Arama

Karpuz Reçeli Tarifi

Güncelleme: 22 Temmuz 2012 Gösterim: 1.429 Cevap: 0
büşra_sarah - avatarı
büşra_sarah
Ziyaretçi
22 Temmuz 2012       Mesaj #1
büşra_sarah - avatarı
Ziyaretçi
Karpuz Receli


Sponsorlu Bağlantılar
Karpuz Reçeli
Malzemeler

6 kg karpuzun kabuğu

2kg toz şeker

1 fincan ıslamak için sönmüş kireç

1 fincan limon suyu,üzerini örtecek kadar su

1 tatlı kaşığı karanfil,kırmızı şeker boyası

...
Karpuz Reçeli Tarifi

Karpuz kabuğunun dış yeşil kabuğu soyulur.iç taraftaki kırmızılıklar kazınır. kare şeklinde kesilir.1 fincan sönmüş kireç sulandırılıp,karpuz kabukları yslatılıp 1 saat bekletilir.sonra kireçli sudan çıkartilip bol suyla yıkanyp,şekeri üzerine döküp,üzerini örtecek kadar su ilave edilerek 1 saat orta ateşte pişirin.sonra bir kahve kaşığı şekerci boyası ve limon suyunu karanfili ekleyin.10 dak daha kaynatın.Afiyet olsun…

Benzer Konular

6 Mayıs 2009 / Misafir Taslak Konular
5 Ekim 2011 / melekay42 Taslak Konular
6 Temmuz 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
6 Aralık 2009 / Misafir Taslak Konular
6 Temmuz 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular