Arama

Düğün Hazırlıkları Rehberi - Sayfa 2

Güncelleme: 13 Ağustos 2012 Gösterim: 42.899 Cevap: 27
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
23 Ocak 2012       Mesaj #11
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Düğün Masalarını Nasıl Süsleyebiliriz?

Sponsorlu Bağlantılar
meyve sC3BCslemesi2

Çiçek Yerine Meyve Sepetleri
Düğünlerde her şeyin uyum içinde olmasına dikkat etmek gerekir ve bu her şey masadaki çatal bıçak takımından peçete tutacağına, nikah şekerine ve masanın ortasındaki aranjmanlara kadar bir çok konuyu içerir. Masanın ortasına çiçek koymak klasik bir tercihtir. Ama yapma çiçekler ne kadar iyi ellerden çıkmış olurlarsa olsunlar iticidirler.


meyve sC3BCslemesi 31 450x343

Bu özel günde masalarınızın üzerinde çiçekten başka canlı bir şeyler olmasını ister misiniz? Mesela taze meyveleri süs olarak kullanabilirsiniz. Usta ellerin rengarenk meyvelerden nasıl süsleme elde edeceğini hayal edin.Yapmanız gereken hangi meyveleri yani hangi renkleri kullanacağınıza karar vermek ve profesyonel bir süsleme ustası (ki bunlar düğün organizasyonu şirketlerinden ulaşabileceğiniz kişilerdir) ile anlaşmak.



Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
29 Ocak 2012       Mesaj #12
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Gelinlik ve Pastanın Mükemmel Uyumu

Sponsorlu Bağlantılar
gelinlik ve pasta3

Pasta mı Gelinliğe Uysun Yoksa Gelinlik mi Pastaya?

Pasta seremonisi, gelinle damadın ilk dansından sonra en çok beklenen çıkıştır. Tıpkı gelinlik, dekorasyon ve mekan seçimi gibi düğün pastası da stilinizi yansıtır ve konsepti güçlendirir. En güzel fotoğraflar pasta keserken çekilir. Hele bir de lezzetli bir pastaysa değmeyin davetlilerin keyfine!

Bu seremoninin her yönden kusursuz olması için düğüne nasıl bir pasta yakışacağını belirleyin ya da gelinliğinize en uygun pastalardan seçin.

gelinlik ve pasta 21

gelinlik ve pasta 4

gelinlik ve pasta 5

gelinlik ve pasta 101

gelinlik ve pasta 9

Kaynak
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
31 Ocak 2012       Mesaj #13
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Düğün Stresini Yenebilmeniz İçin 7 Öneri

bride hair mu 1 copy



Bugün sizin gününüz…
  • Etrafınızda, mümkün olduğunca sakin insanları bulundurun.
  • Size yardımcı olmasını istediğiniz kişileri tekrar arayın ve durumlarını öğrenin.
  • Erkenden arayıp kimin ne zaman geleceğini öğrenin.
  • Düğün günü, güne erken başlayın ve güzel bir duş alın.
  • Üzerinize rahat kıyafetler giyinin.
  • Gömlek gibi kolayca üzerinizden çıkarabileceğiniz kıyafetleri tavsiye ediyoruz. Saçınızın bozulmasını istemezsiniz.
  • Makyajınızın ilk katı yapıldıktan sonra saçınıza başlanması kuaförünüzün yüz hatlarınıza göre çalışmasında kolaylık sağlar.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
6 Şubat 2012       Mesaj #14
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Yalıda Düğün Başkadır

ahmet rasim paC59Fa yalC4B1sC4B1 450x217
Ahmet Rasim Paşa Yalısı (A’jia Hotel)

Nostaljik ve Romantik Mekanda Düğün
Eski restore edilmiş tarihi bir yalıda romantik atmosferin tüm güzelliklerini yaşamanız mümkün. Ancak mekanın kapasitesi, gürültü sınırı gibi kurallar vardır. Binanın stili, düğününüzün tarzını da belirleyen bir unsurdur. Ancak yine de modern bir tarz oluşturmanız mümkün.
Bu tarz mekanlardaki tarihi ve antika eşyalar, düğününüzün tasarımına ve ortamına nostaljik ve romantik bir hava katacaktır.
Yalı dar bir alan üzerine kurulduysa ve küçük odalardan oluşuyorsa bu, parti mekanını bir kaç masalık odalara bölünecek anlamına geliyor. Herkesi bir arrada tutmak istiyorsanız, düğünü dış mekanda bir tente altında yapmayı düşünebilirsiniz.

fuat paC59Fa yalC4B1sC4B1 450x320
Fuat Paşa Yalısı

debreli ismail paC59Fa yalC4B1sC4B1 450x300
Debreli İsmail Paşa Yalısı (Bosphorus Palas Hotel)

esma sultan yalC4B1sC4B1 450x381
Esma Sultan Yalısı
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
16 Şubat 2012       Mesaj #15
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Bu Karda Kışta Düğün Olur mu?

kC4B1C59F dC3BCC49FC3BCnC3BC3 450x311

Karlar İçinde Unutulmaz Düğünler

Çoğu çift kış düğünü fikrini hiç değerlendirmeden yazın evlenmek icin büyük bir koşuşturmacaya girer. Oysa kış düğünleri daha çok akılda kalıcıdır.
Yazın herkes birbirine benzeyen pek çok düğüne katilir. Fakat gelinin beyaz kürk bolerosuyla boy gösterdiği ve davetlilerin şömine etrafında toplandıkları bir düğün kolay kolay unutulmaz.

Bu senenin yükselen trendleri arasinda birinci sirada kış düğünleri var. Her geçen gün daha fazla sayıda çift; kalabalik, eğlenceli ve görsel açıdan zengin kış düğünleri yapmayı tercih ediyor.
Kar taneleri, çam agaçları, şömine odunu, ekose desenli misafir şalları gibi sıcak unsurlar kış düğününüzü ısıtmaya yetecektir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
16 Şubat 2012       Mesaj #16
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Davetiye Nasıl Yazılmalı?

davetiye 450x337

Tipo Baskı Yöntemiyle Yazılan Davetiyeler

Aceleyle yazılan e-postaların yaygın olduğu çağımızda, düğün davetiyesi güzel bir mesajı estetik bir tasarımla sunmanın güzelliğini anımsatıyor. Seçeceğiniz ilginç bir yazım stili ve ya motif günün konsepti hakkında fikir de verebilir.

Eski kitap sayfalarının nostaljik ve eski yüzyılları anımsatan görüntüsünden hoşlanıyorsanız tipo baskı davetiyeniz için en iyi seçenek olacaktır.
Kitap harfleriyle yapılan tipo baskı günümüz davetiyelerinin hem tarzına hem de renklerine uyumlu bir seçenek. Renkli kağıtlar üzerine yapılan ve davetiyeye gölgeli bir yazı biçimi kazandıran bu teknik fazla maliyeti de azaltıyor. Genelde pek dikkat çekmeyen, küçük kutular, etiketler bile üzerlerindeki bu baskıyla bir sanat eserine dönüşmeye adaydır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
20 Şubat 2012       Mesaj #17
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Düğün Konseptinizi Belirlediniz mi?

geleneksel dC3BCC49FC3BCn
Geleneklerine Bağlı Sofistike Bir Düğün
Ağır ve sofistike bir düğün isteyenler, biraz da ailevi alışkanlıklarını sürdürmeyi tercih edenler için birkaç önerimiz var.
Öncelikle klasik tarzdan çok ayrılmamalısınız. Modernize edilmiş katlı pasta yine önceliğiniz olmalı .
Gelinliğinizi de omuzlardan gelen, çok açık olmayan bir dekolteyle düşünebilir, pırlantaya da inci küpelerle kıyafetinizi tamamlayabilirsiniz.
Kese, bu düğünler için çok kullanışlı bir fikirdir. Nikah şekerinizi de kese olarak düşünmenizi öneririz.

geleneksel dC3BCC49FC3BCn 2


geleneksel dC3BCC49FC3BCn 31 450x566

Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
3 Mart 2012       Mesaj #18
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Masraftan Kaçındığınız İçin Düğün Yapamıyor musunuz?


dC3BCC49FC3BCn 450x220


Hem Ekonomik Hem de İstediğiniz Gibi Bir Düğün
Hayalinizdeki eşi buldunuz ve muhteşem bir düğünle evlenmeyi planlıyorsunuz. Ancak bütçeniz kısıtlı, masraflar ise çok fazla… Hemen pes edip, bir belediyenin nikah salonunda mı dünya evine gireceksiniz? Yoksa sıradan bir düğünde mi “evet” diyeceksiniz? Peki, rüyalarınızı süsleyen o muhteşem düğün ne olacak? Oysaki herkesin eğlendiği ve ömür boyu unutulamayacak bir düğün yapmak kısıtlı bütçeyle de mümkün!

*Davetli sayısına dikkat edin. Düğün mekanları genelde kişi başı ücret üzerinden hesaplamaları yaparlar. Bu nedenle davetli sayınıza dikkat etmeyi unutmamanız gerekiyor.

*Yakın olmayan kişileri eleyin. Öncelikle ailenizden davetli listesini bir defa daha gözden geçirmelerini ve çok da yakın olmayan akraba ve arkadaşlarını elemelerini isteyebilirsiniz. Böylece davetli sayısını azaltabilir ve kendinize ek bütçe sağlayabilirsiniz.

*Yemek için büfe veya kokteyl prolange’ı seçin. Düğünde servis edilecek her şeyin sizin için gerçekten önemli olup olmadığını da düşünmeniz gerekiyor. Oturma düzeni yerine büfe veya kokteyl prolange yapmak daha iyi bir seçenek olabilir. Bu şekilde bütçenizi biraz daha rahatlatıp daha önemli konular için kaynak yaratabilirsiniz.

*Hafta içi de evlenebilirsiniz. Yapabileceğiniz bir diğer değişiklik de cuma, cumartesi ya da pazar günleri yerine evlenmek için hafta içi bir gün seçmek. Böylece düğün mekanlarının hafta içi günlerde yaptığı ekstra indirimlerden faydalanabilir ve harika bir fırsat yakalayabilirsiniz. Merak etmeyin, sizi sevenler hafta içi de düğününüze gelecektir.

*Organizasyon şirketiyle anlaşın. Düğün asistanı veya organizasyon şirketi ile çalışmak da ek maliyet gibi görünse de size verecekleri tecrübe ve sağlayacakları indirimlerle günün sonunda bu işten sizin karlı çıkmanızı sağlayacaktır.

*Düğününüzü iki bayram arası yapın. Ayrıca düğün mekanlarının fiyatları da mevsimlere göre değişiklik gösteriyor. İki bayram arasında, hafta içi ve kış aylarında fiyatlar %50’ye varan indirimler ile alınabiliyor. Düğününüzü bu tarihler için planlayabilirsiniz.

*Beş yıldızlı otelde kokteyl yapın. Tüm bunların yanı sıra bütçeniz dahilinde bir düğün yapmak için öncelikle tarzınıza karar vermelisiniz. Eğer düğününüzü beş yıldızlı bir otelde yapmak istiyorsanız hafta içini seçebilir veya kokteyl prolange seçeneğini düşünebilirsiniz.

*Kır ve plaj düğününü tercih edin. Böylece yemyeşil doğa, güzel bir süsleme ve etkileyici bir müzik ile düğününüz unutulmaz bir hale gelebilir. Çünkü insanlar doğada olunca lükse fazla önem vermezler. Bunu küçük değişikliklerle plaj düğünleri için de uygulayabilirsiniz.

*Bütçenizi kalem kalem hesaplayın. Son olarak ise bütçenizi kontrol altında tutmayı da unutmayın. En ufak ayrıntıya dikkat edin ve her masrafı hesapladığınızdan emin olun.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
22 Mart 2012       Mesaj #19
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
sonbahar dC3BCC49FC3BCn 5 450x600

Sonbaharda Düğün Başkadır

İlkbaharın neşesini, yazın egzotik dokunuşlarını, kışın kristal ışıltısını yansıtabildiğiniz düğününüze şimdi sonbaharın romantik renklerini taşıyabilirsiniz. Toprak tonlarını, gün batımı ile birlikte her yeri kaplayan güz yapraklarını çağrıştıran kavuniçini, buğday rengini ve tatlı yeşilleri davet mekânınıza romantizm katmak için kullanabilirsiniz.

Yine iri yaprak formlarında davetiyeler, hem masa ve mekan süslemesinde hem de gelin buketinde kullanabileceğiniz bordo, oranj ve sarı tonlarında mevsim çiçekleri, büyük mumlar, aynı tonlarda saten kurdeleler, loş bir aydınlatma, büyük şamdanlar hatta sararmış yapraklarıyla mekana taşıyabileceğiniz yapma sonbahar ağaçları, renkli meyve kokteylleri gibi detaylar da mevsim romantizmini düğününüze taşıyabilir.

sonbahar dC3BCC49FC3BCn 6

Taze meyvelerle hazırlanmış yiyecek ve içecek ikramları davetlere hoşluk katan lezzetler. Pastanızı yine mevsim meyveleriyle hazırlatabilir, çikolata tadından vazgeçemiyorsanız sos kullanabilirsiniz.
Yavaş yavaş kapalı mekanlara taşınan sonbahar düğünlerinde altın varaklar, kristaller gibi yaz düğünleri için pek önerilmeyen süslemelere yönelebilir, düğün mekanı ile birlikte peçetelik, davetiye ve şekerler gibi detaylarda yaldız kullanabilirsiniz.

sonbahar dC3BCC49FC3BCn 2

Kavuniçi, bordo, sarı, gül kurusu tonlarındaki canlı çiçeklerle birlikte kuru dallar ve yapma sonbahar yaprakları da mekan süslemesinde kullanabileceğiniz unsurlardır. Açık hava düğünlerinde sıkça gördüğümüz ahşap masa ve sandalyelerde yerini varaklı sandalyelere, görkemli işlemelerle süslü masa örtülerine, saten kumaşlı dekorlara, altın ve gümüş kaplamalı çatal bıçak ve yemek takımlı ikramlara bırakabiliyor.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
14 Mayıs 2012       Mesaj #20
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Düğün Yeri Gelin Gibi Süslenmeli

dC3BCC49FC3BCn sC3BCslemesi 3 450x393

En Mutlu Gününüzün En Süslü Hali

Düğün süslemesi en az düğün mekanı kadar önemli. Mekan ne kadar iyi olursa olsun yetersiz bir süsleme, mekanın güzelliğini ortaya çıkarmaktan aciz kalacaktır.

dC3BCC49FC3BCn sC3BCslemesi 2

Masa ortasına koyulan çiçek süslemeleri, sandalye süslemeleri ile mükemmel düğünü yapmak hepimizin hayali. En romantik çiçeklerden sayılan güller düğünlerde en çok kullanılan çiçek çeşidi, özellikle de beyaz güller. Ancak artık daha cesur seçimler yapıp, rengarenk güller ile süslemelerini yaptıran çiftler var.

dC3BCC49FC3BCn sC3BCslemesi 450x304

Balonlarla süslenen mekanlarda hoş bir görüntü sergiliyor. Özellikle kapalı mekanlarda uçan balonlarla yapılan süslemeler göz dolduruyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

1 Haziran 2011 / DERUNİ Türkiye Cumhuriyeti
29 Haziran 2011 / _Yağmur_ Ziraat
26 Mart 2015 / Misafir Soru-Cevap
7 Haziran 2009 / Kral_Aslan X-Sözlük