Arama

Anotlama

Güncelleme: 28 Şubat 2016 Gösterim: 1.824 Cevap: 1
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
12 Ocak 2009       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Anotlama
MsXLabs.org
Anotlama, bir metalin (genellikle alüminyum) yüzeyinin, elektrolizle yükseltgeme yoluyla bir kaplamaya dönüştürülmesi işlemidir.
Sponsorlu Bağlantılar
Anotlama, metalin yüzeyinde metal kaplamanın biriktiği elektrolizle kaplanmasının karşıtı olarak düşünülebilir. Anotlama sırasında, kaplama metalin yüzeyinden içeri doğru büyür. Kaplama, alüminyumun dönüşmüş yüzeyi olduğundan, alüminyumla birleştiği söylenir. Anotlama sırasında alüminyum anot olarak, öbür metal ya da karbon katot olarak işlev görür.

İçine alüminyumun konulduğu elektrolit, bir asittir (genellikle sülfürik asit ya da kromik asit). Alüminyum yüzeyini alüminyum oksit kaplamasına dönüştürecek pile, bir elektrik akımı uygulanır. Anotlama işleminde ayrıca, renklendirme de eklenebilir. Anotlanmış alüminyum, yapı sanayisinde, ulaşım araçlarında, ışıklandırma tesisatı ve elektrik uygulamalarında yaygın biçimde kullanılır.

Gerçekçi ol imkansızı iste...
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
28 Şubat 2016       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
ANOTLÂMA a.
MsXLabs.org & Büyük Larousse
Sponsorlu Bağlantılar

Metalurj. Bir metal parçayı anot biçiminde alıp elektrolizle yüzeysel olarak yükseltgeme. (Özellikle alüminyum ve hafif alaşımlara uygulanan bu işlem, parçanın parlaklığını, mekanik ve kimyasal aşınmaya karşı dayanıklılığını artırır.)

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.