Arama

İnce ve seyrek saçlara nasıl bakım yapılır?

Güncelleme: 25 Şubat 2016 Gösterim: 4.297 Cevap: 2
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
31 Aralık 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
İnce ve seyrek olan saç bakımı nasıl yapılır? Kırılgan ve cansız saçlar için bilinen tedavi yöntemleri ve / veya tavsiyeler hakkında bilgiler verir misiniz?

Merhabalar. Öncelikle yeni yılınızı kutluyorum. Benim bir sorunum var. saçlarımla ilgili.
saçlarım çok ince ve az. az olmasının sebebi ince oluşundan dolayı çok çabuk kopması. saçıma dokununca bile kopuyor. o derecede ince ve narin. saç dolgunlaştırıcı şampuanlar var denedim fakat hiçbir işe yaramadı. sizin bildiğiniz çözümler varsa lütfen söylermisiniz?
Son düzenleyen ahmetseydi; 25 Şubat 2016 23:09 Sebep: iç başlık eklendi
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
11 Ocak 2009       Mesaj #2
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
iyi akşamlar ince saçları sirke ile tarasak bir faydası olur mu?Ne yapmalıyım?yardımcı olursanız sevinirim...
Sponsorlu Bağlantılar
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
25 Şubat 2016       Mesaj #3
Avatarı yok
Yasaklı
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
İnce Telli Saçlar için Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

İnce telli saçlar genetiktir ve ince telli saçlar yıpranmaya, kırılmaya ve cansız görünüme çok yatkındırlar. İnce telli saçlar için evde saç bakımı yaparken, saçları daha fazla yıpratacak ve güçsüzleştirecek ürünler ve uygulamalardan uzak durmak gerekir. Saç boyaları, sıcak fön uygulamaları, saç düzleştirme gibi yüksek ısıya maruz bırakan saç şekillendiricileri saçların daha fazla incelmesine yol açar. Bu nedenle ince saç türünüze uygun ürünleri kullanmanız ve yıpranmasına neden olacak uygulamaları çok sık yapmamanız tavsiye edilir. Ayrıca yanlış beslenme, üzüntü ve stres, hormonal değişimler gibi durumlar da ince telli saçların hemen güçsüzleşmesine neden olmaktadır.
İnce telli saçlar için evde saç bakımı konusuna geçmeden önce dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var.

Saçlarınızı çok sık yıkamayın. Birincisi, saçlarınızı çok sık yıkamamaya özen göstermelisiniz. Her gün saç yıkamak saç derisindeki koruyucu tabakaya zarar vererek saç derisini hassaslaştırır. Böylece saçlarınız daha çok zayıflar ve güçsüzleşir. Ayrıca saçlarınızın vitamin takviyesi ve yağlarla daha canlı durmasını sağlayabilirsiniz. Fakat bu konuda aşırıya kaçmamaya dikkat edin.
Boya Kullanmayın. Saç boyası gibi ince telli saçların daha çok zayıflamasına neden olur bu nedenle boya kullanmaktan kaçınınız. Özellikle oryal gibi saç açıcılardan uzak durmakta fayda var.

Saç Bakım Ürünlerinizi Doğru Seçin. Saçlarınıza kullandığınız bakım ürünlerinin ince telli saçlar için özel olarak hazırlanmış olduğuna dikkat etmelisiniz. Kimyasalların saçlarınıza zarar vermesini istemiyorsanız, evinizde bulunan malzemeleri kullanarak sizde bakım kürleri yapabilirsiniz.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.

Benzer Konular

31 Ekim 2013 / Misafir Cevaplanmış
9 Haziran 2012 / Ziyaretçi Cevaplanmış
20 Ekim 2015 / Gabriella X-Sözlük
10 Kasım 2014 / nalin yalçın Cevaplanmış