Arama

Neden güleriz?

Güncelleme: 11 Aralık 2015 Gösterim: 1.383 Cevap: 3
fwdjn bh - avatarı
fwdjn bh
Ziyaretçi
29 Nisan 2009       Mesaj #1
fwdjn bh - avatarı
Ziyaretçi
İnsanlar neden ve nasıl güler?
Gülme nasıl gerçekleşir, gülmenin faydaları nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen _Yağmur_; 11 Aralık 2015 16:14
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
29 Nisan 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Neden Güleriz? linki inceleyiniz
Sponsorlu Bağlantılar
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
11 Aralık 2015       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Gülmek; İnsanı hayvandan ayıran özelliklerden biridir. Hayvanlarda bu olaya hiç rastlanmaz; ancak köpeklerin, maymunların gülmeyi andıran bazı yüz belirtileri vardır. Gülmenin sessizine gülümseme, seslisine de kahkaha deriz. Kahkaha gırtlaktaki ses telleri yüksek sesleri çıkarmak için aldığı durumdayken, kısa, çabuk, art arda soluk vermelerden ileri gelir Gülme bir çeşit heyecan tepkisidir Bu tepke, çoğunlukla, beyin kabuğuna gelen uyarmalar sonucunda olur. Bu gibi uyarmaları meselâ, sevindirici olaylar, hoşa giden konular doğurur. Bunların birdenbire yaptıkları etkiden gülme meydana gelir Vücudun başka bölgelerine, hele kaburga kemikleri hizasına yapılan uyarmalar da gülmeyi doğurur. Bu na gıdıklanma diyoruz.

Beyinde gülme merkezi vardır, bu bölgede bir bozukluk olursa tepkilerde değişiklik meydana gelir. Bazı sinir hastaları ortada hiçbir sebep yokken, nöbet tutmuş gibi, ya güler, ya da ağlarlar. Gülme ile ağlama birbirinin arkasından gelen tepkilerdir. Çok gülünce gözümüzden yaş gelmesi bundandır. Gülme sırasında zorlanan sinirler, ağlama ile yatışır, bu arada gözyaşı boşanır.

Gülme ruhumuzun çok çapraşık olaylarından biridir. Bu konu üzerinde çeşitli incelemeler yapılmıştır. Bu incelemelere göre, gülmenin başlıca sebebi sevinçtir. Yalnız, bu sevinç bazen açıkça görülmeyebilir, bilinçaltı olabilir. Buna örnek olarak düşene gülmemizi gösterirler: Düşenin bizi güldürmesi, bencil bir düşünceden, bir üstünlük duygusundandır. Farkında olmadan, içimizde «Ben olsam düşmezdim» düşüncesi belirmiştir.

Gülmenin beklenmedik olaylarla olan ilgisi de önemlidir. Bir çocuğun düşmesi bizi güldürmez ama, büyük bir kimsenin düşmesine elimizde olmadan güleriz. Nüktelerin, fıkraların bizi güldürmesi de beklenmedik bir sonuca dayanmalarındandır.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Clarice - avatarı
Clarice
Ziyaretçi
11 Aralık 2015       Mesaj #4
Clarice - avatarı
Ziyaretçi
Gülmek, bilimsel olarakta insana mutluluk hormonu salgılayan, bir davranış olduğu tespit edilmiştir. Gülmeye başladığınızda vücut “Endorfin” adı verilen hormon salgılar. Bu hormon mutluluk, heyecan gibi hislerde salgılanan hormondur.
Gülmek ve kahkaha vücudunuzda inanılmaz değişimler yaratır. Gülen birisinin vücudu zevk almaya başlar. Yaratıcılığınızı tetikler ve olumlu düşünceler düşünmenize sebebiyet verir. Gülümsemek insanın kendi başına mutlu olabilmesi için kendisine verilmiş en büyük doğal reflekslerden biridir.

Bol bol gülümse, hem maliyeti sıfırdır hem de bedeline paha biçilmez.
Jackson Brown

Beni isterseniz dövün; ama bırakın istediğim gibi güleyim.
Jean B. Moliere

Hiçbir şeye gülmeyenden, ya da her şeye gülenden sakının.
Arnold Glashow

Gülme, yan etkileri olmayan yatıştırıcı bir ilaçtır.
Arnold Glashow

Benzer Konular

6 Aralık 2016 / Misafir Cevaplanmış
1 Mayıs 2011 / Ziyaretçi Cevaplanmış
2 Ağustos 2011 / murat6507 Soru-Cevap
7 Kasım 2008 / Asi-BeL Genel Mesajlar