeyden önce bir anneyim
Kendine iyi bak bebeyim...
ANNEN

NOT: FB dergisinin taraftar mektupları bölümünden ALINTIDIR
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Temmuz 2008       Mesaj #374
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu sevda bitmez

İspanya'nın Diariosport gazetesi, Luis Aragones'in, Barcelona'lı Samuel Eto'o'yu Fenerbahçe'ye istediğini ve beklediğini yazdı.

Heyecanlı bekleyiş
Milyonlarca Fenerbahçe taraftarı, yabancı forvet olarak kimin alınacağını büyük bir merakla beklerken, İspanya'dan heyecan dolu bir haber geldi. İspanya'nın Diariosport gazetesinin haberine göre Fenerbahçe, Barcelona'nın golcüsü Eto'o'nun peşine tekrar düştü. Gazete, "Aragones kollarını açmış onu Fenerbahçe'ye bekliyor" viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
başlığıyla verdiği haberde, İspanyol hocanın, Kamerunlu yıldızı istediğini yazdı.

Alonso da sırada
Gazete, bir süre önce Eto'o'nun Fenerbahçe'nin teklifini reddettiğini ancak sarı-lacivertli kulübün bu futbolcuda hâlâ istekli olduğunu vurguladı. Fenerbahçe kulübünün, daha önce Eto'o ile ilgilenmediğini açıklamasına rağmen, Kezman'ın takımdan ayrılmasından sonra Barcelona'lı golcü için girişimlerini hızlandıracağı belirtildi. Fener, ayrıca Alonso'yu getirmek için de Maldonado'nun satılmasını bekliyor.
fotomac
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
30 Temmuz 2008       Mesaj #375
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Goller uzak... Tur yakın...

Fenerbahçe 2 kez kabusa dönüşen MTK macerasına iyi başladı !.. Sarı lacivertli yıldızlar topluluğu, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Elemesi 1. maçında ağırladığı MTK'yı Roberto Carlos ve Selçuk'un ceza sahası dışından golleriyle 2-0 yendi. Bir çok gol pozisyonundan da yararlanamayan Fenerbahçe, bu sonuçla turu geçmek için büyük avantaj yakaladı.

FENERBAHÇE: 2 - MTK BUDAPEŞTE: 0
STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Serge Gumienny, Walter Vromans, Mark Simons (Belçika)

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Kazım, Selçuk, Alex, Uğur, Semih, Güiza

MTK: Vegh, Horvath, Lambuliç, Balogm, Pollak, Nagy, Zsidai, Pinter, Patkai, Bori, Urban
GOLLER: Dk. 15 Roberto Carlos, Dk. 59 Selçuk Şahin (Fenerbahçe)

İLK YARIDAN DAKİKALAR
Fenerbahçe maça yeni çubuklu formasıyla çıkıyor. Formanın çubukları alışılandan daha kalın. Tribünlerde büyük bir coşku var.

Maça MTK'nın vuruşuyla başlandı.

2. Dakikada Alex'in kullandığı kornerin ardından Roberto Carlos'un kale sahasına havalandırdığı topa kaleci ve Semih birlikte yükseldiler. Belçikalı hakem, Semih'in rakibine faul yaptığına karar verdi.

5. Dakikada Alex rakip ceza sahasına sokulurken yerde kaldı. Fenerbahçeliler faul bekledi ama hakem devam dedi.

6. Dakikada Volkan, kendisine atılan geri pasını uzaklaştıramadı ama Bori'nin vuruşu üstten farklı şekilde auta gitti.

7. Dakikada Uğur Boral'ın soldan ortasında Güiza kafaya yükseldi ama savunma son anda topu uzaklaştırdı.

9. Dakikada Güiza soldan ceza sahasına girdi, sağ ayağının dışıyla ortaladı. Top, Kazım'ın başının biraz üzerinden geçti.

14. Dakikada Kazım iki rakibini birden çalımladı. Uzak mesafeden çok isabetli bir orta çıkardı, Güiza'nın sert kafa vuruşu üstten auta çıktı.

GOL 16. Dakikada Roberto Carlos'un muhteşem güzesi geldi ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Uğur Boral'ın geriye çıkardığı topta Roberto Carlos yaklaşık 30 metreden nefis vurdu. MTK'lı bir oyuncuya da çarpan top köşeden ağlarla buluştu.

20. Dakikada Alex serbest vuruşta Gökhan Gönül'ü kaçırdı, onun ortasında Edu arka direkte kafayı vurdu ama top auta çıktı.

21. Dakikada Uğur rakibini geçip ortaladı ama top kaleci Vegh'de kaldı.

26. Dakikada Roberto Carlos bir kez daha uzaktan vurdu ama bu kez isabeksiz.

30. Dakikada Semih topla ceza sahasına girdi, zor bir açıdan vurdu ama savunmaya da çarpan top kalecide kaldı.

32. Dakikada Semih'in ortasında Güiza kale sahası ön çizgisinden kafayı vurdu ama yandan auta çıktı.

34. Dakikada Uğur Boral ile Roberto Carlos arasındaki anlaşmazlıkta top kaptırıldı. Hızlı gelişen MTK atağında Fenerbahçe savunmasının arkasına atılan pasa Lugano ve Urban birlikte hareketlendi. Lugano'nunayak koyduğu topa Urban da dokundu ve atak autla sonuçlandı.

36. Dakikada ceza sahasının önünden kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşu Bori kullandı. Baraja çarpan top kornere çıktı. Köşe vuruşunda Balogm kale sahası içinde kafayı vurdu ama top kaleyi bulmadı.

SARI KART 40. Dakikada Alex'in pasını eliyle kesen Bori sarı kart gördü.

42. Dakikada Alex ceza sahası dışından vurdu, kaleci Vegh 2 hamlede kontrol etti.

45. Dakikada Alex sağ kanattan korneri kullandı. Kaleciyi de geçen top kalenin önünde savunma oyuncularına çarptı ama kalecinin kucağına gitti.

Hakem 1 dakika uzatma verdi.

MAÇIN İLK YARISI 1-0 FENERBAHÇE'NİN ÜSTÜNLÜĞÜYLE SONA ERDİ.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
İkinci yarı Fenerbahçe'nin vuruşuyla başladı.

DEĞİŞİKLİK MTK'da Patkai oyundan çıktı Szabo girdi.

49. Dakikada Selçuk'un ceza sahası dışından şutu kalecide kaldı.

53. Dakikada bu kez Kazım şutunu çekti top yandan auta çıktı.

54. Dakikada Gökhan Gönül ceza sahası içinde topu kontrol etti, ekseni etrafında döndükten sonra ortaladı. Semih'in penaltı noktası yakınlarından vurduğu kafa kalecinin kontrolünde auta çıktı.

SARI KART 55. Dakikada Selçuk sarı kart gördü.

DEĞİŞİKLİK 57. Dakikada MTK'nın gol kralı futbolcusu Urban çıktı, yerine Pal girdi.

GOL 59. Dakikada Fenerbahçe Selçuk'un golüyle 2-0 öne geçti. İlk golde olduğu gibi yine ceza sahası dışından vuruldu ve savunmaya da çarpan top ağlarla buluştu.

SARI KART 63. Dakikada Pollak Kazım'a faul yaptığı için sarı kart gördü.

64. Dakikada MTK ceza sahasındaki karambolde Lugano'nun şutu direği yalayarak auta çıktı, Fenerbahçe 3. golden oldu.

66. Dakikada Semih zor pozisyonda çok güzel ortaladı, Güiza arka direkte iyi yükseldi ama kafa şutu yandan auta çıktı.

DEĞİŞİKLİK 67. Dakikada Fenerbahçe'de Uğur Boral'ın yerine Gürhan oyuna girdi.

70. Dakikada ceza sahası dışına yönelen topa gerilerden gelen Gürhan gelişine vurdu ama üstten auta çıktı.

73. Dakikada ceza sahası sağ yan çizgisinden kazanılar serbest vuruşu Alex kullandı. Brezilyalı yıldızın ceza sahası ön çizgisine paralel pasında ceza sahası içindeki Kazım gelişine nefis vurdu. Ama top üst direkten geri geldi.

DEĞİŞİKLİK 76. Dakikada Semih çıktı Emre Belözoğlu girdi. Emre ilk kez Fenerbahçe formasıyla sahada !..

DEĞİŞİKLİK 84. Dakikada bir başka yeni Fenerbahçeli oyuna girdi. Kazım'ın yerine Burak oyuna dahil oldu.

85. Dakikada Burak'ın ortasında top kalecide kaldı.

SARI KART 87. Dakikada seri çalımlarla ceza sahasına sokulan Alex'i indiren Balogm sarı kart gördü.

88. Dakikada Roberto Carlos frikiği kullandı, baraja çarpan top kornere çıktı.

MAÇI FENERBAHÇE 2-0 KAZANDI...

Fenerbahçe sezonun, teknik direktör Luis Aragones de takımının başındaki ilk resmi maçına Avrupa kupası mücadelesiyle çıktı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki son Avrupa kupası maçını geçen sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk karşılaşmasında Chelsea ile yapan sarı-lacivertliler, yeni sezonu da bir Avrupa kupası maçıyla resmen açtı.

Fenerbahçe, UEFA Kupası 1. tur mücadelesinde MTK Budapeşte ile 30 Eylül 1999'da Kadıköy'de yaptığı rövanş karşılaşmanın ardından 9 yıl sonra rakibini yine Kadıköy'de konuk etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones, MTK Budapeşte karşısında, hazırlık maçında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk'i 2-1 mağlup eden ilk 11 kişilik kadrosunu değiştirmedi. Sarı-lacivertli ekibin ilk 11'inde yeni transferlerden sadece Güiza yer alırken, Emre Belözoğlu ve Burak Yılmaz yedekler arasında yer buldu. İspanyol teknik adam, askerlik görevi nedeniyle takımın çalışmalarına geç katılan Emre'ye bu maçta ilk 11'de şans vermedi. Emre, MTK Budapeşte maçında Fenerbahçe formasıyla ilk kez Kadıköy'de bir karşılaşmanın kadrosunda yer aldı. Sarı-lacivertli ekipte, Kezman, Ali, Yasin, Deniz, Mert ve Maldonado'nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Deivid, Tümer ve Vederson maç kadrosuna alınmadı.

Fenerbahçe'nin eski Macar teknik direktörü Karlman Meszöly de karşılaşmayı izledi. Macaristan Futbol Federasyonu'nun genel sekreterliğini yapan Meszöly, MTK Budapeşte kafilesinin başkanı olarak İstanbul'a gelerek, Kadıköy'de iki ekibin mücadelesini izledi. Karşılaşmada tribünlerin büyük bir bölümü dolarken, özellikle migros kale arkası tribünü olmak üzere bazı tribünlerde yer yer boşluklar göze çarptı. Fenerbahçe'nin Brezilyalı savunma oyuncusu Edu, forma numarasını değiştirerek MTK Budapeşte maçına 4 numaralı yeni formasıyla çıktı.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Bombaxi - avatarı
Bombaxi
Ziyaretçi
30 Temmuz 2008       Mesaj #376
Bombaxi - avatarı
Ziyaretçi
Şükrü Saraçoğlu kullanım klavuzu

Fenerbahçe Kulübü, futbol takımının bu akşam Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunun ilk maçında MTK Budapeşte ile mücadelesi öncesi yaptığı açıklamayla Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı yönetiminin aldığı yeni sezonla ilgili önlemleri ve uygulamalarla ilgili taraftarını bilgilendirdi.

fbiw4

Dumansız Hava Sahası' uygulamsına dahil edilen Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda artık sigara içilemeyecek. Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, öncelikle 4207 sayılı yasa ile kamunun ortak kullanım alanlarında ve iş yerlerinde sigara ve diğer tüm tütün ürünlerinin kullanılmasının yasaklandığı hatırlatılarak, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın da 'Dumansız Hava Sahası' uygulamasına dahil edildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, taraftarların sezonluk kombine kart veya biletlerinde yazan numaralardaki yerlere oturmalarının, herhangi bir kargaşa yaşanmasını önleyeceği, bu uygulamayla kimsenin zor durumda kalmayacağı vurgulandı.

Maraton üst ve Fenerium üst tribünlerindeki taraftarların özellikle can güvenlikleri açısından balkon kısmında ayakta durmamaları gerektiğin belirtilerek, ''Taraftarlarımızın sarkma, birbirlerinin üzerine yüklenmeleri gibi durumlar istenmeyen sonuçlar doğurabilmektedir. Ayrıca, bu davranış tribünde oturan diğer taraftarların karşılaşmaları izlemesini de engellemektedir. Bu konuda diğer taraftarlarımızın haklarına göstereceğiniz özen ve hassasiyete şimdiden teşekkür ederiz'' denildi.

UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu uygulamaları gereği merdivenlerin, giriş ve çıkış kapılarının boş bırakılması gerektiği hatırlatılan açıklamada,''Merdiven boşluklarında oturan, diğer taraftarlarımızın huzurlu bir şekilde maç izlemesini engelleyen ve kurallara uymayan izleyicilerimiz güvenlik kameraları ile tespit edilecek, biletli izleyicilerimiz maçtan çıkarılacak, kombine kart sahibi taraftarlarımızın ise kombine kartları iptal edilecektir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, "2008-2009 futbol sezonu için çocuk bileti uygulaması kaldırılmıştır. 0-6 yaş grubundaki çocuklar bilet sahibi refakatçileriyle birlikte stadımıza ücretsiz girebilecektir. Ancak stadyuma gelecek çocuklarımızın kimlik kartları velilerinin yanlarında olmalıdır. 6 yaş üzeri çocuklar için ise bilet alınması gerekmektedir. Yeni sezonla birlikte, maraton tribününün altındaki loca otoparkında bulunan stada giriş turnikesinden, sadece loca sahipleri giriş yapabilecektir. Maraton alt tribününden kombine kart sahibi olan taraftarlarımız bu girişi kullanamayacaktır. Çünkü, maraton alt tribününe ait kartlar, otoparktaki turnikelerde okunmamaktadır" denildi.

Açıklamada stada giriş hakkında da bilgi verilirken, "Maraton Üst A-B-C-D-E bloklarından kombine kartı olan taraftarlarımız sadece 26 ve 27, maraton üst F-G-H-I bloklarından kombine kartı olan taraftarlarımız ise 32 ve 33 no'lu kapılardan stada giriş yapabilecektir. Fenerium alt D ve Fenerium alt özel tribünde kombine kartı olan taraftarlarımız, stada girişlerde 1 no'lu protokol ve basın giriş kapısını kullanacaklardır'' ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: Goal
DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
31 Temmuz 2008       Mesaj #377
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
“Heyecanlanmadım dersem yalan olur”

30 Temmuz 2008 Çarşamba

2008 07 30 emre446

Oyuncularımızdan Emre Belözoğlu, Fenerbahçe formasıyla ilk kez sahaya çıktığı zaman tatlı bir heyecan yaşadığını, taraftarın da kendisine yardımcı olduğunu söyledi.
İlk kez Fenerbahçe formasını giydiği MTK maçı sonrası FB TV'ye açıklamalar yapan Emre Belözoğlu, "Her şeyin hayırlı ve iyi olmasını diliyorum. Değişikliğin yapıldığı ve oyuna girdiğim dakikalarda heyecanlanmadım dersem yalan olur. Bunlar tatlı heyecanlardı. Taraftarlar da yardımcı oldu. Çok güzel dakikalardı" diye konuştu. Maçı da değerlendiren Emre, "Biz sezona yavaş yavaş hazırlanan bir takımnız. Bizim bu takıma göre çok güçlü olduğumuz aşikar. Sadece konsantre olmadığımız dakikalarda biraz sıkıntı oldu. Konsantre olduğumuz anlarda ise etkili olduk. Daha fazla Daha fazla gol atabilirdik. Onların ise gol pozisyonu yok. Budapeşte'de turu çok rahat geçeriz. Artık bundan sonraki maçlara konsantre olmalıyız" diye konuştu.
Bombaxi - avatarı
Bombaxi
Ziyaretçi
31 Temmuz 2008       Mesaj #378
Bombaxi - avatarı
Ziyaretçi
31.temmuz.2008 - perşembe
(Yorum) Fenerbahçe’de neler değişti?

Fenerbahçe, MTK Budapest karşısında aldığı 2-0’lık galibiyetle tura fazlasıyla yaklaştı. Yeni transfer Guiza’nın golsüz geçtiği gecede, Fenerbahçe’nin yeni oyun yapısı akıllarda soru işaretleri bıraktı.

fbgm8

Ve nihayet Fenerbahçe’yi bir resmî maçta izleme fırsatı bulduk demek isterdim ama Fenerbahçe, MTK karşısında biraz ciddileştirilmiş bir hazırlık maçı performansıyla oynadı. Maç boyunca sahada çokça dinlendi, istediği bölümlerde oyunun temposunu yükseltti, sadece bir ciddi pozisyon verdi. Attığı iki golün yanı sıra net pozisyonlar bulan Fenerbahçe, iki defa rakip fileleri havalandırarak, kendini sıkmadan tur için avantajlı bir sonuç almayı bildi.

Bu şekilde geçen bir maçtan sonra ancak Fenerbahçe’nin nasıl bir kurguyla sezonu sürdüreceğine dair ipuçlarına bakalım.

Alex kimdir, ne işe yarar?

Alex bu sezon, geçen yıllara göre gole daha uzak oynayacak gibi görünüyor. Geçen yıl tek santraforla oynayan Fenerbahçe’de, tek hücumcuya en yakın oynayan isim Alex’ti. Oysa bu yıl sarı-lacivertliler iki santraforla oynadığı için, Alex topla daha geride buluşuyor ve hücuma yönelik ilk toplar ondan çıkıyor. Guiza-Semih ikilisinden biri, sıklıkla Guiza sırtı dönük olarak Alex’ten top alıp, kanat hücumcularıyla beraber hücum varyasyonları geliştiriyor.

Asist işi kimde?

Alex, son pasçı olmadığına göre, oraya dikilen iki santraforun bir şekilde asiste maruz kalması lazım ki gol olsun. O işler artık kanatlara düşüyor. Fenerbahçe’nin bu sezon oyunu domine edebilmesi için Kazım’ın ve Uğur’un kıvraklığına çok ihtiyacı var. Bu maçta karşılarında kendilerinden çok daha zayıf oyuncular bulan iki açık oyuncusu rakiplerinin izzet-i nefisleriyle oynadılar. Ancak turlar ilerledikçe bu işlerin bu kadar kolay olmadığını biliyoruz. Vederson ve Deivid’in sakatlıkları işin başında sorun yaratabilir çünkü bu oyuncuların alternatifleri ya da mevkinin gerçek sahipleri onlar. Kanatlar tıkandığı zaman oralara nefes aldıracak alternatif modeller şart.

Semihsiz, Emreli zamanlar

Maçın son 15 dakikasında Fenerbahçe maça Semih’in yerine Emre’yi alarak devam etti. Yani forvet teke inmiş, orta alan üç kişiye çıkmış oldu. 15 dakikalık oyun bize bu yapıyla Fenerbahçe’nin zorlanıp zorlanmayacağı konusunda net bir görüntü vermedi. Ancak Guiza’nın fizik gücünün Kezman’a göre çok daha fazla olduğunu söylemek mümkün. Dolayısıyla tek forvet ihtimalinde geçen sezona göre bir avantaj sağlanmış olduğu ortada.
Savunma dolayları

Maçtan önce de Goal.com’da belirttiğimiz gibi savunmanın sağındaki ve solundaki tedbirsizlik hâli, hâlâ bizler için soru işareti. Beklerin fazlaca hücum katkısı yapması, Edu-Lugano ikilisini fazlaca yalnız bırakabilir. MTK, Fenerbahçe’nin üzerine gelemediği için bu durumun nasıl sonuç vereceği konusunda fikir edinmek zordu. Daha güçlü bir takım olsaydı taktik anlayış farklı olur muydu mesela? Bilmiyoruz.

Tur değerlendirmesi

Fenerbahçe’nin rakibinden açık ara daha üstün olduğu ortada. İç sahada gol yemeden iki farklı galibiyet de alındığına göre, bu aşamada sorun olmaz. Bu kadro kalitesiyle 3. öneleme turunda da sorun yaşanacağını sanmıyorum. Ancak hâlâ Fenerbahçe’nin gerçek gücü hakkında bir fikir edinmek için erken.

KAYNAK. Goal
DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
31 Temmuz 2008       Mesaj #379
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
atkiwall
Bombaxi - avatarı
Bombaxi
Ziyaretçi
31 Temmuz 2008       Mesaj #380
Bombaxi - avatarı
Ziyaretçi
31.temmuz.2008 - perşembe
F.Bahçe'den Hakan Şükür açıklaması

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi sitesinden yapılan açıklamada, ''Hakan Şükür ile kulübümüz arasında hiçbir görüşme yoktur ve olmamıştır'' dendi.

hakanar2

Galatasaray'la sözleşmesi sona eren Hakan Şükür'ün, Fenerbahçe'ye gitmesi için çalışmalar başlatıldığı yönünde medyada yer alan haberler üzerine yapılan açıklamada, "Milli futbolcunun kendisinin de açıklama yapmasına ve söylentilere açıklık getirmesine rağmen, hala daha Hakan Şükür ile kulübümüz hakkında haberler yapılması yakışık almamaktadır. Hakan Şükür ile kulübümüz arasında hiçbir görüşme yoktur ve olmamıştır" denilerek söylentilere son nokta konulmuş oldu.

Hakan Şükür geçtiğimiz günlerde futbol kariyeri ile ilgili nihai kararı önümüzdeki hafta açıklayacağını belirtmişti.

KAYNAK: Goal