Ziyaretçi
Hamsi Köftesi
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
Hamsi 1 kg
Ekmek (bayat) 3 orta dilim
Mısır unu 1 su bardağı
Yumurta 1 adet
Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı
Kara Biber 1 tatlı kaşığı
Yenibahar 1/2 tatlı kaşığı
Maydanoz 1 1/2 demet
Sıvı yağ 2 yemek kaşığı
Ekmek (bayat) 3 orta dilim
Mısır unu 1 su bardağı
Yumurta 1 adet
Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı
Kara Biber 1 tatlı kaşığı
Yenibahar 1/2 tatlı kaşığı
Maydanoz 1 1/2 demet
Sıvı yağ 2 yemek kaşığı
Yapılışı
Balıkları temizle. Kılçığını çıkar, yıka. İnce ince kıy. Ekmeğin kabuğunu çıkart. ıslat. iyice sık ufalayarak hamsiye kat. Mısır ununun yarısını. yumurtayı, tuzu, baharatı koy. Maydanozu yıka, ayıkla, ince ince kıy. Karışıma ekle. Bütün malzemeyi iyice yoğur, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp elle şekil vererek yassı köfteler yap. Teflon tavaya yağ koy, kızdır, köfteleri geri kalan una bulayarak kızart.
Porsiyon adedi: 6
Notlar
Karadeniz yöresi yemeklerindendir. Hamsi yerine, kılçığı kolay ayıklanabilen diğer balıklarla da yapılır. Sebze salatası ve limonla servis edilir.